Böylece 1’i Başkan toplam 5 üyeden oluşan para politikası kurulundan 3 üye görevden alınmış oldu .
Printable View
Cevdet akçay, hayranı olduğum iki ekonomistten biri....başkan yardımcılığına atanmış...liyakatın dibi oldu bu atama...sırf bunun etkisiyle yarın %1 yukarıdan açar.
https://www.youtube.com/watch?v=Zv63RpkHgdE
Ben seviyorum Cevdet Akçay'ı, bilgisi yüksek. Bence bu olumlu diğerlerini bilmiyorum.
Karahanlarin biri yeni şafak kontenjanindanmis da diğerini hiç duymadım. Cv sini bulan varsa göndersin:)
Diğer karahan NY FED den..O da sağlam biri..Hatice Karahan saray kontejanndan, başkanın ekonomi danışmanıydı...Ama jöleli gibi boş biri değil. Bpğaziçi işletme mezunu, profesör, harvard da misafir öğretim üyeliği yapmış.
Cevdet Akçay benim gördüğüm en iyi 2-3 ekonomistten biri, liyakatin eş anlamlısı, fatih Karahan da Fed'den geliyormuş. Diğer Karahan 'ın da cv'si iyi diyorlar ama ... Neyse Cevdet Hoca hepsine yeter. Ben şahsen sevindim. Gaye hanım ekibini kurmalıydı, kurdu. Belki yüzde yüz olmadı ama bu da şu aşamada iyidir. Hayırlı olsun. Yarın piyasa tepkisini bekleyelim bakalım.
Atamalar çok güzel. Bugün MB başkanı da çok olumluydu piyasa için..
Beyni ,eğitimi ve vizyonu olan insanlara hasret kalmışız..
https://www.youtube.com/watch?v=ThyoVaeZutk
Cevdet Akçay Hoca...Hayat hikayesi.
enflasyon beklentisi %58 olan merkez bankası faiz artışına davam etmek zorundadır döviz piyasası için olumlu bir atama olmuş ama bist için yüksek faiz satıs getirir.
Bu cevdet akcay akrabalik varmi akcay :)
Ben kirmizi donumu giydim:) sansimiyiz gorecez.
Ama twitir dahil herkes mujde gozu ile bakiyor. Bu isin sonu bana testere gibi :)
Malesef para parayı çekiyor. Paralı adam isen sana para kazandırmaya geliyorlar. Çok saçma bir durum gibi gözüküyor ama sohbet odalarını dinlediğimde o izlenimi aldım.
Belirli bir para büyüklüğüne gelince tek başına hareket etmek riskli oluyor, diğer paralı adamlar ile ortaklık yapılıyor.
Mesela şuradan 100 milyonluk sen de al deniyormuş, 100 milyon yapmışsan salak değilsindir kendi adamların vardır inceleyip aklına yatıyor ise giriyorsundur.
Ortalıkta çok fazla milyar liralık adam türemiş. Sadece borsa değil emlak işi de o şekilde bence.
Paralı adamların sosyal kişiler olması da boşuna değil, kazandığını birlikte yemeyen veya çevresinden yeni fikirler getirmeyene de zaten ulaşmazlar.
Bu durum çakma paralı adam sayısını da artırmış, bunlar da gerçek paralı adam havasında yanlışlıkla para sahibi olmuşları çarpmaya çalışıyorlarmış.
Bu türkünin sözlerine daha önce çok dikkat etmedim, çok da dinlediğimi hatırlamıyorum.
Sabah melodisi kafamda çalınca düşündüm düşündüm en sonunda buldım.
https://www.youtube.com/watch?v=hBWoh4pYKOk
Ali Ekber Çiçek - Geldim Şu Alemi Islah Edeyim (Official Lyric Video)
kodumunu cahosu yüzünden abkada uçmuş.
:drunk::drunk:
ne güzel abkadan tiyoyu alacaktık dolar 7x yapacaktık.. :he:
diskoya gidecektik.
