Hektaş Petkim ne yazmışım yatırm yapmışmıyım sizin gibi arkadaşlara hisse niye bu fiyatta anlatmışız kötü mü yapmışız
Printable View
Siz bu piyasada , anlaticimisiniz, yatirim yapmadan herkese kotuyu gosterme gorevinizmi var , maaşli elemanmisiniz...
Bu forumlarda dolasiyorsaniz mutlaka biryerde yatiriminiz var demektir, onlardan biride belliki Hektas ,, vermisler mali size, orda yazacak bisey olmayinca sagolun bizi dusunmeye baslamissiniz...
Hektas da iyi sirket ayri meselede onun ederini Oyak 2 yil once belirledi, zirveden 600 mn lotmuydu neydi dagitiverdi ...
Bekleyin ama buyuk sirket olacak oda
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sana bişey vermişler :) her forumda böyle tipler var 0 bilgi sadece hakaret küçümseme böyle bok çuvalları ile uğraşıp duruyoruz Hektaş Petkim reeder yeşil yatırım ihlas vs vs en kötü şirkete yattım yapmışsa olabilirim bu hiç bir şeyi değiştirmez önemli olan yazdıklarımız doğru mı değilmi buna bakmak gerektirir 2 kişi nasiplenirse ne mutlu bana
Bi kere Ulkerde yatirimi olmadan gelip burda boyle kotu soyle kotu diyenmi bok cuvalidir , yoksa ulkere 70 den yatirim yapip satigi ve satmadigi hisselerle kar yapan, ve hala hissenin ederi oldugu icin burda olan benmi :))) forum buna karar veriyor zaten...
Agzinda bi cuval.b.okla yatirimin olmadigi yerde gezen adama ne denir?
Hani o Hektasin bilancosu geldiginde yazdigin mesajlarda yer verdigin üzülme emojileri varya :)) ayni sen
baybisi fikirker çarpışsın sen yazdın diye bişey olmuyor
keyif benim bu gün kötü yazarım yarın güzelleme yaparım sanamı sorucam ne yazarken , dersinki şu yazdığın yanlış tarışılır bakılır
forumun sahibiysen bidaha yazmayız :)
bilgi yok anca sağa sola saldır
diğer arkadaş emek veriyor analiz yapıyor zaman harcıyor emek veriyor yani sizin yapmadığınız herşeyi yapıyor beğen beğenme buna saygı duyulmalı
allahtab murat bey sizin gibi düşünmüyor beni dinliyor hissen niye yok ne diye konuşuyorsun demiyor
bak geçen sene sermaye arttırımı yapıldı ya onu ben yaptırdım :) murat bey dinledi mantıklı buldu yaptı gruba yaklaşık vergi planlamasıyla 100 milyon usd fazla para kazandırdım
gözde girişimde polinas grubunun birleşmesini yaptırdım vs burdan çıkan sonuç murat beyle bir iletişim olmuş , hatta sizin cfo ile telekonferans yaptık beni ingiltereden aradı :)
fazla tevazunun sonu vasat insandan nasihat dinlemektir
ben finansal tablo yorumlamaktan keyif alıyorum benim hobim iyi yere niye yazayım ne katacak ordaki insana kötü yere yazacaksın insanlar bu hisseler niye bu durumda aydınlansın amacımız bu tamamen amme işi
Bu kadar nakdin bir kısmı sahte olabilir mi diye düşünmedim değil, sonuçta bankanın antetli bir kağıdına "Ülker'in bankamızdaki hesap bakiyesi şu kadardır" diye iki satır bir yazı kaşe imza tamam, denetim firmasının elemanları bankaya gidip paraları sayacak değil ya, forumu iki üç sayfa okudum iyice paranoyak oldum her şeye şüphe ile bakıyorum. tüik bunu yaparsa M.Ülker ne yapmaz diye düşündüm kime güveneceğiz bilemiyorum.
Sizinle 2 yıl önce bir forumda karşılaşmıştık
Şirketin yıllık %4 faizli dolar bazlı çeyreklik kupon ödemesi haberini gösterip. Yıllık %16 faiz ödüyor demiştiniz. Yine böyle algı dolu yazılarınız vardı.
