Seçim sonuçlarını görmeden konuşmak zor.. Ama haksız da sayılmazsınız.. Mevcut durum korunursa Eylül e kadar bağlanır ama Eylülden sonra.........................
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Seçim sonuçlarını görmeden konuşmak zor.. Ama haksız da sayılmazsınız.. Mevcut durum korunursa Eylül e kadar bağlanır ama Eylülden sonra.........................
Ben de bu yüzden dolar mevduat kollamaya başladım..
Fazla üstüne alınmışsın başkasına dediklerimi .. Söylememe rağmen seninle ilgili olmadığını dalgaya destek.. Yapacak bişi yok..
Faizlerin yatay veya aşağı yönlü olacağına inancınız %50 den fala ise bence yatırım hesabınızdan tüm TL ye GÖSTERGE FAİZ 19,50 % 0,93 tahvil alıp yatarsınız ....Faizler gevşerse hem değer artışından hemde mevduat eşleniği %20 üzerinde getiri ile kaymaklı kadayıf yapmış olursunuz...........
Aşağı yukarı bu tarz birşey yapacağım hocam, faizlerin düşmesiyle birlikte borsanın da yükseleceğinden adım gibi eminim ama o işten de pek anlamıyorum, benim gibi sade yatırımcılar için en temizi şu an bu seviyelerden uzun vade girip sonra da ne oluyo ne bitiyo pek ilgilenmemek ve kafaları karıştırmamak
2 ay önce o günün şartlarında fena olmadığını düşünerek Garanti'nin kampanyalı oranı %14.40'tan 97 gün bağlamıştım. Büyük bankadan iyi oran yakaladım diye de sevinmiştim 3 ay uğraşmam yenilemeyle diye. Faizler arttı vadenin yarısı ziyan oldu. Bekliyorum 1 ay daha var bitecek de yenileyeceğim. Diğer hepsini şu anda günlükte bekletmekle beraber, günlük %1-2 daha az verse de, uzun bağlamaya elim varmıyor şimdi. Forumu takip edip doğru zamanı anlamaya çalışacağım. Karar vermek zor.
Faizlerin artacağı düşünülen zamanlarda banka kampanyalarında uzun vadelere daha iyi oranlar verilebiliyor. Ben de bu şekilde tongaya basmıştım 2 ay önce. 92 güne öyle aman da aman bir artış vermezdi Garanti, hatta bileşiği hesaplandığında 32 günle gitmek daha bile kazançlı olurdu. 92 günde normalin üstünde oran görünce atlamıştım sonra böyle oldu.
Şimdi bakıyorum çeşitli bankaların vade oran tablolarına, yine uzuna teşvik ediyorlar gibi görünüyor. Daha net yazmak gerekirse, liste oranları üzerinden, Garanti 32 gün %15, 92 gün %15.50, Enpara 32 gün %16.25, 92 gün %16.75, Cepteteb 32 gün %16, 92 gün %16.75 veriyor. 32 ile 92 gün arasında %0.50 ile %0.75 arası değişen farklar var 100k için. Ben kendi adıma biraz daha beklemeyi tercih edeceğim sanırım. Elbette ki yatırım tavsiyesi değildir.
Ben normalde seçim olmasa tüm parayla kademeli USd ve TRY cinsi tahvil ve eurobond alıp kenara çekilecektim ama piyasa gerçekten kötü....ABD dolarını her gün piyasadan çekiyor , Euro bölgeside 2019 da başlayacak diye tahminler var ....Dolayısıyla biraz az olsun ama mevduat olsuna dönüyor işler...........Şu an USD ye %8 faiz var.......TL ye %20 üstü ....daha ne olsun diyecem işin içine ama lar giriyor.......
An itibariyle 8 Ağustos'ta itfası olan devlet tahvili Ziraat'te 16.75 faiz veriyor. 49 güne mevduat eşleniği 17.74%'e geliyor. Bu fiyatın altında hiçbir meblağ bağlanmamalı bence.
%8 usd?? Nerde acaba miktar vade?
