Türk-iş: Kasım'da yoksulluk sınırı 5.105,71 tl(önceki 5.030,31 tl)
Printable View
Türk-iş: Kasım'da yoksulluk sınırı 5.105,71 tl(önceki 5.030,31 tl)
*türk-iş: Kasım'da gıda harcamaları bir önceki aya göre yüzde 1,50 arttı
*türk-iş: Kasım'da gıda harcamaları geçen yıl aynı aya göre yüzde 10,63 arttı
Hazine, japon yeni piyasasında tahvil ihracı olanaklarını araştırmak için daiwa securities, mizuho securities ve smbc nikko securities'e yetki verdi
*italya'da 2019 vadeli tahvil ihalesinde faiz -%0,337
*italya'da 2019 vadeli tahvil ihalesinde satışın 2,19 katı teklif geldi
*italya'da 2019 vadeli ctz tahvil ihalesinde satış eur2 milyar euroc
*irlanda dışişleri bakanı: Brexit görüşmelerinde veto kullanmaya gerek yok, çünkü 26 ab ülkesi ile dayanışma içindeyiz
BNP Paribas, Türk Lirası cinsinden varlıkların seyrine ilişkin
piyasa değerlendirmesinde bulundu.
bloomberght.com'un haberine göre Lira, geçtiğimiz hafta Çarşamba
günü 3.9826 seviyesini görmesinin ardından kademeli olarak güçlendi ve
Pazartesi günü TSİ 13:10'da dolar karşısında yaklaşık yüzde 0.45
artıda 3.9370'li seviyelerden işlem gördü.
BNP Paribas'a göre piyasada dikkatler ABD'deki Zarrab davasında
bugün başlayacak olan jüri seçimine odaklanacak.
*almanya maliye bakanlığı sözcüsü, "yunanistan kurtarma programında değişiklik aralık ayı başlarında tartışılacak, toplantıdan önce yorum yok"
Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Yunanistan'ın 86 milyar euro
büyüklüğündeki AB kurtarma progamı çerçevesindeki kredileri kullanmadığı
kısmını başka bir şekilde değerlendirebileceği konusunda yorum
yapmayacağıın söyledi.
ESM Başkanı Regling'in Yunanistan'ın kurtarma programından kalan
fonları başka amaçlar için kullanabileceği yönündeki ifadelerinin
sorulduğu Sözcü, "Krediçtörler Yunanistan'ın durumunu 4 Aralık'ta
yapılacak Eurogroup toplantısında ele alacaklar. Eurogroup toplantısı
öncesinde bir değerlendirmede bulunmak istemiyorum" diye konuştu.
*fitch, "özellikle çek cumhuriyeti, romanya ve polonya'da banka karlılıklarında iyileşme bekleniyor"
*fitch, "orta-doğu avrupa bankacılık sektöründe 2018 yılında kredilerde daha hızlı büyüme bekliyoruz"
*ingiltere başbakanlık sözcüsü, "brexit sonrası irlanda sınırı konusunda müzakereler aralık ayı ab zirvesine kadar sürecek"
*ingiltere başbakanlık sözcüsü, "brexit sonrası irlanda sınırı konusunda müzakereler ancak ab ile ingiltere ilişkilerinin geleceği başlığı içinde tamamlanabilir"
*ingiltere başbakanlık sözcüsü, "ingiltere bir bütün olarak gümrük birliğinden ayrılıyor"
*ingiltere başbakanlık sözcüsü, "hükümet, brexit sonrasında irlanda ile sınırda fiziki bir altyapıdan kaçınmayı taahhüt etti"
*türkiye, ab'ye 24 kasım'da vergi taahhütü mektubu yolladı, vergi şeffaflığı için ab'ye ek taahhütlerde bulundu-bloomberg ht
*merkel, "yeşiller, liberaller, muhafazakarlar koalisyonunun olmayacağı konusunda hür demokrat liderin görüşlerini genel olarak paylaşıyorum"
*erdoğan: 2017 büyümesinin yüzde 6'dan fazla muhtemelen yüzde 7 olması kimseyi şaşırtmayacaktır
*erdoğan: Ar-ge tasarım merkezlerinin sayısını önümüzdeki yıl sonuna kadar 1200'e çıkamak istiyoruz
*erdoğan: Ihracatta bir rekora doğru gidiyoruz, 2017 ihracatının 155 milyar doların üzerine çıkması muhtemel
*erdoğan: Turizmde kayıplarımızı önemli oranda telafi ettik
*erdoğan: Merkez bankası rezervlerinde yeniden 117-120 milyar dolar arasında bir yere ulaştık
*erdoğan: Birilerinin faizdeki anlayışına katılmıyorum
*erdoğan: Döviz kurlarında son günlerde görülen suni şişkinliğin önümüzdeki günlerde geçeceğine inanıyorumn
*irlanda başbakanı: Muhalefet partisi ile hükümetin devam etmesi için orta yol bulmaya çalışıyoruz
*irlanda başbakanı: Bir seçimin olmasını istemiyoruz, bunun bir şeyi değiştireceğini düşünmüuorum
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 222 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 150 milyon dolar
*merkez bankası 1 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 3,93474
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesi açtı, ihale tutarı 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde teklif 148 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde gerçekleşen tutar 100 milyon dolar
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde fiyat, ortalama 4,01546, en düşük 4,01030, en yüksek 4,02189
*merkez bankası 3 ay vadeli tl uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalesinde tekliflerin ortalama fiyatı 4,01235
*fransa'nın 49 haftalık vadeli bono ihalesinde ortalama faiz oranı -%0,631 oldu (önceki -%0,588)
*meksika'da ekim'de ticaret açığı 2,07 milyar dolar (beklenti 1,15 milyar dolar açık)
*meksika'da ekim'de ihracat 36,90 milyar dolar, yıllık %13,2
*israil merkez bankası, faiz oranını değiştirmedi