Hayırlı Günler... :wave:
Sağlık ve mutluluk dolu güzel bir gün olmasını diliyorum...
Printable View
XU100...
Durum hiç hoş değil...!!!
Yeşil olmamız önemli değil, düşüşün şekli sıkıntılı ve bir süre daha devam edebilir. Can sıkıcı şekle bürünebilir...
Umarım dün bahsettiğim seçim süreci türbülansı olarak kalır. Daha fazlası olursa çok can yakıcı olacaktır...!!!
https://i.ibb.co/wRZ30D2/XU100-D-26-03-2024-1.png
XU100...
50 günlük ortalamada tutunmaya çalışıyor...
Bir süre tutunabilir ama eğer hesapladığım gibi olursa seçim sonrasındaki birkaç günlük iyimser havanın dağılmasından sonra aşağıdaki hedeflere doğru ufaktan süzülebiliriz...
https://i.ibb.co/hKjfNMp/XU100-D-27-03-2024-1.png
Hayırlı günler hocam sağlıklı bir gün dileklerimle
Bir süredir aklımda olan ve daha önce de alt yapısına başlamış olduğum ama araya başka işlerin girmesi ile erteledim bir grafik çalışmasını daha sizlerle paylaşmak istedim... :)
Bu çalışma Volume (Hacim) temelli bir çalışma...
Bu çalışmayı da standart çalışmalarım arasına ekledim...
Günlerdir sıkıntı yaşayan PETKM üzerinde denemek istedim...
Şimdilik fena değil gibi...
Alttaki yeşil desteğe dikkat. Oraya kadar düşmesi beklenebilir...
https://i.ibb.co/RbHBn1t/PETKM-D-28-03-2024-1.png
Merhaba değerli başlık takipçileri;
Bir kaç gündür canınız sıkılıyor biliyorum. Benimki de öyle hatta şöyle söyle yeyim. geçiş yapmak istediğim yerlere de geçemedim. bende sıkıştım. Bu daha önceleri de başıma gelmişti. Zamanla bununla başaçıkmayı öğrendiğim için çok ta şey etmiyorum. Sizde öyle yapmayı deneyin bence, zaten alternatifsizlikten başka bir şeyimiz olmadığı için siz de şey edemiyorsunuzdur sanırım.
Neyse; aslında durumu anlayabilirsek çözüm üretmekte sorun olmaz.
Bankalara gelen hızlı alımlar ile yükselen endeks yanların buna tepki vermeyip hatta daha da derinleşen satışların sebebi aslında bu bankalarda ve PETkM özelinde yaşananlardan kaynaklanıyor edindiğim izlenim öyle. PETKM özelinde olanlar şöyle cereyan ediyor; Hisse üzerinde ağırlığı olan OKULLU abimiz bir miktar sıkıştı sanırım, ya da ona çelme takıyorlar. Orada yaşananlar yüzünden orayı domine etmek için overall olarak kullandıkları yalarda deli gibi satışlar yaşanıyor her nekadar bu satışlar Xu100 de etkili olmasa da bir miktar para çıkışına sebep oluyor. Bu yüzden PETKM deki asıl oyuncunun sıkıştırılması ona destek veren yancılarının da satışlarına sebep oluyor.
Ayrıca yükselen faiz yüzünden teminatları konusunda sıkıntı yaşayanlarında bu satışlar da etkisi yok değil açıkçası. Yükselen faiz oyuncuların kredi olarak kullandıkları bütçeleri zorlamaya başlayınca onlarda ellerinde taşıdıkları malların bir miktarını satmalarına sebep oluyor. Bu sebeple satışlar biraz derinleşiyor. Bunu fırsat olarak gören kısa vadeli işlemlerle dönenlerde hemen gemiden ayrılma yönünde işleme katılınca satışlar derinleşiyor. Uzun bir bayram tatilinin olması bunda direkt olmasa da endirekt ilişki kurulmasına sebep olabilir. Çünkü uzun süreli tatilde malda kalmaktansa TLREF üzerinde kalmayı düşünenler çoğunlukta. Çünkü risk yok panik yok. Garanti para var. Bu arada satışları karşılayacak olarak görünen fonlar ve büyük kurumsal yatırımcılar ise biraz isteksiz ve daha çok baba kağıtların olduğu ve kısa dönemde temettü verecek olan TUPRS TTRAK tarzı KOC hisselerinde yani daha çok xu030 da dans etmeleri yüzünden biraz ilgisiz kalıyorlar.
