Originally Posted by
roxette
İnsanlar öldüklerinde cenazeleri kalkarken zaman zaman şarkılarla uğurlandılar ülkemizde ..
Özellikle gazeteciler .
Mesela Ufuk Güldemir i hatırlıyorum rahmetli. Habertürk ün efsanevi genel yayın yönetmeni idi. Pankreas kanserinden genç yaşta ayrıldı aramızdan. Av meraklısıydı rahmetli ki öldükten sonra öldürdüğü hayvanlar yüzünden genç yaşta gitti şeklinde absürd yorumlar bile yapılmıştı arkasından. Cenazesi defnedilmeye götürülürken Frank Sinatra nın ünlü My way şarkısı ile uğurlanmıştı bu yalan dünya dan.
Bugün de gene genç yaşta kalp krizi ile aramızdan ayrılan gazeteci Tayfun Talipoğlu. Bella Ciao ile uğurlandı ebediyete.
Allah rahmet eylesin her ikisine de . Herhalde vasiyet etmişlerdir bu şarkıları yakınlarına.
Bizler gibi sıradan insanlar için biraz marjinal kaçabilir bu gibi durumlar.
Mesela kendimden örnek vereyim. Yaklaşık 5 sene önce ellerimle gömdüğüm rahmetli erkek kardeşim için böyle bir şeye cesaret edemedim , aile-akraba-mahalle vb. baskılarından . Ama onun her ölüm yıl dönümünde yaptığım artık gelenekselleşen bir ritüel var. Onun anısına en sevdiği şarkı olan benim de çok sevdiğim Pink Floyd dan Wish you were here dinlemek.
Öldüğümde ben de mesela cenazemde Megadeth den Symphony of Destruction çalınmasını isterim , gerçekten ..
Hanım a da söyledim bunu , bana verdiği cevap "git başımdan"