Teşekkür ederim Sayın Majesty :)
trenden indim hala gidiyor :):)
30,00 psikolojik direnç seviyesine geldik...maşALLAH...geçen hafta 20,00 psikolojik direnç seviyesinde gün boyu gidip geldikten sonra aynı gün içinde geçmiştik direnci..bakalım bu gün nasıl olacak ??
brlsm yapısı itibari ile tam bir gesanvari bir yapıya büründü....endeksten ve sektörden pozitif ayrışıyor...bakalım kısmetimizde neler olacak ???
tren artık bi garda dursun biraz da yolcular insin rahatlasın hafiflesin biraz...
gesan bir yakın dostuma geçmişte 19,50 den aldırmıştım...oda zar zor ikna etmiştim..ama içine pek sinmemiş olacak ki gidip 19,80 den sattı...güya %2 kar etmişti ve seviniyordu...ardından gesan 25 e gidince bak bu hissenin potansiyeli çok yüksek bence tekrar al dedim ama abi 19,80 den sattığım hisseyi nasıl gidip 25,00 dan alayım çok çıktı dedi...:kahkah:
ardından 30 tl de , sonra 40 tl de sonra da 50 tl de tekrar ikna etmeye çalıştım..ama baktım ki ikna hiç olmayacak daha sonra da hiç söylemedim...sonradan gesan bir kaç ayda 250 ye gittiğinde vay be nasıl da çıktı diyordu...:kahkah:
demek istediğim nasibi olmayana zorla kazandıramazsınız....zorla aldırsanız da en kısa sürede satacak ve nasiplenemeyecek...:yes:
ben gesandan sadece 8 kat kazandım ama bir takipçim geçen gün gesanı sattığında tam 20 kat kazandı...yani çok bilmek ve çok tecrübeli olmak da maxsimum kazanmaya sebep olmayabiliyor...
Dostum , sadece bir konuya itirazım var. Bazen 8 kat 20 kattan iyidir. Sen 8 kat kazanıp başka hisseye geçtiysen ve orada da 2.5 kat kazanç üstü sağladı isen 20 katı geçmiş olabiliyorsun çünkü gesan son 10 aydır çok bekletti.
Ancak genel anlamda dediklerine katılıyorum
Hacim anlık 410 milyon. 600 milyon hacmi(ki yaparsak) 29.9 üstünde karşılarsak en az 30.5 kapatabiliriz gibi hissettim tabi sadece hissiyat.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
öyle olsa üzülmeyeceğim ama gittiğim hissede o kadar kazanamadım...arada bir hesap yaptığımda eğer sadece gesan ile devam etmiş olsaydım bu günkü sermayemin iki katı sermayem olacaktı...en azından cwene de tutunsaydım belki olması gereken sermayeme ulaşabilirdim...:kahkah:
Nasipten ötesi yok
Hocam ese dosta hisse aldirmaya nasil cesaret ediyorsunuz helal diyorum :) ben yapamazdim valla, memlekette para kolay kazanilmiyor hele de bistin sigligi dusunulurse, dertsiz basima dert almayayim derdim. Cok mu eminsiniz hisselerden veya cok uzun yillar tecrubeniz mi var? Yanlis anlamayin anlamak icin soruyorum
tecrübeme güvenmezsem aldırmam dostum...fikrim neyse onu söylerim..en son akrabama 21,65 ten 205 bin tl lik aldırdım..o sermaye onun için çok fazla idi...biraz da risk alarak yardımcı olmaya çalışıyorum..gerekli uyarıları da tabi yapıyorum...kabul edince de al diyorum...
adamlara gelin(eş dost akraba) 65 forte alın dedik 40 tane laf dediler. kim sorsa forte forte diye bağırdık ha dinleyen oldu tabiki ama onlarda satmanın derdinde. madeni gören yok vur kaç peşinde insanlar :28: en kısa durduğum hisse 1 ay... tetmt 3 aydır bende bezdirene kadar devam dedik. şimdi kaymağını yiyoruz tabiki :yahoo:
Sn.keko dostum şirketlerin temeline ne denli önem verdiğinizi yıllardır bilirim.Dünkü tavan bozmasinda bende bir miktar brlsm almış oldum.Asıl yüküm alfasta biliyorsunuz orada bedelsiz beklentim olmasa ne var ne yok buraya dalardım. Bu arada herkese hayirli kazançlar. Sermayede ilk hedefim 25.000 tl zekâta ulaşmak gerisi nasip.Kimbilir sızın hesab maceranızı farklı varyasyonunu yaşamak belkide bizide nasip olur.
nasip nasip nasip...benim için brlsm değerli..çünkü enerji hikayesi olan tek hissem bu kaldı...karanlığın en yoğun olduğu vakitin sonunda güneş doğarmış...iki yıl önce gedzada zaman kayıp ettikten sonra gesanı bulmuştum...:kahkah:
gesanı ardından europoweri ve ardından da cweneyi kayıp ettikten sonra sudan çıkmış balığa dönmüştüm..brlsm imdadıma yetişti...elhemdülillah iyi de gidiyoruz....
