bond larda dusus var geneli
Printable View
Dokuz tane fon almıştım. Bu fonların hepsi değişken fon. Tabi hisse yogun olan Tcd fon ve onun kadar olmasa da FID fon yüzde olarak en çok hisse barındıran fonlardı. Ve bu iki fonun hafta sonu götürüsü diğer yedi fonun getirisini götürdü. Yani endekste bir gerileme olduğu vakit bu tür fonların kaybı çok oluyor. Bu nedenle iyi günlerde portföyü dengeli yapmanın önemi burada ortaya çıkıyor. insanlar yükselişte hisse fonların getirilerinin cazibesine kapılarak alımda yüzdesel olarak ölçüyü kaçırınca, düşüşlerde bunun acısı ortaya çıkıyor. Dikkatli olmakta fayda var. Bol kazançlar.
TKF bugünde eksi getirirse artık çekeceği var demektir :)
Saygılar.
Tcd son donemde eksi ve yatayda iyi
Bist artida kotu getiriyor
Fid de iyi gidiyodu bu hafta sonu az eksi yapmis.
Tcd son 20 gunde iyiydi son hafta bocalar oldu. Ters turev islerimi yapiyorlar bilmiyorum aylik getiride ilk siradaydi
Dusmeye basladi.
Bende bugun degisken aldim.tcd ye elim gitmedi. Fid opb ve ysu aldim
Birazda kiradan yfv aldim
Fazla bi beklentim yok ortalamada
Mk.%10 a denk gelse yeter
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tca %+0.81
Tahmini gun sonu :
ACC 1,24%
EID 1,51%
FPH 1,24%
GL1 1,25%
GMR 1,15%
MAC 1,51%
MPS 0,64%
TCD 1,49%
TKF 0,57%
TTE -0,89%
YDI 0,36%
TZD 0,97%
ZPE 0,47%
RBH 0,83%
XU100 1,39%
Ayrica MAC fonu %1.50 yukarı kapattı (BIST 1.39%).
https://twitter.com/Marmaracapital/s...505430528?s=20
TCD için fikir beyan edeyim. Mayıs ayı portföy dağılım tablosundaki hisseler aynen duruyorsa; yanılmıyorsam yirmi hisse var. Bugün bu hisselerin altısında genelde küçük çaplı düşmeler olurken; on üç ünde ise yükseliş vardı ki bazıları %9 du. Yani başka bir olumsuzluk olmaz ise bu açıkladığınız orandan da fazla yükseliş olabilir. Acaba daha düşük olabilir mi işte o soru işareti?
Hocam TCD de türev tefaş daki dağılımda %5,42 görünüyor. Fazla bir etkisi olmaz sanırım. Ama asıl olay seçilen hisselerde. Bunlardan çok daha iyi seçim yapılabilirdi. Portföydeki hisseleri incelemedim ama bir çoğu derinliği olmayan hisseler gibi geldi bana (eski borsa tecrübeme göre konuşuyorum) Bu hisseleri tercih etmelerinin nedeni daha rakat hareket edebilmeleri için mi? bilmiyorum. Tercih etmelerinin mutlaka bir nedeni vardır.
Gpa: -0,1573
TCD cok eleştirilmiş ama yoğurt yiyiş tarzı belli bu fonun. Zaten izahatnameyi okuyunca da belli. Kazandırdığı dönem de belli.
özellikle ve TCD ve MAC oldukça spekülatif yan tahtalarda işlem yapmakta ve volatilitesi de bu yüzden yüksek ve bist100 ile kiyaslamak anlamsız. Bir yatırım fonunun DARDL gibi negatif ozsermayeli bir şirkete yatırım amacından çok spekülatif olarak girecegini düşünüyorum. Yada MAC yöneticisinin rygyo gibi "nano-cap" kovaladığını söyleyen Hintli yatırımcılarla irtibatli olduğu iddiasi.