Ayrıca seçim takvimini de sonuna gelmiş olmamızın da bunda büyük etkisi olduğu kanaatindeyim. Şöyle ki; bence bu seçim bir önceki seçim gibi bizim hayatımız yani ekonomi yönetimini ve diğer bakış açılarını etkilemeyecek bir seçim.Açıkçası çöpü kim toplayacak yada temizlik işleri kime ihale dilecek gibi daha yerel bri gündeme sahip olmasına rağmen, buada başka bir şey fiyatlanıyor. Şahsi fikrimdir kimseyi bağlamaz ancak söylemezsem rahat edemem çatlarım:
Burada fiyatlanan mesele şu arkadaşlar, ANKARA ve İZMİR seçimleri neyse de İSTANBUL özelinde Belediye başkanından ziyade ERDOĞAN oylanacak gibi bir izlenim var. Çünkü R.T.E. bu belediye seçimlerinde belediye başkanın değil kendisinin oylandığının farkında o yüzden tam pres sahada baskı uyguluyor. Eğer adaylarının seçilmemesi ihtimali olursa o zaman gündeme "erken seçim" oturabilir. Her ne kadar mantıksız bir durum olsa da muhalafet te buna oynayacaktır. Bu durum ülke ekonomisi için ne kadar mantıksız bir seçim olursa olsun altında yatan gerçekler ve onların sebep olacağı ilişkiler yüzünden belediye seçimlerinde daha büyük bir anlam taşıyor. Eğer bu gözle bakabilirsek konunun vehametinin ne olduğu daha doğrusu satışların sebebinin ne olduğu , daha da anlam kazanıyor.
Zaten seçim dolayısıyla alınması gereken sert tedbirlerin bir süre daha askıya alınması ve biraz daha rahat bir ortamın olmasının sebebi de açıkçası bence budur. Zaten sert ve sıkı para politikalarına ihtiyaç duyduğumuz şu enflasyonist ortamda; sahanın biraz daha sertleşmesi (aslında acilen tedbirlerin alınması gerek o ayrı) kaçınılmaz.
Ayrıca bir gözlemimi de aktarayım. Eski bakanın tarafında olan tarafgiller, bu yeni bakanın başarısız olması için, parti içi muhalif görüntüsünde ortalığı velveleye veren bir grup anlaşılmaz güruh türedi. Bunlar dedikodu mekanizmaları ile mevcut bakanın ve ekibinin başarısız olması için amansız bir savaş veriyor. Buna en canlı örnek eski Merkez Bankası başkanı nın başına gelenleri gösterebiliriz. Hiç hoş ve etik değildi ayrı konu, ama yaptıklarının bir anlamı yok. Panik ve korku ortamı yaratmalarındaki sebebi, sanırım aldıkları pozisyonları itibariyle değerlendirebiliriz. Çünkü başka bir açıklaması olamaz bunun . Kendi içlerinde muhalefet ediyormuş gibi yapmalarının sebebi budur sanırım.
Ayrıca son dönemde batıya ve ABD ye yönelen Türkiye'nin pozisyonundaki değişikliği farkeden RUS paralı grupları da Türkiye'deki para hareketlerinin özellikle dövizdeki hareketliliğin sebebi olabilecek durumda. Bunca şey olurken içerde, bir grup gerizekalının dolar yükselmeli borsa düşmeli ki yabancı yatırımcı gelsin tarzından söylemleri hem anlamsız hemde gerçekçi değil. Daha öncede yazmıştım sanırım yabancı rüzgarı için erken hemde onlar için hukuk normlarında ve diğer şartlarda uyumsuzluk yaşadığımız sorunlar ortadan giderilmediği sürece boş beleş bir beklenti bu bence. Sen adamların gelebilmesi için ihtiyaç duydukları ortamı hazırlamazsan adamlar neden gelsin buraya, ne vaad ediyorsun ki adamlara. Biraz akıl biraz mantık olsa sorunu çözeceğiz de bunların sebebi zamanında verilen bedava makarna yüzünden. Adamların bünyesine protein girmiyor ki saman kafalı insan bunlar.
