Aynen. Bahsedildiği şekilde bir hisse satışı etik de olmaz aynı zamanda. Şirketi daha yolun başında karalamış olurlar. Umarım bir hatadır ve düzeltilir.
kayyum atansa bunlardan iyi yönetirdi ytd...
Hepimiz sonuçta yatırımcıyız ve şirkete güvenip yatırım yaptık. Cironun sürdürülebilir olduğunu varsayarsak, şirketin iş kolu gereği F/K'sı olması gereken yerlerde değil.
Satışlara bakılırsa, yurtdışında Covid19 dışı ürün satışı az, yurt içinde ise bu oran daha iyi. Bu sebeple Covid19 ürün grubunda karlılık çok daha iyi duruyor. Şirketin pozitif ivmelenmesi belli ki yurtdışı Covid19 dışı ürünlerin satışının artması ile olacak.
Şirketin gelirlerinin döviz bazlı olmasına rağmen 2020 ve 2021 satışlarının neredeyse TL bazında aynı olması satış adetlerinin azaldığını gösteriyor. Maalesef ben bunu olumsuz olarak yorumluyorum. Bu döviz artışında cironun TL bazında en azından döviz artış oranında artması gerekiyordu. Umarım bu tabloyu değiştirir şirket 2022 yılında, yeni ofisler de bunun başlangıcı olur.
Şirketi eleştirebileceğim diğer bir nokta da yanlış anlaşılmaların giderilmesi noktasında piyasayı bilgilendirmemesi. İntegral yatırımın notlarını okuyan büyük çoğunluk Anatolia Geneworks'ün temettü dağıtmayacağını düşünmüş, bu yanlış. Kastedilen Alpha IVD firması aslında. İkinci konu da Alpha IVD firmasının değerlemesi. 5.5M EUR 'nun nasıl hesaplandığının anlatılması gerekiyor. Belki zaten şirketin içinde 5M EUR nakit var ve net varlık değeri rahatça 5.5M EUR ediyor, bu nakit azalmasın diye de temettü dağıtılmayacağı söylenmiş. Bunların açıklanması gerekiyor ki yatırımcının aklında soru işareti kalmasın.
İletişim konusu ya gerçekten iyi bir şekilde sağlanamıyor ya da bilerek kötü algı oluşması isteniyor.
dün gelen yatırımcı sunumunu okuyan oldu mu ?
ucundak baktık ilgimi çeken %90 ihracat ama kur 2021 de 2020 ye göre iki katına katladı ama kar katlamadı covid kiti karda halen aslan payına sahip birde bu haklarını satacakları şirkette % 76 payları varmış o şirketin sermayesi 300 bin euro 5.5 milyon degeri nasıl biçtiler anlayamadım ytd...
net olarak şirket kurdaki artışa rağmen karını katlayamamış üç beş çakal tahtacı komik ama 20-30 bin lotla hemen her gün % -1-3 arası kayıp yaşatıyor yönetim gideri iki katına katlamış personel alımıdır inşallah 300 bin sermayeli şirketin %76 sını 5.5 milyon euroya alacakmış satışlarda covid kitleri aslan payına sahip covid sonrası %70 e yakın daralma yaşanacak ama asıl sorun covid değil kötü yönetim 142 milyonu kkm yatırdılar yaklaşık 8 milyon vergi avantajı var ama bu miktarla geri alım ile arz da belirtilen iskontosuz 31,5 fiyatı yakalayabilirdiler şirkete karı daha fazlaydı neyse arzdan buyana dolar bazlı fiyat yarısında yani fena çarpıldık maliyete gelse çıkarım ama hayal her gün eksi kapatan bir hisse temmettü de belirsiz ytd...
en azından yeni alım yapmayarak zarardan kar yapılabilir belki birgün patron tahtacıların çirkin oyununa dur der ne biliyim kkm vadesi dolunca geri alım yaparak mesela o zaman yükselir ytd...
orada bişey yazmıyor ki sadece 5.6 m degeri var demiş detaya inmemiş bagımsız denetim raporunu kaynak aldık demiş gerçi o kaynaga görede angenin degeri 31,5 muş
ytd...
orada 5,6 mil diyor %76 sı 4,2 milyon yapar ama neyse patrondan ii mi bileceğiz 5.5 milyon verecem diyorsa 5,5 verir aganın fiyatı üstüne fiyat olmaz YTD...
