163.8 den onay aldıktan sonramı tekrar yükselişe geçer sayın gürsel bey?
Printable View
163.8 den onay aldıktan sonramı tekrar yükselişe geçer sayın gürsel bey?
https://i.hizliresim.com/dtf616r.png
şu grafikte a noktası varya Bozoklu kardeşim, o nokta retest noktası..yani düşeni kırdığı bölgeye sahte küçük bir yükseliş yapıp o 159 a tekrar değip bu vesile ile tahtacının son kez mal toplamasına da izin verip gerçek yükselişe onay verdiği nokta..
olayı tamamlamış...
bir önceki grafiği ve o fibo noktalarını takip et..ben bir daha bu noktalara geleceğini sanmıyorum..tabi haber kaynaklı düşüşler olmasa..savaş vs..
çok teşekkür ederim gürsel kardeşim.eline yüreğine sağlık.iran denilen onursuz ve gurursuz milletin yüzünden diken üstündeyiz. iran gibi onurunu yoksayan bir rezil devlet yüzünden terörist israilin savaş tamtamları borsanın dengesini bozdu.
neyse polemiğe gerek yok...Ama akdeniz rafineri marjları takip edilmeli.
sayın human aklı başında hiç kimse temel analizin gerekliliğini inkar edemez..hepimiz burada bulunuyorsak bunun tek nedeni tekel konumundaki tüpraşın temelde en büyük sanayi kuruluşu olması ve TÜRKİYENİN VAZGEÇİLMEZ en önemli kuruluşu olması birde koçların yönetiminde yatırımcı dostu olması gibi faktörler bizlere güven veriyor. ben grafikten anlamam para grafiği bozar.savaş gibi olağan dışı olaylar grafiği bozar.grafik zaman içinde şirketin hangi değerlerde destek ve dirençlerini ortaya koyması bakımından önemlidir. grafikçi arkadaşlarda bu çizdiklerimiz normal şartlarda böyle olabilir diyorlar olur demiyorlar.para herşeyi etkiler sosyal olaylar herşeyi etkiliyor.en önemlisi şirketin karlılık marjları ve paylaşım politikaları, gelişim sıtratejileri,....temel analiz temel olmak şartıyla grafiklerdede önemli ipuçlarının varlığını kabul etmekte önemlidir.perşembe günkü harekette 171,60 direncine değmeden iki basamak altından tepe yaptı yıldırım hızıyla düştü 168,60 ta kapattı.bakalım önümüzdeki haftada ne olacak?. işte grafikçiler yani teknikçiler sadece yorum yapıyorlar.kimi tutturuyor kimi tutturamıyor.herşey arz ve talebe bağlı.varsayımlar pek çok.
herkese bol kazançlar dilerim. inşallah hepimiz çok kazanırız.saygılarımla.
Sn.Bozoklu dediğim gibi bende de ciddi miktarda var... Bir hissenin ederine (manipulasyon yapılabilen bir hisse değilse.) temel rasyoları ile karar verilebilir.. Önce bunun detaylı analiz edilmesi ve öyle pozisyon alınması gerekir.. Ha günlük trade edenler için bir lafım yok..Ama sizi az çok tanırım, siz elinizde hisseleri tutan birisniz..O yüzden ilk maliyetlenme sizin için çok önemli.. O nedenle yazdım zaten.... dediğim gibi tüpraş gidecekse temel değerlerindeki düzelme ile gidecekitir... 3-5 çizikle olmuyor demek istedim.
evet sayın human bey ben küçük bir yatırımcıyım.alsat yapmayı beceremiyorum maliyetim 65 tl civarı ancak altına göre enflasyona göre kaybım,zararım çok büyük.nezaman al sat yapsam beni tahtacı pişman ediyor.bir yıl önce yaklaşık 30 binlotum vardı ALLAHIN YARDIMIYLA EREĞLİYE ÇOK DÜŞÜKTEN GEÇTİM ORADAN kazandığım parayla tekrar tüpraşa girdim tamamen duygusal bir tepkiyle oldu bunlar.maliyetimi 100 tlden 65 tlye düşürdüm.işim birazda rast gitti.ALLAHIN yardımıyla olduğuna inanırım.yazılanlardan etkilenerek karar vermişimdir.hisse geçişleri olmasaydı işim bitikti.benim mesleğim borsacılık değil birşeyden anladığım söylenemez biraz mantık biraz hisler birazda kısmete inanç var bende.sizler gibi büyük yatırımcı değilim.temeli sağlam şirketleri severim.
