https://i.hizliresim.com/AfUk8d.png
Printable View
her şeyi devletten beklememek lazım.ekonomi berbat bile olsa kendi zeka ve azminle bu ülkede herkese ekmek var.
YKS de ilk 50.000 e giriyorsan hele ilk 10.000 deysen en kral meslekleri seçersin.sadece akademik başarı ile ilk maaşın 10.000 olarak işe başlarsın.TIP-SEÇKİN MÜHENDİSLİKLERDEN tercih edip bu şartlarda işe başlayan onlarca tanıdığım var..BU İŞLER İÇİN ASLA SİYASİ BİR REFERANSA GEREK YOK...
ilk 150.000 de bile iş vaat eden bölümler var..
Ha olmadı veya yapamıyorsun git araba kabortacısı ol. yine bol kazanç var.motor ustalarının kazandığını kimse kazanmıyor.3 yıl çile çek sonra sefası olsun.
.burayı ağlama duvarına dönderdi.her başarıyı da SİYASİ REFERANSA BAĞLAYARAK KENDİNİ MUTLU HİSSEDİYOR-RAHATLATIYOR.bu ülkede ekonomi iyi değil ama ağlayarak sadece kendinize kötülük edersiniz.
olmadı.VOBDA bu işi başar.onu da başaramadığın zaman hemen VOBUN ADI; KUMAR OLUR.
o zaman senin için yapacak bir şey yok.
Yan kıytırık tahtalarda millet servet yaptı. Biz mal gibin baktık. Şimdi almayada .öt yemiyo. Yine kaldık ortada [emoji30]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yks ye her yıl 2 milyon kişi giriyor. İlk 50 bın rahat iş bulsun gerisi kaportacı olsuna cıkıyor söylemınız.
Yıldıza 30 bınde giren ingilizce kim. Müh. Okuyan son sınıf yegenım var. Bos zamanlarında konferans konferas gezer koç da şurda burda. Bu cocuk staj yapacak yer bulamadı. İş bulmakdan ümidi yok zaten. Öyle 10 bın istemez 5 bınlık iş bulun cocuk gelsın calıssın hazır canavar gibi yakışıklı efendi çalışkan cocuk hadi buyrun.
problem bana göre kişilerin meslek seçiminde .
geçen sene oğlum LGS ye girdi.tüm aileler ve arkadaşları tüm imkanlarıyla sınava hazırlandılar.inanın aileler çocuklardan daha hırslı.
herkes çocuğum TIP-HUKUK-SEÇKİN OKULLARIN MÜHENDİSLİĞİNİ okusun diyor.ama bu hem hayatın akışına hem de insan doğasına aykırı.
sen paşa ben paşa kim koyunları sağa,misali.
sonuçta LGS de 10 öğrenciden birisi hedefine yakın okula girdi.gerisinde olagan üstü koşullanma olduğundan hayal kırıklığı oldu.
danışmanlar ailelere çocuklarını daha değişik mesleklere yönlendirse kimse kabul etmiyor.KİMSE ÇOCUĞUNUN BAŞARAMAYACAĞINI KABUL ETMİYOR. herkes en gözde mesleklere ulaşmak için çabalıyor ama sadece 1/10 istediği yere gidiyor.bu seferde bazı şeyleri kaçırmış oluyor.herkes baş olmak istiyor bunu istemesi doğal ama malesef yarış var.olmayınca olmuyor.
keşke ortaokuldan sonra -ALMANYA GİBİ-meslek liselerine ciddi yönelim yapılsa.mesele kaportacı değil.onlar çok kazandığı için aklıma geldi. nitelikli ara eleman ihtiyacı var.kimse teknisyen olmak istemiyor.olsun da mühendislik olsun diyor.bu sefer ihtiyaçtan çok fazla mühendis oluyor.bu seferde en seçkin okulların mezunları dışında diğerleri iş bulamıyor.
Az önce ilk 50 bıne girenler cok rahat iş bulur 10 bın ile işe baslar dıyordunuz. Bayburtta elektrık elektronık okuyacagına yıldız teknıkde ing kımya müh. Okudu. Yanlısmı yapmıs gayetde basarılı.
Memleketın kım muh ihtiyacı yokmu. Cocuk staj yapamadı. Staj yapacak kurum yok. Kaldı ki iş bulsun.
Torpilin olmadan olmuyor. Adam sivasta 2 yıllık inşaat okumus nişantası özel üniye geçip 4 yıllıga tmmlayıp işi hazır havalimanında. Aynı oda arkadası.
Malesef durun bu. Burada sürüneceğime yurt dısında sürünürüm diyor. Ve %90 yurt dısına gidecek. Küçük bir hayat kesiti sana .
Böyle binlerce onbinlerce genç var.
