İyi aile çocuğu aldıklarını hemen satmaya başladı galiba
Hipno bir kaç gün takasta dursaydı en azından
Printable View
İyi aile çocuğu aldıklarını hemen satmaya başladı galiba
Hipno bir kaç gün takasta dursaydı en azından
bürüt takasa sokmak için uğraşıyorlar ..
2 . devre kesti ...
kötü bilanço
bürüt takas
piyasa sevmez ...
bence mantıklı ..
daha kredili işlem yasağı gelmemiş brüt takasa nasıl girecek
adam 5-10 arası topladıklarını okutuyor bi yandan da korku salıyor
Bir gün tavan ertesi gün taban
Bunlar kalayı çok seviyorlar
Kalaysız duramıyorlar demekki
arkadaşlar temel çalışıyor sakin olun
hisse 25 tl çıkmıştı kötü bilanço sebebi ile baskı altında :)
biraz sabır borsa %150 yaptı ama 10 geçirmiyor bak zarar açıklayacak temel bakmak lazım eleştirmeyin ayıp
Yatırımcısını düşmanı olarak gören sütü bozuk tiynetsiz ahlaksız domuz.
2 gram onuru olur insanın şerefi bozuk haysiyetsiz lağım faresi...
bilançosu geçen yıl 18 ağustos perşembe açıklanmış. bu yıl da 17-18 ağustos perşembe cuma gelebilir. bilanço öncesi tahsisliyi tamamlamaları anlamlı.
nakit akım tablosuna göre 400milyona yakın borç ödemesi nedeniyle o kadar özkaynakları artmış olması lazım. yeniden değerlendirmeleri de eklersek 500M-1mlyar arası özkaynak artışı olmalı. yani defter değeri 2-4 tl gibi artmış olmalı.
nakit akımın eksi olması şirketin zarar açıklayacağı anlamına gelmez. zira faiz ödemeleri gider yazılır ancak borç ana para ödemeleri gider değildir.
2. çeyrekte mükemmel bir bilanço ve patronun keyfine göre bir kar gelecektir.
3. çeyrekte; 250milyonluk hisse satışı defter değerini 1 tl arttıracak, 3. çeyrekteki karları da ekleyince borçsuz ve 20-25 tl defter değerine sahip bir şirket olacak. o nedenle bu yıl bitmeden yeni yatırımlar diye borçlandıracaklardır.
patron bu kadar hisse aldı ise bunun yüksekten satmak isteyecektir. o nedenle güzel bir kar gösterip fiyatı yukarı çekmek isterse de hiç şaşırmam.
Bilanço geldi. Yorumları alalım
Dün gece uzun uzun yazıp da sonradan kafalar karışmasın diye sildiğim mesajın özü gelen bilançoda.. 1. çeyrek bilançodaki 900 milyon tl'lik net döviz açığının ürettiği kur gideriyle faaliyet karlarını aşağı çekip net zarar yazdırmış. Demek ki döviz açığı daha da artmış ki 315 milyon TL civarı beklediğim kur farkı gideri 482 milyon civarı oluşmuş. Bilanço dipnotlarında da bunu detaylı görebilirsiniz. Ezbere neyi analiz ettiğini bilmeden bilanço iyi gelecek, iyi kar gelecek yorumu yapan arkadaş da biraz dikkatli olur artık.
https://i.hizliresim.com/7viwij4.jpg
Fiyatlama konusunu kimse bilemez elbet. Tahtanın sahibine kalmış olay biraz da. Yatırım tavsiyesi değildir.
Sende boş konuşmuşsun be dostum. Yazmadan önce açıp okusaydin keşke.
Net doviz yükümlülüğü -868 mln tl. Ilk çeyrekte 900 mln tl idi.
Usd olarak bakarsak 45 mln usd den 32,4 mln usd ye düşmüş.
Ayrica vergi dairesi beyannamesinden daha iyi bir bilanço.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Beklenti dahilinde gelmiş gıda iyi toparlamış tekstil enerji gıda karını yemiş
https://i.hizliresim.com/6wincil.jpg
https://i.hizliresim.com/d8b6nmh.jpg
https://i.hizliresim.com/sijrzkf.jpg
https://i.hizliresim.com/j0mr1s3.jpg
Bu dipnotlardaki kur farkı giderlerini toplayın, sonra kur farkı gelirlerini toplayın ve giderlerden çıkarın bakalım ne çıkıyor? Şirketin finansal raporunun dipnotları bunlar..
Finansal Rapor 27, 28 ve 29 nolu dipnotlar..
arkadaşım sen ne demek istediğimi anlamadın galiba. bir arkadaş dün iyi bilanço gelecek diye yazmıştı ben de gece vakti ona bu kadar kur gideri olacak iyi bilanço çıkmaz net zarar çıkar diye yazdım. Çıkan net zararın sebebi o kur farkı giderlerini yüksekliği.
şu anda döviz pozisyonunun azalması bir sonraki bilanço için pozitif. ben bu bilançoda faaliyet karını neyin uçurduğunu yazıyorum. dün gece anlattığım da onunla ilgili idi.
Finansman giderlerini 315 mln beklerken 482 mln gelmiş demekki kur riski artmis. (Sizin tabirinizle döviz açığı) demişsiniz.