.buradaki hisselerimle bir güvence sağlamak istiyorum kimsesi olmayan garip biriyim. burada kazandığımla bir sigorta oluşturmak istiyorum.ele ayağa düşersem bir bakıcı tutmak için para lazım.evlatlarım hayırsız çıktı.verdiğin sürece iyisin veremediğin zaman kötüsün hainsin demek istediler.kimseye yaranamadım kardeşim.en son çareyi onlardan uzak durmakta buldum.alınmayın şimdiki insanlar çok zalim ve çıkarlarına tapan kişiler.bizi yönetenlerde dahil ekseriyeti samimi müslüman değiller.bizler şimdikiler gibi zalim değildik babam bana çok zulmetti ancak o ölünceye kadar öf bile demedim kalbini kırmadım saygıda kusur etmedim.keşke insanlarımız köpeklere gösterdikleri saygının onda birini yaşlılara gösterebilselerdi?ALLAHTAN BAŞKA BİR DOST VE GÜVECEĞİMİZ BİR GÜÇ YOK.
Sn. bozoklu malesef bir çok ailede benzer sorunalr arttı... Artık yaşam şartlarımı , yoksa toplum mu bozuluyor bilemiyorum. .. Tüpraşda maliyetniz gayet iyi.. Tüpraş kurumsal ve iyi yönetilen bir şirket. Bence beklerseniz kaybetmezsiniz. Zaten bu ayda 10 tl temettüsü var.. Daha da maliyetiniz düşecek... Şu anda en büyük risk kanımca nakitte kaalmak..Bu borsanın düşmeyeceği anlamına gelmez...Ama enflasyon tam gaz gidiyor... Bu nedenle ben borsada kalmaya devam ediyorum.
3-5 çizikle olan şeyleri söyleyeyim ben ;
froto dan örnekleyeyim,malum bu tayfa ile münasebetimiz froto da başladı..1240 larda iken aylar önce bağırdık,düşüş olacak diye..herşey yolunda idi onlara baksan 1800 lere gidecek..onlara baksan tabi..zaten goygoy tayfasına baksan...neyse...biz neye baktık..formasyon a baktık ilkönce..formasyon yön hakkında ufak bir sinyaldir..formasyon aşağı verdi...tabii sadece formasyonla amel etsen %40 şansın...herşeyi söyleyen indikatör dür..içinde hacim var , yön var, ortalama var ..var oğlu var..baktık RSI 2 aydır uyumsuzluk veriyor..yani fiyat yukarı verirken rsı aşağı veriyor...yani sen fiyata bakma diyor aslolan bu ...sadece ona da bakmadık,mac d de sağlam indikatör..o da negatif uyumsuz..
neyse hesapladık kitapladık dedim ki bu 1000 e kesin inecek hatta 932 yi de görecek dedim..girin froto formuna tarih tarih yazdım..hatta sattıklarımıda gösterdim resimleriyle..kimse aksini söyleyemez..göstere göstere...zaten gıcıklıkları ordan..kendileri yapamadıkları için...3-5 çizik miş...hadi ordan....
