https://s18.directupload.net/images/190509/x359w4c3.jpg
Printable View
https://s18.directupload.net/images/190509/btie2ia9.jpg
yılbaşından bu yana pasta
https://s18.directupload.net/images/190509/am5tuppw.jpg
yılbaşından bu yana takas.
Benim bu şirkette kızdığım nokta 2016 sonunda pazarlama giderlerinin hasılata oranının %17,82'den 2018 sonunda %23,55 e çıkması.
Bu oranı kontrol edebilselerdi şirket sadece bu yıl 22m vergi öncesi fazla kar edecekti.
Hadi kıdem tazminatlarını filan düşelim ama o takdirde bile 13m vergi öncesi kara ilave olacaktı. Neler artmış özellikle ambalaj malzemesi ve fuar giderleri vs.
Hadi patron, bak Klimasan ne güzel kar açıkladı. Bakarsın sen de öyle güzel bir süpriz yaparsın. ( pek sanmıyorum ama 😂😂😂)
Bu şirketin bilançoyu her zaman en son gün açıklama ile ilgili fantazisi çok ileri boyutta. Zevkten dört köşe oluyorlar sanırım. İnsan arada bir iki pozisyon değiştirir yahu😂😂😂
Dun bir degisiklik yaptim ve bu hisse den aldim ...
Beraber kazanmak dilegi ile bakalim kaderimiz de ne var
2 yildir baya bir surundurdu bi de piyasa degeri komik kalmis bence 167milyona boyle bir sirket olur mu yaaaa
artik guzel gunler yakindir dedim... du bakalimm
Sayın venedik şirketlerin bilanço açıklama tarihleri aslında çalıştıkları bağımsız denetim firmalarının takvimleri ile ilgili.
Her ne kadar 3 ve 9 bilançoları bağımsız denetimden geçmese bile tutarlılık açısından 3 ve 9 UFRS bilançolarını da ücreti karşılığı onlara hazırlatıyorlar.
Halka açık bir çok şirketle ile çalışan bağımsız denetim firmaları da (sonuçta aynı çalışanları 3-4 şirketi inceliyor arka arkaya) açıklamaları takvime sokuyorlar; yılın başında anlaşmalarda da bunu belirtiyorlar. Bu anlaşmalarda 5 yıl boyunca günler pek değişmiyor. 5 yılın sonunda yeni bir bağımsız denetim firmasıyla anlaşıp takvimi öne çekerlerse daha erken açıklayabilirler. Yoksa bu durum değişmez.
Üstad alıştık zaten. SON DAKİKA gollerine😂😂😂
Bu hacimle...
Bana inandirici gelmiyor iyi bilanco hikayesi
ben bu bilançonun çok iyi geleceğine inanıyorum 10-12 arasındaki bilanço çok temiz 6,50-7,25 arasına oturtur.
Turizm çok iyi etkilerse o etkileyecektir.
YTD
Kurnaz bugün yeşil yakarak dikkat çekiyor. Tahtaya ördek arıyor. Bakalım ne için?
Arkadaslar Bist 84.binde fiyati 4.1X lardi..
Bugun fiyat 4.2X yani olmus fiyatta..yoksa bu dususte saglam durmasi bilanco beklentisindem cik olu fiyatindan...bilanco cok iyi olsa haberleri olurdu..6..7 liraya cikaracaklari kagidi buradan maliyet yaptıramazlar millete
2019/1 çeyrek. 7.035.223 TL.
7 milyon kar geldi ben fazla bekliyordum
7.035.223 geçen yıl ile aynı
defter değeri 8 lere çıktı hadi bakalım ne kadar daha tutabilecekler
Faaliyet ve finansman giderlerini her zaman yaptığı gibi şişirerek karı aşağı çekmeyi o kadar güzel ayarlıyorlar ki helal olsun.
Su ekonomik ortamda kar getirmis
Duzenli kar getiren sirket
Sermayesi kadar kari olan...fiyati diplerde ...
Isterseler alirlar
Ki bence son gunlerde de bayagi dokulen olmustur...
Gerci benim icin farkeden durum yok..
3 tavan olursa zarar cikacak...😊
Ticari Alacaklar artmış bu iyi mi bilemedim. Stoklar uzun bir aradan sonra 12 milyon tl azalmış bu çok iyi, borçlar geçen döneme göre azalmış görüntü itibarıyla vergi ödemeleri falan düşünülünce çok iyi bir bilanço açıklamış, bu hisseyi burada tutamazlar, hissede olanlara hayırlı olsun YTD
Yurt dışı satışlarını geçen yıla oran ile çok güzel arttırmış. Yurt içi satışlarında biraz azalma var. Bu ekonomik krizde büyük iş çıkartıyorlar ama yatırımcısına hiç faydaları yok.
