ABD ADR kapanış.
GARAN üzerine çökmüşler.
https://i.hizliresim.com/Vyk9tw.jpg
Printable View
ABD ADR kapanış.
GARAN üzerine çökmüşler.
https://i.hizliresim.com/Vyk9tw.jpg
Bankalarin yabanci para zorunlu karsilik orani 300 baz puan arttirilarak %19 dan %22 ye cekilmis.
180 metre 4+1 gibi yüksek giriş evim vardı serefsiz yönetici yüzünden satılığa çıkardım iki yıldır bu sene değerine yakın fiyat yazdım arayan oluyior daha önce selam veren yoktu. 200 bin istiyorum. 30 yıllık ev. Ev ilanlarına bakinca sanki bedava gibi. Geçim kaynağı biz olmasak üç kağıtci yöneticinin. Ev konum ve durumu ile bedava. Serefsiz yönetici 3300 TL yi 7 ayda topladı. İki aylık emekli maaşımi buna verecem. Bu parayı verip isinsam sorun yok. Kuzey cephe 5 C fazla yanıyor. Biz battaniye ile otururken adamlar atletle oturuyor. Kuzey cephe ev alırken ucuz alıp ucuza ısınıyor. Ben ısınmadan onun parasını ödüyorum sırf bu yüzden güzelim evimi terkedecegim.
Yıllık değil 7 aylık. Ortalama 475 isinsam sorun değil battaniye ile oturuyor çocuklar. ben yün yorgan ile yatarım. Yönetici üç kağıtci geçim kaynağı site. Adı site güvenlik kamerası yok parkı umuma açık. Site içi duvarlar dökülmüş her yer nem kokuyor. Çok elit site iken eskiden. Kimse oturmayınca Kenya Suriyeli oturur oldu. Yoksa böyle bir evi bırakıp kiraya niye çıkayım.
Muhtemelen bankalar o yükseltilen zorunlu karşılık oranını merkez bankasına swap ile verdikleri dövizlerden karşılarlar, totalde rezervlerin miktarına fazla bir etkisi olmaz.(Net rezerv azalır, brüt rezerv aynı kalır)
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gizlilik ve güvenlik gerekçesi ile ekran görüntüsü atamıyorum. İsteyene özel mesajdan iletirim.
Kredi için başvurduğum 4 banka:
Faranti 1.39 (0.98’den başvuruyorsun sonra sana özel oran değişiyor) (tek onaylanan)
Minans Katılım 0.95
Ceb Parabas (sistem hep hata verdi)
Şenpara 0.99
Bu 4 bankanın finans katılım hariç en kötü 6 haneli bir tutar mevduatta var.
Findeks kredi notu: 1748 (derece: çok iyi)
Kıssadan hisse:
Sonra bankalar neden yükselmedi ;)
İyi haftasonları...
Evimdeki ısıtma sistemini çözmem ve anlamam 3 yıl sürdü. Bu süre zarfında her odanın ısısını ve vanaların açıklığını konrol edip hergün kayıt ettim.
Dış hava kaç derece, iç sıcaklık kaç derece, vanalar ne kadar açık, ne kadar açık olursa oda ne kadar ısınır. Petek kapatmak çözüm mü. Etkileri neler v.s. Hepsini kaydettim.
Isınmayan odanın sorununun aslında petek yetersizliğinden kaynaklandığını gördüm, en azından teknik olarak doğruladım.
Dış hava sıcaklığının durumuna göre ne kadar yakıt harcadığımı tespit ettim. Duruma göre cihazın bakıma ihtiyacı olup olmadığını anlayabiliyorum.
Peteklerin ısı kaynağına seri ve direk bağlı olmasına göre ısıtma verimi değişiyor. Isıtma kaynağı eve tek giriş ise ve tüm petekler bu tek girişten besleniyor ise, kaynağa en yakın petek çok, uzak petek az ısınır. Çözümü girişe yakın olanları kısıp uzak olanların vanasını uzaklaştıkca aça aça gitmekte buldum. İdeal ısıtmayı öyle yakalayabildim.
