Genel forumda espri, komedi bol... Neden biliyor musunuz?
Printable View
Genel forumda espri, komedi bol... Neden biliyor musunuz?
Bir kitapta okumuştum: "Komedi en çok, hüznün olduğu yerde gelişir."
Burada ve özel hayatımda asla siyaset yapmam, siyasetin insanları birbirinden uzaklaştırdığına inanırım çünkü. Siyasi bir görüşüm de yoktur.
Roman kahramanı, bir katile der: "Neden onu öldürdün? Onun da annesi yahut çocukları vardı!"
Dünya budur!..
Dört yıl önce kızım hastalandı. Yeme bozukluğu denen bir hastalık. Lisede onu açık liseye almak zorunda kaldık. Biraz toparlandı. Sosyal hayattan uzak kaldığı için bu sene başında 12. sınıfa, örgün eğitime kaydını aldık.
Diyeceğim, hayattaki en değerli şeyler bize beleş verilenler.
Kızımın o hastalığı sürecinde hayatımın öncelikleri değişti, meğer her şeye yanlış bandrol yapıştırmışım.
Siz anlamamakta ısrar etseniz de hayat size bir şekilde öğretiyor doğru yaşamayı.
Anlatılır: Yumuşacık et satmasıyla meşhur bir kasap varmış.
Bir zaman sonra kasabın sattığı etler sertleşmeye başlamış.
Herkes şikayetçi etlerin sertliğinden, sormuşlar kasaba: "Niye etler eskisi gibi yumuşacık değil?"
Kasap, "Bir kızım dünyaya geldi, demiş, kuzuları kesmeye elim varmıyor!"
Olayı yaşamakla, olaya tanıklık etmek bambaşka deneyimlerdir.
Şöyle bir bakın etrafınıza, sahip olduklarınıza. En çok, hangi varlıkların gitmesi canınızı yakar?
Her şeyin fiyatını doğru belirlemek lazım.
"Gözyaşları ve Anılar" adlı şiirimi okudum: https://twitter.com/memetsen6801/sta...87564657717248
Vazgeçtim, nakide geçtim... BİST 100 1280 üstünde günlük kalışları izleyeceğim.
Dünya piyasaları için iki konuyu izleyeceğim: 1. ABD seçimlerinin resmîleşmesi 2. Aşı
Yarın yedek kulübesindeyim.
VİOP'ta 1455, BİST 100'de 1280, Dow'da 29500'ü not aldım. Bunların üstünde kalışlar yeni bir ufuk demek.
yanlız hıssetme kendını ben yanındayım uzuluyorum
Perşembe, cuma, cumartesi çalışacağım bir iş buldum. Ekran başında olamayacağım. Bu haftayı kapattım.
BİST 100 1300'den tekrar long açtım. Stopum 1280.
"Hani işe girmiştin, kovuldun mu işten?" diye sorabilirsiniz. Hayır, 12.00'dan 15.30'a kadar boşum.
Pozumu stopladım... Yarın kapanışa doğru alım yapıp hafta sonuna long gireceğim, 5419 nolu gönderimdeki stratejim gereği .
Sabaha BİST'e long yazdım şimdiden, Dow düşerken bile sağlam durdu MSCI.
İş güç arasında borsaya bakmak gerçekten zor oluyor. Baksan da borsanın yönü konusunda sağlıklı düşünemiyorsun.
"Ölüm" adlı şiirimi okudum: https://twitter.com/memetsen6801/sta...08177930579969
Long gelmiş. İşteydim. Düşmüş geri yükselmiş BİST... Bazen benim gibi acemilerin ekran seyretmemesi iyi oluyor.
5419 nolu gönderimdeki stratejim gereği longumu tutacağım, Stopumu BİST 100 1280 altında kapanışlar olarak güncelliyorum.
Strateji olup da kendi kendime çalışmalarıma koyduğum ad. Strateji sözü hoşuma gidiyor, gözlerimi kısıp ciddi bir şekilde uzaklara dalıyorum.
Gecenin geç saatlerine rağmen masadaki yüzlerce çizime kafa yoran askılı kemerli bir bilim insanı gibi hissediyorum kendimi, strateji dediğim zaman.
İnsanın kendinde hissettiği hava çok önemli arkadaşlar. Bir meslekte insanın kendinde iyi bir hava hissetmesi kendini mesleğe vermesine bağlı.