Ben onun yıllık olduğunu söylediğimde inat etmiştiniz. 1 gün sonra hatayı farkettiniz ama özür bile dilemediniz ..
İsteyen istediği yere yazar.
Ama yazarken çok bilmişlik yaslamayın derim
doğru ama özür dilemiştim yanlış hatırlamışım insan oğluyuz sonuçta
orda 1000 şey yazdım bi o kalmış aklınızda :)
başka heç biley yazmamışmıydık
ag holding efes vs sürünürken
algı işte tam olarak bu 1000 yaz 1 sıkıntı tamam işte hepsi sıkıntılı :)
bilgiçlik taslanacak durum yok bilgiliyim zaten fazlasıyla
bilgi konuşsun rekabet güzel bişeydir insanı iyi tutar
Kötümser senaryo olarak algıladım %15 zam az gibi geldi bütün işletmeler, çarşı esnafı vs. ellerini ovuşturmuş yılbaşında ücretlere gelecek zammı bekliyor. Devlet zaten 1 Ocak itibarıyla bütün vergi ve harçlara %44 zammı yapıştırıp geçecek Ülker niye düşük zam yapsın, ayrıca döviz kurları birden zıplamaz ama ufak ufak salarlar gibi geliyor. Kakao fiyatları geçen yıl 3 kat artmış hiç bir emtia fiyatı sürekli yükselemez önümüzdeki yıl %30-35 geri gelir maliyetler düşer.
Bu senaryo ile ciro 100 milyar civarı gelebilir
5 milyar net kar desek
2 milyar parasal kazanç etkisi olur
1 milyarda M.Ülker ateşler :) çocuklar net karı 1 milyar yüksek çıkarın dese kimse itiraz edemez denetim firmasının bunu tespit edebilmesi imkansız sonuç itibarıyla yılı yaklaşık 8 milyar gibi net kar ile kapatabilir. 2025/1.Ç finansalları ile durum biraz daha tahmin edilebilir seviyeye gelir sanırım.
Hepsi dahil, ben son çeyreğe olumlu bir etkisi olur diye düşünüyorum ancak rakamsal olarak tahmin etmek zor. Sektörü daha iyi bilenler belki bir cevap verebilir, marketlerde 75 TL'ye satılıyor "bulabilirsen" ben de nasıl bir şeymiş diyerekten zar zor bulup birkaç tane almıştım. Şirketin 9A sunumda milyonlarca ürettik diye ifadesi var kaç milyon? adedinden ne kadar para kazanıyor bilemiyorum ancak ürüne olan bu aşırı ilginin zamanla azalacağını düşünüyorum. Şirket son analist toplantısında hedefleri aşağı yönde revize etti ciro 80 milyar şeklinde bunun üzerinden tahmin yaptım. Bu arada net kar tahmini 2025 yılı içindir yanlış anlaşılma olmasın.
Bist 30, Bist 100, Xgıda endekslerinden negatif günlerde daha negatif pozitif günlerde ise görece daha geride ayrışan böyle hisse herkese nasip olmaz.
Amaç bilanço ve beklentilerden farklı bana göre.
Kendi adıma sabretmeye devam edeceğim...
Yönetim Kurulunun 20.09.2024 tarih ve 33 sayılı kararı
TAYGETA GIDA ÜRETİM VE PAZARLAMA ANONİM ŞİRKETİ kuruluşuna ilişkin tescil işleminin Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi 23 Eylül 2024 tarih ve 11170 sayılı ilanı duyurulduğu belirtildi.
SPK BÜLTEN 21/11/2024
9. Ülker Bisküvi Sanayi AŞ’nin (Şirket), 30.06.2024 tarihi itibarıyla Şirket bünyesinde bulunan, netleştirilmiş değeri 6.851.131.329,67 TL olan varlık ve yükümlülüklerin iştirak modeliyle kısmi bölünme suretiyle 30.06.2024 tarihli kayıtlı değerleri üzerinden Taygeta Gıda Üretim ve Pazarlama AŞ'ye devredilmesi suretiyle gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metninin Kurulumuzca onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.
borçlanma, satın alma birleşme derken,
?