:bravo::bravo::bravo:
https://www.youtube.com/watch?v=FSWCdFYhIoc
görevden aldıkları şener mb başkanı oalcak adamdı gaye hanım rakip istememiş demek ki
taha çakmak cemaatler ve siyasetle gelen biriydi
onun yerini hatice hanımla doldurmuşlar siyaset ve cemaatelerle gelen biri aynı zamanda da yeni şafakın eski başkandan sonraki diğer yazarı
Emrah Şener CV'si iyi biriydi sanki liyakatsizmiş gibi algı oluşturuluyor.
1978 yılında doğan Emrah Şener, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. London School of Economics'te Ekonomi-Finans Yüksek Lisans programını tamamladıktan sonra Imperial College London'da Matematiksel Finans üzerine Doktora derecesini aldı
Günaydın, çok güzel isimler çok güzel gelişme.
İnşallah iyi olur ülke için.
Yeter ki bir şeyler iyiye gitsin, shortlar zarar yazsın.
Direk endeks kısalar için kapama girdim gece.
Gerçekten çok iyi haberler bunlar. Normalleşelim, kötüye kötü ama iyiyi de alkışlayalım.
Kolay gelsin herkese.
Merkez Bankası başkan yardımcılığına atanan Hatice Karahan, 2014 yılından beri Yeni Şafak gazetesinde ekonomi yazarlığı yapmaktadır.
Hatice hanımın gazetesi, bir önceki Merkez Bankası Başkanı politika faizini sabit tuttu diyebu operasyonu kimin adına çektiniz diye manşet atıp MBB nı istifa ettirip yerine gazetelerinde yazan Kavcıoğlunu getirmişti.
tabi kanka liyakat desen var...
gaye erkanda kesin bunu istemiştir...
ne olur gasteci olsun gasteci olsun demiştir...
Ama adamların etkisi azalmış.
Eskiden bakan mb başkanı atıyorlardı.
Şimdi başkan yrd. kadar düşmüşler.
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dostlar
matrikiste TÜRKİYE CDS'lerinin grafiği oluyor mu ? varsa kodu ne ?
Arkadaşlar yeni şafakta çalışmış orada çalışmış vs bunları bırakın 20 seneyi geçmiş bir iktidarda çeşitli iş kollarında çalışmış her insan bu dönem bu hükümetle çalıştı ama isteyerek ama istemeyerek , bence burada alt kadro bir yere kadar öenml olan onun üstündekiler ne kadar işi doğru yapabilecek.
Yalnız cevdet bey ve karahanlı nın orada olması üst akılın altını dolduran isimler .
Timothy Kül
@tashecon
·
8'ler
Bu büyük bir pozitif. Cevdet Akçay, mükemmel bir ekonomist ve düşünürdür. Hatice Karahan mükemmel. Fatih Karahan, NY Fed'den. Bu, Türk merkez bankasında büyük bir değişiklik. Erdoğan'dan Erkan'a büyük güvenoyu.
Atamalar gayet iyi. Cevdet Hoca başlı başına yeter.
konfetileri, şampanyaları getirin :drunk:
kutlama olacak sanırım zabah zabah
herkes pek bir mutlu MB işinden
isimler güzel olabilir yetkin ve işi bilen insanlar olabilir.
tayipten tabi bağımsız davranabilecek mi tüm bu isimler. önemli olan o bence.
tayip faiz konusu. mb dolarlarının yani eldeki parayla baskılanıp suyu çekip dibi bulması.
yani ozaman faiz artacak.. dolar gelmesi için.
sanmıyorum ya bakalım görecez.
Viop30 7780 görünüyor ekranda
Yolun sonu geldiğini herkes anladı.
Belediye seçimleri sonunda işler kemal Derviş modeli.
Bu kasa dolacak bi şekilde.
Hurmalar tırmalar..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
+ % 1,38 açılış olumlu
bazı hisseleri tavana yazdım şimdiden..
alan hayrını görsün.
:drunk::drunk:
abaawwww
778 bing... gece birde 768 den şort olacaktık mal gibi
thy vadeli neden 0 açmış ?