Sahalardan uzak kalmıştım..:)
FED in faiz arttırımından sonra;
TCMB nin aynısı..:oleyo::oleyo:Alıntı:
Fed's Powell says 'political considerations' have played no role in central bank's decision-making
Printable View
Sahalardan uzak kalmıştım..:)
FED in faiz arttırımından sonra;
TCMB nin aynısı..:oleyo::oleyo:Alıntı:
Fed's Powell says 'political considerations' have played no role in central bank's decision-making
https://www.cnbc.com/2018/12/05/cont...twitter%7Cmain
Video çok ilginç..1987, Reagan,wall tartışmaları ve dow tarihi çöküş..
Reagan özentisi Trump, yine wall tartışmaları.... Dow çöküş!?!!
PS: Sayın Enki çok geçmiş olsun bu arada...
Kafamdaki dolar oranı için yarın son gün...
Pop-up reklamlar gibisin...Hoş geldin:)
:ok::ok:
Arjantin son 10 senede 5 kez resesyona girmiş..çeyrekler itibarı ile büyüme oranları..
https://i.hizliresim.com/AD6dyv.png
Bizdeki durum..
https://i.hizliresim.com/y6orzk.png
Ne dersiniz benzerlikler var mı?..bence geçmişteki GDP güncellemeleri ile beraber düşünmek lazım..:)
Dış sermaye desteği önemli..
Zombi şirketler, zombi ekonomiler..
2019 patlak yılı olmaya aday gözüküyor..:)
Piyasalar düşsek mi, düşmesek mi modunda..
Aşağıdaki şekillerde daire ile belirttiğim kısımlara ''everything bubble'' diyorlar..ucuz ve bol para devrinin nimetleri..
FED ise baştan beri gaz alma modunda..ama gaz alıyım derken bütün gazlar birden boşalır mı bilinmez..:cool:
FED in mecburen %15-%20 borsa düşüşlerine kadar toleransı olacak gibi..o arada ayılanlar bayılanlar, acil servise kaldıralanlar olabilir pek tabii..:(
YTD..
https://i.hizliresim.com/alM4gz.png
https://i.hizliresim.com/P16RG9.png
Ha haa bu laf meşhur bir laftır..niye böyle laf ederler ki..:)Alıntı:
The fundamentals of the Italian economy are very solid, Prime Minister Giuseppe Conte said on Friday
ECB önlem almazsa Ocak tan sonra görülecek İtalyan bankalarının durumu..:cool:
Ayrıca Avrupa bankacılık endeksi bir felaket..bakalım..
Bu haftaki dth verileri yaklaşık 3 milyar usd bir artış göstermiş. Dolarizasyon full throttle 🙂
Bu dthların her ne kadar banka bilançolarında bir karşılığı olsa da rezerv karşılığı yok.. eğer rezerv leri artıramayacaksak dolarizasyon un bir an önce tersine çözülmesi lazım...
Herkese sağlık mutluluk başarı dolu bir yeni yıl diliyorum..
Kazancınız da bol olsun..:)
İyi seneler :)
Happy talks..:yahoo:
Hoşuma gitti bu laf..:cool:
ABD nin dünya GDP sinden aldığı pay %25 ler civarında..
Ancak global borçlanmaların %55'i, global ticaretin %44'ü, MB rezervlerinin ise %63'ü dolarla..
Görüldüğü gibi beğenelim beğenmeyelim GDP ye oranla doların gücü çok fazla..:(
Powell malum Aralık'ta iplemedi Trump'ı..:)
Veriler elverir mi bilinmez ama umarım efsane başkan Volcker olmaya özenmemiştir kendileri..:)
Herkese iyi seneler..
Trump'tan flaş talimat! ABD Birlikleri'ne Suriye'den çekilmek için 4 ay süre verildi
ABD'li New York Times gazetesi, ABD Başkanı Trump'ın Suriye'deki birliklere çekilme için 4 ay süre verdiğini iddia etti.
Gazetenin ABD yönetiminden iki kişiye dayandırdığı haberine göre Donald Trump, Pentagon'a, Suriye'deki birliklerin tamamen çekilmesi için dört ay süre verdi.
New York Times'a konuşan yetkililer, Trump'ın, DEAŞ'a karşı mücadeleden sorumlu Birleşik Ortak Görev Gücü-Doğal Kararlılık Harekâtı Kumandanı Korgeneral Paul J. LaCamera ile yaptığı görüşme sırasında çekilme tarihini söylediğini belirtti.