Bende diyorum ki hayir artmamis azalmis. O 482 mln finansal giderin icinde hem kur yukselisinden edilen zarar hemde faiz giderleri var. O sebeple 482 mln tl gelmiş.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
polemiğe girmek için gelmedim, arkadaşa ezbere hesap kitap yapmadan yorum yapma diye yazmıştım dün gece, şimdi de dün gece ne kastettiğimi izah etmek için geldim.
bilançonuz hayırlı olsun. inşallah olumlu algılanır ve fiyatınız da olumlu etkilenir. kazancınız bol ve bereketli olsun.
değerli arkadaşım pc'nin başında finansal raporu aç ve dipnotlara bir göz atıver.. başka yoruma gerek yok. gerçekten polemik için yazmıyorum bunları. sizin kastettiğiniz şey yani döviz pozisyonunun anlık hali bir sonraki bilançoya etki eder. bu bilançoya olan etki geçmiş bilançodan gelen ve 2. çeyrek dahilinde gerçekleşenler.
evet, dipnotlardaki kur farkı gelirleri ve kur farkı giderleri toplamının farkını alırsak, net kur farkı gideri 315,2 milyon TL olarak çıkıyor. dün geceki hesapladığım gibi neredeyse.. geri kalan kısmı diğer finansman giderleri. toplam 481 milyon finansman gideri. finansman gideri zaten olur, burada faaliyet karını emen bariz şekilde kur farkı gideri olmuş.
benim her filtrelememde değerleme rasyoları ucuz olarak karşıma çıktığı için bilançolarına bir göz atmıştım. yoksa elimde MNDRS yok, soran arkadaşlar oluyordu, o sebeple de olası riskleri inclemiştim. herkese bol ve bereketli kazanç dilerim.
Anlaşılan bizim 2. Bahar. 3. Çeyrek bilançoya kaldı tabi dolares yerinde durursa
Koskoca şirketler bu hedge işini bilmiyorlarmı yoksa bılıpte beceremiyorlarmı anlayabılmiş değilim
Dövizin şeçimden sonra artacağını sağır sultan biliyordu bunlar bilmiyordu
Patronlar ve üst düzey yöneticiler Türkiye’de yaşamıyor galiba
Daha doğrusu bu gezegende yaşamıyorlar
Bu ne beceriksizliktir
tekstil beni gümletti. stok yemesine rahmen :whistling:
yinede 3 ile 3.5m arası nevresim satar diyordum 1ç çok çok kötü veri verdi. nevresim 2.8 milyon satmış.üretim ise 3 m üstü kısaca sonrası için gaza basmışlar.
hatta ciro beklentim 1.3 ile 1.5 milyardı çeyrek bazlı. tekstil tahminimi bozdu
tekstil bölümünde kur fazlası na dönmüş açık sadece enerjide artık.. tahsisliyle ciddi oranda dolar fazlamız olur..
bundan sonra isterse dolar hızlı 30 35 e çıksın kur gideri geliri doğal hedge li oldu.. açık net olarak bitti
tarık bey haklı çıktınız tebrik ederim...
bilanço sonrasında 868 milyon tl kur açığı var görünüyor tahsisliden gelen para ne kadar ki de bu açığı kapatıp artıya geçecek
bir de patron bu parayı kasa da mı tutacak yoksa enerjide alınan lisanslar için sermaye gerekliydi ona mı kullanacak belli değil zamanla göreceğiz bakalım inşallah en kötü çeyreğimiz bu çeyrek olur
Temiz bilanço da Osman akçadan 56 milyonluk hizmet alımı yapmışız o olmayaydı kar açıklardı sordum hizmet alımı ne ile ilgili
osman akça tarım kara kutu resmen. tekstilde deprem kaynaklı işlerin bize kaymasının etkisi ile kar bekliyorum olmadı. ekonomik kriz halkı perişan etti. kötüler bitti sıra iyilerde.
Bilanço beklendiği gibi büyük oranda kur farkı gideri kaynaklı zarar geldi, muhtemelen bu bilanço ile en kötü geride kalmış diyebiliriz. Bundan sonra eğer patron basiretli ve dürüst bir yönetim gösterirse 2023/2.Ç bilanço şirketin zarar açıkladığı son bilanço olabilir. Patronun sadece kendi menfaatlerini değil de tüm hissedarların menfaatlerini düşünmesi son derece önemli olacaktır.
Bilanço günü uzman yorumcular milletin elinden malı alacaktı ama olamdı, 9,50 den 10,50 güzel döndü. 10,50 önemli bir rakam, üstünde kalması gerekir.
3 ana sektör de bu çeyrekten sonra para kazanmaya başlar. artık tek haneli rakamlara veda etme zamanı. son kez dün görmüş olalım zaten ordan verdiği tepki de artık haketmediğini gösteriyor.
raporda patronun şirkete para koyduğu söylenmiş o parayı biz koyduk beyefendi elini cebine sokmadı.
fk tekstil sektör ortalaması 13,97 mndrs 4
fd/favök sektör ortalama 11,69 mndrs 6,25
https://i.hizliresim.com/h2y8pxp.png
Amerikaya ilk 6 ayda yapılan ihracat toplamından daha fazlası sadece Temmuz ayında yapıldı.
Takip ediyorum, umarım Ağustostada ihracat aynı şekilde devam eder.
Ben tüm kısa vade planlarımı 9 aylık bilançoya çevirdim.
6 Aylık bilanço geride kaldı, borsada geçmişe değil geleceğe bakılır.