Doyamadan gideceksiniz, dedi deli, doyamadan gideceksiniz yaşamaya, doyamadan gideceksiniz sevdiklerinize!
Printable View
Doyamadan gideceksiniz, dedi deli, doyamadan gideceksiniz yaşamaya, doyamadan gideceksiniz sevdiklerinize!
Koştum sesinin ardından delinin. Deli bağırıyordu: "Doyamadan gittiğinize göre, içler dışlar çarpımı, demek ki doyacağınız bir yer var yaşamaya.
Şiirim, beğeninize:
DOYAMADAN
Doyamadan gideceksiniz
Doyamadan gideceksiniz
Kahkahalar atarak bağırıyordu deli
Koştum sesin ardından
Doyamadan gideceksiniz
Doyamadan gideceksiniz
Doyamadan gittiğinize göre
İçler dışlar çarpımı
Demek ki doyacağınız bir yer var
Yaşamaya
https://i.hizliresim.com/tlqhyyv.jpg
Günaydınlar... Bugün yeni gün bakalım nasıl imgelerle süsleyecek düşüncelerimizi.
Acı geçmez, anı bırakır.
Bir noktaya dalıp dalıp gidiyorsanız, uykularınız bölünüyorsa bundandır.
Acı geçmez, ömrünüzce sızlar durur.
Hatta paçalarınıza yapışır, alıkor yaşamaktan sizi; hayatın akışına dahil olamazsınız.
Kendinizi şiire bırakırsınız, tuvale, notaya... Nafile. Geçmez, acı geçmez; anı bırakır...
O anı, bütün yaşamınızı ele geçirir.
Acıyı yaşamış olmaktan daha beterdir anısını taşımak.
Acı geçmez, sonsuza kadar sırtınıza yükleneceğiniz anı bırakır.
Yalnızlığa sığınırsınız, acınızın asidiyle yıkanmanın trajik bir tadı vardır.
Kalkıp ne yana yürüseniz kalakalırsınız yolun çatalında.
Geçti sanırsın; acı geçmez, anı bırakır bir yara izi gibi kalbinizde.
Benzerlik stratejisinde borsa bilgisi ya da gündem takibi çok önemli olmuyor. Stop önemli.
Profesyonellerin bile televizyon programlarında altmış dakikalık programın bazen bir dakikasını geçmiş hareketlerle bugün arasındaki benzerliğe ayırması benzerlik stratejisinin piyasalarda bir yeri olduğunu gösteriyor.
Ben sanırım çok donanım gerektiren borsa dünyasından kaçıp işin kolayına sığındım.
Dediğim gibi açgözlü olmamak ve stop önemli. Bu ikisini edinebilirsem para kazanmaya başlayacağım.
BİST 100 2050 üstünü kalıcı destek edindi artık, diye düşünüyorum.
Önceki sayfalardaki benzerlik grafiğime göre çizgi çalıştım, BİST 100'de ilk etapta 2300-2400 hedef olabilir: https://invst.ly/xmspj
Her şey pahalanıyor, kelimeler ucuzluyor...
Özür dilerim kelimeler astronomik fiyatlarda.
İki yargıya da doğru diyebiliriz baktığımız pencereye göre.
Günaydınlar... Hafta sonları borsada azgın iştahların iki günlüğüne kesildiği, ağlamaların dindiği ya da insanı asit gibi yakan pişmanlığa evrildiği vakitler gibi gelir bana.
Para yanında aile ve sosyal hayat gibi çok daha fazla varlığın kaybedildiği bilinse de kayıplar görmezden gelinir. Ben ailem, çocuklarım için uğraşıyorum bahanesine sığınılır tüm sorumsuzluklar için.
Senin kaç liran vardı ki doksan bira kaybedebildin borsada, dedim kantinci arkadaşa.
"Hiç sorma, hisse uçacak dediler, 120 bin liramı bastım hisseye, dedi, hisse dört liralardan bire düştü."
"Ne yapacaksın çok parayı, niye bu kadar riske girdin?" desem biliyorum benim lafımı kendince evirip çevirecek başka bir hâle büründürecek.
