İşin garip tarafı dün işlem hacmi baya yüksekdi eski sermaye oranına göre
Printable View
İki gündeki kayıp nerdeyse %10 a yaklaştı bakalım bunun altından neler çıkacak.
Yüksek bedelsize ancak bu kadar tepki verebildi. Bedelsiz gerçekleşti, bedelsizler hesabımıza geçmeden düşüş başladı. Yarın da iyi düşüş olabilir diye düşünüyorum. İnşallah yanılırım.
Bedelsiz benim halk hesabına dünden gelmişti zaten. Satmak yerine yüklü ekledim. Bizler fiyata çok takılmayalım.
23078PND5G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Qnb verdi diğerleri aldıhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...eedb7d17f2.jpg
Keyfimiz ellere dert oldu
Yuh artık. İnsanın hevesini kursağında bıraktılar. Verdiklerini almadan durmayacaklar anlaşılan
Yılların temettü şampiyonu küçük bir düzeltme yapınca mutlaka bir planımız olmalı buraya eskisi gibi yazmıyorum ama bazen de damarıma basıldığında yazmadan duramıyorum bölündükten sonra daha yukarıda verebilirdi kar satışı da yapabilirdi kar satışı sağlıklı oldu alttan maliyetlendik düşerse yine maliyetleniriz eklememizi yaptık görüldüğü üzere 150 günlük grafikte rs46'lara döndü buradan dönebilir dönmezse küçük bir düzeltme daha yapıp ben ellerine hemen gideceğini inanıyorum ytdhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...a789d224cc.jpg
Şahsen daha çok Karbon Elyaf hatırına hep portföyde tutuyorum ayrıca şirket kazandığını dağıtmayı da ihmal etmiyor o zaman problem yok, arada bir dayak olacak normal şeyler.
Çakallarla kuzuların dansı.aksa da yatırımcı olmiyana ekmek yedirmezler.ytd
Son 20 günde geldiği yere 2 günde geri döndük. Sorum şu, şirketin hissesi son iki günde %12 değer kaybetmişse, yatırımcıyı en azından rahatlatmak için olumsuz fiyat hareketlerinde kamuya açıklanmamış herhangi bir nedeni yoktur açıklaması yapması gerekmiyor mu? Böylesine ilgisiz, alakasız Yönetim nasıl olur da heryıl ödül kazanır anlamış değilim.
Sn.Karbon,
Bu dusus hisse ile ilgili degil.
Dunya piyasalarinda ciddi bir duzeltme yasaniyor.
Stock market today: Global shares tumble after a wipeout on Wall Street as Big Tech retreats.
https://ca.finance.yahoo.com/news/st...085127996.html
Syn Tinaz, paylaştığınız düzelmeyi ben de okumuştum ama öyleyse bile Bist 100 de Aksa kadar tepki veren de yok, ama yine de şirketten açıklama beklerdim.
Aslında düşeceğini tahmin ediyordum ama satmadım.. 10 TL nin altına da düşebilir.
3-4 aydır bedelsiz için gelen çok oldu, haber bitince muhtemelen malı boşaltıp çıkıp gittiler. onlar için 100-150 arası iyi kar bıraktı.
gerçeğe dönmek gerekirse aksada favök düzelse de halen istediğimiz yerde değil.
Bu sene Aksa senesi değil.. ACN Fiyatlarında ki dengesizlik üretim kapasitesindeki net olmayan durumlar
Yönetimsel olarak dinçkökleri piyasada pek seven yok ama lodrik güzel kararlar alıyor gibi, er geç yönetimi devralacaktır diye düşünüyorum Danışıklı dövüş değilse de aralarında yönetimsel olarak problem olduğu aşikar.
Yönetim Kurulu strateji olarak bedelsiz yılı ilan etti ama gelen yatırımcıyı görüyorsunuz çoğu kaçtı.. Düşük temettü stratejisi de çok fazla yatırımcı kaybettirdi umarım ileriki yıllarda iyi rakamlar görürüz.
Yıl sonu eski değerle 180 yeni değerle 15 TL yi görebilir. Faiz indirimleri ve resesyondan çıkış sektöre momentum katabilir.
Bilançolar önemli dönemsel olarak favök artışlarında hızlanmalar hisseyi taşıyacaktır.