Gesan macerası olacaktı klavyenin azizligine uğradım:)
olur dostum olur...ALLAH istedikten sonra o biçim olur...ben 5 çocuk ile asgari ücrete talim ederken ne nimetlere kavuştum...rüyamda görsem ve al kaderi kendine göre yaz deselerdi ben bu kadar güzel ayarlama yapamazdım....düşünebiliyor musun çalıştığım yerde 16 yıl sonra emekli olduğumda bana verilen tazminat 72 bin tl idi (yarısını verdiler ...:kahkah: ) oysa benim tek bir seferde verdiğim zekat 250 bin tl idi....:kahkah: ALLAH verince veriyor...kimse engel olamıyor..
bazen bizim çocuklar baba ne işimiz var büyükşehirde gidelim sahil kenarına alalım evimizi oturalım diyor ama malum okullar vs. var. eğitim kalitesinden korkuyorum.yoksa istifa edip gitmeyi istiyorum. işin bize çokta bir katkısı kalmadı artık. aldığımız bi memur maaşı ile bir adım öteyi hayal edemiyorduk :vk:
Abi zekat noktasındaki hassasiyetimizi ikimizde iyi biliyoruz.Sonucta bu forumda yeni yazdım muhtemelen sizden başka beni tanıyan yoktur.Sonuçta malın sahibi belli biz ise emanetçi.Özellikle forumda yanlış anlaşılmak istemem zekat konusunda.Ama okuduğum kitaplardan zekat noktasında insanların biribirini teşvik etmesi gerektiği bilgisine ulaşmıştım.
benim henüz okutmam gereken çocuklarım var...üniversiteye biri yeni başlayacak inşALLAH...onları okutmak zor olacak...borsanın da sağı solu belli değil...düzenli bir gelirim olsa rahatlıkla işi bırakabilirdim...ama yok...yaş da henüz 49...uğraşacak bir iş olmazsa evde çürürüz...bağ bahçe işleri olsa insan yine formda kalır...arazi de alınamıyor...çok pahalı..bir kaç yıl daha çalıştıktan sonra bir karar vereceğim..
Benim de 11'de gözüme çarpmıştı ama 14-18 arası almak nasip oldu birden gidince. Hisselerde vadenizi nasıl belirliyorsunuz peki, bilanço takibiyle mi ya da hedef fiyatınız mı var?
Sorma sebebim şu, biraz daha almak istiyorum bunu (2024 boyunca tutarım alırsam) ama hem küçük sermayeli hem de çok gitti gibi geliyor bana. 2024 boyunca düşünceniz nedir bu kağıtla ilgili?
Bu arada diğer yorumlarınızı okudum asgari ücretle çocukları büyüttüm evi de aldım borsa sayesinde diye, keşke herkes böyle yatırımcılık yapsa. Allah çok daha fazlasını versin bereketli olsun inş.
Birleşimi, Yıldız pazara ne zaman çıkarıyoruz 😎⭐⭐⭐
birleşim adım adım büyüyor...geçen aylarda aldığı ges şirketi ile güzel başlangıçlar yaptı...yine makedonyada bir ges şirketi kurdu....birlikte çalıştıkları rönesans hoding yurtiçinde ve yurtdışında çok etkili..büyük ve prestijli inşaat işleri alıyor...makedonyada boşuna şirket kurmadılar...oradan büyük işler çıkabileceğini düşünüyorum...
yine twiteerda yaptıkları paylaşımlardan azerbeycan ile de yakın ve sıcak ilişkilerinin olduğunu görüyoruz...rönesansın bu pazarlarda etkisi yüksek...oradan da güzel iş potansiyelleri doğabilir....birleşim ges konusuna ağırlık vermeye başladı...çünkü saha tecrübeleri bu işe pek de yabancı olmadıklarını gösteriyor...tıpkı gesan gibi...malum gesan da elektrik iletim işinde yüksek saha tecrübesine ve üretim tecrübesine sahip idi..bu yüzden de ges işine kolay adapte olabildiler..
şu anda benzer konularda brlsm de adımlar atmaya başladı...bu yüzden de gesana çok benzemeye başladı...bilançoları da güzelleşmeye başladı..finansalları güçlendi...dolar bazlı vede yurtiçinde de tl ile yaptıkları işleri enflasyona endekslemeleri onları finansal açıdan çok rahatlattı..bu rahatlama ileride yapacakları yatırımlarda güç bulacaktır....
kısacası doğru ve sağlam adımlar ile brlsm ilerliyor...
piston gibi gidiyor kerata maşallah...
Maşallah, beklemeye devam hatta bugün bir başka hissemi sattım, dayanamayıp buraya ekleme bile yaptım. Rsi çok şişti ama beklentiler cezbedici, daha yolumuz olduğunu düşünüyorum.
Ek olarak, Körfez ile yapılan anlaşmadan pay alabilirsek o da çok ciddi bir etki yapar diye düşünüyorum.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Kitledi tavana gene ilginç şekilde ben biraz gevşeme beklerken yatırımcının tersi hareketleri var...
MaşaAllah, nazar değmesin inşaAllah. Hep böyle bereketli olsun.
235.505.117 tl. Karı nasıl değerlendirirsin sevgili keko
bu hissenin bu kadar gitmesindeki tek olay dunyadaki yeşil enerji cılgın buyumesi
Almanya yeşil yatırımlarını yüzde 60 arttıracak, Almanya’da Kabine, 2024 yılı için 58 milyar euroluk yeşil yatırım planını onayladı. Yatırımlar bu yıla göre %60 arttırılacak. BUGUNKÜ HABER
eger enerji kaplarımız arkası gelirse hisse ucuz bence benzerlerine göre bunuda zaman gösterecek...