Neyse arkadaşlar koşa koşa bayrama doğru giderken dert etmeyin hiç bir şeyi. Her şey olacağına varır. Biz ne krizler gördü ne tabalar yedik. Bunlar aslına bakarsanız bizim için yani emekli taifesi için hiç bir şey. Bir günde yüzde yirmi tavandan bir anda tabana gittiğimiz biliriz. Bu overall un yüzde kırk erimesi demek hatırlatırım. Gözünüzde canlandırmaya çalışmayın intihar sebebidir bu durum . Şerbetli olduğumuz için vız gelir tırıs gider. Bu arada ben full maldayım. Nisan ayı için matrikse verecek 1074 TL param yok hesabımda. O kadar maldayım anlayın diye söylüyorum. Zarar varmı ? Açıkçası merak edipte bakmadım bile. Trade ettiğim hesapta bile yüzde 10 gibi bir erime sözkonusu olduğuna göre!! Diğer taraf rakamsal olarak daha beterdir.Yüzdesel olarak karlıdır mutlaka ama yürek yakacak kadar bir zarar olduğuna eminim. Hatta bir çok kimsenin overall u kadar zarar vardır diyeyim, siz gerisini hayal edin.
Bu işleri dert tasa etmeyin bence, ailenizle birlikte olmanın tadını bayram da sevdiklerinizle birlikte olmanın hazzını ve keyfini yaşayın, bir bakmışsınız 1 hafta belkide 1 ay sonra herşey düzelmiş.
Sevgiler,saygılar
Selim abi sende zarardaysan biz yandık demekki abi vallaha şaşırdım çünkü abi takip ettiğim kadarıyla hocam bu işi iyi biliyorsunuz abi bende ful maldayım yine benim hesabımda 13000 var sende oda yokmuş şu petkimi sizden iyi olmasın tanıdığım bi abiğim iki sene tut on kat gidecek dedi bende iki üç gündür ciddi ciddi düşünürken t/a hocam bugün olumlu şeyler yazınca iyice ciddi ciddi düşünmeye başladım hali hatırı sayılır parayla girmeyi düşünüyorum hocam zaten yabancı girişi bi başlasın hareketlenme BIST 30 dan başlayacak birde hocam çok düşük fiyatlarda ama bi aklımda diyorki ilerde Amerika seçimleri var memleketimizde heran kriz olabilecek bir ülkeyiz aklıma hertürlü olumsuzluklar geliyor ikiderede bi arada kaldım hocalarım sizin fikrinizi de öğrenmek istiyorum yönlenme değil sadece fikir alışverişi
Birde Selim abi geçen t/a hocamada sormuştum Ostim iki liradan alıp ondört liradan satmıştım şuan fiyatı 5.70 civarında on gündür sıkı takip ediyorum abi acayip baskı var kağıttaki küçük yatırımcılar küllim zararda isyandalar kağıdı hakikaten çok düşürdüler bunada girmeyi düşünüyorum aslında ama hocam ikiliradan aldığımda acayip baskı yapmışlardı kazandım ama çelik gibi moralim vardı hocam daha nereye kadar inebilir bir yorum rica etsem tşk
XU100...
Dünkü yorumum aynı şekilde geçerliliğini devam ettiriyor...
https://i.ibb.co/Bt52Ns6/XU100-D-28-03-2024-1.png
PETKM...
Yeni yaptığım çalışmada aklıma geldikçe yeni ilaveler yapıyorum...
Son şekli ile ve daha gerilerden bir senaryo...
https://i.ibb.co/p3ZHT7r/PETKM-D-28-03-2024-5.png
XU100...
Aklıma geldi ve denemek için endekse de uyguladım...
İşin daha yazılım kısmında olduğum için kendime referans bir hisse seçip o şekilde devam ediyorum...