Alanda kendisi, satanda kendisi. Kendi kendini kandıracak hali yok ya boşu boşuna vesvese yapmayın.
Gerçi bende bir ara kalbimi bozar gibi oldum ama sonra gereksiz yere telaş ediyorum dedim.
yok o iş öyle değil kendisne ait 4.2 milyon euro değeri olan bişeyi kendisinin ortak olduğu şirkete 5.5 milyon euroya satıyor taş atmadan 1.3 milyon euro kar ama ortaklıktaki çogunluk hisse kendisinde olduğu için bu kar yaklaşık 800 bin eurolara düşüyor ytd...
kaldı ki o şirket uzayada çıksa 5,6 milyon euro etmez çünkü sözde onlara göre angende 31.5 liraymış ama arzdan bu yana ortalama fiyatı 25 lira bile değil neyse yinede bekliyecez artık maliyete gelsin bakarız ya satar kaçarız yada bekleriz ytd..
arzdan bu yana geçtik doları resmi enflasyonu baz alırsak yaklaşık %40 içerdeyiz gerçek enflasyona göre hayal gücünüze kalmış arzdan bu yana ortalama bist hisseleri çok çok dandik olanlar hariç %30-50 yakın artıştalar neyseki bizim angen arz fiyatının üstünde çok şükür ytd...
arkadaşlar biraz karamsarız ama şimdi diyorlarki angen 31,5 liraymış iskontolu satmışlar gerçekten mükemmel kar yurtdışı büyüme potansiyeli güzel sektör sosyal medyada halen pazarlama yapılıyor yok bebek hisse yok geleceğin sasası vs.vs. neyse şimdi neredeyse 6 aydır işlem yapıyor 31,5 liralık hissenin ortalama fiyatı 25 lira onca yabancı onca kurumsallar neden bu bebek hisseyi hazır bedavayken almıyorlar sonuçta ederi 31,5 lira kime göre şirkete göre ama piyasa kaç deger biçmiş 25 lira üstelik rekor kar ve yurtdışı büyümeyi fiyatlayarak alan kim 6 aracı kurumdan işlem yapan bir yada bir kaç kişi sabah al akşam sat bugün al yarın sat 3 kurum alıcı 3 satıcı ertesi gün tersi satan kim yatırım fonları peki onca danışmanı uzmanı olan yatırım fonları neden maliyetlerinin üztüne gelince sürekli satıcı neyse artık illaki birdaha çıkış şansı verecektir ama ne zman ytd... kısacası bilinçli yada bilinçsiz yönetim tahtacıya çalışıyor en bariz örneği o 142 milyonla geri alım yapılabirdi yada halen kasadaki kardan yapılabilirdi ama yapmıyorlar bilerek yada bilmeyerek bizzat şirket fiyatın artmasını istemiyor ytd...
Size katılıyorum, bu bedelden böyle bir satış yapılırsa kesinlikle etik bir davranış olmaz, iyi niyet konusunda büyük şüphe oluşturur. Kendi ceplerine bol keseden temettü dağıtmış olurlar sadece. Umarım dürüst davranır ve vazgeçerler böyle sakat bir işlemden eğer İntegral analist raporu doğru ise ve böyle bir niyetleri varsa...
maalesef uçacak kaçacak bebek hisse pazarlamalarına yanılıp yukarıdan ekleme yaptık angende pirince giderken bulgurdan olduk okumuşun kolpacısı da tehlikeli oluyor değişik fantaziler deniyor üstümüzde arz öncesi acele ile temettü dağıtan şirket söz verdiği temettüyü kendi hissesini şirkete satmak için 2022 sonunu tarih alıp temettü dağıtımınıda bu işin sonlanmasına kadar askıya alıyor
amacı muhtemelen temettü dağıtmamak o zamana kadar bişi bulacak ve dağıtmayacak ytd...
madem öyle 433 milyon kardan düş 5,5 milyon euro kısmı dağıt temettünü ama niyetleri meşhur ısnmak hikayesindeki gibi ısınmak değil... asla yatırım tavsiyesi değil ytd...
