Ons 2.031 direncine geldi yine.
Bu sefer deler geçer diyorum.
Sonraki direnç noktasını yazmıyorum bile.
Burayı okuyan ve teknik analiz bilen herkes o rakamı biliyor zaten.
[emoji23]
Printable View
Ons 2.031 direncine geldi yine.
Bu sefer deler geçer diyorum.
Sonraki direnç noktasını yazmıyorum bile.
Burayı okuyan ve teknik analiz bilen herkes o rakamı biliyor zaten.
[emoji23]
https://resmim.net/cdn/2024/02/21/ZcwMXo.jpg
Ne bu altın madeninin ismini duydum ne de cismini, memlekete ne yaptıklarını maalesef yazamıyorum.
Tamam madenciliğe karşı değilim fakat bu kafayla değil, örneğin gravite yöntemi varmış bilmiyordum fakat mantığını
anladım, 200 dolardan 2.000 dolara fırlayan altını bir zahmet pahalı çıkartsınlar, siyanürle ayrıştırılırsa onsunda 375
dolar kazanılıyormuş, korkunç bir kâr bu.
Merhaba,
Bir konuda danışacaktım forumdaşlar. Kıbrıs'a kimlik kartı ile gidilebiliyor malum, TR'den çıkış yaparken de kimlik kartı yeterli oluyor mu acaba? Seyahate giderken pasaportu yanıma hiç almamayı düşünüyorum da, bir mahsuru olur mu?
Ülkenin sağda denge kuracak bir partiye ihtiyacı var.
İYİ parti bu amaçla yükselmişti.
Ancak Meral bacı bunu sabote etti ve mevcut partiler için alterenatifsizlik algısı oluşturdu.
İYİ partideki yoğun ihraçlarla Meral bacı kendi hükümdarlığını devam ettirmemişse Turhan Çömer seçim sonrası alınacak hezimet rüzgarı ile partiyi toparlayıp ülkenin ana eğilimi olan sağ iktidara seçenek oluşturabilir.
Ben de oy kullanmamayı düşünüyordum. Ancak mevcut iktidar her alanda kendi destektçileri dışında yaşam hakkı vermiyor. Bunu da zaten açıkça dile getiriyorlar.
Ülkenin mevcut nüfusu ve ekonomik potansiyeli ile en alt düzeyde maddi olarak var olmak her geçen gün olanaksızlaşırken otoriterlik altında insanların kişiliklerinin de ezildiğini ve bir çok insanda geleceğe dönük umutsuzluğu görmek çok acı.
Gençliğimizde en büyük korkum, K.Kore, Rusya gibi otoriter bir ülkede yaşamak fobisiydi.
Şimdi, hiçbirşeyi konuşamadığın, eleştiremediğin, şarkısını bile söyleyemediğin bir ülkede o dönem Rusyası gibi mühendisinin, doktorunun çok komik ücretlerden kaçarak ülkemizde bakıcılık yaptığı dönemi sanki dejavu gibi yaşamıyor muyuz?
Bu millet oy verdi, İstanbul u, Ankara yı artık sen yönetmeyeceksin dedi.
Yine neden olmasın.
K.Kore gibi Tek parti dönemlerinde doğruların, değer yargıların dikte edildiği, kişiliklerin ezildiği yönetimler sürsün diye protesto edip oy kullanmamak mı sizin ve çocuklarınızın geleceğini belirleyecek?
Kaldıracağız dedikleri ancak bunun bir aldatmaca olduğu ispatlanan sizin çocuğunuzun geleceği mülakatla mı belirlenmesini istiyorsunuz?
Tüm kamu kurumlarında, üniversitelerde atamalar, yükselmelerde liyakat yerine tek nitelikleri böyle bir yönetim biçimi için kul köle olan birilerinin yerine getirilmesini mi seçiyorsunuz?
Hadi özel sektörde çalışıyorsunuz, yemediniz içmediniz yıllarca alın teriniz ile birikim yaptınız.
