http://i66.tinypic.com/2bqs5y.jpg
Printable View
Bakalım yarın teşekür mesajlarımı alacağız yoksa zehir zembelek açıklamalar mı ?
şayet günlük SOSYAL MEDYADA paylaşılan Grafikleri görmek isterseniz GOOGLE amcaya sorarsınız ""Mehmet abi ile Viob trade short & long"" nerede alıntılıyor derseniz hemen size cevap verir ve Dolar yorum grafik analiz topiği istediğiniz grafik resimlere ulaşmış olursunuz
yazar mehmet
Çok güzel grafikler
Yeşil diye 5.13 ü kastediyorsan bende aynı şekilde düşünüyorum..
Dolarda dip 5.15 ler civarı orta vade için..
Petrolün son zamanlardaki seyri 2014 leri hatırlatıyor..
MOMENTUM STRUCTURAL ANALYSIS sitesinin kurucusu Michael Oliver, ağzını bozmuş. ABD borsalarını kasdederek, "bu o... çocuğuna çakacaklar", anlamına gelecek bir laf etmiş. Eğer S&P'de 2300 desteği çalışmazsa, 1300'e bir kaç hafta içinde gelebilir, diye eklemiş. Bu durumda altın yukarı doğru roketlerken, ABD faizleri hızlı bir şekilde düşecek, diye eklemiş.
---
Eğer haklıysa, buralar, köprüden önceki son çıkış olabilir. Dolar-TL kurundaki son hareketler de, borsa çöküşü sonrası ABD tahvil faizlerinin düşmesi senaryosu ile uyumlu görünüyor.
http://666kb.com/i/dzon2c5tyqbjobp64.png
https://kingworldnews.com/michael-ol...on-of-a-bitch/
Sevgili enki 15 gündür yazmıyor...
Sorun yoktur umarım.
Sevgiler buradan ona...
onlarca Grafik yüklemek için çabaladım dostlar ilginizi çekerse ....malum
günlük SOSYAL MEDYADA paylaşılan Grafikleri görmek isterseniz GOOGLE amcaya sorarsınız ""Mehmet abi ile Viob trade short & long"" nerede alıntılıyor derseniz hemen size cevap verir ve Dolar yorum grafik analiz topiği istediğiniz grafik resimlere ulaşmış olursunuz
Bu arada sanırım münbiç için sınırı geçecez bu hafta sonu..
Hayırlısı..
Derin'lerden Ergün Diler, bahara kalmadan, ABD'nin İran operasyonuna başlayacağını düşünüyor - Trump'ın John Bolton'lu kabinesi açısından, bu hüküm pek şaşırtıcı değil.
https://www.takvim.com.tr/yazarlar/e...12/22/mujdeler
...İran'ın etrafı sarıldı. Rusya desteği çekti. Operasyonla birlikte petrol fiyatları fırlayacak ve RUSYA kazanan taraf olacak. İran dışında kaybedenin olmayacağı bir iklime girildi... Bütün bunları üst üste koyarsak fotoğraf net olarak ortaya çıkar!
[...] hepsi İRAN operasyonunun ve ardından yeni MASANIN kurulması içindi! ABD Suriye'den çıktı gibi ama gittiği yer İRAN sınırı... Bahara kalır mı bilemem. Ama İran için start verildi...
----
Aynı yazarın şu ifadesi de ilginç:
https://www.takvim.com.tr/yazarlar/e...12/21/ortaklik
1945'ten 1990'a kadar geçen sürenin bir benzeri ile karşı karşıyayız... İran'ı dağıtacaklar, Suudi Arabistan'ı ve İsrail'i de rahatlatacaklar. Almanya ve Fransa'nın zenginliğine konacaklar. ÇİN'in huzur içinde üretme kabiliyetinin devamı için gerekli adımları atacaklar. AİLE [ROTHSCHILDLER] -Washington ittifakı dünyayı yönetecek. Parayı da enerjiyi de silahı da... Ama çıplak gözle bunu görmek hiç kolay olmayacak. PENTAGON istediğini aldı belli ki... Rusya da öyle. Türkiye ise bu denklemin, bu çarkın sağlıklı dönmesi için BÖLGEDE büyük rol alacak. Onlar koca bir geyiği parçalayıp paylaşsalar da önemli bir BUD da bize düşecek...