Dolar bazında halka arz fiyatına baktığımızda ve sonrasında gelen finansalları incelediğimizde; 40 tl lerin üzerinde olması gereken bir hisse olduğu görülüyor. Umarım bu hafta hak ettiği yerlere doğru yolculuğuna başlar hissemiz, kendi görüşlerimdir...
5.5 milyon euro ya satın alınacak şirketin kasasında zaten 5 milyon euro nakit var..Angen nin esas problemi daha doğrusu kurumsal ve yabancı yatırımcılardan talep gelmemesi sadece covid ile ilgili beklentilerin bitiyor olması.. Acaba şirket bu performansını 2022 dede devam ettirebilecekmi esas soru bu?..Yatırımcı ilişkilerindeki arkadaş derki şuan covid de talep devam ediyor.. Ancak kapasite diğerleri için boşalmadığı için talepleri covid azalınca diğer kitlerle dolduracağız dyor. Bekleyip göreceğiz.
Güzel analiz yapmış aşağıdaki arkadaş, ben de; 2021 son çeyrekle bu yıl ilk çeyrek arasında ortalama kur değerinde % 25 artış da oluşmuşken ilk çeyrekte çok güzel bir kar bekliyorum şirketimizden:
https://twitter.com/Sacro_Trade/stat...85398839369734
:) Geldim , rast gelsin[emoji6]
Bu hissenin kalıcı kurumsal yerli ve yabancı yatırımcılara ihtiyacı var..Hisse alan ertesi gün satıyor.. Buradan alınacak 3-5 milyon lot yabancı veya yerli yatırım fonu alışı hisseyi 40 lı 50 li rakamlara getirir. Twitter da analiz yapan Sacro_trade rumuzlu analist arkadaş ço iyi analiz yapmış. İl 3 ayda 200 milyon kar demek şirketin kasasında mart sonu Nisan gibi 700-800 milyon tl gibi nakit birikmesi demek..Büyük ihtimalle temettüyüde Mayıs ayı gibi verebilir.. Halka arz izahnamesinde yazıldığı gibi dağıtılabilir karın en az %40 nı temettü olarak dağıtmayı belirten şirket yönetimi inanıyorumki 2 ila 3 tl arasında bir temettüyü onaylayacaktır..2021 yılı performansını 2022 dede sürdüreceğine inanıyorum..
Bizim yerlilerin elinde tutma gibi bir niyeti yok 24 den alan 25 i gördü mü satıyor. Halbuki alıp satan değil tutan kazanır.
Neyse ben kendi bütçeme göre yatırımı mı yaptım şimdi devamında her gün düzenli 1 / 2 lot alıyorum. Tabi işin rengini temettü haberi belli edecek. Adam gibi doğru dürüst temettü verirse sonuna kadar buradayım.
Not: Yazdıklarım tavsiye değil sohbet babındadır.
Temettü olumlu etki yaratacaktır bu kesin. Ama benim gönlümden geçen şirketin gelirlerini arttıracak ve dramatik şekilde büyümesini sağlayacak bir veya bir kaç şirket satın alınmasıdır bu kaynak ile.
Hektaş yıllarca temettü dağıtmış ama o dönemde hisse fiyatı yüzde kaç artmış? 2017 sonrası ise Levent bey ile beraber büyüme hikayesi başlamış ve hisse fiyatı ortada. Tabi bu büyümenin olması için büyümeye açık ve karlılığı yüksek bir işin olması gerekiyor aynı Hektaş'ta olduğu gibi. Angen'in bulunduğu sektör tam da bu tanımlamaya uyuyor. Yani organik bir büyüme ile çok değişik yerlere gelebilir bu firma.
Güzel kar marjımız var ve temettü ile enflasyonun üzerinde bir getiri alabiliriz kabul, ama her yıl x2 ciro büyümesiyle gideceğimiz yerleri tahmin bile edemeyiz.
İnşallah genel kurul kap'ıyla birlikte böyle bir satın alma haberini görürüz.