Son iki yılda aksa çok bir şey kazandırmadı hatta yatırımcısını yıldırıldı.. Tüm bu negatifliklere rağmen 2025-2026 yılları aksa için güzel geçeceğini düşünüyordum.
Öyle uçar kaçar değil de peyder pey koşmaya devam edecektir.
Bu tür uyarı yapan bir şirket oldu mu. Hoş durup dururken bu şekilde 2 günde %12 düşen büyük çaplı bir şirkete denk gelmedim. Böyle bir örnek olmayınca, Kap uyarısı örneği de görmek zor.
Bunların hepsi bir deneyim oluyor. Bedelsiz açıklandıktan sonra bir kaç gün yükseliş olması normal karşılanabilirdi ama son 2 haftadır oluşan ekstra yükselişi dikkate almak lazımmış. Tecrübe ettik. Hele ki PPF faizlerinin bu denli yüksek olduğu bir dönemde nasıl davranılması gerektiğini daha geniş incelenecek. 2 gündeki düşüş, 3 aylık ppf faizine denk geliyor. Hisse takip edip işkillenmekten, gerilmektense risksiz/aksiyonsuz garanti getiriye yönelme zamanlarını kaçırmamak gerekiyor.
Psikolojik olarak düşük fiyattan hisseye alım gelmesini beklerken meğer tahtacı da düşükten mal vermeye can atıyormuş, yarın yavrular da işlemlere başlıyor bakalım ne yapacak.
Yaşanan düşüşün gerek büyüklük olarak gerekse hacim olarak aksa tarihinde eşi benzeri yok.Satışın öncesine ve geldiği en tepe noktadan oluşunu göz önüne alarak çok planlı bir operasyon yapıldığı ortada.Ancak bu tuzağa uzun zamandır Aksa yatırımcısı olanlar düşmedi ve ACN fiyatından bağımsız manipülatif bu son yükselişi satış(exit) fırsatı olarak değerlendirdiler.İlk aklıma gelenler sn tigi ve sn müzikal.Bende 148-150 arasında uzun yıllardır taşıdığım ve anamızdan emdiğimizi burnumuzdan getiren elimdeki tüm hisseleri satış fırsatı olarak değerlendirdim.Bu operasyonu yapmamış olsalar kuvvetle muhtemel uzun yıllar ederinde değil diye diye ömrümüzü çürütmeye devam edecekti.Yalnız çok gaddarca kimselere uyanıp satma fırsatı vermeden bilakis değerde değişmemiş ancak bölünmüş fiyatın algısal ucuzluk ilüzyonu ile çok ciddi teveccüh olacağını hesap etmişler olarak çok ciddi mal sattılar.Çok profesyonel çok organize ve tüm detayları incelikle düşünülüp icra edilmiş bir operasyon.Böylesi ciddi operasyon yiyip beklentisi biten hisselerin uzun yıllar enkaz dumanı tüttüğünü ve satılan malların uygun fiyatlardan tekrar toplanması için aşağı bıktırıcı ve bunaltıcı seansların yaşandığını genel olarak biliriz.Tecrübenin çok değerli olduğu zamanlardayız.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dc6ae304d8.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...f4c9fb116e.jpg
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
ben 4-5 sene önce bu şekilde bir hisse performansında Aksa ya ilk yatırımıma başlamıştım umarım yanılmam tekrar girmeye başladım düşmeye devam ettikçe alacağım şirkete güveniyorum faiz düşümleri başladıkça emtia fiyatları düzelmeye başlayacaktır buda tüm emtia bazlı hisseleri rahatlatacaktır ytd.
Artık suyunu çıkardılar, düzeltmeden çıktı, gerçekten de şirketten bir açıklama gelmeli, battı mı şirket yahu, fabrika yandığında bu kadar düşmedi.
Aile arasındaki iktidar savaşını zaten bilmeyen yok, her genel kurulda hesaplaşıyorlar, şimdi öyle bir şey varsa bile karşılayan piyasa değil bence, hacim çok fazla.
Hisse tek hanelere doğru geliyor, nerde alıcı varsa veriyor, toparlanması zaman alacak gibi, bilanço bekleyeceğiz artık.