Petkim gibi milyar dolarlık yatırımı olan bir firmanın çalışan sayısı "2.586" yanlış değil sadece ve sadece "2.586" anlayacağınız kaç tane petkim gibi firma olmalı ki işsizlik bizim gündemimizden çıksın. Örnekleri istediğiniz kadar çoğaltın. Türk telekom çalışan sayısı 33.224, Türkcell çalışan sayısı 21.813 anlayacağınız daha çok ekmek yememiz gerekiyor. Milyonları eritmek için.
ben etrafımdan bahsedeyim.çocuk bil. müh. ilk 30.000 den alan okul.akademik başarısı yüksek olarak mezun oldu.şimdi.ÜNLÜ BİR KAMU SAV.SAN. 10.000 İLE ÇALIŞIYOR.
ilk 20.000 DEN TIP ALIR.KARS TIP(SEYH SAMİL). AİLE HEKİMİ OL VEya PRATİSYEN DOKTOR. MAAŞ,DÖNER,NÖBET PARASI İLE 10.000 geçersin.
tanıdığım kimya müh. var.ECZACIBASINDA 2 sene önce 8.000 ile başladı.şimdi 10.000 olmuştur.
münferit örnekler vardır ama geneli güzel iş buluyor.
torpil işine gelince her zaman olmuştur.bu devir de daha çok torpil olabilir de.özellikle belediyelerde başkan isterse seni başkan yardımcısı yapar.isterse en vasat diploma olsun.
benim dediğim torpil olmadan da ülkede fırsatlar var.
sürekli her başarıyı da torbile bağlamamak lazım..
bu arada millet uyandı.TIP olunca mezun olunca hemen ataman yapılıyor bunun için-dikkat ediyorum- ailelerin genel tercihi tıp olmuş.
Bist30 da bankalar ile daha ralliye başlamadık ama yakın zamanda oda başlıycak
polemik olmayınca foruma hareket gelmiyor.:)
forum hala çok sessiz.enteresan bir tablo.
BANKLAR düşüş trentini kırmıştı..bir de xbank 1.186 üzerinde kapanırsa bankalarda ralli beklerim ama DOLAR müsade etmiyor..olası
dolar düşüşünden en fazla banklar faydalanmalı.Mart rallisinde borsada arttı dolarda arttı ama banklarda yükseliş olmadı.
dolar artınca banklarda yükseliş olmaz..ama olur da mesela dolar trente girerse ve 6.86 ya doğru düşerse banklarda sert çıkış beklerim.
6.86 yatay kaldığımız 2 aylık süreçti.ciddi maliyetlenme oldu.
gata başhekim yardımcısı tipine zihniyetine bak bunun gibi yüzbinlerce insan rüyalarında bile göremeyeceği kurumlarda
neymiş siyasetmiş torpilmiş
tübitak başına veteriner
banka başına güreşçi
tüm üst kurumlarda olanların %80'i imam hatip mezunu
neymiş mühendis doktor hakimmiş
burası ağlama duvarıymışmış
geçmişinde fetullah sonra erbakan şimdide malum şahıs olup ta daha sonrasında ömrün yeterse yine bir molla kafalıya hizmet etmeye ezelden beri yemin etmişsen okula gitmesin evlatların kuran kursuna sonra imam hatipe yolla nede olsa ülkenin en güçlü kurumlarında işi hazırdır. ne gerek var mühendis doktor hakim olacaksın diye okumaya.
anca mıymıy konuşursun söylesene ekonomi neden kötü.
yemez çünkü aç kalırsın.
şansımız bol olsun.ben de kaçar
bankalar butun avrupada zombi ! Turkiye'ye has bir durum yok acikcasi (örnek ulkesinde hatiri sayilir onemli bir ispanyol bankasinin durumu)
https://i.hizliresim.com/gqKCBa.jpg
Yükselen takoz yukarı kırıldı... Onay aldı devam ediyor..
https://i.hizliresim.com/SHUpzU.png
Merhaba Dostum.
Denize gitmeden şunu da yapıştırıp gideyim :drunk:
Sakın ola dönüşe yakalanma.
Bol kazançlar diliyorum.
FDJI GÜNLÜK GRAF
https://i.resimyukle.xyz/N7b90H.png
https://i.hizliresim.com/r6xIe5.png
Vadeli ve spot piyasa arasındaki farktan dolayı ne long ne de sort açabiliyorum
DowF 28,5 üstü.. Dolar/TL 7,6x.. & Viop30 1340 zortlayabilirler Ekim dahilinde,
before USA seçim sandık style..
Azami dikkayt..
ThanX JAS.. Pozları epey epey hafiflettik zaten.. Safe long'uz sadece..
S400 haberi var sıkıntı olabilir
Bugün Credit Suisse, Merrill Lynch ve Barclays Capital'in açığa satış yasakları bitiyor.