Şirketin ortaklık yapısına bakarsanız, ortaklar arasında Tankut İkizler'i göreceksiniz. Tankut bey'in CV'sine bakacak olursanız da M&A konusunda nasıl bir tecrübesi olduğunu göreceksiniz.
Kendisinin 6 ay önceki LinkedIn gönderisinde, Angen'de artık büyüme stratejilerini gerçekleştirmek ve uluslarası pazarlara açılmak konusunda aktif rol alacağını söylemiş.
Tüm bu bilgiler Public olduğu için yazmakta bir sakınca görmüyorum ve artık Tankut bey'den güzel aksiyonlar bekliyorum.
Tankut İkizlerin aktif rol alması yönetim kurulunda olduğu için zaten görevi.
Bunu burada yazmanın ne gibi bir sakıncası olabilir ki? Malumun ilanı.
Şirketin halka açılmasındada en büyük pay Tankut Bey in. Şirket yönetimi son derece kaliteli.. Ancak borsa konusunda bence biraz acemiler. Yatırımcıların haber konusundaki beklentilerini tam karşılayamıyorlar..İstanbul portföy ün alamdığı hisse yok. En son ARDYZ den esaslı bir zarar ettiler akıllanmadılar.. Gelip şu hisseden bir %5 almıyorlarya inanamıyorum. En son Sayas tan %6 hisse aldılar . Geçen gün Yatırımcı ilişkilerini aradım arkadaş bana Şirket ile ilgili Fortune, iş dünyası, Global business gibi dergilerde haberler yapıldığını söyledi. Şaka gibi. Yahu bu haberlerin birkaç tanesini borsaya gönderseniz ya dedim. Mevzata aykırı dedi..Kim alıp okuyor Fortune dergisini..Biraz kap a ihtiyacı var şirketin..
Google Alerts kullanarak yeni çıkan tüm içerikleri şahsen takip ediyorum. Yayınladıkları haberlerde yeni bir bilinmeyen gelişme olmadığı için zaten bir etkisi olmadı.
Benim Angen'deki en büyük motivasyonlarım, sektörüne göre F/K'sı düşük, finansallarındaki başarıyı söylemiyorum bile. (karlılık, borcluluk vs)
Ama en en önemlisi, bu firma her an bir sürpriz yapabilme potansiyeline sahip. Yarın bir gün, dünyada muadili olmayan bir tanı kiti ürettiğini hayal edince, bu fiyatlardan hisseyi saklamak hiç de zor gelmiyor. Tabi ki herkesin kendi yatırım stratejisi mevcut ama ben portfoyumun bir kısmını buna ayırmayı göze alıyorum. Sabırla da bekleyeceğim.
Şirket Yıldız lar liginde..Roche, Abbot gibi dünya devlerinin at koşturduğu platformlarda onlarla boy ölçüşüyor..Umarız fiatlarıda onların piyasa fiatlarına ulaşır..
2 gündür kafasını yukarı çevirdi.. Yahu şirket yönetimi şu temettü kararını bari açıkların.. Üzerlerine ölü toprağı serpilmiş sanki tık yok.. Bu arada Kovid kit satışları tamgaz gidiyor.. ilk 3 ayıda iyi kapatıyoruz sanırım..Biran önce 30 un üstüne gelsede zararımız tl bazında çıksa..
28 üstü kapatması teknik açıdan olumlu..Sanki hisssede birileri operasyon yapıyor gibi ama kim yapıyorsa tekniği çok güzel yapıyorlar..Galiba hedef 30 üstü..
Genel kurul ne zaman üstadlar
Al sata. Devam o zaman
Genel Kurul Nisan nın ilk haftasında açıklanır..
Heyyy Angen dekiler...kimse varmı orada ses verin Allah rızası için...
Senın gıbı tahtacının
Burada tahtacı filan yok.. 3 kuruşa tamah eden zibidiler var.. Biz temettü açıklamasını bekleyip ilk çeyrek bilançosuna odaklanalım..Covid le büyüyen şirket bakalım covid azalınca karı ve cirosu azalmışmı onu görüp kara vericez ..Tamam mı devam mı??