Son 3-4 yılda yaşadığımız gibi paranız ister dolarda olsun ister TL da, gerçekte satın alma gücünüzün, tüm yaşamınızın karşılığı olan alınterinizin yüzlerce bankacılık vs. düzenlemesi ile kaybettiğinizi seyretmeye devam mı edeceksiniz?
Trafikte yol verme konusunda çıkıp kavga edebilirken, çocuğunuzun sınavlarda mülakatla elenmesi haksızlığına zavallı gibi kafanızı kuma gömüp mü sessiz kalacaksınız?
Oğlunuz sen ne babasısın, iskele mi dese yanlış mı olurdu?
Cumhuriyet için Hasan Tahsinler yaşamlarından vazgeçerken sen Çorumlu İskilip anma törenlerinde esas duruşta beklemeyi mi içine sindiriyorsun?
Oy kullanmamak boyle bir ulkede bence hatalarin en buyugu.
Sizin, cocuklarinizin, torunlarinizin hayati hakkinda karari, baskalari verecek.
Bu olmaz.
5 yilda bir zaten fikrinizi soruyor o secim, siz o hakki kullanmiyorsunuz, ama cisini tutamayan bir bunak sizin adiniza karar veriyor.
Sadece tek bir oy canim, ne onemi var diyenler, bu ulkeden bi bok olmaz diyenler, yeis ve yilginlik icinde olanlardir.
Oysa ki, Ataturk'un genclige hitabesinde size bir gorev verilmisti.
Canakkale'de, bizler icin gozunu kirpmadan olume gidenler, canlarini bunun icin vermediler.
Oy kullanmaycagim diyenler,bunu bir protesto olarak yapiyorlarsa, o protestoyu kime karsi yaptigina dair bir karsi taraf yoktur.
Ataturk ve silah arkadaslari bu cahil ulusa Demokrasi'yi de dipcikle getirdiler.
Bugun Cumhuriyetimiz tehdit altinda ve sadece bir tek oy hakkimiz var.
Ulusal degerlere sahip cikmak lazim.
Oy kullanmayacagim diyenler,bunu bir protesto olarak yapiyorlarsa, o protestoyu kime karsi yaptigina dair bir karsi taraf yoktur. dedik, bu protesto, bunlara , valla teessuf ederim, olmadi demek gibidir, onlarin da cok ipindeydi.
Sayın baylar, sizi, günlerce işlerinizden alıkoyan uzun ve ayrıntılı sözlerim, en sonu tarihe malolmuş bir çağın öyküsüdür. Bunda, ulusum için ve yarinki çocuklarımız için dikkat ve uyanıklık sağlayabilecek kimi noktaları belirtebilmiş isem kendimi mutlu sayacağım.
Baylar, bu söylevimle, ulusal varlığı sona ermiş sayılan büyük bir ulusun, bağımsızlığını nasıl kazandığını; bilim ve tekniğin en son ilkelerine dayanan ulusal ve çağdaş bir devleti nasıl kurduğunu anlatmaya çalıştım.
Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımların yarattığı uyanıklığın ve bu sevgili yurdun her köşesini sulayan kanların karşılığıdır.
Bu sonucu, Türk gençliğine kutsal bir armağan olarak bırakıyorum.
-------------------------
.....daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur!
https://yunus.hacettepe.edu.tr/~sadi...r/hitabe1.html
Bu hayatta iki tip adam vardir.
Adam gibi adamlar ve yancilar.
Ya adam gibi adam olursun ya da yanci.
Atamizin verdigi vazifeyi, oy kullanmayacagim diyerek es gecenler, onemli bir dersin sinav gunu okuldan kacanlar gibidir.
Ya da hayatinda tek bir futbol macina gitmemis adamin, Milli Takim'in galibiyeti ile kendini yollara atan yuzbinler gibi.
Yanci olursan, ulken de yancilari ulkesi haline gelir.
