Firma mevcut durumda bile çok iyi mevcut ödenmiş sermayesi ile devasa bir bedelsize sahip ama D sınıfı.
Yıldız pazara girme durumu da zor gibi. Parayı bağlayıp hisse taşımak sıkıntısı oluşabilir.
Printable View
Firma mevcut durumda bile çok iyi mevcut ödenmiş sermayesi ile devasa bir bedelsize sahip ama D sınıfı.
Yıldız pazara girme durumu da zor gibi. Parayı bağlayıp hisse taşımak sıkıntısı oluşabilir.
bu tip insanlara da uyuz oluyorum laf sokunca çok mutlu oluyorlar herhalde biliyorsan açıkla kardeşim bilmiyorsan lagaluga yapma
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2.5 yıl önce 14.4 milyon tl görünen arazi ve arsalar bugün itibarı ile ayni rakam görünüyor.
Belli ki değerleme yapılmamış.
Kar ettiği müddetçe hissemiz güzel arkadaşlar,strese gerek yok,,,alıp unutun,,zamanı gelince inanılmaz rakamlara siz de inanamayacaksınız.
"damlaya damlaya göl olur"derler ya,,,aynen öyle bir hisse.
İnan bende sana bayılmadım....Adam gibi yol gösterdik araştırmadan alım yapmışsın....Zarar edince saracak yer arıyorsun....Yönetmelikleri açar bakarsın kap denen bist denen yerlerde bütün hisselerin özellikleri yazıyor.....Al benden sana bir kıyak bunuda beyenmessin yapacak bir şey yok....Göz altı şirketleri yönetim olarak zaaf içinde bilanço olarak sermayesi erimekte yıllardır zarar açıklayan bazıları alavera dalavera peşinde koşan ama bazıları hepsi değil.....Yani sıkıntılı şirketlerdir......Onun için belli saatlerde işlem görür......D gurubu ise kombasan tarzı elden vatandaşa daha çok almancı tabir ettiğimiz kişilere elden satılmış şirketlerin kayıt altına alınmasıdır....
.
Sana birde bonus bilgi vereyim......Yibitaş ta ilk önce bu tarz kurulmuş yurt dışındaki işçilerin parası ile kurulmuş.....Kalan kısmı daha sonra Lafarge çimentoya satılmış onlarda şimdiki sahibine satmıştır......Şimdi insanlar ellerindeki hisseleri borsaya kote ettirerek resmiyet kazandırmaktadır...
Yönetmelik geteği göz altı pazarı gibi belli saatlerde emşr toplama ile işlem görmektedir....Şirketin kar rakkamları güzeldir......eeeee bunlar sanırım yeter...Sen gene laf sokma olarak algılarsın o da senin sorunun.......Bamde sana uyuz oldum bilesin😎😎😎
Ulan ne seviyesiz insanlar varmış su yibitasin blogunda Bilmiyorum ki öğrenmek için soruyorum ha bilgi paylaşımı yapılmayacaksa bu forumda ne işimiz var.
Gözaltı pazarını bilmiyorsan borsada neden işlem yapıyormuşum mantığa bakar mısın daha önce sadece A-B grubu hisseler ile ilgilendiğim için olabilir mi acaba
Borsada satışa konu olabilecek,tipe dönüştürmek isteyen toplam 15.68 lot daha yayınlandı,,,,daha ne kadar kaldı acaba?
https://i.resimyukle.xyz/M6xGSf.png
31.12.2017 Faaliyet raporuna göre...merkezi kayıt kuruluşuna kaydedilenler ve henüz kaydı gerçekleşmeyenler(Diğer ortaklar)
Teşekkür ederim,,sn Radyocu.İkinci bir itibar puanını sistem kabul etmiyor.
1 senede ancak %1 kaydettirmişler,,,ne kadar yavaş ilerliyor,,daha 10.000 lot var,,hepsi kaydetse,,aslında patron şirket kapar.
https://i.resimyukle.xyz/ICI4aB.png
Sn. Olimpik forum, Anayasa mahkemesi PÖSİP de işlem gören şirketlerin ana amacı olan yukarıdaki kanunu iptal etmemiş olsaydı,
Bu senenin sonunda Mkk ya kayıt olanlar olmuş, olmayanların bu hakkı YTM geçecekti...
Dolayısıyla patronda %17 lik MKK ya kayıt olmuş kısım hakkında almak veya almamak yönünde bir karar alabilecekti...
Veya başkaları piyasadan ve YTM elinde bulunanlardan toplaya bilecekti...
AYM iptalinden sonra bu durumlar ortadan kalktı..
MKK ya kayıt konusunda duyarlı olan ortaklar büyük olasılıkla 7 yıllık bu süreçte MKK kayıtını yaptırmıştır..
Geri kalan %10 luk kısmın kayıtları çok daha yavaş ilerler bence...Büyük ihtimal bu kayıt işinden bi haberdardırlar...
Birinin bu işe el atması lazım...