Dün burda görüşlerimi paylaştım dolar fiyatı ateşten gömlek dedim kimi trol dedi kimi hisse senetci dedi 30 senedir bu piyasada olan biri olaraktan tecrübelerrimi yazdım yoksa doların rotasını hiç kimse bilemez tek bildigim şey amerikadaki ekonomik anlamda kriz beklenmesi 2020 yılında piyasalar olacak kriz 1 sene önceden satarlar en azından ondan dolayı diyorum ki dolar tehlikeli bir yatırım burdan dolar alacagına %19 faizle mevduat yap rahat uyu
yazının içerisinde bahsettim ama Eurobond tarafında %8 faiz var.....Net ve 6 ayda bir kupon ödemeli........FED faiz artırımları ve parayı geri çekmesi ile bizim eurobond faizleri de daha yukarı gitme ihtimali de var.......Bu faiz bana yeter 2030 yılında da emekli olacam diyorsanız bu faiz çok güzel....
Seçimleri kim kazanır bilmem , seçimi kazanacakta bu ülkenin evladı kim kazanırsa kazansın seçimi 2020 yılında türkiye çok ilginç yerlerde olacak hem jeopolitik hem ekonomik ,ülkemize güvenelim, kurumlarına saygı gösterelim ,onlarda en az bizim kadar ülkemizi seviyor, nokta kadar menfaat için virgül kadar egilmeyelim belki burada yazılacak şeyler degil ama birbirimizi kırmadan ayrışmadan birlik olalım bizim bizden başka dostumuz yok
2020-2021 döneminde abd'de bir durgunluk bekleniyor. Kriz olur mu emin değilim. Beni aşar öyle bir tahminde bulunmak. Ancak abd'de krizimsi bir hadise olunca doların türk lirası karşısında değer kaybedeceği görüşünüz çok doğru gelmiyor. Nitekim 2008 yılında bizi teğet geçen krizde (!) dolar 1.20'lerden 1.70'lere dayanmıştı yaklaşık 1-2 ayda. Türk lirasında yüzde 40'lık bir değer kaybı. ABD'de kriz demek dünya'da krize eşdeğerdir. Özellikle Türkiye gibi dövize bağlı, dövizle borçlanmış ve borç batağına saplanmış kırılgan ülkelerde felaket demektir. 2008 yıllarında da enflasyonumuz şu ankiyle aynı seyrediyordu. O yüzden abd'de kriz olacak dolar değer kaybedecek önermeniz çok doğru gelmedi bana.
Bahsettiği kriz evresi değil krizden sonraki evre.
Kriz olduğu zaman herkes etkileniyor doğru da ABD krizi nasıl söndürdü? Para basarak. Basılan paralar nereye gitti? EM'lere. 2008'den 2013'e (hatta 2014) kadar 5 senelik bir refah dönemi oluştu kriz sonrasında.
Hadi refah demesek bile en azından stabil sayılabilecek bir dönemdi bu da aslında bizimki gibi bir ekonomi için refah ile eşdeğer.
Grafik ortada:
https://i.hizliresim.com/MDWdq7.png
https://eksiup.com/7626013b112
Burda terbiyesizce verilen cevaplara seviyemi düşürmeyecem çünkü burası klavye yüzyüze olsak verecegim cevapları biliyorum yüzyüze gelsek yanıma bile yanaşmaz burda ukalaca cevap verenler kriz olsunca gelişmekte olan ülklerde kriz olunca çıkmak için tek kural var parasal gevşemedir başka yolu yok iksiatcı gözü ile bende birr iktisatcı olarak bunu yazıyorum
2008 başında ABD'de faizler 4.25% miş. 2008 sonunda 0.25, Şimdi ise 2%. 2020'lere kadar faiz artışları devam ederken doların artmaması mümkün değil. Bizde doların artması da aynı zamanda borcu borçla kapatmak için yeni borçlar aramamızdan da kaynaklı. Ama ülkedeki siyasi ortamdan kaynaklı bu borçları ucuza bulamıyoruz. Yoksa ekonomik göstergeler o denli kötü değil. ABD yeni bir kriz yaşar mı yaşadıktan sonra tekrar parasal genişleme yapar mı yapsa da bu kadar uzun sürer mi emin değilim. Ben yüksek faiz dönemine girdiğimizi önümüzdeki 5-10 sene Türkiye'de faizlerin 2013 seviyelerine düşmeyeceği görüşündeyim. Ama bu tarz şeyler tahminden öteye gitmez. Bilmek mümkün değil.