Bu hareketler şirkete güveni düşürüyor. Neden şirketten bir açıklama yapılmıyor?
Dikkat edecek olursanız kendisi ve kardeşi kişisel olarak almışlar,bundan önce olduğu gibi emniyet ticaret e almamışlar.Lodrik hiç bir zaman kendi namına borsadan hisse almadı,zaten bu son namına borsa dışında yapılan devir işleride satıcı olan Raif in kardeşi bayan ve kızıyla oğlu tarafından genel bir yazı ile bildirildi.Bu bayan ve çocukları şu an yk başkanı olan Raif ile hareket ediyordu.Neden böyle bir şey yapıp amcalarına karşı genel hisse çoğunluğunu riske attılar anlamadım bende.Tahtada da anormal satışlar durmuyor.Bir ince nokta dün ve önceki gün bedelsiz hesaplara geçmeden ciddi mallar satıldı,yani bu mallar düz bedelsiz öncesi aksa lotları.14 milyon lot sadece dün satıldı.Eski sermayeye göre hesap edince böyle blok mal kimlerde var belli.
sn serkalgo
124 tavanda ken sn müzikalın bir uyarısı olmuştu 1 milyon lot yabancıdan diye... sonrasında biraz sendeledi ama 150 lere kadar geldi. 80 lerden alan biri için yerli veya yabancı farketmez % 100 kar iyi bir kar. Tahtanın ayrıntılarını bilmiyorum ama ben daha önce acaba emniyet ticarete alınan mallar acaba önceden birileri kanalıyla toplanıp devrediliyor mu diye şüphe belirtmiştim...
neyse şirketleri öğrenmeye çalışmak zor iş. ama alımların ardından sanki % 1100 artırım biraz kör gözüm parmağına olmuş gibiydi...
son not acaba hesaba geçmeden satış yapılabilir mi? çünkü takas 2 gün sonra ve aracı kurum bu işi çözebilir. hele de yabancılarda dönmeyen dolap yok...
Bu mesajınız hatalı bilgiler içerdiği için cevap verme gereği duydum.
Bölündükten sonra bölünmemiş haliyle mal satamazsınız. Öyle bir durum yok. Bunu nereden öğrendiyseniz iyice bir sorgulayın derim. Ya bilgisizler yahut sizi kandırmaya çalışmışlar. İtibar etmeyiniz.
Blok mal kimde var belli demişsiniz. Evet belli de, blok olmayan dağıtılmış mallar kimde :cool:
En çok mal (%30 civarı) lodrik paşada. Ardından şirketin %3 üne yakını yıllardır norgesin (norveç varlık fonu) elinde duruyor. Zaten bunları delist et, geriye bir şey kalmıyor. Bu mal dışında blok mal (bloktan kastınız 20milyon dolar ve üzeri olsa gerek) kimsede yok. Arada fonlar girer çıkar, onlar da 5m dolar maks. Yani tahta aslında sığdır. Dün meksadan yerli bir vatandaş 3m lot kadar sattı ölümüne. Tahta geberdi, kaç parayla 1milyon dolar. Sağdan soldan satan da o olsa eder 3milyon dolar. Bu paralar tahtaya kalın gelir orası doğru. Ama bu paralar ufak paralar büyük yatırımcı (lodrik ve norges) için. Paşa ne derse o olur bu tahtada. Onu bozan her daim norges olmuştur. O malı almak için bin dereden su getiriyor ama nafile.
Şimdi oyun planı nedir? Buna odaklanmak lazım. Pek çok kez söyledim, son kez tekrar edeyim. Lodrik paşa bu malı ne yapacak? Satmaya kalksa küllüm zarar eder satarken, alıcısı yok piyasada. Paşa bu malı blok satacak (şirketin satılması durumunda, ak enerjiyi yabancıya kasnakladıkları gibi, aynısını yıllar önce akenerjide yaptı aynı şahıslar, biraz açıp okuyunuz) veya bu malı sürecek yukarı. Başka şansı yok.
Son bir kaç günde olan biten ise bana göre mala çökme operasyonudur. Vız gelir tırıs gider, olmuşa değil olacağa bakmak lazım.