1186 tl ortalama ile 3.000 lot çıktım..o esnada Ereğli 1,5 sene üzerine al verdi..hep takipteydim..yine indikatörler..ereğli ye girdim 1 hafta da %6 da ordan aldım..froto da düşüyor..uzatmayayım,2 ayda 3.000 lot ile çıkıp 3.513 lot la tekrar froto ya girdim..
her kağıdın teknik fıtratı vardır..froto her sene sana %30 lot arttırma fırsatı verir..flama formasyonunu sever,negatif uyumsuzluklar çalışır..bilen bunu her sene yapar..3-5 çizik diyorlar ya..o 3-5 çizik 4 senede 7.000 lot la başladığım froto yu 4 sene sonunda 9.800 lot a getirdi..temettüler de buna dahil değil..
tek tek aldığım sattığımı dekont resimleri ile gösterdim...kim yapar,kim yaptı şimdiye kadar..girin froto ya görün...
3-5 çizikmiş....benim harcım değil demiyor da....bunlara biri garanti verse,dese ki froto 1240 dan 800 lere düşecek yeminle söylüyorum herkesten önce satarlar..bakma sen yatırımcılığı kağıda sadık kalmak mottosu ile eşleştirdiklerine..o lot larım bloklu diyen kardeş bile kahvaltı etmeden blok u kaldırıp satışı verirdi..bu ucuz numaralara gerek yok ...sizin temel analizden de anladığınız yok..bu cahillerin hiç bir bilanço yu yorumladıklarınıda görmedim..
bunlara ver lot ları,tavuk gibi üstüne yatsınlar sonra kendilerine uzun vade değer yatırımcısı desinler..sabırlı olmak erdem mişde,koç var a güveniyorlarmış da,yönetim iyiymiş de,yatırımcı fiyatlardan etkilenmezmiş de....bilseler senden benden önce satarlar..
800 lere indiğinde forum ağlama duvarı gibiydi..hey gidi...yalandan alım fırsatı veriyormuş da, biraz daha ekleme yapmış da...geceleri uyuyamadılar..
çocuğa da versen 1000 lot 5 sene sonra yine 1000 lot alırsın..ne özelliğin var senin..o da senin kadar kazanır..
3-5 çizik miş...hadi ordan...siz kuluçkaya devam edin..her gün sayın lotlarınızı,belki çoğalır..çoğaltırsınız da..
Ben forumda pek yazmıyorum, daha çok okuyorum. Frotoda da Tüpraşta da okudum yazılarınızı. Aynen de dediğiniz oldu :) düşecek dediniz diye kötü oldunuz.
Ama yalan olmasın, dekont hatırlamıyorum, göndermediniz de diyemem. Forumda amacım kimin ne yaptığını görmek değil, etraftaki fikirleri görebilmek.
Biraz fanatizm var orası doğru. Ancak yatırım tarzı olarak herkes farklı. Ben beceremediğim için sat al yapamıyorum mesela. Girişimlerim genelde olumsuz olsu, o yüzden beklemek biraz daha kolayıma geliyor. Tabii stresli ve maliyetli bi şey.
Hatta bana da kızmıştınız "nasıl yapamıyorsun o kadar grafik paylaşıyorum hiç mi bakmıyorsun" diye :)
Tecrübe ve maddiyat meselesi sanırım, zamanla bi şeyler öğreneceğim. Hem korku hem fanatizm. Bende de var hisseye aşık olma durumu... Bazı şeyler bana ders oldu, bakalım bundan sonra akıllanacak mıyım?
Grafikleri bekliyorum Gürsel bey ihmal etmeyin :)
Başlıkta bazı alıntılar doğrudan kişisel alındı ve karşılık verildi, devamında da gruplaşma oldu ve çatışma çıktı. Her şey iyi güzel ama herkes yatırım mantığına, stratejisine göre haklı.
Ben mesela 10 yıl biriktirsem, sürekli toplayarak ilerlesem, ben de başkasının tekniğine, stratejisine şüphe ile bakarım. Bu gayet normaldi, siz de bu tip yatırıma benzer bakış açısıyla yaklaşıyorsunuz.
