12.373............... tekrardan Longgggggg......açtık tekrar....
Printable View
12.373............... tekrardan Longgggggg......açtık tekrar....
petkommmmmmmmmm
Usul usul gidiyor...
Kısa vade yanılabiliriz ama ORTA vade kaçmaz.:).tupraş/petkom oranı...
https://i.hizliresim.com/adau1na.PNG
Destici: 2-3 bin lira zamla emekli nefes alamaz
GARAN/AKBNK rasyosu anlamsız uç noktaya geldi...
Sektör hikaye.Mesela RASYOYA göre ucuz kalmış bir bıst30 hissesini önce yataya alıyorlar..aylarca topluyorlar..sonra RALLLİ...
Sonra onu satıp diğer bekleyene geçiyorlar..Bu arada öncekide zamanla ucuzlamış oluyor.
mesela 2019 sonunda tupraş alan 2 yıl çok çetin bir sınavdan geçmiş.:)
Ama o zaman petkom alan ralli yapmış..
grafiğe bak hele..elbette döngü ORTA VADE;1-2 yıllıktır.
mesela 1 nisandan beri tupraş-%15 değer kaybetmiş..ama petkom%20 yukarıda.
Tupraşın 3 yıl yattığını bilirim.
PETKOMDA TUPRAŞ var.
TRade işi bize göre değil..biz dip avcısıyız..alırız 10x den satarız..acelemiz yok.
Thy arayol formasyonu gibi bir düzeltme yapıyor, seanslıklarda.
Uzun poza girmeye başladım.
O zaman buradan TUPRAŞ alacak olan var mı?
Yazalım ...Zamanı gelince gösteririz.Hatta bunu dediğimizde 6.2 dolardı..şimdi 5.2 dolar...
Başkasının düşüncesini eleştirmek değil..önemli olan ,ben de bu hisseyi alırım ve 1-2 yıl beklerim,diyebilmektir.
https://i.hizliresim.com/4q2kafg.PNG
Forum sıkıntıdan birbirine sarıyor da acayip bir sıkışma başladı ikinci defa buraya geliyor. Ya haberi bekliyor soluksuz bir alım gelip yeni rekorlara gideceğiz ya da abka’nın dediği göm gitsin senaryosu gerçekleşecek. Buraları bir kez daha aşağı yönlü şekilde kırarsa endeksten belki de 2024 yılında 11 bin ve üstü beklememek gerek.
Aslında çok kritik bir noktada kaldık
Bunuda not edelim..
''...YABANCI GELİRSE yükseliriz..
Not artışı olura ralli..''
kuru fasulye yersem osurursun vs
...ile SAĞOLSUN BİZE YARDIMCI OLUYOR...Yoksa buradaki arkadaşlar bu işi akıl edemezlerdi.
ben şahsen yabancı alımı olursa TABAN oluruz diye düşünüyordum.:)
abka petkm tuprs rasyosu diye bişey yok...
boşuna element uydurmayın... :)
biri 30 yıl önceki fiyattan işlem görüyor...
diğeri hep yukarı trendde...
petkm tuprsın yanına anca ünlülerle resim çektirmek isteyen yancılar gibi olur...
boşuna aynı kategoriye sokmayın...
grafik aşağıda nerede bunda rasyo...
bitmedi şunu güzellemeniz.
https://i.hizliresim.com/fy90ur6.png
MABAD MENKUL DEĞERLER:
''Bilanço dönemine yaklaştığımız dönemde MOODS beklentisi ile endeksin direndiğini düşünüyoruz.Olası yabancı alımı ile sert hareket olabilir.Eğer BADEMLER karar verirse alırlar ve endesk yükselir..Ama satarlarsa düşer.
Hacim yaptıklarını görüyoruz.Düşmeyen endeks yükselir..veya yükselmeyen endeks düşer...''
Kimseyi ikna etmek zorunda değilim.BIST30 arası geçişkenliğin olduğu her zamanda bu oranlar anlamlıdır.
PETKOM varken asla tupraş almam...diyeceğim odur.
PETKM de rafineri de var...
Petko yaklaşık iki ayda %30 a yakın koydu üstüne
alıp beklemek için en uygun yerlerdi
çok geriden geliyorsun dün aşağı dedik atladın long oldun 10800 kallavi destek dedin sonra 10780 yazdın kallavi :kahkah:8 ayda sana formasyondan nasıl para kazanılacağını topik eşliğinde öğrettim:drunk:
ismail abine sor onun teknik lerini okuyup burada satıyorsun ya sonra bana gel :wave:
Üstadlar bu endeks 10700-11000 arasına sıkıştı kaldı gibi ne zaman 11 K üzerine atıp kalıcı olacak?
Ayrıntılara takılma..Burada KRAL SENSİN...SANA SORALIM DEDİK..
10.730-50 aralığına müthiş LONG poz. açtım.
viob:12.400 diyelim...
Ne yapacağız.STOPLOOSU nereye koyalım...veya hisse aldık farzet...ÖLÜMÜNE taşıyalım mı? yoksa bir yeri kırarsa satalım mı?
Kaç saat beklemeliyiz...
Star Rafinerinin yüzde 12 si petkonun diyor bu link.
https://www.petkim.com.tr/basin-bult...12-ortagi-oldu
Bir de Petlim vardı Petkimin limanı acap onun sahipliği kimde.
bizde herşey net olmadan apka bantlarım çalışıyor buradan yukarı dönersek formasyonumu takip edicem.
sana bu seferlik iğne yazmıyorum pastille geçiştir 2 duble rakı at diyecem gelir bize sararsın normal kafa ile çekilmiyorsun :drunk:
şimdi son dakikalara girdik beni meşkul etme biz spotçuyuz
425 ten long açmıştım. Baktım aşağı düşüyor, ekranı kapatıp manav-kasap yapıp geldim. Baktım hala aşağıda, oturdum yemek yaptım. Şimdi piyasa kendine gelmiş. Long var. Aşağıda da 344-294-254 şeklinde kademelerde de yazılı long emirler var.
Yalnız 500 üstüne atarsa hızlanır burası.
Cuma mesajında belirttiğim gibi 10700 dalışını yaptı
Moody se 7 iş günü kaldı en geç P.tesi itibarıyla kuvvetle muhtemel bunu kullanacaklar
Plan tıkır tıkır şimdilik
Olağandışı bir şey olmazsa