Tencerenin doğurduğuna inanıyorsun da, öldüğüne mi inanmıyorsunuz :)
Printable View
Bir şeyi yapıyorsan, bedelini senin ödüyor olman lazım. Başkalarına bedel ödetiyosan o iş biraz karışır.
Bunun bedelini biz niye ödüyoruz mesela?
Veya ben niye ödüyorum?
Putin'i hitler olmadan deviricekler diye benim hayatım niye pahalansın? Alsınlar önlemlerini öncelikle. Petrol üretimini arttırmak mı olur, reservleri serbest bırak mı olur, ne yapıcaklarsa işte... Sonrasında dünya halklarını bu kendi aldıkları kararlardan etkilenmeyecek hale getirdikten sonra istedikleri ambargoyu uygulasınlar. Putin'e ne olduğu umrumda diil ama putin devrilecek diye de petrolü 1tl bile yukardan almak da istemem. A dan Z ye herşey pahalanacak ve ne uğruna?
Bu savaşta putin'i %100 haksız görsemde, ukrayna'yı da gram haklı görmediğimi belirtmem lazım. Yıllardır kaşıdılar, kaşındılar ve sonuç ortada. Zelenski de en ufak bir sempatim yok. Putin faşist bir diktatör ise Zelenski de bir kukla...
Günlerdir "savaştan kaynaklı arz sıkıntısı" diye dünyayı bir yalana inandırdılar. Savaştan kaynaklı bir arz sıkıntı ise yok ortada. Talep sıkıntısı var. Shell varili 28$ aldı diye yapmadıklarını bırakmadılar adamlara... Orda bir şey var ve talep edemiyorsunuz... sıkıntı bu...
dax fırıldaki gibi.. bizi geçti
ister misiniz rus petrolünü bırakıp maduro'nun kapısına gitsinler...maduro reis... :he:
Amerika'da ki üniversite yıllarından kalma bir whatsapp grubumuz var. 40-50 kişilik bir ekip ve çoğu avrupa'da yaşıyor şu an. Ben pandemide bile bu kadar büyük bir memnuniyetsizlik hatırlamıyorum. Bu adamlarında çoğu üst gelir düzeyindedir ayrıca. Günlerdir herkes kendi ülkelerinden pompa fiyatı fotosu yolluyor. Hayat pahalılığını konuşuyor. İş ciddi boyutlara ulaştı şu an. Elektrik fiyatları, doğalgaz fiyatları orda da herkesin ağzında. Biz zamlara alışkınız, biz enflasyona alışığız, onlar değil!
Türkler devletçi olduğu için sisteme baş kaldırmazlar. Biz koyun koyun öderiz vergilerimizi. Ama avrupa öle diil. Daha yakın zamanda fransa'yı yaktılar. Ondan evvel ispanya, italya, yunanistan... Her yer cayır cayır yandı geçmişte hatırlarsanız. Şu anda da avrupa ısınıyor. Bu adamlara bizim gibi çatır çatır zam yapamazsın. İsyan çıkar, o yüzden yakınen takipteyim bakalım bu iş nerelere varacak.
2. dünya savaşında milyonlarca museviyi acımasızda öldüren hitler almanyasına bile bu kadar yaptırım yapılmamış. Şimdi gelinen noktada ben de ruslardan gazı kesmelerini bekliyorum. Bu zamana kadar kesmemelerine de anlam veremiyorum. O gaz bir kesilsin, sonra bakalım neler olacak...