Ancak dediğim gibi kişisel atışmalar tatsız oldu. Siz pek girmediniz bunlara ama sayın @serkalgo biraz daha aktif oldu ve siz iki kişi bi grup ve diğer 3-4 kişi başka bi grup gibi görünüyor.
Ancak sadece görünüyor, kalpler aynı olsa da cüzdanlar farklı!
Ben ben birinin fikrini yanlış buluyorum diye ona düşman olacak, hasım olacak değilim ki :)
Herkes fikrini paylaşıyor, forumun amacı bu.
https://i.hizliresim.com/tkl8xtn.png
bu dekontlardan bir tanesi..1500 lot satış..diğerine baktım bulmadım..1000 sayfa forum..bulunca onuda paylaşırım
https://i.hizliresim.com/ksaprs7.png
tarihe bak..froto 932 yi gösteriyorum...
doğru kağıdı temel analizle seçer, o kağıttan teknik analizle para kazanırsın..başka türlü sermayen büyümez..teknik analizsiz olmaz..kazanamazsın..lot ların üstüne yatıp büyümesini bekleyemezsin...büyümez..
ha yapana bir şey demem..
ha o yapan teknik analize 3-5 çizik derse de sabaha kadar cevabını alır..belgeleriyle....
teknik analizsiz olmaz,büyüyemezsin,zenginleşemezsin..teknik analizsiz yatırımcı olmaz..yatırımcı değildir o, emanetçidir..hep 1 adım geridedir..düşüşlerde yakalanır,beklemek zorunda kalır,zaman kaybeder,fırsatı değerlendiremez,lot arttıramaz,sermayesi aynıdır..
sermayesini aynı zanneder daha kötüsü..her ay %5 sermayesi erir bilmez...senede aldığı %7 temettüyü bir şey sanır..
o yüzden imkanı olan teknik analiz öğrensin.2-3 ay da en azından nerden girilip çıkılacağını öğrenir..ilerledikçe de para kazanır..
başka türlü olmaz..inanın olmaz..
bir konuyu daha aydınlatalım,
hani diyor ya kuluçkacı lar,tuprs manipülatif kağıt değil burda teknik işlemez diye...cahilliğe bak..
teknik asıl manipülatif tahtada işlemez..
şöyle;
5 kişi birleşsek,10 ar milyon da para koysak desek ki hangi tahtayı kaldıralım...adres belli...değil mi?..50 milyona kaldıracağın tahtalar var..bilmemne su ürünleri,bilmem ne yüzey boyaları,bilmem ne ev aletleri...doğru mu...50 milyona bu kağıtların tahtasına girersin..bak hacme günlük o söyler sana..
sonra ne yaparsın, 2 kişi burdan kademe verir,3 kişide karşıdan doldurur...ne mum kalır,ne formasyon ne teknik...
anladınız mı?
ha gel sen bunu tuprs da yap...50 milyon la?..hadi froto da yap?..hadi garanti de yap....50 milyar la yapamazsın...burda tahtacı tekniğe göre işlem yapar..öyle mal döker,öyle toplar..karşılarında burdaki gibi cahiller yok..mumları çalıştırır orda,formasyonları çalıştırır..
o yüzden büyük kağıtlarda teknik çalışır, yan tahtalardan kork..
piyasa yapıcı,tahtacı,takas,kademe,karanlık oda,aracı kurum dağılımları,teknik analiz..bunlar daha nedir bilmeden öyle konuşmamak lazım..
öyle tuprs a manipülasyon kağıdı değil burda teknik çalışmaz dersen...kıy parana madem buralarda Fink atacaksın git bir temel ve teknik eğitim al..kavramları doğru öğren..
sadece takas dan gir çık yapanlar var..adam parayı takip ederek tahtacının kaç tan maliyetlendiğini görüp satacağı yeri biliyor..bırak teknik analizi,grafiğ,bilanço yu...
ilkönce kendimizi yetiştirelim,önce biz öğrenelelim,sonra millete tavsiye veririz...
