Atı alan Üsküdarı geçti..(diyebilirmiyiz)
Atı alan üsküdarı geçti ne demek?
artık yapılacak bir şey kalmadı, fısat kaçtı, iş işten geçti.
Printable View
GOKNR-Buçim-VKGYO-HLGYO ve YKB takibimde.!
Bazen alırım bazen satarım...ben bunu hep yaparım..ayyde bakalım...:cool:
YTD
BIMAS satıcılı,GARAN ortama uyuyor..
GARAN kapanışş.. vadeli 16 üzeri..poz.icabı!beklenti
Gece uyumadım..şimdi yatacağım akşam pazarına uyanırsam döküntülerden toplarım...ayyde bakalım..güncelde faiz aylık %4 kaçan fırsat yok .(bence)):wave:
https://www.youtube.com/watch?app=de...hcvbUrYI&t=63s
YTD
beklenti sadece faiz düşmesi..%70 lerdeki düşme beklenti oranı %50 lere gerilemiş..bu da borsa tarafında ciddi satışlara neden olabilir deniyor.. faiz düşsede yabancı gelecek mi..HAYIR deniyor..yerli gelecek mi..pofpoflamayla ancak bu kadar deniyor..bir tek GYO lar ucuz gibi..ama ordada bu yaygarayla çoğu primlendi zaten..faizin düşeceği ya da ne oranda ne süreyle düşeceği meçhul zaten..bunların hepsi beklenti..bir da gerçekler var: 3-4 yılda 10-20 kat yükselmiş kağıtlar var..müşteri bekleyen..
birçoğu da azılı hırsız..bu ortamda kime inanacaz da 10 kattan hisse alacaz..
Borsamızın durumu bu..!
Gaydırı Gubbak Cemilem...(fazla kafaya takmayın- 1 gün düşer-1 gün yükselir-Baki olan zıttırı vıttırı hayattır..):kahkah:
https://www.youtube.com/watch?v=YXIg_dsjz7k
YTD
ekmekteki artış oranına göre bist100ün olması gereken yeri 5500 demiştim zaten..et süt vs. alım oranı çok çok düştü..
ben 6 ayda %500 yükselen kağıt gördüm ama %500 yükselen et süt görmedim..borsa yalanlar diyarı
Ekmek fiyatı
2019/2020 1.25
Şu anda 12.5
Endeks 1000 puan...
Ekmek te devamli sübvanse edilen birşey...
https://www.karekod.org/blog/yillara...FshNMA52lPCdyP
Ekmek fiyatı ile endeksi de kiyasladim ya ne diyeyim:):)
Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
ooo bakın bakın..bist100 9300 üstünde tutunuyır, haydi gelin 2 tane çobanımızın ardından sizde otlayın..
faizle beraber enflasyon da düşecek..deniyor..bir önceki gibi mi diye sormayalım mı..efendim o başkaydı..ya böyle güven verilir mi piyasaya
Borsa iyimserlerin dünyasıdır.
ekonomistin birkaçtanesinin kulağına üfürmüşler..len teknikden bahset, 9300 -9400 eşik değer de.. borsanın seneye %40 çıkacağından bahset..hani enflasyon-faiz %30-35 olacamış yaa...%5 cepte..
ulen bu ortamda %25 faize yatırırım yinede hisse almam
güven vermeyen piyasada kelepir olmadan alınmaz..yabancı yok..yerli yok..2 tane çoban ve teknikçiler var..
yeni trend başlatacak ne beklentin var..SIFIR..Faiz düşecek enflasyon arkasından gelecek !! 4 yılda 20 kat çıkmış hisselere alıcı gelecek !!
Kapatın topigi, kapatın borsayı hep beraber faize gidiyoruz
Ülkemizin borsası maalesef bu hale geldi...çok üzücü ama gerçek.
