Nede olsa deneyimli.çok yaşamıştır böyle şeyleri.... :oleyo:
Printable View
Baran et var.
Küşlemesi güzel.
Tavsiye ederim.
Fatih Unkapanı itfaiyenin orada.
Selamlar.
Senol Gunes fena sinirlenmis. Bu vakitten sonra İzlanda can dusmanimiz emanuke.
yurtdışında çoğu yerde sohbette , Türk'üm deyince ... üzücü
⛽️ [emoji95]🧨
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Bunları alıp geldim nereyi patlatıyoruz
Merkez öncesi borsa yukarı dolar aşağı marj açıyorlar bu çok net belli ediyor .
Tabi imf vs bir koku vs yoksa tabi
Eylül 2018 TÜFE rakamı 6,30 olarak açıklanmıştı. Enflasyon hesaplayan birimin başındaki TÜİK başkan yardımcısının başını yemişti açıklanan bu yüksek oran.
Ekim 2019 başında Eylül 2019 enflasyon rakamı açıklanacak. 1-2 arası bir oran açıklanması durumunda TÜFE yıllık bazda net 4-5 puan düşecek. Yaz ayları da nisbeten düşük çıkacak.
Yani Ekim 2019 başında yıllık bazda 12-14 bandında bir enflasyon rakamı açıklanacağını düşünüyorum. Maliye Bakanı da Eylül-Ekim ayında Enflasyon tek haneye düşecek diyor zaten.
Enflasyon % 12-14 politika faizi % 24
Çok saçma bir durum olmaz mı?
12 Haziran toplantısında bir değişiklik olmasa bile Ekim’e kadar mutlaka faiz indirimi olacağını düşünüyorum. Ekim’e kadar 400-500 baz puan diyorum.
ozaman ocağımıza incir ağacı dikerler.Başımıza gelenlerin yarısı zamanında faiz artrmadıkları için ,şimdide zamansız faiz indirirlerse incir agacını dikerler ekonomiye.Dolar yükselir ve dış borçlanma senetleri %9-10 na dayanır faizi.Bu şekilde faiz reelde azalmaz artar.Likilite krizine yakınız bunu yaparlarsa tetikleyebilirler.
gerçi geçende gecelik swap ta yaptıklarını gördükçe olmazda diyemiyor insan.
Dolarınıza % 12 faiz isterseniz buyrun.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...28#post3516328
Fed faiz indirimleri ne başlayınca 2007 yılındaki gibi dolar 1700 den 1000 liraya gelmişti yine öyle olabilir mi mesala 4 liralara gelebilir mi
Fitch: Dolar küresel rezerv para statüsünü kaybedebilir.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in analisti James MacCormack ABD dolarının küresel rezerv para konumunu kaybetme riski olduğunu belirtti.
Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı dört bataryalık S-400 Hava Savunma Sistemi'nin ilk iki bataryası üretim bandından çıktı.
https://www.aydinlik.com.tr/turk-s-4...e-haziran-2019
Çarşamba günü merkez 2 veya 3 puan faizleri indirirse şaşırtıcı olmaz. Zira enflasyon düşüyor kur düşüyor faiz yüksek kaldı. Enflasyonun %18 olduğu yerde merkez bankasının %25 faizi yüksek kaldı biraz.
S-400 ler gelecek ama reis belli ki Trump ile anlaşmış. Ekonomik yaptırım olmayacak, askeri yaptırımlarda gelen mektupta belli oldu. Çokta önemli şeyler değil aslında. Ekonomik yaptırım yoksa çok büyük sıkıntı olmaz bence.
Tek risk şuan merkez hamlesi ve İstanbul seçimleri ama onlarda kazasız atlatılacak bence.
Özetle, dolarda olanlara Allah sabır versin. Benim gibi altında olanlara 2 kat sabır versin.:)
Pas geçmesi lazım yoksa intihar olur şu anda .
Bir yıllık tahvilde 24 üzeri varken pek mantıklı değil
Enflasyon iki bileşenli. TÜFE: %18.küsur ÜFE: %28.küsur
ÜFE TÜFE'ye yakın bir pozisyona gelmeden Merkez parasal hızı arttırırsa ÜFE'den TÜFE'ye çok hızlı bir geçişkenlik olur.
Bu geçişkenlik ile Ekim sonrasında kaybolacak olan baz etkisi (Eylül%6.5) birleşirse atılan adım geri teper ve bu hamle merkez bankasını şu anki pozisyonundan da kötü bir pozisyona sokabilir.
Bu da hem kuru hem de faizi tıpkı geçmişte olduğu gibi aynı anda yükseltebilir.
O nedenle bence doğru hamle resesyona belirli bir süre daha razı olup TÜFE ile ÜFE'nin birbirlerine yakınlaşmasını beklemek.
Tüm bunlara ek olarak S400 ve seçimler ile ilgili bir dengesizliğe karşı normalden fazla bir reel faiz rezervi bırakmak faydalı olabilir.
Bunlar bence yapması gerekenler. Hem kurun hem de faizin orta ve uzun vadede istikrar kazanabilmesi için.
Yapar mı? Geçmişten ders almış ise yapmalı.
İndiremezki. Hadi indirsin hadi bakim goreyim onu. Herifse indirir.😀
Peki merkez bankasi ileride olusabilecek aksiliklere karsi faiz artirimi icin alan acsa nasil olur. Cunku faizlerde yukari gidebilecegi pek bir yer yok ama faizleri kademeli bir sekilde 20 nin altina indirdiginde olasi bir kur sokunda tekrar faiz silahini kullanabilir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ancak o zamanlar bilancolarini buyutmuslerdi. Simdi boyle bir sey yok.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.