Gürsel bey bende engelli..Siz paylaşım yapana kadar onun yazılarını ben görmüyorum. Dediğiniz gibi her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.. Ama gerçek olan bir şey varsa çekirge bir zıplar, iki zıplar, 5-6-7 zıplar :) Ama sonunda teknik analizle sen takip ederken biri gelir dirençleri yada destekleri kırar geçer.. Dirençlerde, sen ilk etapta geriye çekildiği için stoplamışssındır.. Arkasından bakar durursun..
Burda mesele gürsel bey değil. Ben genel anlamda olabileceklerden bahsediyorum. Örnek vereyim 2018- yada 2019 du.. Trraktör 80 civarından 60 lara geldiğinde herks çok ucuzladığını söylüyordu.. Bende işin içinde biri olarak traktör olarak satışlarının çok düştüğünü ve böyle bir urumda ttrak ın karında da ciddi düşüşler olacağını söylemiştim..Çalıştığım kurumdaki arkadaşlarım teknik analiz ile bana destek ve dirençleri söylüyordu :) sonra fiyat 25-26 lara kadar düştü.. Sonra tam tersi oldu 40 lara çıktığında bir süre takıldı orda ve dirençde zorlandı :) Sonra yürüdü gitti.. 1000 leri gördü.
Benzer şeyler tüpraşda da oldu.. Bölünmeden önce 75-76 lara kadar düşen tüpraş 130 dan düşerken sosyal medyada destekler çiziliyor şurdan döner burdan döner deniyordu. 130dan 110 lara dütü...120 ye çıktı herkes düzeltme bitti dedi.. Bense akdeniz marjlarının takip edilmesi gerektiğini söylüyordum..80 lere eldiğinde de artık marjlardaki dşüşler stabil hale geldi ve yükselişe geçti....Fiyat tekrar 130 lara geldi, burdan satan iyi para kazandı .:Ama orda bir süre bekleyince alttan alırım diye sattılar :) bedelsiz verdi ve şimdi 170 lerde :)
Elinde mal tutanlarda çok iyi kazandı..Ama ayrıca ekstradan düşük fiyattan bir çok kişi alım yapamadı..
Burda kimse ile kavga etme niyetinde değilim. Zaten elinde malı olan sağlam şirkette ise mutlaka ama mutlaka 3-5-10 yıllık zaman dilimlerinde para kaznıyor. Bu nedenle ben sürekli malın tutulması taraftarıyım.. Ama şirket kopar gider ve siz malda olmazsanız , yada temel analizi hiçe sayıp sektörün duraksadığını farketmezseniz ciddi fırsatları kaçırırsınız..
Yine bir örnek vereyim tofaşlarım vardı elimde ve byd haberi ile birlikte hemen sattım 270 civarıydı...Ama frotolara dokunmadın..Çünkü froto iç piyasadan en az etkilenen ve ihracatı yükske molan bir firma... Elimdeki nakiti kademeli olarak frotoya yatırdım.... Şu anda da daha üzerindne 2 ay geçmeden son alımlarımdan %8 kardayım.
Demek istediğim ve 3-5 çizikle kastım teknik analizle günlük para kazanabilirsiniz ama uv de kazancı asla yakalayamazsınız.. Bir gün bir yerde elinizden malı alırlar.. Yapmanız gereken makro ekonomiden anlayıp sektörekl analiz yapmaktır.. bunun içinde sektör raporlarını ve şirketlerin faaliyet raporlarını okumalısınız.. Rasyolarını takip etmelisniz.
Tekrar edeyim gürsel bey bende engelli, .. Siz alıntı yaptığınız için yazdım.