Bu kişi çok büyük borsacı veya borsa yatırmcısı veya her neyse...:Sad:
https://x.com/farukborsaa/status/185...676570/photo/1
borsa balon..güven yok..dolar sabitlendi..faiz düşmez de farzedelim düştü..para borsaya mı girecek sizce..hayır..altın başta..ev araba arsa vs..aynı yoldan devam..işte gerçek beklenti bu..efendim et artıyor ama..artar tabi..besin o yoksa ölürsün..mecbursun..ama borsayı almazsan ölmezsin..piyasaya güvenmeyip et almayan var mı..
Olay çok vahim yerlere gidiyor..!!
https://x.com/Akdereyatirim/status/1858097591117865275
dürüst olacaksın..2 çobanla teknikçi avına çıkmayacaksın..9300 üstü hayaller paris aşağısı şelale..
ulen böyle düzen olur mu..NİYE BUNU DİYOR..çünkü kendinin bile sisteme güveni sıfır..%15 altın %35 dolar % 25 hisse geri kalanı kazak ve et..niye böyle..SİSTEM ÇÜRÜMÜŞ çünkü
güven vermeyen bir borsa kokmadan alınmaz..bu da benim kuralım..kıytırık destek dirence bakan sadece teknikçi..madem biliyordun da neden en tepeden veremedin de sana buralardan mal aldıracak davul zurnayla..trend döndü diyenlere diyorum..
ben yazayım..sistemde para yok..2 çoban var ve şakşakçıları var..bunlar ne kdar peşine adam takarsa o kar diyecek..dolar yıllarca baskı altında..ne demek bu..al sana potansiyel..al sana paranın yönü
sen dolara baskı kur..olması gereken fiyatı yarı yarıya tut..faiz sebep enflasyon sonuç de yine..hurrra herkes borsaya yine..o devir bitti..
yerli daha yeni donunu çekiyor..film bundan sonra başlıyor
Bize BIST100: ''14.000 olacak'' dediler.Bazı hisseler için 12x hedef verdiler.Ne var ne yok gömüldük.Suyun içinde solungaçlarımız çıktı.
Asla BAŞARAMAYACAKLAR,demişlerdi...Bir den sen vurdun bize...:)
BAŞARAMADIK...
https://x.com/i/status/1807797211914178918
Sizi yönetime sikayet ettim. Dusuncelerinize saygı duyarım, ama sürekli piyadanın düşeceğine dair yorumlar algı yönetimine giriyor. Piyasalar dinamiktir. Yön kesin değildir. Hergün defalarca aynı seyleri yazmanız iyi niyetli değil. Ben piyasada 94 tenberi işlem yapıyorum kimsenin fikrine göre işlem yapmam. Ama sizden etkilenip pozisyon acan olabilir. Onların zarar vebal almaktır. Yapmayın lütfen
Para kazanmak için itibarınızı kaybetmeyin
piyasa düşmeyebilir ..ama güven vermiyor..gayet açık türkçe kullanırım
Sn Karadumanı şikayet ettim
dışarda birçok eğitim almış bir ekonomist vardı..yaklaşık 4 yıl önceki konuşmasını hiç unutmam..corona salgını zamanıydı..buna dedilerki yabancı düzenli olarak azalıyor..nasıl oalcak da borsa yükselecek..şimdi diyemem dedi..ama müthiş bir zenginliğimiz var dedi..herkes şaşıracak, isterse yabancının hepsi gitsin dedi..bizde heralde bor uranyum toryum vs..bunları mı işeyip satacaz dedik.. 100 yıl meselesi...eee meğerse faiz sebep enflasyon sonuç sistemiyle adamlar kapsamlı bir operasyon yaptılar vatandaşa..
bu zamana kadar bu sistemin parçasıyla çıktı borsa...burayı netleyelim..soru şu..düzeldik mi daha dağrusu nerden biliyoruz düzeleceğini
de trend başlayacak..
5500 e gelse 4000 olacak denir yine alınmaz. 20000 olsa 30000 olacak denir yine satılmaz. Bazı kişiler ne aldırır ne sattirir. Yıllarca edindiğim tecrübe... Oysa her seviyeden alınabilir ve satılabilir.