O anda artık hangisi denk gelirse veya yaptığım işe en iyi adapte olacağım bir hisseyi seçiyorum...
Endekste de bayağı güzel görünüyor... :ok:
https://i.ibb.co/p4VSgv2/XU100-D-28-03-2024-3.png
Bu da daha kısa vade için...
https://i.ibb.co/KwYKy2H/XU100-D-28-03-2024-4.png
Bir de böyle bir çalışma mevcut ama bu benim çalışmam değil. O nedenle henüz ne demek istediğini çözemedim...!
Bir ara baktım ama işin içine uzun uzun girmem gerekecek. Şimdi müsait olmadığım için ertelediğim bir proje...
İş çıkabilecek gibi görünüyor. Bir kenarda dursun...
Bu da yine Hacim temelli bir çalışmadır...
Kısa ve Orta vade Short, Uzun vade Long pozisyon gösteriyor...
https://i.ibb.co/m6wFC27/XU100-D-28-03-2024-5.png
Sevgili abim,
Basit düşünelim, elimizde bir varlık, bir mal olacak ki satabilelim. Dolayısıyla mevcut askerlerimizi artırabilelim. E bu ortamda alınan maldan da zarar etmek gayet doğal, bu işin doğasında zarar edebilmek var yani eğer rakamları alıp trade ediyorsanız da zarara girdiğinizde stop oluyorsunuz, ya da yukarı gittiğinde karda oturuyorsunuz. Zarar edebilmek normal, önemli olan bu zararın üstünde oturduğumuz gibi karda oturmayı da becerebilmek. Neyse bu ayrı bir başlık konusu.
Gelelim sizin PETKM meselesine; aslında off the record olarak söyleyeyim üstadımın da bir gözü ona kayık baktığının farkındayım. Ancak hissede yaşananlar henüz taze iken bulaşmak biraz nası desem erken giriş gibi olur. uzaktan böyle gıdım almak falan, kenarda kenardan suya alıştıra alıştır girmek bence daa doğru olur gibime geliyor. Hatta üstadı takip edin, o irdikten en az bşşr hafta sonra girin, çünkü o "oturan boğa" olduğu için onu dökmek amacıyla hisseye amansız bir baskı kurulabilir. ufak bir tüyo olarak kulağınıza küpe ediniz. Ben mesela onu bekliyorum. Ondan sonra giricem bu sefer. Her defasında beni yakan o oluyor. O içerde olduğu için onu dökmek amacıyla vuruyorlarda vuruyorlar. Bizde cam kenarından bakan kediler gibi tahtayı seyrediyoruz. Eh mermilerde sınırlı ve sorunlu olunca yapacak bişi kalmıyor.
Yükselişin xu030 dan olacağına dair fikrinize bende katılıyorum. haklısınız. Gerekçelerimiz farklı olsa da yükseliş buradan ateşlenecek. Hatta bu hafta yaşananlar ve bankaların birden arap atı gibi start almaları da buna sebep bence. Yalnız burada bir şeyi açıklamakta fayda var. 4 kuzenden sözediyoruz. Kamuların işi daha bitmemiş gibi, bilemiyorum Lütfü abimin hevesini kırmayayım ama Kamu bankaları sanki bir tık geriden gelecek. Yaaaani
Haklısınız, Amerika'daki seçim dolaylı yoldan bize bir sebep sonuç ilişkisi yaratacak mutlaka. Ancak bu amerikanyayı (!) anlamak mümkün değil abi. Geçen seçimde benim adayım yine Trump olur diyordum. Fakat bu gerizekalı amerikanyalılar gidip çisini bile tutmaktan aciz adamı başkan seçtiler. Durum ortada yoruma gerek yok. Umarım bu kez doğru seçim yaparlar. Trump yeniden seçilirse üzerine konuşmak için erken ama şu var. Plana sadık kalmıyorlar.