Bunların patron bu işlerle uğraşacak adam değildir BENCE....Kottan çıkmak için toplarsa ancak o zaman....Çünki kurumsal firma.
Katılıyorum...Tek hamleleri kottan çıkmak üzerine olur, olursa...4 sene önce bu fiyatlardan almıştım...2018 sonunda ne olacaksa olur umuduyla...AYM kanunu iptal edince her şey boşta kaldı...SPK ya bu konuda sitemkar bir dilekçe yazdım...SİP piyasasını oluşturan kanunun iptaliyle ilgili yeni bir düzenleme gerektiği yönünde...Cevap verdiler ama içeriği boş...
Hayırlısı ne ise o olsun,,ben de 1 yıl beklemeyi düşünüyorum,,uzun dönem para bağlamak da kötü.
Ama şirket her yıl sürekli kar ederse (ki ediyor),,,fiyatın sürekli yukarı baskılaması gerektiğine inanıyorum.
En kötünün kötüsü ihtimalle enflasyondan fazla bizi korur diye düşünüyorum.
Afyonun aylık grafiğine bakarsak belki 10 yıl 1.22 lerde gezinmiş durmuş,,sonra birden 30 lara çıkmış,,son yılda alan iyi kazanmış.%2500,,bunu 10 yıla böldüğümüzde yıllık %250 eder.,,,,bu da ayni olur diye bir garanti yok tabii.
Şartlar olgunlaştığında ayni akibetin bununda olabileceği aşikar,,,,kısmet işi artık.
Bugünde kamil ocak 4.5 lot yazdırdı,,,2000 in altında almaya devam ediyorum.
elimizde mi kalacak,,ihya mı edecek,bakalım.:)
1800-2000 arası dalgalanıyor,,,daha aşağılara şimdilik veren yok.
Bilanço merakla bekleniyor.
Yüzyılın kar rakkamını açıklasa bişey olmaz.
***LUKSK* *YBTAS* *PETKM*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu
***LUKSK******YBTAS******PETKM*** MERKEZİ KAYIT KURULUŞU A.Ş.( Borsada İşlem Gören Tipe Dönüşüm Duyurusu )
Özet Bilgi DÖNÜŞÜM
İlgili Şirketler LUKSK, PETKM, YBTAS
Sermaye Piyasası Kurulu'nun VII-128.1 sayılı "Pay Tebliği"'nin 15'nci maddesi gereğince, pay senetleri Borsada işlem gören ortaklıkların Kurul kaydında olan ancak Borsada işlem görmeyen statüde pay senetlerinin Borsada satışa konu edilebilmesi amacıyla Merkezi Kayıt Kuruluşu'na yapılan başvurulara ait bilgiler aşağıda yer almaktadır.
Borsa Kodu Sıra No Satışa Konu Pay Ünvanı Grubu Yatırımcının Adı-Soyadı Ünvanı Nominal Tutar (TL)* Tsp İşlemi ** Satış Kısıtı **
LUKSK 1 LÜKS KADIFE TICARET VE SANAYI A.S. E MEHMET ARSLAN 42,050
LUKSK 2 LÜKS KADIFE TICARET VE SANAYI A.S. E MUSTAFA ALEMDAR GÜNGÖR 42,080
PETKM 3 PETKIM PETROKIMYA HOLDING A.S. E NURAN HÜSMEN 282,856
YBTAS 4 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E RIFAT KOÇAK 0,560
YBTAS 5 YIBITAS YOZGAT ISÇI BIRLIGI INSAAT MALZEMELERI TICARET VE SANAYI A.S. E RIFAT KOÇAK 1,146
(*) Nominal Tutar(TL): Bakiye alanlarında binlik ayracı olarak nokta (.), küsürat ayracı olarak ise virgül (,) kullanılmaktadır. (**) İlgili veriler üye bildirimi doğrultusunda yayınlanmaktadır. Borsa tarafından satış işleminin Toptan Alış Satış İşlemi olarak (TAS) yapılacağı duyurulduktan sonra TAS işlem tarihinde paylar borsada işlem gören tipe dönüştürülecek olup, aksi taktirde dönüşüm işlemi mevzuatta öngörülen sürede tamamlanacaktır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/696710
BIST
(19/07/2018 - 16:59:24)
Şöyle bir örnek vereyim.2010 yılını kadar Afyon çimento sermayesi 120.bin tl.Yibitaş ile nerdeyse aynı.Bak taakiii 2010 yılında 2400 bedelsiz veriyor akabinde satış olunca 3300 diye hatırladığım bir arttırım ile anca 100 milyonu buluyor.Bunlarda biryerde dayanamayıp yapacak bu işi önemli olan ben dayanabilecekmiyim yada ömrüm yetecekmi😉.
Nasipten öte bir şey yoktur,,,Allah nasip etti,,netaşda %1000 i yakaladık,,,buradada inşAllah yakalarız demekten başka çaremiz yok.
Benim en hoşuma giden tarafı her yıl sürekli kar etmesi,,,sonunda bu da dayanamayıp yapacak da dediğiniz gibi biz dayanabilecekmiyiz.