Bu sefer şapkadan ne çıkacak acaba?
YTD
İnşallah bu bölünme sonrası Taygeta yı Halka Arz etme isteği çıkar.O zaman Ülker Gerçek değerine 1 ayda geri döner diye düşünüyorum.
Halka Arz olmuş Şirketlere bakarak.
Taygeta 6.851 Milyar Sermayesi olan Şirket sermayesini 549 Milyon Sermaye Artırımı ile 7.5 Milyar a çıkarsa , Yada 149 artırıp , 300 Milyon lot da Ülker payını halka arz etse,Hisse başına 20 TL dese 11 Milyar Halka Arz geliri olur.
Az sonra bu olmaz olamaz diye saldıracak kişiler çıkacaktır.
Sebep belirtmeden Enflasyon, Kur ,Ciro %5 düştü, 12 Aylıkta Zarar bile edebilir imaları ile kötü Algı peşinde, Hisse sahibi olmayan,
Ama burada Şirket hakkında yorum yapanlar olacaktır.
Siz yinede temkinli olun ama 100 TL olan Ülker önümüzdeki 1-2 yılda toplam Enflasyonun %50 yi geçmeyeceği piyasada %300-500 potansiyeli mevcuttur.
Bu yüzden aldım En az 1-2 yıl bekleyeceğim.
24 Aralık Olağanüstü Genel Kurulda amaç ne Halka Arz var mı bu sorular açıkça sorulacaktır,Mete Buyurgan ve Murat Ülker hayır diyip 2 ay sonra Halka Arz edeceğiz derseniz bütün Küçük yatırımcılar size Bela okur.O yüzden doğruları konuşun,
Hisse güzel prim yapmışken, Bilanço da 2027-2028 indirilebilir Vergi Yükümlülüğünü, Acele edip 9 aylık bilançoda 1 Milyar gösterip, Piyasanın beklentisi 1.400 Net Kâr varken, 400 açıklayıp, Hissenin felaket tellallarında desteği ile 180 lerden 100 e düşürdünüz. Daha çok hisse almak için mi yapıldı planlandı.
Taygeta (yıldız)
Vikipedi,
Taygeta, Boğa takımyıldızında bulunan ve Ülker açık yıldız kümesi'nin (M45) bir üyesi olan çift yıldızdır.
--TAYGETA halka arz edilebilir mi?...zaten borsada işlem görüyor (ülker olarak)...
Hemen birisi geldi bile,
Edilebilir mi zaten Ülker borsada.
Esen , Naten , Magen in ortaklık yapısına bak
Ayrıca İştirak kısmi bölünme diyor.
Yani Taygeta ayrı bir şirketin altında birleşerekler , %100 ü Ülker in ama %20-30 unu Halka Arz edebilir.
--ne güzel iş...tüm şirketleri bölelim...böylece biri iki yapıp havadan değer yaratalım...
...'Ne kadar geriye bakarsanız, o kadar ileriyi görebilirsiniz.
Ülker, Aralık 2007’de 850 milyon dolara satın aldığı dünyanın en ünlü çikolata markalarından Belçikalı Godiva’yı Ülker Çikolata çatısı altından çıkarıp, kendine özel bir şirkete kavuşturma kararı aldı. Milliyet`in haberine göre Ülker Grubu patronu Murat Ülker, bu ay ‘Yeni Çikolatalı Mamuller’ adlı bir şirket kurarak Godiva için yeni bir yapılanma başlattı.
Bu ay Ülker Çikolata şirketinde ‘kısmi bölünme’ olarak adlandırılan düzenlemeye giden grup, Ülker Çikolata çatısı altındaki ‘ Godiva Belgium BVBA’ ile ‘G-New Inc’ adlı iştiraklerini ‘Yeni Çikolatalı Mamuller’ şirketine ayni sermaye olarak tahsis etme kararı aldı. Bu şirketlere ait borçlar da yeni şirkete aktarıldı.