Gelelim OSTİM meselesine;
Bu şirketin hisselerinin büyük çoğunluğunu elinde tutan abinin burada büyük hedefleri olduğunu dair duyumlar aldım. Bu hisseyi overall hissesi olarak tutmayı yani burayı basamak olarak kullanmayı düşünüyormuş. Bu da hissenin tamamını ya da büyük bir kısmını kendi kontrolüne almadan olacak iş değil. sağlam bir ekip işi , yani hisseyi taşıyacak olanların uzun bir müddet kımıldamadan yatması gerekecek. teknik olarak bakalım derseniz Çizgilerin Efendisine ayıp olur. Ben her kademden mal alırı sonrada yatarım. tabi kendi alım stratejime bağlı kalarak. Uzun bir sürer de suyun altında bir timsah gibi yatar beklerim. buna göre bütçe yapar. Ona göre pozisyon açarım. full bu hisseye bağlanmam en azından bu yakın zamanda değil. Sebep ise; o abide orada pozisyon almaya başlasın ya da başlayacağına dair bir toparlanma emaresi göstersin. Dolaylı da olabilir. kademelerin durumu; alıcı ve satıcı dengesi. ya en azından bir genel kurula katılacak dönem beklerim. Orada ne oluyor bitiyor bir bakardım havaya.
Hisse hakkında çok detay bilgim yok. Ama varlıklarının üzerinden değerleme yapacağının duyumunu aldım. Zaten bu bile yeterli bir sebep aslında. Daha önceden hisseyi dükkan yapmak diye deyim vardı. Yani grup yada ekip adına ne derseniz artık, hisseyi bi aşağı bir yukarı sürerek içerde yatırımcı kitlemeyi ve orada hisseyi yükseltip yukarı sürerek değilde hisse içinde trade ederek para kazanırdı. Bu sefer nasıl bir yol yöntem izleyecekler bilemem. Ama derinlemesine araştırın derim. Ben olsam sekreterin öğle yemeğinde verdiği siparişi bile araştırırdım. Diyet menü mü yoksa tavuk döner mi söylüyor. Bu türden şeyler başkaları için hiç bir şey ifade etmezken, siz bir şey farkedebilirsiniz. (DOAS ı ben avm lerdeki otoparklarda daha çok hangi marka araç var diyerek farketmiştim. ) Bir genel kurula katılın. insanlarla tanışın. Kaynaşın. Güzel ortamlardır. Deneyimlemenizi tavsiye ederim. Biraz daha bekleyin zannımca.
Ama Çizgilerin Efendisi olan zat-ı muhterem yarın erken kalkarsa eğer, birde zahmet edip bakarsa bizde öğreniriz.
Hatta arada birde olsa başlığa uğrayan bi kardeşimiz, " izci " kardeşimiz var ona da sorarız. Yani ben sorarım çekinmem kendisinden. Tırsmam yani, şakkadanak sorarım. Nedir bu işin oluru diye.
Eeee. PETKM için yorum yapmıştım dimi. üstadı takip edeceksin abim, indikatör o . O alsın ondan sonra. 1-2 hafta geçsin bakarız.
Bendeki verilerde, bu emtialar sorunlu... :(
Herkesin bildiği gibi Matriks MsDownloader ile veri aktarımını kestiğinden bu yana benim veriler ile başım belâda. Bu sorunu çözmek için girişimlerim var ama araya sürekli başka işler girdiği için o da sırasını bekliyor...
İnşaAllah kendi TADownloader uygulamamın yazılımını bitirince sorunlarımı kökten çözmüş olacağım...
Elbette bu bir süreç ve uzun zaman alacak. Şimdi göçebe gibi oradan buradan, nereden ne bulursam kullanmaya çalışıyorum. Finnet 'e mahkum durumdayım ve çok saçma bir uygulama...!!!
Arkadaş USDTRY 'yi 2012 'den başlatıyor. Bu durumda dolar bazlı tüm çalışmalarım aksadı. Elle düzeltiyorum ama tekrar kendisi tarihi yine 2012 'ye çekiyor...!!!
Hepsi düzelecek inşaAllah. Son günlerde yıllardır biriken tüm işleri teker teker çözmeye başladım. Bu sorunu da kökten çözeceğim inşaAllah...
Şimdi tekrar baktığımda ALTINS1 'i elle çözmek için uğraşmam gerekecek. Çözsem bile, finnet tekrar bozacağı için değmez...!!!
