Hayır düşmeyecek
Şimdi ne kadar hissen varsa o zamanda o kadar olacak
Printable View
Yaptığımız paylaşımlar mantıklı olamlı. Burada şirketin sermayesinin %25 i silinecek; mantıksal olarak diğer hisselerin oranı %25 artar; burada ASIL TARTIŞILMASI GEREKEN SORU ŞİRKET SERMAYE AZALTIYOR İSE BİZİM HİSSELERİMİZDE AZALTIM ORANINDA AZALACAK MI? YOKSA BESİM ŞURADAN AÇAR BURADAN AÇAR MUABBETİ GİYİK MUABBETİDİR VE KİMSEYE YARARI OLMAZ. bİZİM HİSSELERİMİZ AZALMAYACAK İSE BU YOK EDİLECEK HİSSELER KİMDEN SİLİNECEK?
sERMAYE AZALTIMI ÇOK AZ GÖRÜLEN BİR DURUM. GENELDE AZALTIM YAPAN ŞİRKETLER EŞANLI OLARAK ARTTIRIMDA YAPAR VE ELİMİZDEKİ HİSSELER AZALMAZ. BURADA SADECE SERMAYE AZALTIMI VAR.HADİ HAYIRLISI..!
burda bir kafa karışıklığı yoktur umarım.
şirket hisseleri yakılıyor. sermaye azalıyor
mevcut hisseler aynı kalıyor.
dolayısı ile şirketin piyasa değeri azalacak.
ilk seans açılışında serbest marjla açılacak.
işte burası önemli, hangi değer ile açılacak. besim amcam şuh kahkakarı ile son kapanışın %25 üstünde mi açacak ? yoksa
"yatırım tavsiyesi değildir"
Sn.hayek
Burada şirketin piyasa değeri azalacak bir durum yoktur.
Ödenmiş sermaye yüzde 25 azalıyor vede ortakların hissesi aynı kalıyor bir nevi dolaylı temettü gibi düşünmek gerekiyor.
Serbest marjla açılacak ondan sonra ilk değer üzerinden 10 aşağı veya yukarı marj belirlenecektir.
Yani gün boyu serbest marj olmayacaktır.
Sağlıklar
Serbest marj demek sınır yok demektir. Hisse o gün 50 krş. da olabilir 15 tl. de olabilir. Fiyatı alış satış dengesi sağlayacaktır. %10 marj ertesi gün uygulanmaya başlayacaktır. Ben böyle biliyorum.