Arakdaslar hissenin enden bu gun -4-5 oldugunu analatabilecek olan varmidir ?
Printable View
Arakdaslar hissenin enden bu gun -4-5 oldugunu analatabilecek olan varmidir ?
Başta Türkiye olmak üzere, Bulgaristan, Romanya, Yunanistan ve İsviçre’de faaliyetleri bulunan Smart Holding’in yeni Proje Geliştirme Direktörü Sedef Budak oldu.
Yenilenebilir enerji yatırımları, karbonsuzlaşma ve toplumsal cinsiyet eşitliği ve sektörde kadın istihdamı konularında engin bilgi birikimine sahip Budak, Smart Holding’in ve sektörün gelişimine katkı sağlayacak.
Bilkent Üniversitesi mezunu olan Sedef Budak, 2000-2007 yılları arasında dünyanın bir numaralı İngiliz ve Amerikan perakende markaları adına ulusal ve uluslararası tedarik zinciri yönetimi, bayi uyumu ve iş geliştirme faaliyetlerinde liderlik rolleri aldı. Londra’da ve Kahire’de önemli satın almalar yöneten Budak, Türkiye’de de pek çok ekipman ve EPC ihalesini yönetmesinin yanı sıra rüzgar ve güneş enerjisi santrali ana ve yardımcı ekipman ihalelerinde yer aldı. Çinli rüzgar türbini üreticilerini Türkiye pazarına getiren ilk kişi olan Budak; rüzgar türbini kanadı, jeneratörler ve güneş modülü üreticileri için yabancı yatırımcılara ve ekipman sağlayıcılarına yatırım fırsatları konusunda danışmanlık yaptı.
Budak, 2012-2022 yılları arasında da WINDFOR S.r.l.'nin ülke müdürü ve kıdemli danışmanı olarak görev aldı. 2.2 GW‘dan fazla rüzgâr ve güneş enerji projelerine teknik danışmanlık verdi. 1700’ den fazla üyesi ile sektörün tek enerji ve kapsayıcılık inisiyatifi olan TWRE - Yenilenebilir Enerji ve Enerjide Türk Kadınları Grubu ve YEYKAD Yeşil Yakalı Kadınlar Derneği’nin de kurucusu olan Budak, toplumsal cinsiyet eşitliği ve sektörde kadın istihdamı konularındaki uzmanlığıyla önemli çalışmalar yapmaya devam ediyor.
bu haber dikkatimi çekti zaten yönetiminde yurtdışı bağlantılı kişiler olduğunu biliyordum. etkin çalışıyorlar ve bu Sedef Budak dikkati mi çekti cv si falan ilgi çekici...
ama tahtanın içine ettiler oda ayrı bir durum.
Türkiye, yenilenebilir enerjide öncü ülkelerden biri olacak
Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, Türkiye'nin yenilenebilir enerjisi hakkında çarpıcı öngörülerde bulundu. Birol’a göre Türkiye, yenilenebilir enerjide lider ülkeler arasında olacak.
https://www.dunya.com/ekonomi/turkiy...-haberi-676361
yenilenebilir enerji ile iligli habere gelne yorumlardan biri :evil:
kirli olsun ucuz olsun. çocuklarımız torunlarımız poh yesin. her ile bir tane nükleer santral kurun. patlıyorsa da patlasın.
elektrik kullanma, doğalgaz açma, porsiyon küçült, araba alma alırsan da binme.
Bu arada smrtg ve gesan böyle giderse tüm ekmek alfasa kayacak. Sasa hektas yatirimcisini biz almaliydik...yazık oldu.
15 milyon TL lik is aldi 5 Tavan gider umarim
yen iş hayırlı olsun Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş. ile yurtiçinde yerleşik bir müşterisi arasında KDV hariç toplam 1.698.840,00 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır. (Güncel baz ABD Doları/TL kuru ile toplam bedel 31.633.759,87-TL'dir.)
