Sn Trendhound ; başlık açtığınız ve değerli birikimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler..
Printable View
Sn Trendhound ; başlık açtığınız ve değerli birikimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler..
Ereğli'de sorun bizim kaale alınmayışımız. Herkesin yatırımcı olabildiği bir çağa uymadığını düşünüyorum bu anlayışın. Ajan gibi köylerde dronla foto çekiliyor ne gerek var. Dolarda BigMac fiyatında ABD'yi sollamıştık, böyle devam ederse önümüzdeki seni İsviçre'yi de tahtından ederiz. Doların şu anda yapacağı bir atak hiç işime gelmez aslında ama benim keyfimi beklemez herhalde :)
Üstat iyi geceler,başarılar dilerim ayrıca YKB için sizi kutlarım.
Sizden izinsiz topiğinizi paylaştım umarım mahsuru yoktur.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...59560&page=663
Doların olması gereken seviye şu anki seviye çarpı 1.5 yani 50 TL, tabi bu benim şahsi görüşüm. Ha dolar 50 olursa hem çok kötü hem de çok iyi sonuçları olacaktır o da ayrı. En azından ödemeler dengesi ve cari açık sorunu uzunca bir süreliğine ortadan kalkar.
Sen iyisin, PLTR bugün all time high yaptı 63.39 da ama tutunamadı. Bu seviyeyi görür görmez satıcılar çıktı piyasaya ve 20 milyon lotluk 1.25 milyar dolarlık satış yaptılar. Yıllık cirosunun 53 katından, defter değerinin 32 katından işlem gören bir şirket bu. Manyak rasyolar bunlar. ABD borsalarındaki day treyderlerin oranı %15 ama bunların önemli bir bölümü bir ihtimal PLTR gibi tahtalarda yoğunlaşmıştır. Yıllık net karı 2.6 milyar dolar olan bir şirketin piyasa değeri 135 milyar dolara çıkmışsa vardır bu day treyderlerinin bir bildiği.
BİST'te işlem yapan herkesin şunun bilincinde olması gerekiyor:
BİST bir yatırım ortamı değildir, siz de yatırımcı değilsiniz. Eğer siz kendinizi yatırımcı sanıyorsanız bir hayal dünyasında yaşıyorsunuz ve hala meseleyi idrak edememiş çömezin birisiniz demektir...