Iyi akşamlar. Kartn takas ve grafiği yorumlayabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler
SM-G7105 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Iyi akşamlar. Kartn takas ve grafiği yorumlayabilir misiniz. Şimdiden teşekkürler
SM-G7105 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kartn benim indirdiğim portfoyde yok
Takas dökümleri falan zaten yok onlar hep extra para ve gereksiz buluyorum
Minareyi çalan kilifina uydurur sonuçta
Yerli yabancı takas dengesini incelerdim bir ara ama oradada o kotasyondan çekildi diğeri kotasyona girdi derken pic ettiler grafiği , rasyonelligi kalmadı gözümde
Artık ona da bakmıyorum
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
https://i.hizliresim.com/013vpR.png
endeksin bant bariyerini aşağıya kırdığı nokta 118.050 seviyesi , hadi onu geçtik diyelim
117.500 seviyesi kesinlikle altında long olmak istemeyeceğim bir seviye olurdu
ancak henüz dengelenme oluşmadı net olarak
bu da gap oluşumu ihtimalini arttrır
bist30 da ( vadellide değil ) kritik değer 117.800 e çıktı
117800 şimdilik orjin
altı negatif üstü pozitif
Beyin jimnastiği
Küçük ortalama büyük ortalamayı keserse alim sinyali kabul edilir öyle mi ? Öyle
Pekiiiiii ortalamalar birbirinden uzaksa eğer ( tabi burada teknikcinin hangi çeşit ve nasıl ortalama kullandığı da önemlidir ama herkesin kendine uygun ortalamaları için konuşuyorum )
Ve
Kısa ortalamalar uygun pozisyona girdiğinde bazı uzun ortalamaların kesmeye milim kalması yada kesmesi nasıl algilanir
Yani ortalamalar dip yada tepede sinyal verebilir mi
Örnek
Kısa dönem ortalamalar sıkısmisken ani bir alim dalgasıyla atıyorum 100.000 de olan endeks ilk kafa kaldırmasıyla 5 lik 10 lugu kesti
Ve dur mur noooluyoooo lan derken çat dayadilar 106 ya üç dört gün içinde
Girdin 101 yada 102 den
Geldin 106 ya ama göstergeler cayir cayir cillop gibi parliyor herşey alda
Sorun şu ki sıkışan ortalamalar sebebiyle erken katildigin ve 3-4 bin puan bırakan alim dalgası tersine döndüğü anda sat sinyalinin gelmesi 100-101 i bulacak
İşte o noktada aşağılara bir bakıyor musunuz , kısa vadeli ortalamalar cayır cayır alda iken acaba aşağıda misal 60 lik 100 luge ancak mı dokundu gibi
Bunun üzerinde durulmasını tavsiye ederim
Bu açıdan incelenmesi gereken en güzel zaman aralığı geçen yıl hazirandan aralığa kadar olan zaman süreci
Tarihin en sağlam testerelerinden biri orası neredeyse 6 ay
Hafta sonu eğlencesi işte çok da fazla bir anlam yüklemeden incelemekte fayda var diye düşünüyorum :)
Borsa bu
Düşer de çıkar da
Zaten onun için icat etmişler burayı :)