Her yatırımcının 2 ayrı portföyü olmalı. Biri ile evlenecek temettülerini yiyecek, öbürü ile kaçamak al sat al sat skor üstüne skor
Ytd
Portföyler birbirini görmeyecek duymayacak bilmeyecek yoksa sıkıntı çıkar
Ytd
Bende alalı yaklaşık 1 buçuk sene olan 115 maliyetli Tüpraşlarımı hem ülkeme hem şirketime olan güvenimden dolayı elimde tutuyorum. 1025 lot ile üzerlerine her ay eklemeye devam ediyorum. Tabi geçen süre zarfında 80 den aldıklarımda oldu,180 liradan sepetime tüpraş attıklarımda. Hesabı açtıktan sonra ki ilk yorumumu atıyorum. Al-Sat yapanlardan kazananlar olmadı mı ? Tabi ki oldu ancak eğer saatlerce bilgisayar önünde sistem başında grafiklerle geçirecek vaktiniz yok ise düşüşlerde biraz taşıma maliyetim olur ama kopup gitmelerde içeride olurum diyorsanız güvendiğiniz ülkemizin güzide şirket yada şirketlerine fiyat üzerinde konsolide olmadan her ay düzenli alım yapılması tarafındayım. Kim bilir finansal özgürlük serüveninin mühendisi 5 yıl biriktirilen şirketler olabilir. sonuçta yaşım 25:D
Yazdıklarım tamamıyla kendi kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi değildir.
selam,
sayın ozi, maşallah!!!
yaşınız çok genç!! ben o yaşta sürekli grup manipülatif kumar asansör hissesi arıyordum.
gözaltı pazarı vardı şimdinin yakın izleme falan diyorlar.
zaybaba ile forum okuyor, bu forda tüpraşa yatırım yapanlar mal harbiden, hepsi gerizzekalı, PD hayvan gibi olmuş hala tüpraş alan var falan deyip alay ediyordum.
çünkü bilmem ne ...MYZYO (mustafa yılmaz yat ortaklığı %500 kazandırmış yok refrakter bilmem ne yok abana bilmem ne acaip gitmiş.... sonra bunların çoğunun tahtası kapandı.
kumar hisseler bir bir döküldü. sermayesi iyi düzenli temettü veren sektöründe öncü şirketler hep kazandırdılar.
kriz deprem darbe vs ne olmussa iki yıla eskisini de geçtiler.
bir kardeşin olarak görür ve eğer dikkat edersen, sürekli aynı şirketi borç öder gibi 4-5 sene al. ama hep al. çok çıktı diye almamazlık etme, overall değil lot hesabı yap.
mesela hedefin olsun. 50 bin tüpraş gibi. 20 yılda 50 bin. gibi ya da 10 yılda 20 bin lot gibi.
bu seni 5 sene içinde acayip yerlere getirir.
ben gibi araba alacam boz ev alacam boz gibi yapma.
yolun açık sabrın bol kazancın çok olsun.
selamlar saygılar........
acemi abin......
https://i.hizliresim.com/qy7lwtk.png
bütün göstergeler yukarı veriyor..golden cross dediğimiz 50 gün ho,200 gün ho ile yukarı kesmek üzere temas halinde..değip yukarı çıkması bile epey gaz verir..formasyon flama..hedefi belli..trend temelli fibo oturuyor...savaş çıkması,tabii afet,suikast beni ilgilendirmez..bu yukarı gidiyor..kademelerde orda yazılı Bozoklu kardeş...eylül kritik ay..bu ay para kazanırız inşaallah..
159 a tekrar değermi sayın gürsel bey kardeşim. 5000 lotluk bir alım için bekliyorum? YAZARSAN SEVİNİRİM.eline emeğine sağlık değerli dost sağol varol.
Bir süredir uzaklarda yoğun bir koşturma içinde olduğum için durumlara pek bakamadım, bugün biraz bakayım dedim de rafinaj tarafında küreselde işler berbat ötesine çok hızlı geçiş yapmış. Akdeniz marjları freni patlamış kamyon gibi düşüşüne devam ediyor ve varil başı 10$ altına düşmüş durumda. Amerikada işler iyi değil, sonucu olarak petrol fena bir düşüş yaşayacak görünüyor. Bu da marjları öngörülerden çok daha hızlı düşürebilir. Benim motivasyonum rafinaj tarafı olmadığı vadem de çok çok uzun olduğu için hiç önem vermiyorum ama vadesi kısa-orta olanlar çok ani gelen bu ters rüzgara dikkat etseler iyi olur. Vaziyetler rafinaj tarafında tüm beklenti ve öngörüler dışında S.O.S veriyor. DİKKAT !
