Bunu neye göre söylüyorsunuz? Özellikle TUPRS ve THYAO için?
Printable View
THYAO şu anda 4,59 fk ile işlem görüyor. Bedavadan biraz pahalı.
Son dört çeyrek karları sırasıyla;
1.981.000.000
2.220.000.000
9.155.000.000
27.118.000.000
Özellikle son çeyrek karı muazzam ve bu kar bildiğin faaliyetlerden elde edilmiş kar. Öyle SASA gibi ertelenmiş vergi geliri falan da yok.
Önümüzdeki yıl enflasyon en iyi ihtimalle %40'lara inecek yıl sonu. Bu demektir ki fiyatlar "resmi" olarak bugünkünden %40 daha yukarıda olacak. Gerçekte ise daha fazlası olacağını hepimiz biliyoruz.
THY'nin bilet fiyatlarında indirim yapmayacağı da aşikar. Yeni bir pandemi vs bir şey olmazsa, en büyük turist destinasyonlarımız savaştayken bu karı eden THY seneye daha mı düşük kar eder?
Karlılığı sürdürürse fiyatı nerelerde olur?
Ben mi hesap yapmayı bilmiyorum anlamadım ki..
Fazla da cesur olmamak lazım.
Bu gözler neler gördü.
Ben Tüpraş için olması gerekeni yazdım ama asla düşmez diyemem.
Çünkü yangın başladığında ormanda herkes aynı yöne koşar.
Özellikle yeniler borsanın hep böreğine denk geldiler bunun birde küreği var.
Borsada yeni olup son 1 yılda para kazanan insanların söylediklerine çokta itibar etmem.
Küçümsemek için asla değil ama benim kitabımda borsa 51% tecrübedir.
O yüzden son 1 yılda 3 sessiz 2 sesli harf sallayan herkes kazandı.
Zor zamanlar gelecek İnşallah o zaman yine ayakta kalırız.
Herkese bol kazançlar.
Thy ve Pegasusun bilet fiyatlarında %25 indirime gitmesi şart artık , soygunun kralını bunlar yapıyo , başımızda düzgün yönetim olsa hemen kulağını çekerdi bunların...
THY nin bir de görünmeyen veya konuşulmayan tarafı var. Dünyanın en büyük havaalanlarında slot ları var. Yani iniş kalkış hakkı. Heathrow da bir slot sanırım 30-40 milyon dolardan aşağı olmaz.
Normal koşullar altında yani pandemi, savaş, doğal afetler,allah korusun büyük kazalar vb olmadıkça thy nin karlılığı uçar gider. Ayrıca kamu kurumu olması nedeniyle avantajları ve dezavantajları da yok değil. Ancak son gelen yönetim liyatlı çalışan oranını enazından kritik pozisyonlarda arttırdı. Ve karlılığa da hemen etkisi oldu.
https://www.havayolu101.com/2022/10/...eni-slot-aldi/