Buna göre, Godiva Belgium’un 247 milyon lira tutarındaki yüzde 67.08 hissesi, Godiva ile bağlantılı G-New şirketinin 313 milyon lira tutarındaki yüzde 67.08 hissesi ve 360 milyon dolarlık kredi borcu yeni şirkete geçecek. Ayni sermaye karşılığı elde edilen hisseler de Ülker Çikolata’nın ortaklarına intikal ettirilecek.
https://bigpara.hurriyet.com.tr/habe...iyor_ID762122/
Çok uzun vadeli yatırım için düşünülecek bir hisse değil zaten 1977 yılında pazar payı %50 iken şimdilerde %36 ya kadar düşmüş durumda bu ivme artarak devam ederse 5-10 yıl sonra Ülker tamamen piyasadan silinip gidebilir. Eskiden Nokia telefon markası vardı akıbeti aynı olabilir. Yine de karar sizin tabi ki.
Holdingleşme oyunu:
https://www.hisse.net/eforum/showthread.php?t=5620
en barizleri...
--İPEK(ipmat) KOZAA(kozad), KOZAL;
--NATEN-ESEN-MARGÜN....
ve daha nicesi...
1 yıl geçmeden 300 TL potansiyeli var .
Hangi hissede var Ciro Favök Net Kâr,
Türkiyede pazar lideri, Global de şirketleri.
Cirosunun yarı fiyatında 1 Milyar USD değil
Yalnız bu bölünme sonrası kurulan yeni şirket Ülker'in hangi iş birimi anlamadım, bilen biri yorum yapabilir mi?
--bence bu beklentilerini (hayallerini )kendine sakla...
--4. çeyreğin ve 2025 1. çeyreğin önceki dönemlere iyi gelme ihtimali var mı?...
--taygeta dan ne çıkacak?...
1975 nüfus 40 milyon.
2024 nufus tahmini 87 milyon. Ki bunun suriyelilerle enaz 90 oldugunu herkes biliyor..
Ozamandan buyana ihracat haric hizmet edilen insan sayisi 20 mn dan 31 mn a (87 nufusa gore) cikmis diyebiliriz ( pazar payi oraniyla)....
Sektörün neredeyse ilk oyuncusu olan Ulkerin ozamandan buyana yeni oyunculara pazarpayi kaybetmesi gayet normal(aile yonetiminin de etkisi fazla bence).
Bundan sonra o iş okadar hizli olmaz.... Dubai cikolatasindaki hizli aksiyon buna isaret ediyor. Arastirma gelistirmede baya calisiyor, bolca yeni ürün goruyorz market raflarinda. Özellikle cikolatada eti nin ulkeri gecmeside cok zor ( kalite farki belirgin)...
Haliyle pazar payindan büyük kayip olmaz diyorumm. Yönetimsel beceriksizlik olmazsa hala iyi potamsiyeli var diyorum.
Biraz mizah yaptım hocam ciddiye alınır bi tarafı yok :) ancak ft2 nin çok hoşuna gitti sanıyorum içinden ah keşke demiştir kesin..
https://i.hizliresim.com/c7kii4b.png
KISMİ BÖLÜNMENİN AMACI
4.1. ÜLKER BİSKÜVİ, uluslararası yatırımlarını daha etkin ve odaklanmış bir yapıda
yönetebilmek amacıyla, sermayesinin tamamına veya %10’undan fazlasına sahip olduğu iştiraklerini tek bir çatı altında toplayarak ayrı bir tüzel kişilik oluşturmayı hedeflemektedir. Bu sayede daha etkin, verimli ve stratejik bir yönetim yapısı oluşturmayı amaçlamaktadır.
...........her nevi gıda maddesinin üretimi, pazarlanması ve satışı, ithali, ihracı ile gerçek ve tüzel kişilere (iştirak ettikleri dahil olmak üzere) danışmanlık hizmetleri vermek amacıyla bir "Anonim Şirket" kurulmasına...KAP haberi
https://i.hizliresim.com/4jdjm7x.png