http://i.hizliresim.com/WDNZb4.png
Printable View
Merhabalar, Aşağıdaki formulü al sat için system testerda denedim ancak çok fazla ve gereksiz işlem yapıyor. Göstergede 0 çizgisi altında ve üstünde +2 ve -2 ye kadar referans çizgileri mevcut. Sinyalleri elemek için al için 0 ve-1 aralığındaki sinyalleri sat içinde 0 ve +1 aralığındaki sinyalleri görmezden gelmesini nasıl bir formülle sağlayabilirim. TeşekkürlerEk 20498
len:=10;
ma1period :=9;
ma2period:=15;
maxh:=hhv(high,10); minl:=llv(low,10);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev;
fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,9,s);
ma2:=mov(ma1,15,w);
L1:=fish;
L2:=fish*-(fish>0);
L3:=fish*-(fish<0);
L4:=ma1 ;
L5:=ma2 ;
L6:=0;
Cross(L1,L4)
http://i.hizliresim.com/PDyP7N.png
Kod:len:=10; ma1period :=9 ; ma2period:=15; maxh:=hhv(high,10); minl:=llv(low,10);
value:=0.33*2*((c-minl)/(maxh-minl)-0.5)+0.67*prev; fish:=0.5*log((1+value)/(1-value))+0.5*prev;
ma1:=mov(fish,9,s); ma2:=mov(ma1,15,w); L1:=fish; L2:=fish*-(fish>0);
L3:=fish*-(fish<0); L4:=ma1 ; L5:=ma2 ; L6:=0;
Cross(L4,L1) and (L1 => 1); Cross(L1,L4) and (L1 <= -1)
Günaydın,
Matriks de 10 yıllık veri ile nasıl bacttest yapabiliriz ?
teşekkürler
selamlar , sorumun kapsamı ağırlıklı olarak aslında döviz çiftleriyle ilgili .... matrikste grafikteki barların oluşmasında , alınan datanın zamanına müdahale edebiliyor muyuz ? Mesela grafik barlarına pazar günü veri gönderme , mesela grafik barlarını pazartesi -cuma sadece tsi ile sabah 9 akşam 8 arasında oluştur gibi .... N bar kısmından yeni fiyat zaman skalalı grafik oluşturulmasından ya da x adet kadar Tick grafik oluşturulmasından bahsetmiyorum ( konuyla bağlantılı bilgi notu : Tick data gerçek hacmin olduğu future kontrat grafiklerinde oluşturulmalıdır, aksi yanlış netice verir )
Merhaba, matrikste Mov(c,3,W) olarak ifade edilen weighted moving average ın açık kodunu arıyorum, nasıl çalıştığını biliyorum ancak yazamadım, metastock ta da aradım internette bulamadım, sayın uufuk daha önce EMA ve SMA kapsamında paylaşımlar yapmıştı, acaba WMA da zaten paylaşılmış olabilir mi? Teşekkürler
Teşekkürler, emeğinize sağlık.