Kontrollü kısma ve açma çözüm değilse petek ilavesi veya büyütme, oda olmuyorsa sistemin komple bakımı yapılabilir. Borular ve petekler tıkanmış eskimiş olabilir. Borular plastik ise bağlantı yerleri ısıtma ile montaj yapılır. Bu esnada biraz kaçık montaj olur ise botuların iç kısmında suyun gidişini etkileyen engeller orta çıkar. Buda verimi etkiler. Bir diğer peteklere gidip gelen dağıtıcı ve toplayıcı boruların düz bir hat üzerinde dirseksiz olması ise en önemlisi.
Eski başkan parti değiştirmiştir.[emoji16]
secbul bankalar oynarsa değişime oynar...O zaman 50 cent teklifimizi arttırırız sana.
Yabancı niye banka satıyor?
ZK oranlarını yükselt, açık pozisyonlarını arttır, kırılgan hale getir. Sonra da yabancı alsın diye bekle. Olur, gelir alırlar. [emoji41]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...cae203bf6f.jpg
Bu aymazlığa karşı kendini ve birikimini koruyabilmek için döviz aldığında da angutun biri gelir, CB-devlet-hükümet düşmanı olmakla suçlar seni.
Angut işte.
Yabancı tepeden alacak hiç merak etmeyin.[emoji16]
Bahsedilen bu Kamu bankalari hangi piyasalarda USDTRY short acmislar ?..Londra fx piyasalarinda mi ?
Lonra da USDTRY paritesini yukari surmek isteyen oyuncular icin TL lazim olmayacakmi ?..
Hukumet yurt disi TL swap islemlerine ilave radikal engeller koyarsa USDTRY paritesini yukari surmesinin baska yolu varmi ??
Bu forumda bu konularda bilgi sahibi olan degerli uyeler vardir. Bizleri bilgilendirseydi cok makbule gecerdi.
Sizden daha çok isterim almalarını. Başka türlü endeksin 130 bandına çıkması mümkün görünmüyor, umarım alırlar.
Ben almam, alana da engel olmam.
Bu arada banka emaneti, satılmaya hazır 9 milyar daha gelmiş. Hayırlı uğurlu olsun. ZK %19 dan %22 ye geldi. %50 ye kadar yolu var. Bankalar şahlanır artık. [emoji41].https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d8a760945b.jpg
Kamu bankalarının forex piyasalarında açmış olduğu bir pozisyon yok.Yaptıkları döviz fiyatlarının yukarı gitmesini önlemeye calışırken 9.7 milyar dolar döviz varlıklarını satmışlar.Halbuki kurallar gereği döviz varlıklarının döviz yükümlülüklerine denk olması gerekirdi.Bu durumda 9.7 milyar dolarlık açık pozisyonları olmuş oluyor, bu da sert bir devalüasyonda bankaların sermayelerinin buharlaşma riski manasına geliyor .2001 yılında bazı bankalar bunu yaşayarak batmış, bundan ders alınarak BDDK kurulmuş, sıkı regülasyonlar getirilmişti.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Zorunlu karşılıklara üst sınır varmi? Merkez bankası isterse %50 yapabilir mi zorunlu para karşılık oranı .
Bankalar icin olumlu mu acaba zk oraninin artirilmasi?
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yabancinin yaptigi da kerizlik bence de cok daha yukaridan alacaklar
Cop hisseleri %500 %1000 yukarıdan aliyorlar bedava bankalari satiyorlar yine kaybedecekler
Kısır döngü gibi birşey olur. Bankalar kimin parasıyla dış borcu ödeyecek. Gerçek tüzel kişilerin dövizleri dışında ülkede döviz mi var. Basit bir mantık yürütürsek bu oran %100 olursa benim bankadaki dövizim piyasada oluşan fiyat üzerinden tl ye çevrilmiş olmuyor mu? Hatta daha basit söylersek gerçek ve tüzel kişilerin bankalardaki doviz ve altin cinsinden mevduatlarinin %22 si tl ye çevirilmiştir diyebilirmiyiz.
Meterololojide,Uydu görüntülerinde yaklaşan bir fırtına görülüyor ise fırtınanın etkisi altına girmesi muhtemel bölgedeki yaşayan halka aşama aşama gerekli önlemleri alması söylenir.