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
159 a gelmesi için %7,36 daha düşmesi gerekir bugün kü kapanışdan sonra..şimdi Serkalgo da böyle yazınca piyasa bunu önceden haber alıp fiyatlar..bugünkü düşüş son yükselişin düzeltmesi..o baz değil..aslolan bilanço yu önceden haber alanların blok halinde vermeye başlaması..149 ve 137 destek olur o zaman.şimdi bu ay temettü de var,11 tl fiyattan da düşecek..zor denklem..
5000 lot 850 bin eder..50 000 tl temettü alıp onu da tuprs a koysan maliyet düşer de değer mi?
Bozoklu kardeşim,
850 bin boşta para varsa onunla başka kağıt alıp aldığın karları 0 maliyet yine tuprs a eklemek bence en mantıklısı..tuprs ağır gemi..içindeki destek dirençlerden alacağın para da gir çıkla çok yüksek olmaz...
yabancı sermayesi ortaklığı %70 ve üstü olan 6-7 şirket var..onları bir incele..getirileri bizim hantal tuprs dan daha yüksek..
çok teşekkür ederim gürsel bey kardeşim sağolasın.
Arkadaşın söylediğiyle ilgili bu veriye denk geldim. Bi göz atarsınız.
https://x.com/Barisikmurat/status/1830537354387333616
bozoklu kardeşim,
şu alttakini düşerken takip edeceksin
https://i.hizliresim.com/co46r85.png
şunu da çıkarken takip edersin
https://i.hizliresim.com/76l7igq.png
çok teşekkür ederim GÜRSEL kardeşim. eline sağlık yüreğine sağlık.hedefim yıl sonuna kadar 4-5 bin lot daha artırmak.inşallah ALLAH yardım ederde işim rast gider.tüpraşın ortalama hedef fiyat beklentisi 207,34 tl olarak konsessus ortalaması beklenmiş.üretimdeki arz artış beklentisi,marjların düşeceği beklentisi ,olası savaş,deprem vs beklentiler karlılığı tüpraşta negatif etkileyecek gibi görünüyor.
çok dikkat li davranıp inşallah maliyetimi 50 tl ye düşürürüm diye umuyorum. hayırlısı olsun.sabır en büyük silahımız olsun.herkese bol kazançlar dilerim
.https://www.borsagundem.net/haber/ar...sseler-1815603
sayın arkadaşlar bilginiz olsun şirketlerle ilgili hedef fiyat beklentilerini içeren linki incelerseniz faydalı olacağını umarım.
yatırım tavsiyesi değildir.
star rafineri 2 aylık bakıma girmiş bu olay TÜPRAŞ için olumlu olacak.
Çok teşekkür ederim. Allah a hep şükrediyorum. Her daim isteklerim için gerekli gücü kendimde hep buldum. Tüpraşlarımı 2035 e kadar ömrüm olursa her ay düzenli olarak fiyat hiç bakmadan toplamaya devam edeceğim. Söylediklerinizi de tek tek zihnime yazdım. Tecrübelerden faydalanmayı gerçekten çok seviyorum. Riskler tabiki var hep oldu hep de olacak. Çevremdekilere sürekli söylüyorum sürekli anlatıyorum. Sabır ve psikoloji benim yol arkadaşlarım. Tekrar Sağ Ol ağabey.
