Şimdi mobildeyim, akşam özelden yazacağım. Kamuya açık yazmıyorum hem eşeğin aklına karpuz kabuğu düşmesin hem de sabah pozisyonumu ciddi arttirdim
Printable View
Bu arkadaşların ne yapacakları belli oldu gibi korkarım maalesef ... Şu işlere şaşırıyormuyuz artık derseniz hiç... SPK nın piyasa otoritesi olarak çıkartığı kanun tamamen yatırımcının aleyhine. En büyük ayıbı da Koç Holding e yazmak lazım ama boşuna işte. Eskiden olsa 3 sayfa dökümanı yazar SPK ile boğuşurdum (Daha önce Deva da Afm de zorla çağrı yaptırttık) ama şimdi içimden uğraşmak bile gelmiyor, muhtemelen bişey çıkmayacağını bildiğimden.
1. Pay devrinde ki % işi ortada.
2. Genel Kurul tutanaklarında alenen çoğunluğu aldığımız için yönetim kurulunu biz seçtik diyor. Kendi sözleri
3. Yabancı temsilci -Japon arkadaş kimi temsilen yönetimde , kimin oyu ile seçilmiş. (Japon ortaklarla birlikte mi hareket etmişler)
4. Çağrıyı şimdi bu fiyatlardan yapacağım, 3 ay sonra da Koç tan geri kalan hisseleri de mesala ''45 tl den geri alacağım dese ne fark edecek.
Say say bitmez işte,
Bu alımların ne amaçla yapıldığını bir hafta içinde gelecek açıklamayla anlarız. Hayırlısı
bir haftaya gerek yok. dana nın kuyruğu yarın kopar. yüksekten alan insanlara ciddi kazık atıldı.
Avrupa'da veya Amerika'da olsa cuma akşamı gelen kap'tan sonra patrona tahtada işlem yasağı gelirdi(önce put option olayını bekle, sonra istediğin kadar al tahtadan diye) ama burası Türkiye :)
Ayrıca SPK'nın mevzuat değişikliğine de gitmesi gerekir bir daha benzer olayın yaşanmamasını garantilemek için.
Şubat 2024ten önce alınmış lotum olsa kesinlikle dava açardım bu arada.
Evet seans kapandi. Patrondan kap bekliyoruz. Bugün daha yüksekten alım yapmadıysa, minimum 25.48.
(1) Hedef ortaklığın yönetim kontrolünde doğrudan bir değişiklik meydana gelmesi durumunda pay alım teklifi fiyatı;
a) Borsada işlem gören hedef ortaklık pay veya pay grupları için;
1) Payların satışına ilişkin anlaşmanın veya ortaklığın pay sahipliğinde değişiklik olmaksızın yönetim kontrolünün ele geçirilmesine yönelik özel yazılı anlaşmanın veya herhangi bir anlaşma olmaksızın yapılan alımlarla yönetim kontrolünün elde edildiğinin kamuya duyurulduğu tarihten önceki altı aylık dönem içinde oluşan günlük düzeltilmiş ağırlıklı ortalama borsa fiyatlarının aritmetik ortalamasından,
2) Pay alım teklifinde bulunan veya birlikte hareket ettiği kişilerce, pay alım teklifini doğuran pay alımları da dahil olmak üzere, pay alım teklifi yükümlülüğünün doğduğu tarihten önceki altı ay aylık dönem içinde hedef ortaklığın aynı grup paylarına ödenen en yüksek fiyattan,düşük olamaz.
Dediğiniz doğru. Mevzuata göre en yüksek aldığı rakam 25,48 . Altı aylık ağırlıklı ortalama 25,44 civarlarında. Eğer çağrı ile ilgili aksiyon olacaksa bu iki rakam olma ihtimali yüksek. Henüz kap gelmedi bakalım birşeyler olacak mı?
Bugün yapikredi alımı yok sanırım pastada. 4 aydır takasta toplayan tacirler ve oyak var onun yerine akd'de. Sorun değil, 25.48 not alındı kenara
önceki dönemleri boşver, şubatta ödenen paraya göre bile başabaşı yaklaşık 45 e gelir adamlar için.
hisse değeri yaklaşık 22.
vay gidi vay, hem de hey gidi hey. adamlar fakirleşmenin kitabını yazmış resmen.
çok da fakirleşmeyelim diye bazı giderleri 20 küsür milyondan 70 küsür milyona yükseltmişler.
nerdeyse ''abi 3-5 kuruş yok mu ateşle'' diyecekler.
Az önce investingden bugün hariç, son birkaç günün adet bazlı işlem hacmine baktım.
günlük yaklaşık olarak sırayla;
600 k
630 k
720 k
650 k
yanisi ; Sarıyer'den şöyle yeni bir 3+1 dairesi olan adam, evini satıp borsada bu hissede işlem yapsa bunun birkaç katı işlem hacmi yapabilir.
yüzlerce kişinin çaılıştığı, altı aylıkta 70 küsür milyon bazı gider kalemleri olan şirket, eskiden bir memurun alabileceği ev kadar hacim yapıp, yapamıyor.