Originally Posted by
alicemal
damat açıklamış.
Bi kaç cümle okudum tepem attı devamını okumadım. yarın özetini ekonomi yazarlarından okurum.
Zaten bu adamın bu ülkeye faydası olacak bişeyler açıklamasını bekleyen varmıydı.?
Bankaları kurtaracağım demiş.
Bankaların kuruluş amacı ne. Banka nedir? Ne demek? Niye varlar.?
Banka üretene destek olan yardımcı bir kurumdur.
Birileri üretmek isteyecek, gidecek bankadan kredi alacak.
Birileri üretilen ürünü satın almak isteyecek, gidecek bankadan tüketici kredilerinden birinden faydalanacak.
ORTADA ÜRETİCİ NİN ÜRETME İSTEĞİ VE TÜKETİCİNİN TÜKETME İSTEĞİ GEREKLİ, YOKSA BANKAYA İHTİYAÇ YOK.
Üreticinin üretme isteği olması için satabilmesi lazım.
Satabilmesi için millette para olması lazım.
Millette para olacakki satın alsın. Satın alınca üretici satsın yenisini üretme isteği olsun.
Bunlar olmazsa banka hiç bir işe yaramaz. Tali sektördür bankacılık.
Bankalara destek olacakmış. Lan lanet herif, milletten alıp bankalara ve diğerlerine aktarıyorsun.
yapman gerekenin tam tersini yapıyorsun.
Milleti soyma, ceplerinde para kalsın. Millet gitsin ürün alsın. Ürünü satan yeni fabrika kursun, kredi çeksin. Fabrikalar işçi çalıştırsın maaş versin. İşsiz fabrikada çalışınca maaş alsın, o maaşla gitsin ürün alsın. Ürünü satan yine kredi çeksin yeni fabrika kursun.
Millette harcayacak para bırakmamışsan, dünyanın parasını bankaya versen ne olur...
Tükkanı kapatayım yaw...
Aklım hayalim almıyor bu sistemi.
Kötü yanı, TVlerde, gazetelerde tek ekonomist yokki, bu kadar basit bir şeyi anlatsın... Hepsinin bankalarla maddi çıkar işi var. Yada ilerde bankada işe girerim planı.
Bankada banka... Lan olm, çalışan iyi maaş alan millet olmazsa, fabrika ne işe yarar, banka ne işe yarar.?
Medya tamamen milleti soyan grubun elinde maalesef. Sistem böyle. Dünyadada sistem böyle bize özel değil.
Bi tek ÇİN i bilmiyorum, yahudiler orayı ele geçirmeye başladımı? İlerleme kaydettilermi acaba.?
Sinirle özensiz yazdım. Daha sağlam ve daha düşünülmüş yazabilirdim..
Ama bunları 10 kere yazdım zaten, bende bıktım...