Ağabey çok teşekkür ederim. Tecrübelerden faydalanmayı çok seviyorum. Tüpraşlarıma da sabır ve psikolojime de güveniyorum. Aralık ayı dahil yıl 2025 yılına 1250 Tüpraş ile girmeyi istiyorum. İnşallah başarabilirim. Fiyat düştükçe hislerim şu şekilde oluyor. Sanki bir marketteyim her ay çok sevdiğim aldığım bir nesne indirime girmiş bu benim iştahımı kabartıyor.
OPEC PETROL ARZ ÜRETİM ARTIŞINI İKİ AY SÜREYLE erteledi bu durum tüpraştaki düşüşü engelleyebilir..opec bir siyonist kuruluştur israilin en önemli kozlarından biridir.petrol arzını artırarak arap ülkelerinin ekonomilerini tehdit ediyor.şimdilik ertelemiş kararını.
1 Ekim tarihinde hisse başı net 10.74 lira temettü alacağız arkadaşlar. Şirkete ve ülkemize olan güvencimiz tam. Kızarız sinirleniriz kol kırılır yel içinde kalır. Yeni başlayacak olan arkadaşlarıma kardeşlerime şahsi görüşüm şudur. Fiyat endeksine bakmadan, dalgalanmalara kafa yormadan lotu arttırım hedefli temettülerden ve hisse fiyat çıkışından yıllar içinde yararlanmak ve finansal özgürlüğün kapısını aralamak. Kazancınız çok olsun :halay:
Birde böyle bir yorum var..Ben tam olarak katılmıyoum..ama yinede bakmakta fayda var..
https://x.com/OzenAd/status/1831930835899183517
Tüpraş o marjları fiyatlamış olsaydı 400-500 tl gösterirlerdi boş yorum geçiniz
dolar bazında %77 aşağı gelmiş fiyat olarak yerlerde sürünen Türkiyenin en büyük sanayi kuruluşu TÜPRAŞ.GERÇEKTEN Türkiye için utanç verici bir tablo.BİR AY ÖNCESİNE GÖRE LOT SAYIMI ARTIRDIM ANCAK PARAM DEĞER OLARAK daima aşağı düşüyor.
SAYIN HUMAN kardeşim TÜRKİYEDE yatırımcı olmak çok zor. şartlar gittikçe kötüye gidiyor. yabancı durmadan çıkıyor
ne yalan söyleyim çok şaşkın durumdayım.tüpraş yine sağlam duruyor.zirvesinden yüzde 40 aşağıda olan şirketler var.ALLAH sonumuzu hayır eylesin..
Brent petrol iyi satış yiyor..Umarım tüpraşın stokları çok yüklü değildir ...Stok zararı yazabilir.. Ama şimdi stokları yüksetme zamanı bence :).
Şaka bir yana , günlük verilere bakarak yatırım yapılmaz... Fed faiz indirince zaten emtialar da artacaktır diye düşünüyorum.
Merhaba sayın Acemi1i
Ev araba almak ihtiyaç olduğu için bu gibi durumlarda parayı harcamak şart oluyor.
Geçmişte maddi olarak iyi olsaydınız zaten bu ihtiyaçlarınızı gidermiş ya da bi şekilde daha uyguna getirebilme şansınız olurdu, şansımız olurdu :)
25 yaşında bir gencin buralara düşmesi :D zaten durumunun bizim (gençliğimize göre) iyi olduğunun göstergesidir.
Kendisini tebrik ediyorum. Yolun açık olsun genç adam :)
Bu yolculuğunda en çok uzak durman gereken şey sosyal medya ve çok zeki olan arkadaşlarındır.
Gazan mübarek olsun genç adam!
Teşekkür ederim. Babam sağolsun mesleğe girer girmez bana yol gösterdi hisse senetlerini ve finansal anlamda bilgiler verdi. Daha kendimi tanıyamazken hisse senetlerini araştırır olmuştum. Tabi mesleğe erken girmemin de büyük bir etkisi var. Hepimizin herkesin yolu açık olsun. Tecrübelerden faydalanmayı çok seviyorum benim için itici bir güç oluyor. Sizlerinde kazançları çok olsun ağabeyler.