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz.
Paylari %60 iken 80 90 di bist
Paylari 50 altina dustu 120 oldu
Yabancinin net kaybettiklerinin kaniti
2 den alinan hisse 2.3 da satiyoruz ama hisse 3 4 5 oluyor alamiyoruz .. yabancinin durumu aynen bu
Yani yasal diviz yukumluluklerinden 9.7 milyar fiziki dolari ic piyasa satip 9.7 milyar dolar aciga dusmusler....
Medya konuyu hep short short seklinde vurgulayica bizde kaldiracli short piyasasi anladik... :)
Aydinlattiginiz Tesekkur ederiz..
Peki hocam, satilan bu 9.7 milyar dolar karsiliginda alinan TL banka bilancolarinin hangi kaleminde gosteriliyor ??
Sn secbul,
Siz bankalar şahlanır dediniz diye bir şey yazmadım. Kaldı ki borsa fiyatı olarak şahlanabilir de, eğer birileri bu güçte ise, neden olmasın. Birçok batık hisse senedinin 5-10 kat prim yaptığını da gördük bu günlerde. Bu fiyatlandırma ne kadar anlamsız ise, bankalarda da anlamsız fiyatlandırmalar karşımıza çıkabilir. Ama bu, reel ekonomi gerçeklerinin üstünü örtmüş olmaz. Ve bu gerçekler, birgün, anlamsız fiyatlamalara kananların karşısına acı bir şekilde çıkar.
Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yerlilerin elindeki döviz aynı zamanda Ülkenin de dövizi oluyor Merkez bankası da bunu kullanarak TL üzerinde operasyon yapmanıza artık izin vermiyeceğim demiş piyasaya abartılacak birşey değil. Yerlinin elinde bu kadar çok döviz olmasa Merkez bankası bu hamlelerini bu kadar rahat yapamaz ama yerli sağolsun baya destek çıkıyor dolar depolayarak ülkesine. Varsın ben kazanmayayım ülkem kazansın diyor dolarcılarımız. Allah razı olsun hepsinden :)
Yabancı kaybediyor demek doğru önerme midir? Ucuzdan dolarını topluyor ne güzel.
Muhtemel yüzde 10-15 develüasyon sonrası yabancı oranına tekrar bakalım. Ben daha da ucuz olacağını düşünüyorum borsanın.
Dolar ve altın bazlı endeks şu an tek grafiğim.
BDDK her hafta,haftalık rapor yayınlıyor.BDDK'nın sitesine girip,haftalık raporlarda>>mevduat kamu seçeneğini seçtiğiniz zaman menüde en altta "yabancı para pozisyonu" tıklattığınız zaman geçen hafta sonu itibariyle(10 Temmuz) "Yabancı Para Net Genel Pozisyonu " satırını görüyorsunuz,orada gördüğünüz rakam (-) 66.452 milyar TL,yani.9.7 milyar dolar açık pozisyon.Peki satılan dolarların karşılığı TL'ller nerede gözüküyor. "diğer bilanço kalemleri" içinde çeşitli yerlere dağıtılmış olabilir;yani nakit değerlerde de olabilir,TL kredi olarak da verilmiş olabilir,menkul kıymet olarak da satın alma yapılmış olabilir...değişik seçenekler var.
Dolarım yok ama yabancı bankalara öyle sinir oluyorum ki zamanında türk yatırımcısını feci zarara uğrattılar aranızda hatırlayanlar vardır hergün taban açılan hisseler hergün cehennem.. Devlet dolarım olsa kullansın derdim hatta böyle bir seçenek getirseler acil durumlarda dolarınız bizim teminatımız altında kullanılabir deseler. Okey derdim..
Elinizi tutan mı var alın 1000 dolar yanınada 1000 Euro yatırın kamu bankasına devlet paranızı babalar GB kullansın.devlet bmkasıda kgf kredısı dıye batak patronlara dağıtsın.Onlarda Akdeniz otellerınde metreslerıyle catır cutur tersin.Ekonomu sahlansın.nerden mi biliyom 2 hafta önce gozlerımle şahit oldum kulaklarımla duydum da ordan bılıyom....ytd