Üstelik Hacim verisi de her ne hikmetse? yok...!!! :Sad:
GMSTR ise ilginç bir şekilde çalıştı. Hacim verisi de varmış...!!! :halay:
Bu çalışmaya henüz yeni geçtiğim için, kapasitesini ve neler yapabildiğini çözmeye çalışıyorum. Biraz daha üzerinde çalışacağım ve biraz daha geliştireceğim. Belki bazı yerlerini otomatik hâle getirmem gerekecek. Bir de sınırsız sayıda göstergeyi grafiğe ekleme işini halletmem lâzım. Bir de bunu her hisse için kalıcı ve değişken değerlerde yapmam gerekecek. Bir sürü iş var yani... :oleyo:
Şimdiki bu son hâli ile grafik aşağıdaki gibi çıkıyor...
GMSTR...
Sürekli yükseldiği için hiç destek oluşturmuyor desem yeridir. Şu anki hâli ile gösterge destekleri güzel buluyor ama gümüş sürekli yükseliyor...
Bu çalışmayı Elliot Analizlerimde kullanmayı düşünüyorum. Oraya uygun sonuç ürettiğini fark ettim. Bakalım daha neler fark edeceğim... :)
https://i.ibb.co/KWM8GBm/GMSTR-D-29-03-2024-2.png
Selamun aleyküm arkadaşlar.
Hayırlı Cumalar.
Bol kazançlı ve bereketli seanslar.
Cümleten Allah işlerinizi rast getirsin inşaallah.
Hayırlı Cumalar... :wave:
Cuma 'nın hayrı ve bereketi üzerimize olsun inşaAllah...
Hayırlı cumalar hocalarım Allah'ım sağlık sıhhat nasip eylesin inşallah
Selim hocam eline koluna diline sağlık tam benim anlayacağım dilden anlatmışsın hocam geçirdiğim rahatsızlıktan dolayı daha çalışmıyorum strese girmiyorum evde borsaya bakıp arada dışarı çıkıp çocuğu okula götür alışveriş derken gün geçiyor valla borsada olmasa yandık zaman geçmez hocam genel kurullara katıl şöyle böyle yap demişsin ama hayatta yapamam biz içine kapanık adamız o aktiflik nerde grafik mirafik zerresini bilmem birtek yıllardır körüne kendi çapımızda ilgilendiğimiz için azbuçuk hisseleri tanıyoruz hangisini düşük gördümü dalıyoruz t/a hocamada çok şeyler sorupta sıkılmasınıda istemiyorum arada size ve diyet hocalarım Ada sormak istiyorum ama şunu söyliyeyim Allah için gözümde bu işi maşallah iyi biliyorsunuz hocam t/ a hocam hep grafik olarak teknik baktığı için bişey anlamıyorum eğer petkime girerse benim anlayacağım dilden haber versin hocam ben aslında yeni üye oldum ama yıllardır sizi takip ederim Allah için size güvenim tamdır çok değerli insanlarımız Allah'ım hepinizi var etsin
Hayırlı cumalar gençler. Bereketli olsun. Bayram tatili ile ilgili Borsa istanbul açıklama yaptı mı? ben bulamadım
Bak abi; bu yazdıklarını Dandan abi görmesin, zaten kendine yetiştirmek için çırak arıyor. 2 dakikada iş sahibi olursun.
Aslında tam borsaya uygun profil. bol vakti var evde ki işleri yaptıktan sonra müsait .
( Dandan abiiii . al bunu al al al al al . hemen at içeri)
https://youtu.be/0xq1PEbhYV0?si=7IDiDKFeLegpUVfb
https://i.hizliresim.com/6ops77m.jpg
Açık konuşmak gerekirse biraz daha beklemekte bir sakınca görünmüyor. Şu anda hisse SAT konumunda henüz ala geçmemiş buralarda biraz daha oyalanacak gibi görünüyor. İdeal AL noktası 4,50 altı olarak görünüyor. Tabi alıma başlayınca mutlaka 4,50 altına sarkmalar yapacaktır. Sizin bütçenizin durumuna göre alış noktası itibariyle sizi dökmeye çalışacaktır. O yüzden zor bir süreç bekliyor sizi bence çünkü hisse piyasa kağıdı değil Yani alım gelmesi kolay değil. Yeni bir hikaye yazması gerekecek. Yani olumlu tarafları olduğu gibi olumsuz tarafları da yok değil. Bilemedim şimdi. Analiz yapmaktan daha çok falcılık yapmaya benzedi bu iş. Niye takıldığınızı bilemedim bu hisseye. 592 adet hisse var. Biraz daha seçici olun ve bu bir tarafta dursun. Bunun için bir miktar bütçe ayırın, ayırdığınız bütçeyi fon ya da altın yada ne bileyim garanti bir yerde tutun.