O işe karar vereceklerin elinde piyasadan toplanmış yeteri kadar hisse varsa bedelsiz yaparlar...Başka türlüsü zor...Kerevitte 1 e 27 yaptılar da ne oldu...Ya da yapılanlarda ne oluyor Yonga gibi...Birileri bir yere kadar götürüyor..Kaçabilenler kaçıyor, kaçamayanlar yeni mağdurlar olarak sahneye çıkıyor..
Kerevitaş ta patron kazığı oldu.Yonga ise ayrı bi dünya.Bu pazarda %1000 yapmıştı.İşinaçıkçası ben 8000 tl üstü bekliyordum ama 2500 tl lerden döndü.İşlem gördüğü pazara bağlıyorum ben ve piyasadaki hisse sayısı azda olsa etkiledi.Son olarakta beklenmedik bir anda yaptı bu işi.Karar aniden açıklandı ve toplama işi olmadı.Ne yazıkki yibitaş ta bu pazarda ve sonu oynı olabilir.Kısmet.
Yonga 3 den 33 e 10 kat artmış.,,,sermaye 210 idi,,,80 kat artırdılar.
Ybtaş da sermaye 100 kat artsa 10 milyon tl olur ki yine yetersiz kalır.
Bu kadar kur artışına göre 6 aylıkta 5.9 milyon tl kar geldi,,,,yönetimi tebrik ediyorum.Geçen yıl 6 aylıkta 3.8 milyon tl kar vardı,,,
Kar artışı %55
Votorantim Cimentos Türkiye
2012 yılında Türkiye pazarına giren Votorantim Cimentos Votorantim Sanayi ve Tic. A.Ş., Yibitaş Yozgat İşçi Birliği İnşaat Malzemeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve Votarantim Nakliyecilik Ticaret ve Sanayi A.Ş. olarak çimento, beton ve agrega sektörlerinde faaliyet göstermektedir.
Türkiye'de Ankara-Hasanoğlan, Yozgat, Çorum ve Sivas'ta 4 entegre çimento fabrikası, Nevşehir ve Samsun'da 2 çimento öğütme paketleme tesisi ile faaliyet gösteren şirketin yıllık toplam 3 milyon ton çimento üretim kapasitesi bulunmaktadır. Ayrıca, şirketin 4.1 milyon m3 hazır beton üretim kapasitesi ve 3 milyon ton agrega üretim kapasitesi vardır.
Votorantim Cimentos'un üyesi olduğu Votorantim Grup yüzde yüz Brezilya sermayeli uluslararası bir şirkettir ve 20'den fazla ülkede çimento, metal, çelik, enerji, kağıt, konsantre portakal suyu gibi çeşitli sektörlerde faaliyet göstermektedir. 1933 yılından itibaren yapı malzemeleri (çimento, beton, agrega ve alçı) sektöründe yer alan Votorantim Cimentos, yıllık 54.5 milyon ton çimentoüretim kapasitesi ve 2014 yılındaki 4.14 milyar avroluk satış geliri ile sektörünün en büyük şirketlerinden biridir.
Votorantim Cimentos en önemli ve en hızlı büyüyen pazarlarda stratejik konumlanması bulunan bir network ağında faaliyet göstermekte olup, Brezilya dışında 13 ülkede faaliyet göstermektedir. Türkiye bunlardan birisidir.
Bu kadar kârın var artık açıkla bir bedelsiz güldür şu yatırımcını borsada efsane ol artık
Bir an ansızın yonga gibi bir hareket bekliyorum bu hisse için bedelsizi eninde sonunda verecek ytd
Şuanda bistte bedelsiz potansiyeli en yüksek hisse Ybtas bunu sadece ben görmüyorum her yıl kasasına attığı kârlar bir gün bedelsize dönüşecek bunun örneklerini aslan çimento Afyon çimentoda gördük ytd
Şuanda yatışta gözüküyor olabilir ama kalktığı vakit herkes arkasından bakabilir o zamanda tren çoktan kalkmış hisse hakkettiği yerlere gitmiş olacaktır. Ytd
Aslında yonga 2 gündür hareketli bundanda bir iki atraksiyon beklerdim.
Yıllardır bu fiyatlarda kalması can sıkıcı.Aslında şuan daha fazla fiyatlarda olmalı örnek işbir 130 dan 400 gördü 200 lerde demir attı biz 4 binleri gördük gene 2 binlere indik.
Bedelsiz açıklasa bence 40.000 leri gorur
Hissede derinliğin artması şart,,bu da yönetimin tavrına ve stratejisine bağlı.
9000 düşüncesi bile güzel.Yönetim bu sermaye yapısı ile ne kadar devam edebilir bilinmez.Ancak ana ortak sağlam bildiğim kadarı ile.Sabancı çimento fabrikalarından bazılarını satacak acaba talip olurmu bu arkadaşlar.Benimki sadece sıkıntılı bir zaman düşüncesi dikkate almayı.Ben böyle bir bilgi okumadım.Şimdiden belirteyim.