Originally Posted by
HATAKE
inşallah bu yıl hisselerinizden güzel bereketli getiriler elde edersiniz sayın nilkiz ... yeni bir eğitim yılı yeni bir çalışma dönemi başlıyor .. Allah tüm çocuklarımıza zihin açıklığı versin onları kötü alışkanlıklardan kazalardan korusun herkesin de kazancının bereketini arttırsın inşallah...
son bir buçuk yılda özellikle fatih karahan ın merkez bankası başkanı olmasından sonra enflasyonu durdurmak için faiz kılıcı çekildi dışarda da savaşların kutuplaşmaların etkisiyle çin ile rekabetin etkisiyle şirketlerin kazançları düştü bunu borsa fiyatlarında da gördük bir buçuk yıl önce ulaşılmış olan zirveler TL bazında ancak dün geçilebildi
- dün önemli bir haber olarak kkm kaldırıldı , son iki hafta borsada gördüğümüz yükseliş belki parasal gevşemenin önden alınmasıdır ben zamanlama yapmadan biriktirme aşamasında olduğum için bu haberlerle çok ilgilenmiyorum her fiyattan almaya çalışıyorum
- yine yüzde 32 bist , yüzde 28 altın, yüzde35 abd hisse senedi fonu, yüzde 5 viopta altın kontratı takibi yapıyorum
- bistte 8 hisseyi yüzde 4 oranında toplamaya çalışıyorum ... aslında yapılması gereken yeni fabrikalar açan
yeni iş kollarına giren kısaca yatırım yapıp cirosunu arttıran veya finansal olarak kötü gidişe dur deyip ivmeyi tersine çeviren işlerini düzelten şirketleri tespit edip bunları biriktirmek hamle yapmalarını beklemek veya eğer meblağ çok büyükse sadece enflasyonu yenme amacı varsa rekabet avantajı olan büyük şirketler tercih edilebilir ... böyle indi çıktı yatırım yaptı yapacak haberleriyle uğraşmamak için güvenilir 2-3 fon biriktirip geçilebilir de ancak ben firmalara şahsen ortak olmayı sevdiğim için kendi belirlediğim sektörlerdeki şirketleri biriktirmeye çalışıyorum..
- gyo-inşaat sektöründe avm'si olan bir gyo aldım... taahhüt şirketleri veya inşaat malzemeleri üreten şirketler de tercih edilebilirdi ancak ben ticaretin döndüğü bir pazar yerine ortak olmak istedim ... kendi işimde sürekli son süresi olan şeylerle uğraşıyorum şirketimin de sürekli birşeyler yetiştirmeye çalışmasındansa kirasını alıp oturması daha basit geldi varsın çok büyümesin onda da temettü amacımız olsun
- ulaşım sektöründe uzun süre havacılık tuttum pek hayrını görmedim malesef geç olsa da bir servis şirketine yöneldim inşallah güzel olur bilemiyorum biraz canım sıkıldığından yaptığım bir hamle oldu ve yüksekten maliyetlenmiş oldum
- enerji sektörü için ülke çapında bir rafineri ile büyük bir trafo şirketine baktım ... akaryakıt harcamalarımı şirketime kazandırmak ve özelllikle ukrayna savaşı nedeniyle altyapılardaki yenileme hikayesi nedeniyle trafo üreticilerine ortak olmak istedim
- yazılım olarak bilinen bir erp programına ortak oldum ... teknoloji konusunda donanım yönünde de bir şirket istiyordum ama malesef şirketlerin bilançoları güven vermedi .. güvenli olan savunma tarafı da sağlam bir yükseliş yaşamıştı ...
- bankacılık alanında ispanyol ortaklıyı tercih ettim
- sağlık konusunda ilk önce ilaç şirketlerine baktım ama bazılarının temettü imtiyazi , bazılarının çok yükselmiş olması , bazılarının borçluluk durumu , bazılarının sahiplik durumu beni hastahane kısmına götürdü ...
- son hissede de metal ana sanayi - metal araç gereç sektöründen alacaktım hatta bakır konusunda bir şirketim de vardı ancak trafoya ortak olunca bakır da onda kullanıldığından benzer sektörler gibi geldi ... giyim konusunda dünyaca ünlü markamıza yöneldim ...yine bir bakliyat firması tutuyordum hatta onun yatırımlarını da beklemek gerekiyordu ama biraz ye kürküm ye durumu oldu
- bakalım artık hakkımızda hayırlısı görüldüğü gibi şirketlere sektörlere bakışım sürekli değişebiliyor ..herşey akar ... aklımızdakiler de akıp gidebiliyor aynı kişi olmayabiliyoruz o yüzden herkesin kendi kararını vermesini dilerim
tüm forumdaşlarımızın hayırlı bereketli kazançları olsun inşallah