Yani yan tahta rallisinde cok iyi is yapan bazı fonlar bist30 ve xbank öncülüğündeki harekette geri kalabilir.
Şahsi fikrim bu tarz fonlar risk profiline göre ağırlıklandirilarak kesinlikle taşınmalı. Rüzgar varken.
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
24 Marttan beri düzeltme olacak, ikinci dip gelecek, bekleyelim o zaman alırız:kahkah:
Eskiden eib i gün sonu ogrenirdik :)
Güzel günlerdi.
Saygilar.
25 haziran'da ppk toplantısı için ne düşünüyorsunuz, yine indirim olur mu? Özellikle KVBA için. Eğer indirim olur ise bu sefer perşembe, cuma ve haftasonunu kurtarabiliriz. :)
0,25 ila 0,50 indirim beklentisi varmış.
http://finans.gazetevatan.com/raporl...niyor/1605108/
EIB kuzunuzun yeni fiyatı 0,066202. İyi geceler.
TKF'nin endeks düşerken düşmesi sorun değil, yaklaşık 3 yıldır taşıyorum. Büyük eksiler yapması da sorun değil ( geçmişte de yaptı), daha uzun vadede endeksi geçtiği sürece sorun yok benim açımdan. Ancak artık daha uzun vadelerde de yavaş yavaş endeksin gerisinde kalmaya başladı.
Son 1 ay bist 100 % 10.28 - tkf % 5.03. 1 ayda 5 puan yemesi az değil. 3 aylıkta da geriye düşmeye doğru gidiyor.
Ben 3 hisse fon taşıyorum. Ama 4-5 gün daha endekse relatif kötü olursa ( kötü olursa değil, endekse relatif kötü olursa ) OPH ya da OPI ile değiştireceğim.
Yeni halka arz olmuş hisselerin tavan tavan gitmesi gibi, yeni kurulan hisse fonları da son dönemde eskilere göre daha iyi getiri sağlamış.
Saygılar.
Tkf yine - de ne iş anlamadım
Tefaşta %148 görünüyor ama benim maliyetten %176 civarı . 4-5 gün farkla tam 3 yıl olmuş. Ama ben şunu yaptım ek olarak. Endeks çıkarken hiç artırmadım ama satmadım da. Endeks düşerken yani kırmızı olan günlerin ertesinde biriktirerek gittim. O aradaki fark ondan kaynaklanıyor sanırım. Diyelim ki bist 100 -2% yaptı , fon -1.5% yaptı . mükemmel bir gün artırmak için benim gözümde. Yani az kırmızı ise az, çok kırmızı bitmişse o gün biraz daha fazla artırdım hep. Yeşil günlerde dokunmadım.
Ama son 1 aylık performansı çok can sıkıcı ve 1-2 hafta daha böyle giderse değiştireceğim uzun bir zamandan sonra.
Hisse fonu olması ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. İyi hisse fon olması ve aktif yönetilmesi ile ilgisi var. Hisse fonların %90'ı son 3 yılda bist 100 e yetişememiş bile. fon demeye bin şahit. Sadece 4-5 tane başarılı ve sürekli bist100'ü yenebilen hisse fon var uzun vadede. Ben her gün sadece bist100'e göre ne yapmış ona bakıyorum açıkçası, para getirmiş mi götürmüş mü mevzundan ziyade. Endeksi geçebilen fon er ya da geç kazandırıyor.
Umarım TKF de toparlar artık. 10k civarı kısa türev kontratı kalmış viopta. Geçici bir yanılma, piyasayı yanlış okuma olduğunu , tekrar eski performansa döneceğini düşünüyorum, en azından ümit ediyorum.
saygılar.
bist 30 endeks fonları, düşünenler için.
ayrıca MMH kodunda mükafatın yeni kurulmuş bir fonu var. (10 günlük)
https://i.hizliresim.com/UnOd7R.png