Bence ABD'nin bu faiz arttırımı ile bütün finansal sistem patlayacak bu sefer. :p
trumpın kulağına birileri bunu fısıldadı onun için ticaret savaşlarını başlattı o bile bunu kurtaramayacak
Amaç Fed den kurtulmak [emoji6]
Bir gün bütün yasal paralar sanal para olacak bundan eminim ama ne zaman
Dünyadaki tüm rezerv paralar zaten şu anda dahi çok yüksek bir oranda sanal para. Sadece kaydi olarak yaratılan bu paralar normal bir veritabanında geleneksel yazılım teknolojisi ile yaratılıyor. Henüz kaydi para üreten veritabanı yazılımları blokchain teknolojisini kullanmıyor. Ama benzer (biraz daha ilkel) yöntemler kullanıyorlar. Tcmb'nin de benzer bir yazılım sistemi var.
Türkiyedeki para arzının sadece %10'u fiziki banknot. Kalan kısmı yazılım ile idare edilen dijital ve sanal para formatında.
Dünyadaki diğer merkez bankaları için de durum benzer.
Ayrıca tüm merkez bankaları kısa bir süre içinde kaydi para yarattıkları yazılım sistemlerini blockchain teknolojisine geçireceklerini söylüyorlar. Tcmb içinde de bu konuda çalışma yürüten bir grup olduğunu biliyorum.
300k aldiğim oranlar 32…92 araligi
halk 17.70
deniz 17.50
vakif 17.50
garanti 17.00
teb 17.50
ziraat 17.70
forumda 19 19.50 oranlar paylasiliyor banka calisanlarinada soyledim yok diyorlar...anlamadim bu isi...
Ben de anlamadım, geçen gün Vakıfbank şubesinde 17'nin üstünü zar zor telafuz ediyorlardı küsüratlarla, kaç müşteri atar gider yaptı başkaları 19-20 veriyor diye, umursamadılar. Sonra burada yine yüksek oranlar paylaşılmaya devam edildi. Pazarlık becerisiyle mi ilgili diyeceğim ama masadan kalkıp gideni de umursuyor görünmüyorlardı.
ÖB müşterisi olup olmamak oranlara etki ediyor olabilir belki. Ancak Burgan özelinde konuşursak onlar da 100k-1M fark etmez 19 veriyoruz, 1M üstü oran düşüyor demişti.
Banka tarafında müşterinin tüm bankalardaki toplam mevduatını görebildikleri bir sistem var mı bilmiyorum. Bu kadar özel bir bilgi açık olarak görüntülenemiyordur herhalde.
1M üstü varlığı olan nitelikli yatırımcı kapsamına girer diye bir bilgi vardı ama 1M aynı bankada olunca mı şartlar değişiyor yoksa farklı bankalardaki varlıkların toplamına bakarak mı sınıflandırıyorlar bilgim yok.
Aynı banka özelinde oranlar arasındaki bu farklar kurumdan kaynaklanamayacağına göre ya şube ya da müşteri faktörü etkili olmalı.
Doğru söylüyorsunuz burda deniz ile ilgili pek oran paylaşılmıyor, genelde siz paylaşıyorsunuz
Çoğu kişi "zaten düşük veriyordur" diye düşünüp araştırmadığı için heralde
Ben de denizbank'ta hiç mevduat bağlamadım
Geçen sene bir müşteri temsilcisi aramıştı çalışmak istermisiniz diye ama o zaman oran düşük olduğu için ilgilenmemiştim
Bugün arkadaşın sorması üzerine du bakim bi sorayım dedim ve mt'nin bana ilettiği oranlar bu şekilde
Temditlerde böyle güzel oranlar vermiyordur zannımca
Yoksa orayı yıkarlar :)
Denizbank özel bankacılık 19.25 veriyor zaten halihazırda
Avrupa yakası özel.
Bankalarda böyle bir uygulama olamaz. Yani bir banka elemanı bir kişinin başka bankadaki mevduat bilgisini göremez (KKB bilgileri var mesela bu şekilde x kişisinin kredi/limit/kimlik bilgilerini görebildikleri. Ama orda da hangi banka olduğu görünmez)
Ama tüm bankalar mevduat bilgilerini (başka bilgiler de var tabi) devletin ilgili kurumlarına bildirmek zorunda diye biliyorum.
Yani devlette var bu bilgiler