Bilanço derinlemesine incelendiğinde bence harika çok fazla kağıt kürek oyunu da olmamış bu sefer
Geçen sene hiç bir olumsuzluk (seçim dolar faiz) olmamasına rağmen 7 milyon kar geldi bu sene tüm olumsuzluklar a rağmen değişen birsey yok birde karton fabrikası ve eski porselen fabrikası kapanmasına rağmen 7 milyon kar şu ortamda süper kar diyebiliriz
Geçen sene karını koruyanlar ve artiranlar hisseye olumlu yansıdı koruyamayamlar ise çok sert satışlar gördü
Haftaya hisse de tahmin yurutmek imkansiz hep ters hareketler sergiledi bilanço sonrası
Açıklanan bilanço bizi buralardan aşağı düşürmez. Defter değiri 7,85 TL olan bir hissemiz var fakat 4,23 TL işlem görüyoruz. Bu bilançoyu satın alacak baba yiğitler arıyoruz. Bir gün keşfedildiğin de hak ettiği yerlere gelecektir.
Mayıs başından beri alınan malların neredeyse tamamı emeklilik fonlarına gitti. Dün bugün hariç 280k artılar.
Bilançoda alınan sipariş avansları var 53m.
Aynı zamanda 10 milyan tl cari dönem reeskont gideri yazmışlar ki 2018 yılında bu gider toplamda 6m olmuştu. Büyük ihtimalle bu rakam ticari borçlarının azalışından kaynaklanıyor. Sorduğum denetçi arkadaş, 2018 yılında ticari borçlar için yazdığı reeskont gelirinin bu sene borcun kapanması karşılığı gider olarak yazılacağını belirtti. Zaten ticari borçlar tutarı da 54m den 38m ye düştü. Eğer ticari alacaklarında bir sıkıntı yaşamazsa büyük ihtimal yıl sonunda ciddi bir kar görürüz. (Artan ihracat, 10 çeyrek sonunda ilk defa hasılata göre kümülatif oranı düşen pazarlama gideri.)
Haa bu durumun hisse fiyatına yansıması olur mu bilemem; büyük bir ele ihtiyaç var kağıtta.
Satışlara direniyor Kutpo. Satıcıda yok ortada işin gerçeği. Sorun her zaman ki gibi ortalık düzelip borsaya alıcı geldiğinde düşen bir çok hissenin aynı şekilde tekrar yükselmesi. Bu duruma ayak uydurmayan hepimizi çileden çıkaran o tepkisiz hali. Bakalım aynı filmi mi seyredeceğiz yine.
Satıcılar isteksiz bilanço gayet iyi döviz pozisyonu da artmış 10 milyon burdan dönmesi gerekir ama bist malum 79 binler konuşmaya başladı hükümet tek sorun istanbul seçimi gibi davranıyor
Bizi yanıltmamaya devam ediyor hissemiz. 😂😂😂
Sayın venedik bu kağnının müdavimisiniz gibi. 5 leri bari görmez mi hiç mi hareket etmez bu. Ne dersiniz
Venus_V3_5570 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hisse 5’e de gider 10’ a da gider. Patronun canı ne zaman isteyecek önemli olan o.
Patron 3 sene önce aldığını şimdi neden almaz aynı fiyattan anlamış değilim
Hisse de hacım yine yerler de cumaya kadar bir hareket yapacak ama nereye olur orası belli değil birde yukselmeyen düşer diye bir tabir var bakalım neler olacak
Burdan aşağısı olması için ülkenin iflasını vermesi gerekiyor. Buraları dip bence. 4TL civarlarında dip çalışmaları devam ediyor.
Patron bu hisseyi alıyormuydu yoksa yedire yedire bir güzel dağıttımı? Şimdi de önce ky sonra elinde blok hisse olan orta ölöekli yatırımcıları bezdirme polştakası mı uyguluyorlar. Emeklilik fonları patronun bilgisi ve ilgisi dahilindemi yoksa onları da bezdirmeye uğraşıyorlar. Burası borsa kim kimi öperse. Enişte misali.
Hissenin bu fiyatlara gelmesi yabancı satisi%20 lerden %1 indi olumsuz haberlerde etkili oldu karton fabrikası kapandı şirket içi üretim yapması ve eski olan porselen fabrikasında geniş kapsamlı bakım ve yenileme için üretim durdu tek olumlu haber ise geçen seneki Bilançoyu ve karı korudu 7 milyon geldi Sayet 3 milyon kar veya zarar açıklasaydi suan 3.70 lerde olurduk borsada örnekleri çok
Fon son 1 ayda 400 bin aldı almamış olsa yine 3.70 leri görmüştük sadece fiyat olarak dumesini önledi yabancı yada patron el atması gerekir yoksa zaman kaybi na devam
Ky’cının elindeki malı alması çok kolay. Hissede dağınık ufak lotlar mevcut. Bu büyük oranda değil. Şayet hisseyi yukarı yönde kaldırmaya karar verirlerse ky her yukarı gidişte malı çıkacak ve hisseyi götürenler malı toplaya toplaya iyi yerlere taşıyacaklardır. Yeter ki istesinler. Kutpo’nun hastasıyım😂😂😂