Kesinlikle katılıyorum. Ama bir de tersini düşünelim, senjoray hakkımız olmasaydı topluma bu ödemeleri nasıl yapardık diye?. Bence yapamazdık ve Yunanistan'dan bin beter duruma düşerdik. Enflasyon yaratarak algısal olarak ta olsa angarya bir büyüme yaratmak en azından insanlara bir piyasa varmış ve çalışıyormuş hissiyatını yaratıyor. Evet o piyasa ve dinamikleri , bağlı olduğu refah bir yanılgı, tamamen borçla döndürülen bir illüzyon , ama bunun geniş halk kitleleri için çok bir anlamı yok.
Tıpkı matrix fiilmindeki şu sahne gibi:
Neo simulasyonun içinde aslında normal hayatta karnından ve beyninden bilgisayara bağlı bir adamla konuşur. Adam durumun farkındadır. Zira geçmişte simulasyonun dışına çıkma şansı bulmuştur.
Adama der ki , o yediğin bonfile ve içtiğin şarap gerçek değil. Sadece beynine bağlanan bir kablonun ürettiği bir sinyal.
Adam cevap verir: Umurumda değil, şu an bonfilemi çiğniyorum ve şarabımın tadını çıkartıyorum.
Halkın genel durumu da bundan farksız. Politikacılar da bunu çok iyi biliyor. O nedenle bu devran böyle gider....
Matrix'teki o sahne:
https://www.youtube.com/watch?v=agPsLfPUgWU