istanbul portfoy ACU fon almistim email atip durum hakkinda bilgi sordum donmediler bakalim bir daha email atalim nolcak...
Printable View
istanbul portfoy ACU fon almistim email atip durum hakkinda bilgi sordum donmediler bakalim bir daha email atalim nolcak...
Sayın servetbey siz galiba daha önce finansbankın kar payı ödemeli dolar fonundan almıştınız. Geçen ay krv aldınız mı? Ya da aramızdan alan var mı? Diğer iki topikte yazdım ama cevap yazan olmadı
Merhaba, tefasta işlem görmeyen, ziraat portföyün ZBN fonunu almak istiyorum. Bununla ilgili bilgisi olan var mıdır.
Minimum gereklilik ile ilgili size MT bilgi verecektir ancak min on bin usd yeterli olablilir diye tahmin ediyorum ama 16 ay 24 ay 36 ay gibi kendinizi bir fon da tutmaya kararli misiniz ona sizin cevap vermeniz gerekir cunku erken cikis ta genellikle yuzde 1 gibi ceza uygulanir
Zaman baya geçmiş. Mesajı dolaşırken gördüm. Belki faydası olabilir diye ben şöyle bir site buldum. Global günlük bülteninde çoğu kez bir gün önceki cds değerini veriyor. Diğer arkadaşlar için de faydalı olabilir. İsterseniz bir bakın
https://www.hisseonerileri.com/i/glo...ri-23-02-2024/
ZBN ZİRAAT PORTFÖY ONBİRİNCİ SERBEST (TL) FON
GJM GLOBAL MD PORTFÖY ADA SERBEST FON
HMK HEDEF PORTFÖY EGE HİSSE SENEDİ SERBEST (TL) FON (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)
IIS İSTANBUL PORTFÖY İKİNCİ SERBEST FON
FYA İSTANBUL PORTFÖY ARK II SERBEST FON
ULH ÜNLÜ PORTFÖY ONUNCU SERBEST FON
Bu fonlardan birinde olan var mı?
Aldigim USD fonlarin son durumlari su sekilde
FON adi, hangi tarihte aldigim ve mevduat karsiligi faiz orani seklinde...
https://i.hizliresim.com/6brc5t9.png
ACU lari sattim bye bye istanbul portfoy email lere cevap yazmayi ogrendiginde belki tekrar ayni nokta da bulusuruz........
Arkadaşlar,serbest fonlardan dolar ile alınan ,kazancı az olsada riski en düşük olanlardan birkaçının ismini yazabilirmisiniz?
Elimdeki USD serbest fonlarin mevduat karsiligi faiz oranlari alim tarihi bazli asagidaki gibidir.
Faydali olmasi umuduyla paylasiyorum...
https://i.hizliresim.com/e33j4ml.png
%50 FYA, %30 IIS, %15 IBM, %5 IAR portföyüyle devam ediyorum.
Bununda dışında bir kaç fon dikkatimi çekiyor. IRO, IZS ve KRS fonları.
Tematik fonları çok tercih etmem ama IRO uzun vadede iyi kazandırabilir.
YTD.
Merhabalar das fonu alacaktım. Dolar olarak almak mı mantıklı olur yoksa tl olarak mı?
Sube Mt ler pek bi ise yaradigi da yok gibi
kredi karti yillik aidat icin mesaj yazdim dedi burdan yapamiyoruz cagri merkezini arar misiniz yardimci olurlar filan neyse cok kizdim uc kurus icin hesaplari ve kredi kartini kapatayim dedim zaten kullandigim da yok
neyse aradim cagri merkezini ufak yollu da atarli konustum
sonuc kredi karti yillik aidat iptal ettiler ama dokuz ay kredi kartini kapatmayin taahutu yazmis, neyse dedim az az kullaniriz nolcak zaten ne kadar fayda elde etsem kar idi. sube de degistirir im belki cunku eski subede bir mesaj yazip hallediyordum bu sorunlari hehe
IRO zor gibi
min alis 100 bin satis max 20 bin
hem istanbul portfoy acu email lerime cevap bile yazmadi kara listemde ler
IIS ise istabul portfoye e gidip imza atmak lazim bizim icin zor istanbul disindayiz
IBM desen gene ayni firma ve getiri nefis dusuk, niye aldiniz bunu kupon filan mi veriyor
IAR da hisse senedi demis Turk borsasi mi bu
Hocam FYA IPB'nin biraz daha serbest yönetilen bir türü olarak değerlendiriyorum ama ürkek bir karakteri var.
IIS ise daha çok hisse senedi fonu gibi.
IIS tek başına bence çok riskli olurdu. FYA ile biraz daha portföyün standart sapmasını azalttım. FYA ise tek başına çok defansif olurdu.
Euro zp9 yerine tavsiye varmı ?
Merhaba arkadaşlar
DAS fonu tefas grafiklerinde yıllıkta %76,58 dolar ise %68,9 primli görünüyor.Tabi bu TL olarak ,ayrıca fonun getirisindende %10 stopaj düşülecek.Benim öğrenmek istediğim bir yıl önce 1000 dolarlık DAS fonu almış olsak ve bu günde bozdursak stobaj düştükten sonra elimize geçen miktar ne olur.Kar ettikmi ? Bunu nasıl hesaplayabiliriz?
Stopaj düşünce çoğu fonu almak anlamsız gibi,
Geçen sene 13.03.2023 te 18.96 kur iken das 18.96 tl tam 1 dolarmış..1000 dolarlık alsan 18960 tl öderdin..şimdi 33,49 fon değeri/ kur 32,08 1.044 doların oldu..karın dolar bazlı %4,4..44 dolar dan da 4,4 dolar stopaj ödersin..
Ayrıca sorudan hariç Tl alanlar 14.500 kazandılar ve 1.450 tl yani 45 dolar stopaj öderler..