Karar vermeden once bir yerlerden telefon bekleyen Hakim ve Savcilarin hemen tumu yancidir.
Yanci'ligin hesabini vermek her iki cihan'da da zordur.
Eger burada Stadyumlarda yargilanmaktan yirtarsan, kurtuldum sanma.
Lale dediniz de çağrışım yaptı;
Eskiden Leman mizah dergisinde yılın laleleri diye bir bölüm vardı. Her yılın sonunda dağıtırlardı.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4caef2375c.jpg
Ahanda bir görsel.
https://x.com/Darkwebhaber/status/17...GbrSpCcEA&s=08
üstadlar olay var
ayasofi üstad nerdesin gel bizi aydınlat konya da nasıl hayatlar yaşanıyor böyle
mıhtar swinger çıktı iyi mi? hangi partinin elemanı acaba
Lale birden lale ikiye orada mısın
Dün gece Karar gazetesinin bikarar ver programında Yavuz Ağıralioglununu izledim. Çok güzel bir teşhis koymuş siyaset için. Özellikle akp ve muhalefet siyasetini çok iyi analiz etmiş. Vakti olan izlesin. Nerede neyi yanlış yaptık diye düşünenler için iyi bir analiz
İstek parça var galiba.
Ahanda şarkı.
https://youtu.be/76SuDqOS8sk?si=m134epZ0riaQv_lL
Konu ile ilgili son gönderimi yapıp, olay mahalini terk ediyorum.
[emoji3]
https://youtu.be/Jaq3zBuWvBg?si=lvJEO1MalKhPCevK
Hâlbuki bizim Ayhan başkan ile ne güzel fantazimiz olacaktı. Reha başkanım dayadı gitti. Hala dayayacak gibi duruyor. Ayhan başkan bir ara heyecanlandı iç çamaşırı almaya sütyen bakmaya gitti. Ayhan başkanın hevesi kursağında kaldı.
Yavuz Ağıralioğlunun bu günkü yaşadığımız siyaset olayına yaklaşım tarzı şöyle. Doktora gidiyorsun. Doktora gittiğinde doktora Alevimisin, ateyizmisin, Kürtmusun, müslümanmisın diye bunların hiç birini sormuyorsun. Doktora nasıl tedavi edeceğini soruyorsun. Normalde RTE nin %100 un üzerinde olan bir enflasyonda alacağı oy %5-10 olmalı. Ya da bu enflasyon bir başka iktidarda olsa RTE de yeni girse siyasete %90 alırdı seçimi. %100 bile geçen enflasyon da akp rte %52 oy alıyorsa halkın bakışı şu. Ehveni şer den akp yi seçiyor. Bu yazdıklarım Yavuzun düşünceleri. Muhtemelen de seçimden sonra bir parti kuracaklar bunlar.
Bugün ben bir parti kursam. Her emekliye en az bir asgari ücret maaş. Her memura 100 bin her asgari ücretliye 50 bin maaş desem. Bunun halkın çoğunluğunda ki karşılığı şu. Bu adam deli mi bu kadar parayı nereden bulacak olur. Vaadler verirken daha yere basan mantıklı olması gerekir. Bir de siyaseten ona buna yanaşmaya gerek yok. Kendini anlat yapacağın mantıklı icraatları anlat yeter. Onun %2 bunun %1 oyu var hepsini alayım hepsini CB yardımcısı yapayım dedin mi halkın kafası karışıyor. Gerçi %50 de bu yok da. Geri kalan da akıl var.
Yunan sınır kapısı arkadaşın abd vizesinin olduğu yere giriş çıkış damgasını vurdu .
ABD vizesi iptal oldu lekelendiği için tekrar vize almak için konsolosluğa başvurdu .
Bir sürü masraf uğraş ve dilekçe ile uğraşacak .
30 sayfa var boş oraya nasıl bir vurdumduymazlıkla vurur oda ayrı bir konu .