---
ABD gene gollük bir pas atmış. :) Dört ay sonra, bizim yerel seçimler yapılmış ve kemer sıkma aşamasına gelmiş olacağız. Tam bu sırada da "Arabistan seferine" başlarsak, ekonomik durumu eleştirmek, "milli güvenlik problemi yaratmak" şeklinde yorumlanacaktır. İyisi mi şimdiden paylaşımları seyrekleştirip, toz duman dağılıncaya kadar kafayı dışarı fazla çıkarmamalı diye düşünüyorum. Ayrıca Trump bugün dört ay der, yarın iki buçuk ay der; sonuç aynı. Perşembenin gelişi Çarşamba'dan belli.
---
Ahaber'de, güney sınırına yapılan askeri yığınağın, Kurtuluş Savaşı'ndan beri yapılan en büyük yığınak olduğu söyleniyor. Gene aynı kanalda, Trump-Erdoğan görüşmesinde Trump'ın, bizi Deyrizor'a kadar ilerlemeye davet ettiği iddia ediliyor.
Erdoğan'ın Fırat'ın doğusu hakkındaki bir yorumu şöyleydi:
Şu anda Fırat’ın doğusunda öyle ciddi manada rahatsız edici şeyler yok. Çünkü, Fırat’ın doğusu diye zikredilen yerlere şöyle ağırlıklı baktığımız zaman oralarda adeta çölü görürsün. Burada önemli olan şey Fırat’ın doğusunda Deyrizor’dur. Çünkü, orası bir enerji potansiyelidir. Onun bir şöyle havzası var. Orasıdır asıl yer... Çünkü, buradan terör örgütü ham petrolü çıkartıp ondan sonra belli yerlerde işlemesini yapıp buradan çok ciddi bir rakam, rant elde ediyor. Terör örgütü zaten oralarla kontaklı halde. Başta DEAŞ olmak üzere... Burada YPG ve PYD, bunlar ise buraya kısmen ortaklıkları vs. oluyor. Tabii Rakka’nın durumu var. Bunlar için önemli olan. Öbür tarafta şu anda yukarıya doğru baktığımızda Haseke, Kamışlı, buralar var ama bir de çöl diyebileceğimiz bölge var. Şimdi buralarda bunların nasıl bir yaklaşım sergileyeceklerini bilemiyoruz. Aşiretlerin de bu noktada tavrı var. Münbiç’te... Bütün bunlara karşı. Ve hepsi de burada bayağı kararlı duruş sergiliyorlar. Şimdi Rakka noktasında da tabi yavaş yavaş rejim burada puan kaybediyor, daha çok koalisyon güçleri puan kaybedecek. Fakat zaman lehe işleyecek diye düşünüyorum. Çünkü şu anda Amerika ve koalisyon güçleri de bu konularla ilgili olarak arkadaşlarımız da onlarla irtibat kurma gayreti içerisindeler.
Kur 5.40'a doğru gitmeyegörsün merkez yine spotta 5.35'e denk seviyelerden bugün VİOP'ta 80 milyon dolar shortladı Ocak ve Şubat kontratları toplamında. Aracı kurumun sabah bülteninde 5.20'ler görülebilir aşağı kırabilir çıkış beklemiyoruz görüşü olunca sabah biraz bozmuştum, gün içi tırmanış olunca yukarı kırmaz döner diyerek biraz daha bozdum. Ancak VİOP'taki kur spottaki kadar yükselemedi merkezin hamlesinden olsa gerek. Yukarılardan biraz verdim, pek inmediği için az biraz geri aldım, gün sonu %25 TL %35 Dolar %40 Altın bıraktım yine. Ellerinden geldiği müddetçe kısa vadede 5.40'ı kolay kolay kırdırmayacaklar gibi görünüyor sanki.
Yatırım tavsiyesi değildir.
...derken 5.40'a dayandı yine.
Geceki haraketlere yorumunuz? :) Bu başlıkta güzel paylaşımlar olurdu ölü toprağı örtüldü üstüne :(
APPLE açıklaması ile olan bir panik hareketi gibi gözüktü bana dün geceki hareket..
usdjpy
audjpy de çok sert hareketler görüldü..
Ha tabi birde usdtry de !!!
Dünyadaki her olaydan nedense bir bizim para birimimiz yüzde 100 etkileniyor.
Misal dün gece cnh olsun altın olsun eurusd olsun zerre kıpırdamazken jpy deki değer kazancından yüzde 7-8 gibi bir değer kaybı yaşadık bizde..
Çok sığ bir piyasada oldu sabah da yeniden normal!! seyrine döndü..
Ünlem koydum çünkü dün gece 5.70 lerin görülmesi psikolojileri fena bozdu şu anda net dolar alıcısı TR piyasası..