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
cok iyi , muhtemelen ufak capli bir fabrika veya imalathane,
bunlar iyi isler, daha cok fabrika goruyor ve onlarda Gunes paneline geciyor , dolayisiyla daha cok is geliyor,
bu gun hangi fabrikaya gidip , elektrik maliyetini %50 azaltacak bir teklifte bulunursan, hepsi kabul eder ve satin alir
BURAK BEYİ TANIR MISINIZ BİLMEM UKRAYNA DA BAYA AKTİF İŞ ADAMI bizim patron ile kanka olduklarını bilmiyordum
https://twitter.com/bpehlivan/status...elFx5aySLBRZOQ
Kış geliyor güneş açmaz oldu. 102 TL 14 aralik
çıkarken güzeldi buralar düşerken dutluk oluyor akılı insan düşerken gelir düşen bıçak tutulmaz deyimi en salakça deyim sen yeter ki nerden nasıl tutacağını bil sonra sabır et sabrın yoksa her gün tavşan a havuç sallayan onca hisse peşinden koşturuyor isteyen her gün başka hissede şans deneyebilir
ben fiyat olarak uygun bulmuyorum temel olarak pahalı ama son bilançoya göre pahalı gelecek 12 aylık 2023 ilk üç aylık ve daha daha gelecekler bilançolar için ucuz olması muhtemel zaten balon bir çıkış vardı köpüğü alınıyor bu da normal şimdi benim demek istediğim sasa ya da da hektaşa da hep pahalı dediler temel olarak hala da pahalı deniyor sasa bölünmemiş fiyat ile 10 lirayı ilk geçtiğinde buradan alınmaz çok pahalı diyenler bugun 100 lira altında almak için sıraya girerler smart ta elindeki projeleri gerçekleştirsin özellikle de hücre üretmeyi başarsın çok güzel yerlere tekrar gider bugun tv de kalyon enerjiden biri çıktı ülkemiz de üretilen paneller hücre olmasa bir işe yaramaz dedi bu konuya kafa yoran tek şirket ayrıca hidrojen ile ilgili elektrik depolama işi konusun baya bir gelecek var yani özetle bugun paha lı ama elimde olmasında rağmen satmıyorum dah da düşerse elimedekileri arttırmak için fırsat kollarım ama kimse Mercedes i murat 124 fiyatına satmaz çok ucuzlayacak diye beklemek yanlış olabilir o yüzden düşerken kademe kademe toplamak lazım ama şirkete güvenmek çok önemli bu şirket yeni olduğu için yapabileceklerini gördükçe alımlarını artırmak daha doğru olur
bu FORUM hisse halka açıldığı ilk günden beri bu hisseye gerekli önemi vermediler insanlar genelde alıp beklemeyi sevmez havuç kovalayan tavşan gibidir ha hisse pahalı diye de gelmiyor olabilirler nitekim hisse ülke tarihinin en Büyük ikinci teşvik belgesi resmi gazete de yayınlanınca bile çok ilgi görmedi yanlış anlamayın elim de hep çok az lot ile devam ettim ara ara da bilgi paylaşıyorum burada şirket vaat ettiği iki işin birini hayata geçirsin ben elimi güçlendiririm fiyata bakmam o zaman ikici proje hidrojenden elektirik depolama ve hidrojenden bazlı elektirk üretme gibi projeleri var geçmişte patronun röportahını buraya koymuştum o da olunca arkama yaslanırım ama bu belli ki zaman alacak
Senin gibi hissenin ben 7 sulalesini
nasilsa gelmez dedim 10K zararda olmama karsin Stop-loss koyayim dedim 93 ten aldilar hisselerimi :evil:
bi dahada SMART ugrarsam (bu 3 oluyor , almam deyip gelip aliyorum )
sadece bilgi olsun diye, ayni sektorde GESAN, KONTR, Gwind var diye eklemiyorum yoksa alinir , enerjide buyuk potansiyel var
Dipsiz kuyudan ben de uzaklasiyorum. Balinalar gerçekten bunlardan vazgeçmiş gorunuyor
Kalanlara bol kazançlar numunelij biraktim
https://www.dunya.com/gundem/sanliur...-haberi-679366
Şanlıurfa'da kurulacak yenilenebilir enerji bölgesi Türkiye'nin kapasitesini artıracak
Şanlıurfa'ya kurulacağı açıklanan Yenilenebilir Enerji Endüstri Bölgesinin Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki toplam kapasitesini yüzde 50 artırması hedefleniyor.