Hissede bir TOBO çalışması gözleniyor. Uzun bir süreç. Dikkatli olmak lazım.
Selim hocam vallaha kafam basmıyor dandanakan hocam bana öğretmeye kalksa emin ol nerden başıma bela aldım der benide böyle idare edin bu arada konya hissem harika bilanço geldi tavan yaptı t/a hocam geçen baktı beğenmedi ama maliyetim hayli düşük evet doğru çok şişmiş kağıt ama hocam yüksek bedelsiz barındırıyor sermayesi bir harç kamyon fiyatına temettü vermeme kararı da almışlar sanırım bedelsiz yaklaştı daha kaçacak yeride kalmadı Nisan Mayıs gibide genelkurul var hocam konya yı takip ediyormusunuz hisse hakkında bilginiz duyumunuz varmı
AHHHH ulan o KONYA yok mu !!!!
Vardı bende bir ara . hatta bende olduğunu duyan bir arkadaşım almıştı. ondan sonra bir ara ben sattım. O unutmuş. Geçen bana sordu. KONYA yı ne yapacağız ya dedi. LAN dedim sat. MANYAK. Tepeden hisseyi düşüren o oldu. :kahkah::kahkah::kahkah:
(Ben size yorum yapmadım. sakın ha satıp sonra arkamdan sen dedin sattım sonra gitti demeyin)
Yok hocam ostım taktığım yok yanlız birkenara koyduğum takip ettiğim üç hisse var en ucuzdan alıp yatmak istiyorum Ostim hlgyo formt ama t/a hocam Petkim dediyse şuan direk petkime odaklandım hiç şaşmaz evelallah
Hocam şu rayı takip ettiğim sürece eğer hakkım geçerse sonuna kadar helal olsun dostluk ve sağlık paradan çok daha kıymetlidir
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1263945
kar payı (temettü) dağıtmamama kararı aldı. Bu geçici olarak fiyatta dalgalanmaya yolaçar. Ama orta vade olumlu
https://www.tradingview.com/x/IyirB317/
PETKM bunu kısa yazayım diğerlerini akşam veya hafta sonu nasipse değerlendiririz hep beraber.
Turkuaz çizgi 19.71 gibi altı kapanışlar da kırmızı trend 18.60 lara sarkabilir.
Hayırlı iftarlar dilerim.
https://www.tradingview.com/x/xIQIfoEo/
ISFIN kanal orta bandı altına sarkmış, tekrar üstüne çıkmaya gücü yetmemiş.
Kanal alt bandına doğru süzülmeye devam edebilir. 9 tl civarları.
https://www.tradingview.com/x/BHSmkUqR/
KONYA kahve 1. kanal üst bandı önümüzde ki hafta için 14.000 civarıdır. Kahve kanal ve Gri kanal orta kesikli çizgileri 8700 civarıdır.
Bu aralıklarda, aşağı inerse ekle, üst banda doğru yükselişlerde azalt olarak işlem yapılabilir.
https://www.tradingview.com/x/a2SI51Hu/
Doas arka sayfalarda vermiştim. OSTİM, HLGYO, FORMET şuan için olumsuz.
https://www.tradingview.com/x/Y0WSjd3O/
Lütfü hocam senin vak vak kahve trend te takıldı yine, 14.95 kahve trend, üstte 15.66 fibo şeklinde izlemeye devam.
https://www.tradingview.com/x/stGbDSja/
PKART bir üst kanala çıkamadı bir türlü.