Tabi buna yıl başından evvel MB doları baskılıyorrrrrrr efsaneside eklenince ahanda yılbaşı geçti hayde gömülekcilerin de eklenmesi ile dolar yeni yıla hızlı bir giriş yaptı..
Genelde ocak ayı yılın geri kalanı açısından ters işaretler verir..Bunu da akılda tutmak lazım..
2019 da bu gini hareketleri sıkça göreceğiz bence..
2yr lar 2.50 olan FED faizinin altında
3.20 leri gören 10yr lar ise 2.60 ile FED faizinin 10 pip üzerinde sadece..
Yapı Kredi Yatırım'ın son raporuna göre DXY birkaç ay içerisinde 102 olabilirmiş Atilla Yeşilada söylüyordu. Şu anki tablonun geçici olduğunu manipülatif olduğunu söyleyen çok, ama 2019'da global kriz sağlam vuracak diyen de çok. Şu anki Türkiye için olumlu tabloda bile kur buradayken DXY tekrar yükselişe geçerse TL duman olabilir. 3 haftadır DXY düşüyor 2 haftadır USDTRY buna rağmen yükseliyor. ABD düşüşe geçerse para altına kayar gelişmekte olan ülkelere kayar diyorlardı, altına kayıyor evet ama bize farklı bir şekilde kayacak gibi.
Dövizde 10-15 kuruşluk hatta hacimsiz piyasada 30-40-50 kuruşluk işlemlere hazırlık olmak lazım..
Kaldıraçlı adamı bitirebilir..
DCD riskli olabilir..
Fiziki de de heyecan yapmamalı...
Her zaman kademeli alım ve satım KY açısından daha huzur vericidir..
Fed her zmaan ki gibi cakti dolara
Su fedin dolar tl yi bir kurus arttirdigini goremicez sanirim hic
Gitti yine bizim karlar. Yarın öbür gün çıkınca hadi bu sefer kar satışı yapayım nasıl olsa düşer aşağıdan alırım diyeceğim, o zaman alacak yürüyecek 7'ye arkasından bakakalacağım sonra. Ne lanet bi piyasaymış. Aralık başında da Ocak başında da portföy kar yazıyor diye sevinirken yine çakıldık aşağı. Her çakılmadan sonra trade disiplinimi alış satış seviyelerimi işlem hacmi hesaplamalarımı geliştirmeye çalışıyorum. Bir sonraki atakta doğru hareket edebilecek miyim yoksa nafile çabalar içinde miyim bilmiyorum. Genel kültür oluyor şu ana kadarki en önemli kazanımım bu oldu sanırım :)
günlük, cizim programa ait.. en fazla iki haftaya yön belirlenir
https://resmim.net/f/jnsBdP.gif
Her yerde bir MB VİOP'ta shortluyor muhabbetidir gidiyor haftalardır. MB'nin bütün parası VİOP'taymış gibi niye bu kadar önem veriliyor bu konuya anlamıyorum. Ben de giderim VİOP'ta 100.000 shortlarım sonra bankadan 1.000.000 longlarım, ne oldu short mu oldum şimdi. Her Allah'ın günü merkez VİOP'ta ne yapmış bütün derdimiz bu. VİOP'ta shortladığını göstere göstere algıya oynayarak millete dolarlarını sattırıp diğer taraftan kendileri topluyorlarsa ne güzel dünya.
Bir daha 5.50 leri geçer 5.70 lere gelir iseeeee
Sence geri gelir mi???
...
MB nın viop da sortladığı miktarlar ne kadar ki..
O gözükenler kontrat sanırsam
Her bi kontrat da 100.000 dolar dı ..
Doğrusunu bilen varsa yazsa bilgilendirme açısından iyi olur..
Çok bi miktar değil sanırsam
Aralık sonunda 600-700 milyon dolar short pozisyon kapanmıştı. Ocak Şubat Nisan kontratları için toplam 400-500 milyon doları buldu sanırım yeni açtığı short kontratlar. Twitter'da Youtube'da aracı kurum dağılımlarını her gün paylaşan hesaplar var ben de oralardan takip ediyorum. Ancak bu pozisyonlar doların düşeceği veya nereye düşeceği anlamına gelmiyor tabi. Fazla abartılıyor bu konu diye düşünüyorum.
Dolar 5.50-5.70 tekrar görür mü görmez mi bilmem ama her yükselişte bu çıkış trendi elimizde tutalım dedikçe aynı yere geri dönüyoruz. Ben kendimce seçime kadar 5.15 dip 6.50 tepe gibi bir aralık kabulü yaptım. Piyasa bu, günden güne değişir elbet, ama şimdilik bu banttaki hareketlerde biraz taşımak biraz al sat yapmak niyetindeyim.