bad mı ne bad ı
but değil ön kol bile düşmez
düşse düşse geyiğin boynuzu
seni iflas ettirmeyeceğuk desinler
ona razı olunur
bad mad hikaye
işler durulsun
adamların istediği gibi ossun, olursa yani
Atlantik ötesi nort atlantika galaktika paktından
gerdanı sarkık bi hanfendi
çıkar der
for establishment new world story
very maç tenks filan falan
hep aynı hikaye
yemeyin olum
borçluluğun , borçluluğu çevirememe rasyon
nası bi rasyoysa
dünyanın kaderini on kere değiştirmeye
yeterde artar
kafi ötesi
durun bi dakka
telefon çalıyo
aloooo
tel.daki roth un ta kendisi
diyo ki
olum bi tek senden çektim ya
yoksa orta dünya avcumun içinde
içi, ta içi
yav bana ne ya
önemsiz not:
biraz desteksiz atın ya
pentagonun elinde dünyayı yedi kez
moscow un elinde 1 kez
yok etçek guç varkene
tabi anlayana
burdaki 1 kıymet olarak, 1>7 oluyo, oskar
ne diye bi aile babasıyla uzlaşsınlar ki yav
niye ki niye ki niye
ne içiyonuz
fazlası siroz yapar
Tamamen haklısın kardeş. Bizimkiler de yukarıdaki gibi bir hesap içindeler. Yapacak bir şey yok. Memlekette sanki Enver'ciler, Kemal'cilere galip gelmiş gibi bir hava var. Malum, Enver Paşa da, Orta Asya'da Rusya'ya karşı Türk isyanı çıkartacaktı. Sonra Niyazi oldu. Kafa, aynı kafa... Zaten sürekli Teşkilatı Mahsusa bayrağı gösterip duruyorlar... Ayrıca, arslanların parçaladığı hayvanın leşini hangi hayvanlar yer? O da ayrı bir mevzuu.
Birinci Dünya Savaşı'na girmemizde Enver Paşa'nın rolünü de hatırlıyoruz. Doğu'daki orduyu Kafkas dağlarında telef etmesinin, Nablus felaketinde önemli bir rolü olduğunu da biliyoruz. Ne çare? Enver Paşa'nın yolundan tam gaz ilerliyorlar... Abdülhamit maskesinin altında Enver Paşa var...
Neyse, eğer İran savaşı çıkacaksa piyasalar karışır.
Enver paşa her ne kadar yanlış kararlarıyla Osmanlı nın sonunu getirmiş olsa da yine de sonuç itibariyle bir Osmanlı paşasıydı hayatı cephelerde geçmiş bir askerdı.. enver paşa nın bir askerinin başına değil çuval geçirmek yan bile bakamazdı zamanın emperyalleri..
yazılacak çok şey var ama burası pek yeri değil.. 🙂
Evet İran ın sırası gelmek üzere.. putin İran ı satar mı emin değilim..
Enver paşa falan değil di binbaşıy dı,ihtilal yapıp tüm paşaları emekli edince ertesi gün kendini ve amcası halil i hızlandırılmış eğitime alıp ,eğitimin 4.günü kendini orgeneral ilan etti.itiraz etmek isteyenler kendini teşkilatı mahsusa ve tetikçisi Yakup cemil ve arkadaşlarıyla baş başa buldu.önce Balkanlarda ki Türkleri ,ardından Anadoludaki Türkleri İranda,kanal da,kafkaslar da ,çanakkalede kırdırdı.Enverin hışmından sadece çalık,çolak,sakatlar kurtuldu.o kadar korkuldu ki halen herkes paşa der ve hakkında hep olumlu konuşulur.
Enki hocam çok zeki biri
Sayın vicente yi Aslen ben severim
Belki Enki bey de
Sırf Bi yerde gereğinden çok kalmıycan felsefesinden hareketle bunu bahane etmiş olabilir
Gerçi yazcak çizecek çok şeyde kalmadı
Artık euro yla dolar ın savaşımını izliyok bakam sayın bora bey
Bunda bakam kim kazencek gari
Euro nun bazı kanallara el altından para akıtması lazım gılobalde
Çok volumsuz bu aralar
Dunya Bi şirkettir
Bazen ebitda bazan ciro muhumdur
Moruk finansı dunya çapında gardaşlar ın elinde öğrendi
Öğrenydiyse öğrendi
Şimdi istese öğretir de ama havasında değil Malesef
Çok yaşlandı doksan var noksansız
Sayın Enki,umarım sağlık ve sıhhati yerindedir,eğitici ve saygılı üslubunu özledik...:(
Şevket Süreyya'ya danıştım! Şöyle diyor: :)
Enver Bey 'tamamiyle resmi ve büyük üniformalarını giyerek' artık acaba [Naciye] sultanına gidebilir mi? Evet! Çünkü 18 Aralık 1913'te miralaylığa (albaylığa) yükselen Enver Bey, 19 gün sonra, yani 1 Ocak 1914'te hem mirlivalığa, yani paşalığa yükselmiş, hem de Osmanlı ordularının harbiye nazırı olarak kabineye girmiştir. Hürriyet kahramanı Enver Bey, artık Enver Paşa'dır. Padişah onu yeniden ve büyük rütbede bir nişanla da şereflendirir. Ama iş bununla da kalmayacak ve paşalığa yükselip harbiye nazırı da olan Enver Paşa, 5 gün sonra, yani 6 Ocak 1914'te Osmanlı ordularının, aynı zamanda genelkurmay başkanlığına da tayin olunacaktır. Yani ordu şimdi onun elindedir. Ve daha ilk günden kabinede, fiilen söz sahibi, artık odur. Daha ilerde, Enver Bey'in Paşalığını padişahın, ancak gazete okurken öğrendiği nakledilecektir. Enver Paşa o sırada 34 yaşındaydı.
