Bugünkü faiz kararından bağımsız, olarak söylüyorum;
Stopaj oranları yükselirse dövizde hareketlilik yaşanabilir ve bu kararı geri almak zorunda kalabilirler.
yapılması gereken belli ben olsam bugün swap kanallarını açar faizi 80 e çıkarırım doları salarım faizi gören yüksekten doları bozup faize geçer dolarda 40 da falan dengelenir 1 sene de yatay gider birde mb bağımsızlığı ile ilgili kanun çıkarırım bunlar
yapılmadıkça güven gelmez
Sabit tuttu..
Stopaj artışı artık gelmez
artık faiz artışı beklemem. ama mevcut faizin yılsonuna kadar bu konumda kalması gerekebilir. mevduat faizinin artması için karşılıklarda değişiklik yapmış.
tl tutan için olumlu, döviz yatırımcısı için olumsuz.
Dövizi olup kkm yapanlara tl geçişte ciddi oranlar veriyor banka dün %75 önerdiler.Bugün zk karşılıklara verilen faiz artışıyla tl ye geçişlerde oranların 80-85 civarına yükselmesini bekliyorum.Benim biri 8 mayısta dolar kkm diğeri 16 temmuz da euro kkm dönüşlerim var vade dönüşünde 6 aylık 80-85 oran alayim arkama bakmam geçerim tl ye.
10 gün önce yapmış olduğum euro kkm yı bozup tl mevduata geçecektim mt ile dün görüştüm mantıklı olmadığını söyledi bekle dedi şuan tl mevduat yaparsan en fazla 57-58 oran veriyor banka ama kkm dönüşü şuan ki tl faizimiz %75 dedi.Vade dönüşünü beklemek daha mantıklı geldi banada vazgeçtim.
Vade dönüşünde 75 bulabileceğinin garantisi var mı? 10 gün bence kısa bir süre 1.5 ay falan olsa idi beklemek mantıklı idi ama bence . 10 günlük euro getirisi zaten çok çok az. Bence bozdurmak da mantıklı olabilir . Elde kağıt kalem hesap edin derim bence bu akşam.
bu günlük değerlenen para piyasası fonlarında para daha çok kazandırmıyor mu mevduata göre...
801 iş bankası likit fon var dün 853 kr getirisi oldu 853/618.000= 0.0014 getirisi günlük yıllık oranlarsak %51 denk geliyor yaklaşık GİTTİKÇEDE ARTIYOR REEL GETİRİSİ BENCE ENMANTIKLI LİKİT FON GÜNLÜK HEMEN NAKİTE ÇEVİRME SANSINIZ OLUYOR BORSAYA RAKİP
Kapalıçarşı 32,3900 32,4100
Bu doları kim kurtaracak....
Akbank ddkkm(dolar) 3 aylık da prim olayı bitmiş 6 aya devam ediyor prim 2.5 bugün dolarları 3 aylık mayalanmaya bıraktım
Önerinizi dikkata alacağım hocam.Dolar olsa bozmazdım ama euro olunca bende rahat değilim çok zayıf seyrediyor beklentimi karşılamadı.Yarın bozabilirim euro kkm yi ziraat bankasının zbj para fonu var istikrarlı ve günlük getirisi fena değil kkm'yi kapayıp para fonuna geçireceğim sanırım.
Bir saniye bir hatalı söz söylemişim yalnız. Bozarsanız 75 faiz yok . 56 57 alabileceksiniz. KKM de yüzde kaç faiz vermişlerdi sizin tl nize. ? Çıktınız maliyet başa baş noktanız falan hesaplar tamamen değişir. 75 için bozulur ama 55 ppf için BENCE bozulmaz . Ben mesela 3 aylık ddkkm bağladım idi 36 faiz + prim ile 3 aylık getiri 44 45 e geliyor . Faizler 10 puan yukarıda . Zararım bu kadar olacak ama diğer yandan eğer dolar böyle yatay giderse dolarlarımı artırmış olacağım.
kendisi ddkkm dönüşü mevduat faizinin çok üzerinde faiz aldı ve parayı bağladı şu an onun sevincini yaşıyor ancak bu imtiyazı tl sayesinde almadı sahip olduğu dolar yüzünden aldı :) ve tl ye döndüğü için vade dönüşü artık bu imtiyaz olmayacak o yüzden sürekli doları takip etmek zorunda dolar çok yükselirse oyun planı anında biter vade dönüşü geçebileceği bir yatırım aracı bulamayabilir
Akçay :)
Ppf ler günlük bileşik üzerinden gider.
Bir de 30 Nisan sonuna kadar %10 stopaj muafiyeti var.
https://faiz.hesaplama.net
Şuradan hesapla günlük faizi sabit tutacaksın ama. Bir de hafta sonu bileşik yapıyormuş gibi farz edeceksin.
Kararını çabuk ver :)
Ek 30173
En üstteki 55.67.
En alttaki 54.78.
Burda dolar dolar diye milletin beynini yediler de ondan.. Adamda dolarda kaldı.. Atak yapmadığı sürece döviz, yanlış mı yaptım psikolojisi ile içi içini yiyecek.. Zor bir durum.. Mevduatçıyı 10 yıl boyunca öp, şurda 4 aydır mevduat önde.. Bu bir kesin dönüş mü, yoksa geçici bir durum mu... Gerginliği çok normal.. Burda mevduattan o kadar yemenin sonunda dayanamayıp dövize geçen çok oldu.. Para da büyük ise kayıplar can yakıyor.. O kadar yıl mevduat bekleyip paran erdikten sonra dövizde gol yemek sinir bozucu.. Adama bir şey demeyin.. Ne dese haklıdır..
6 aylık dolar Ddkm mantıklı mı sizce
Bilgi olsun diye buraya yazmak lazım.
Bugün ki düzenlemeden sonra KKM ve DDKKM dönüşlerinde VERİLEBİLECEK en yüksek faiz ne oldu?
Alt yazı geçiyordu DDKKM için yüzde 80 ve KKM için yüzde 60 gibi bir şey.
Kapalıçarşı 32,4500 32,4700 akşam kapanış...
Yüzde 20 portföyüm yüzde 36 lık faiz ile DDKKM.
Faiz yüzde 75 e çıksın 30 TL den DDKKM yi bozup bozdurup yatıracağım.
Zararın resmini yapıyoruz.
Dediğiniz doğru.Bankaların düz mevduata 57-58 oran verdiği bir ortamda kkm dönüşüne verilen 60 oranın çok düşük olduğu anlamında söyledim.Kamu bankaları genellikle böyle maalesef işi bilmeyen müşteri olunca mt oran bile telaffuz etmiyor vade sonundaki faiz gelirini söylüyor öyle 'tavlıyor' müşteriyi.Bu sayfanın en büyük faydası finansal okur yazarlık konusunda ciddi bir farkındalık yaratmak oldu burayı takip eden okuyan yazan herkes artık çatır çatır pazarlığa oturuyor bankalarla.