FED de gitgide gevşeme eğilimine giriyor gibi, %50 Dolar %50 Altın sepetimde biraz daha altına ağırlık veresim var. ABD borsaları toparlanmak için FED'in duruş değiştirmesini istiyor illa. FED gevşerse DXY düşse bile bizim ekonominin şahlanacak hali olmadığından hadi TL'ye dönelim diyemiyorum. Dolardan ümidi kesmeye başlasam bile bahsimi TL'ye değil altına koymayı tercih ederim diye düşünüyorum.
Biraz daha temel teknik analiz sebep sonuç ilişkisi 2003-2013-2018 ne zaman hangisine ne olduğunda hangisi nasıl etkilendi çalışmak kafa yormak gerek.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Teşekkürler bilgi için.
Aynen MB olayı çok abartılıyor..
Geçen A.Yeşilada da bahsetti..
Shortların hepsini kaybetse bile bişi olmaz o derece az dedi miktara..
1 milyar dolar bile değil ki rezervin yüzde 3 ü işte..
Net rezerv olarak alırsak..
Ekonomi haberlerinin bir çoğu şişirilme bir çoğuda artık tık alsın izlenme alsın reklam alsın amacı ile sansasyonal başlıklar ile falan veriliyor..
Sakin olmak lazım
eylül ekim kasım aralık
toplamda 1.5 milyona yakın kontrat açılmış.
buda 1,5 milyar $ yapar.
toplamda da 1,2 milyar tl kar etmiş.
Mb viopta kar yada hedge amaçlı işlem yapmıyor. Mb nin bu zihni sinir projesi iki amaca hizmet ediyor: piyasaya para politikası mesajı ki bu zaten muhtelif mecralarda dillendirildi.. diğeri ise piyasayı dolaylı olarak fonlanmak.. bunu yaparken de balina speklerin operasyonuna gelmemek için Londra swap kanalı kapatıldı..
Bu rutin dışı aksiyonların ne gibi mahsurları olabileceği ise geçen haftaki yen dalgasında görüldü..
Ancak yine de bu işi seçime kadar sürdürmesi beklenir..
Ytd..
Dövizle ilgili topikleri dolaştım doğru yada yanlış bilemem ama bir sizin Grafik paylaşımınıza rastladım
ben kendi arşivime sadece bugün güncel grafiklerden 73 Grafiği ekledim yanlış duymadınız yetmiş üç Adet insanların ufku açılması için hepsini görmeli hatta musadenizle sizin Grafiğide alıntılayacağım .....
Borsa....Bitmiş..
Dolar..5.15 savrulma dibi 5.25 5.30 bandı da esas dip..
Tahvil piyasası....Ölü
Yabancı girişi...Sıfır..
Reel piyasa da yaprak kımıldamıyor gibi bir durum var..Kendi kendimizi öldürerek kansere çare bulmaya çalışıyoruz herhalde..
Şaka bir yana..
Bu 6 ay daha böyle giderse geri toplaması zorlaşacağı gibi artan iflaslar ve konkordatolar olarak bize geri döner..
Yani bu ortam içinde geçen her gün hafta ay...Çıkışın gittikçe zorlaşması manasında.
Londra ile swap kanallarını kapayarak dolardaki yurtdışı kaynaklı spekülasyona çözüm getirmeye çalışırken sankim sankim bu seferde JPY üzerinden mi bir atak geldi..
Bilemedim..
usdjpy ve audjpy dışında bir tek TL etkilendi o gece..
Kükrer sirke fabrikamız..:)
Sarı öküzü vermeyecektik bu Japonlara..:drunk:
Geri gelir mi?
Bu gibi yukarı iğne barlar daha evvelde oldu..
2017 ekim gibi 3.80 leri yakmış idi
3.60 lara gevşedi 2 aya yeniden 3.95 leri gördü..
2018 mart..
4.04 leri yaktı
3.90 lara gevşedi
sonrası malum..
5.80 lerin üstünü hedefliyoruz olabiliriz..
İğne barın üstü genelde gözüküyor bu gibi durumlarda..
Bu sefer geri gelir yine yine dolar tutanlar sakin olsun derim nacizane..
Yükselen stoplu hareket edin..
Daha evvel yazdım 5 dk lık grafiklerde ekim kasım aylarında oluşan zayıflık artık yok..
Net alıcılı piyasa..
Gevşese bile yeniden toparlıyor..
Bu bahçivan şöföre , şöför hizmetçiye sonra herkes bahçıvana (ziraat bankası) modelinin arkasında para basıp ziraata verme durumları olabilir..
Bu borçlar başka türlü kapanmazzzzz...
Bunun kokusu çıktığı anda dolar 10 tl leri yakar..