İş İlişkisinin Başlamasının Öngörüldüğü Tarih
28/12/2022
Varsa Sözleşmenin Önemli Koşulları
-
Yeni İş İlişkisinin Ortaklık Faaliyetlerine Etkisi
Şirket cirosuna olumlu katkı
Açıklamalar
Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı olan Smart Güneş Enerji Ekipmanları Pazarlama A.Ş., yurtiçinde yerleşik müşterisinden Güneş enerjisi santrali anahtar teslim kurulumuna istinaden KDV hariç toplam 1.500.000,00 ABD Doları tutarında sipariş almıştır. (Güncel baz ABD Doları/TL kuru ile toplam bedel 28.044.600,00 -TL'dir.)
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Kaplar da işe yaramaz oldu. Para kamu hisselerine kaydı. Işıltılı dünyaya kısa bir ara :)
1 megavat maliyeti 1.13 m. Euro... Şimdiye kadarki en büyük iş.
CPH2125 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Smart, yakında...http://cloud.tapatalk.com/s/63b0472e...231-WA0006.mp4
SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
1.13 mln euro komple 1 mw lik ges kurulumunun maliyeti. Hatta o maliyet suanda 1 mln usd civarında diyebiliriz. Panel maliyeti 350-400 bin euro civarinda diye biliyorum. Ayrintilara asagida ki adresten bakabilrsiniz.
200 mw icin hesaplarsak yaklaşık 75 mln usd civarinda bir iş anlasmasi .
https://www.solarenerjin.com/2022-10...ulum-maliyeti/https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...acf4a4e139.jpg
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Güneş doğmaz oldu mmk
Başkan düşüşlerden dıs sebepleri sorumlu tuttu. Geri alim yapcam dese hisse tavan
hayırlı olsun
14.09.2022 tarihli Özel Durum Açıklaması'nda da belirtildiği üzere Şirketimiz bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. Enerji Piyasası Düzenleme Kurulundan (EPDK) Niğde Bor bölgesinde kurmayı amaçladığı söz konusu 100 MWe (Bor-1) gücündeki güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali için ön lisans aldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştı.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden komple yeni yatırımda kullanılmak üzere, Şirketimizin %100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. tarafından, 100MWe Bor-1 Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için toplam sabit yatırım tutarı 1.994.972.280 TL'lik Yatırım Teşvik Belgesi alınmıştır.
Söz konusu Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurları "KDV İstisnası", ve "Gümrük vergisi muafiyeti " şeklindedir.
Hala milleti dökme derdinde
artık ne kadar güzel haber gelirse gelsin korku hakim olunca satış maksatlı kullanıyorlar ters orantı yapmak bazen uzun vade de işe yarar kısa da tabiki olumsuz olabiliyor
Şirketimiz ile yurtiçinde yerleşik büyük bir müşteri arasında KDV hariç 21.945.000,00 ABD Doları bedel üzerinden güneş paneli satışına istinaden yurtiçi satış sözleşmesi imzalanmıştır.
77,4 maliyetle 310 lot aldım. Hedefim 100 lirayı geçmeden 600 lota tamamlayıp unutmak. Çevreciyiz ama elimde Sasa ve Ereğli var... İkisinin de çevreye verdiği kalıcı hasardan tiksiniyorum ama tutuyoruz işte elimizde... Güneşe yatırım yaparak vicdanımızı rahatlatalım bari... Konuyu geçmişe dönük okuyalım ki yatırımcı sunumunu çok sevdik, bağrımıza bastık.