5500 k= 5,5 milyon.. azmış :)
geçmiş sayfalarda; yaz sebze meyve fiyatları düşer yazılmış....
umarım düşer....
geçen seneki benzin fiyatıyla, bu yazki fiyat....
vs vs....
Bizdeki enflasyonun kotu tarafi bi kere cikti mi dusmemesi..
Zaten dusurmek icin de bir caba harcadiklari yok..
Kimin gucu kime yeterse...
Tuttturabildigi kadar zam yapar bizim millet..
Onumuzdeki donem kronik, yapiskan bir enflasyonist donem olacak..
90 li yillardan farki sabit gelirli, emekli v.s enflasyon farkini alamayacak..
Syg,
evet....
bi de, üfe tam yansıtıldı mı acaba fiyatlara....
Bir arkadasim var diyor ki kkm de paran eriyecek ..onunda parası dolarda .çözemedim.ne demek istediğini.
600 yüz küsür bin larının üzerinde temettü aldıysanız vergi çıkar.
Göztepe yi abromoviç almış diyorlar vay be
https://askidafatura.ibb.gov.tr/aile-destek
Bos gecmeyelim...
Syg,
Duduya soruyorum.dolarin olsa neye yatırım yaparsın pasif gelir yaratacak?
Vadem uzun ise ve dolar tutmam gerekiyorsa ya yurtdisi hisse alirim gusel temettu verenlerden ya da TC hazinesi eurobondlarindan...
Ama ben uzun vade dolar yatirimi yapan birisi degilim..
Kisa vade cari giderlerimi bazen dolarda cogu zaman likit fonda tutarim...
Bu sene fiyatlara alisamadigim icin ve dolari da zoraki olarak bir yerde tutmaya calisiyorlar diye kucuk bir miktar dolar aldim..
Fatura ve odemeler geldikce satip satip oduyorum..
Umarim bu bilgi faydali olmustur :)
Syg,
Fed faizi arttıracak ve bilançosunu kucultecek.dolarda daha artış bitmedi.secimden sonra düşebilir.ama 1-2 sene.sonra gene çıkar.
Dxy de 110-120 arasına gideceğini öngörüyorum.
06/2006 USD/TL 1.65
06/2022 USD/TL 16.50 olsa ....
16 yılda USD/TL getirisi , yıllık bileşik %15 ,
USD faizi hariç .
naçizane olarak
arkadaşın özetle demek istemiş ki ; ya arsa ya borsa .
kur şokları hariç doviz getiri sağlamıyor ,eğer kur şoklarında dövizden tl ye geçip döviz düşünce tekrar dolara geçip döviz miktarını arttırabiliyorsan eyvallah , yok sürekli dolarda isen enflasyon kadar paranın değerini korumuş olduk geçen yıllarda
gelişmekte olan ülkeler arasında en kötü çok çok kötü performansa sahip para maalesef TL
ama dudu gibi uzun vadeciler doğru hissede paranın şeyine koydular :)
geçen iki yılda araba ve konut + borsa ( endeks 30 ) kazandırdı gibi duruyor
hoş bu ülkede enflasyon ve dolar oranında parasının değerini koruyanı tebrik ederim
YTD
bu arada iki hafta önce Akçay da room 23 otel restoranında bir ahtapot yedim sormayın
dudunun kulakları çınlamıştır
fotolar mevcut ama buraya atmak eziyetli olur şimdi
Hiç kimseyi hedef almadan önemli bir görgü kuralını ve Türk geleneğini yazmak isterim.
Televizyonlarda gün boyu gerçek sorunlar konuşulmadığı hatta konuşturulmadığı halde inatla dalga geçer gibi insanlara yemek programları seyrettiriliyor. Kendini dindar olarak görenler tarafından böyle hoyratça insanların yoksulluğuyla dalga geçenler aslında dinden imandan soğutuyorlar.
Bu kapsamda olgun, bilinçli ve iyi insanlar yediğiyle, gezdiğiyle, giydiğiyle övünmezler. En azından çevresi zaten biliyordur nasıl yaşadığını, bir de ulu orta konuşmak nedir ? Eskiden pahalı- nadir yemekler pişirildiğinde kokusu komşuya gider diye özen gösterilirdi. Şimdi sosyal medya da yerken, dolaşırken, mağazada alışverişte resimler paylaşmak moda oldu. Toplum yozlaştı.
Bir kez gelinen dünyada böyle saçma kaygı ve duyarlara yer olmadığını düşünüyorum. Eskide yaşamak istiyorsanız koparın bağlantınızı internet ile oturun evinizde eskisi gibi.
Şunu demek istiyor olabilir.
Kendi paranızla doları baskılıyorsunuz, enflasyon altı kur artışında paranız erimiş olacak.
Yani kendi paranızla kendinizi vuruyorsunuz.
Demek istediği belki de budur.
Kendisi de dolarda olduğu için buna takılmıştır, ucu ona da dokunuyor çümkü.
Eger nominal deger alti satin alim yapildi ise onun itfa daki degeri arasini SAK diye gelir vergisini veriyoruz...
60usd a aldigimiz bir eurobond itfa da 100 usd olunca aradaki 40usd ve kagit adeti ile de MB doviz alis kuru carpiyoruz..
40 x 100 (mb kur) x 100 (kagit adeti) diyelim 400.000TL gelir vergi beyan ediliyor.
Burada muafiyet filan yok
Catir catir gelir vergisi var...
(o zaman 400bin artik hangi dilimde ise oderiz 15 mi 20 mi 27 mi 35 mi 40 mi)
iki taksit onu da banka kredi karti ile her birini dorde boler oderiz guzelce...
Bergen'i ben de izledim. Katilin hâlâ dışarıda olması büyük sorun.