Wiki'ye göre Enver Paşa, 'Sultan Mehmet Reşat’ın yeğeni Emine Naciye Sultan ile Baltalimanı'ndaki Damat Ferit Paşa Konağı'nda yapılan düğünle evlenerek “Damad-ı Şehriyari” oldu (5 Mart 1914).'
1914 yazında da Almanya'nın yanında Birinci Dünya Savaşı'na girdik.
raytheon şirket mühendisi ismini unuttum bay X diyelim adına
bu bi patent aldı
yarı iletken devre (bilgisayarın yapı taşı)
bunun patent telif hakkı parasını da afiyetle hakkıyla yedi öldü gitti
işte o gün beri
dünya son insanlık 30bin yılında geliştiğinden 40 kat daha gelişti
aradaki dönem de (start bu herifin patenti --- devam ediyo ---- stop henüz yok)
yani artık kimin yanında olduğunun / olacağının fazla bi önemi de yok
senle yola çıktık ya gardaş
vicdanen sana fenalık felan etmeyek demek , ya da bundan medet umma
anca bi zayıflık ya da son dönem adını tam bilemedim
naiflik mi diyolar
olsa olsa onun göstergesi olur ha
anlamsız not: moral bozma için yazılmadı
yani aslında o adamcağız iyi bişey yapmadı
eskiden daha kolaydı insanoğlunun karar alma mekanizması
düzeltme
adam Jack Kilby, şirket teksaz enstürmentalleri limited şirketi, bulduğu şey de yarı iletkenden çip yapmak, yarı iletken deyil, hafızam ve hafsalam beni yanılttı, sorry
düzeltme 2:
doğru yazmışık ya
yarı iletken devre Türkçesi, çip gavurca
Sayın Süheyl Bey,
gülümsettiniz,
:-)))) o ka dezenfermasyon mu , ne diyolar ya adına
o ka ossun bea :-)
aramızda kalsın
değilim
gerçi bunları herkes görüyo be abi
hayatta en acı şey eli ayağı kitli bişey yapamadan beklemek
o hususta haklısınız
yalnız o şey
insanın kendi içinde ya da bambaşka şeyler içinde olabilir
bu tarz bi adam tanımıştım yaşlıca
kızı kanserdi son evrelerde
sonra çok geçmeden vefat tabi kızcağız
ama tabi ki, Hükümden kaçış olmaz
o esnada anladım o duyguyu
yani güç varken dil döndüğünce ve kuyruğuda avcıya kaptırmaycak tarzdan dil döndüğünce
burdaki arkadaşların kafasını şişiriyoruz işte kendi çapımızda
selamlar
İnşallah Cümlemize nasip olsun
Dolar kurunu olabilecek en düşük seviyeden kapatmak amaçları olabilir birilerinin.
Bu günlerde dolar almak isteyecekler için bir değerlendirme noktası olabilir.
Methadon eksiliği iyiden iyiye zuhur etmeye başladı..:)
https://i.hizliresim.com/JZk3dQ.png
https://i.hizliresim.com/bVMygZ.jpg
Para yoksa huzurda yok..:cool:
Trend devam ediyor mu?..trendi nasıl karşılıyoruz?..bedeli nedir?
Evet sıkıntı mevcut..Bazıları için morfin lazım olacak gibi, ancak ABD için henüz değil sanırım..
https://fred.stlouisfed.org/series/NFCIAlıntı:
ABD Hazine Bakanı, 6 büyük bankanın yöneticisi ile görüştü
ABD Hazine Bakanı Mnuchin, 6 büyük bankanın yöneticileri ile bankacılık sistemindeki likiditeyi görüştü.
Teşekkür ederim sevgili naar, çok düşüncelisiniz..bir takım sağlık sorunları vardı..şimdi hal oldu..sevgiler, saygılar..
Diğer başlıkta bir arkadaş sorduğu için genel bir açıklama yapayım istedim..bu emtia konusu önemli olabilir..
Aşağıdaki şekilde görüldüğü gibi emtia açısından gelinen nokta 2002 den daha iyi değil..
Onca teşvik niye yapıldı ki o zaman..ha denilebilir ki deflasyondan kurtulmak için..Tamam da, şimdilerde büyük MB'larınca az biraz para kesildi, FED faizlerini arttırdı vs. gelinen noktaya bak..bana kalırsa emtialar yeniden deflasyon fiyatlamaya başladı ..:(
Methadon'un fazla faydası yok..:)
https://i.hizliresim.com/7aXdmN.png