Ben ne yaptım? 2. partide istediğim kadar malı satamadım. %70 civarında satabildim. Oyun planım hala geçerliliğini koruyor. Ancak çökme operasyonunu görünce bir revizyon gerekti açıkçası.
Borsa oyuncularının sevdiği türden cümlelerle (bu son paragrafı eğlenin diye yazıyorum böyle, biraz tebessüm için) noktayı koyayım :) Kermitin ekmeğine yağ sürmeyeceğim. Sene sonuna kadar bir lot alamaz benden. Hadi şimdi sarkıt bakayım 9 civarına. Sarkıt da görelim kermitliğini. Basarım osmanlı tokadını haberin ola :)
Sn müzikal bilgilendirme için teşekkür ederim.Ben açıkçası bu şirketin hisselerindeki ve aslında sizde bahsetmişsiniz tüm hisselerinde malum sermayedarların yıllar yılı çektikleri ayak oyunlarından bıktım usandım yıldım.Aksa gibi bir şirket patronlarının eli hisselerinin bu kadar çok üstünde olmayan düzgün adamlarda olsaydı bambaşka olurdu.Bende dün yazdığım gibi bölünme öncesi 148-50 arasında uzunca yıllar taşıdığım ve döngüsel sektörel acn fiyatına duyarlılığından olsun patronların ayak kürek oyunlarından olsun bıktığım için son yükselişi büyük bir memnuniyet ile karşılayıp ortaklığıma son verdim.Ama burada çok gaz verdiler insanlara,yok bölünme sonrası öyle olur mu böyle olur mu….yazık günah.Yeni girenlerde şimdi öğreniyorlar bu hissede neyin nasıl olduğunu olacağını.İnsana zulüm ede ede bilmem kaç yıl saç baş yola yola kazanılan paranın içine edeyim diyorum ve siz yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum
Aile içi iktidar savaşı olduğu için her türlü senaryo mümkün, birileri paylarını blok olarak verebilir, birleri iktidarı kaybetmemek için hepsine talip olabilir belki.
Herkes tek hanelerde yüklenecek mala galiba, tahtacı öyle bir kıyak yapar mı,:) gerçi 40-50 kuruş kalmış zaten, çok rahat veriyor.
Satan sattı, alan aldı gibi, safraları temizledikten sonra umarım yolumuza devam ederiz. Bu şirketin yatırımcıları ara ara Aksa da böyle şeylerin olduğunu bilirler ama toz bulutu dağılınca herşey normale döner sağlıcakla.
Aksa da imtiyazlı hisse var mı sevgili yatırımcılar???
Malını satıp hala burada şirkete ve hissede olanlara saydırmak hiç etik değil, satan hayrını görsün, zamanında bu hissede neler neler yaşadık ama hiç bu kadar kutuplaşma görmedim. Herkesin bir hesabı planı var, olur mu olmaz mı zaman gösterecek.
Bedelsiz sonrası ekstrem düşüş Reysaş Gyo'da da var.
Anlayamıyorum...
https://youtu.be/FnZegoGK9bQ?si=fBRkAJdvd55hnfQA
SM-A536E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Halka açıklık oranımı düşmüş ben yanlışmı yorumluyorum acaba
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1316138
Tek haneleri bekleyenlere kötü sürpriz yaptı tahtacı, Aksa bu, ne yapacağı hiç beli olmuyor.:)
Bugün endekse iyi direndi, biraz buralarda dolanacak gibi, bilanço dönemine girdik zaten.
Yeni arsalar hayırlı olsun 🇹🇷🇹🇷
600 milyon para !
Şu yüksek faiz ortamında bankaya yatsa ayda dünya gelir elde edecekken fi tarihinde olası bir büyüme ihtimaline binaen!!(minareyi çalanın kılıfı) şirketin naktin kral olduğu bir dönemde grubun diğer şirketinin arsasını alması açık konuşalım hiç iyi niyetli değil kanımca.Yıllarca atıl kalacak atıl bir varlık!İyi hortumlamışlar nakitlerine diyeyim çok yazık,halka açık bir şirket ortakların var,temettüyüde çok düşürür bu işlem.Hooop hokus pokus paracıklar grubun halka açık olmayan diğer şirketine gitti.Yazık.
Aynı haltı Ülker de çok yapıyor.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9becba267e.jpg