Bana diyecek ki daha önce dedi: "Para önemsiz mi? Kim kime para veriyor? Ailemize güzel bir hayat sunmak bizim vazifemiz değil mi?"
Kantinci arkadaş yerden göre kadar haklı, ama ben niye ikna olamadım bu doğru sözler karşısında. Çenebaz böyledir işte, doğru konuşsa da sözü bağlamından kopardığı için boş konuşur. Kimse de kolay kolay fark edemez bu yanlışı.
"Benim kız hemşire olarak atandı, dedi, sağ olsun aile bütçemize katkıda bulunmaya başladı."
"Ne güzel. Hayırlı evlatmış, maşallah!" dedim.
Gözleri parıldadı kantincinin, bir çocuğu güzelce büyütmenin haklı gururuyla.
"Benim kız başka bir şehrin sağlık meslek lisesini kazandı, kızımı arabanla okulun yurduna bırakalım." demişti kantinci arkadaş. Dün gibi hatırlıyorum ürkek bakışlarla etrafı izleyen küçücük bir kızı yurda bıraktığımız günü. Yıllar ne çabuk geçiyor.
Hikâyem, beğeninize:
NİLÜFER
"Hafta sonlarını sevmiyorum; borsa kapalı, hayatın heyecanı yok." dedi bir kurumun kantinini işleten arkadaşım.
Hafta sonları borsada azgın iştahların dindiği vakitler gibi gelir bana. Para yanında sosyal hayatın kaybedildiği bilinse de kayıplar görmezden gelinir ve "Ailemin geleceği için çalışıyorum." bahanesine sığınılır borsada tüm sorumsuzluklar için.
Senin kaç liran vardı ki doksan bin lira kaybedebildin borsada, dedim.
"Hiç sorma! Hisse uçacak diye bir tüyo aldım ve bastım hisseye yüz yirmi bin liramı. Hisse dört liradan bir liraya düştü!" dedi. "Ne yapacaktın çok parayı? Bir anne baba bu kadar riske girer mi?" desem biliyorum benim lafımı kendince evirip çevirip der ki daha önce dedi: "Para önemsiz mi? Kim kime para veriyor? Ailemize güzel bir hayat sunmak bizim vazifemiz değil mi?" Yerden göğe kadar haklı, ama ben niye ikna olamıyorum bu doğru söze. Çenebaz insanlar böyledir işte, doğru konuşurlar da sözü bağlamdan kopardıkları için boş konuşurlar. Kimse de kolay kolay fark edemez onların düşünce zincirindeki kopukluğu
"Nilüfer bir tekstil fabrikasında işe başladı. Sağ olsun aile bütçemize katkıda bulunuyor." dedi. "Ne güzel! Hayırlı evlatmış, maşallah!" dedim. Gözleri parıldadı, bir çocuğu güzelce büyütmüş olmanın haklı gururuyla.
"Kızımı şehir merkezindeki endüstri meslek lisesine yazdırdım, arabanla öğrenci yurduna bırakalım." diye yanıma geldiği günü dün gibi hatırlıyorum arkadaşımın ve küçücük bir kızın ürkek, ağlamaklı bakışlarla yurdun penceresinden bize el sallayışını... Yıllar ne çabuk geçiyor...
https://i.hizliresim.com/rsx4z8l.jpg
Şiirim, beğeninize:
FARKLILIKLARIMIZ
Farklı fikirlerle yaşamaya uygun yaratılmış insan zira
Aynı fikirde değildir çoğu zaman kendi kendisiyle bile
https://i.hizliresim.com/8lo99yh.jpg
Bugünlerde BİST 100'de ballıyım. Her şey temel ve teknik analiz değil, biraz da ballı olmak gerekiyor. Yine poza âşık oldum, nisan sonuna kadar longumu tutmaya karar verdim an itibarıyla.
Harekette bereket vardır, sözü dışarısı için doğru da sanırım BİST'te kıpırdamadan durmakta bereket var.
"Hep bu sefer olacak, bu sefer olacak!" dedim. Bu seksen sekizinci deyişimde olacak inşallah.