)) 3 film birden bedavası bile var bol parçalı bulutlu, Maltepe camii kar$ısı..
Printable View
https://i.hizliresim.com/ODGr0Z.png
makarnapuskevitmakarnapuskevitmakarnaouskevitmakar napuskevitmakarnapuskevitmakarnaouskevitmakar
https://i.hizliresim.com/NDzLZa.png
Bu ikili dip yapmış da haberimiz yok
baya yararlı bir durum
ne adrenalin kagıtmış nasıl da daha once kesfetmemişim enterhesan
bugun dunku 5 i alırsa baya iyi olacak
makarnpuskevitmakarpuskevitmakarnpuskevitmakarpusk evitmakarnpuskevitmakarpuskevitmakarnaaaamakarnaaa
Sn. Muha, burda bu bankanin her daldan yatirimcisi var. Ortaklarini incitmemeye calisalim. Demesi kolay, biz de o hataya dusuyoruz yazarken genelde maalesef. Sonucta topige herkes bir sekilde faydali olmaya calisiyor.
http://share.matriksdata.com/Images/...1555118469.png
Ortak onlari hicbiri tutmuyor ya. Credit dun bosalttigi 2 milyon lotu aliyor. Citi 3-4 gun once vermisti. Doce bir alip bir veriyor. Meri de her gun alip veriyor (arada bir gercek yabanci ordinosu olmayinca).
At izi it izine, it izi ayi izine karisali cok oldu. Takaslara bile bakmiyorum ben son 6 aydir.
Evet dikkat etmek lazım puskevit zaten alınacak bişey yok da makarna ya dikkat etmek lazım hassas konu insan bazen sabır tası olsa tutamıyor kendini baskı ,anomali okadar fazla ki yine de dikkat etmek lazım katılıyorum size.
adı ustunde Halk bankası ama digerlerinde oldugu gibi ipler yabancıda maalesef
kimse aldığını tutmuyor ki hatta tutana gülüyorlar. faizde herkes. sabancı holding iş bankası gibi dev sağlam kağıtlar da yerlerde sürükleniyor. kimse almıyor. herkes günde bir kaç kademe buldumu ver kaç yarın aynısı öbürgün aynısı.
Evet aynen dediginiz gibi. Ben de maalesef yapiyorum bunu bazen sinirden. Ama sonuc olarak burada para kazanmaya calisiyoruz ve herkes bir sekilde katkida bulunuyor dusuncelerini begensek de begenmesek de.
Hizliresim disardan acilmiyor. Birsey koyarsaniz 666kb.com ya da imgyukle.com'a atarsaniz gorebiliriz biz de.
http://share.matriksdata.com/Images/...1627190373.png
Amma 6.90'mis bu da.
http://share.matriksdata.com/Images/...1632363749.png
Herif ne güzel bir gün kamulara, diğer gün ozellere, çevirip çevirip veriyor aşağı. Yarın yine sıra bizde.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bugun hepsine Verdi. Nazar degmesin, 6.80'den alici geliyor bu uyuz essege.
http://share.matriksdata.com/Images/...1726077621.png
cia başkanı gelmiş hadi inşallah halkbankcılar olarak şu ofac mevzu netleşsin.
CAVUSOGLU: ABD ambargosu konusunda onumuzdeki gunlerde gelişmeler olacak .....
işte b u haber cook onemli ...
encok etkilenecek olan belli...
Bu gelismelerden kasit 2 bakanin listeden cikarilmasi ve tarifler. OFAC oldugunu zannetmiyorum. O yilan hikayesi kim bilir ne zaman bitecek artik.
http://share.matriksdata.com/Images/...1816142540.png
Bugün alan elin oğlu yarın 7 nin üstüne satmak için sıraya girer.
Ben yedi lira altında yine ufak bir miktarla alsat işlerine başladım, fiyat iyi, satarsam kar cebe, satamazsam da zararı yok yallah uzun vadelilerin yanına. Maksat eğlence olsun.
Yoksa iki hafta biri bir şey demeden, bir olay olmadan geçmiyor bu ülkede, borsayı dövizi vb. takip eden adam kafayı sıyırır valla.
Al bak halkbanka, geçen hafta sekizler konuşuluyordu bastı aşağıya yine.
Portföyün aslan payı halkbankta, ikinci büyük kısım isc'de.
Yurtdışında da borsalar çatırdıyor, insan hissede olunca korkulu gözlerle izlemekten başka şey de gelmiyor elinden.
''ABD hazinesi , bu hafta genel toplam olarak 276 milyar dolar ile tarihinin en yüksek haftalık borçlanmasını yapacak.Bir yandan artan harcamalar ,diğer yandan vergi indirimleri nedeniyle azalan hazine gelirleri ile yükselen bütçe açığını daha yüksek borçlanma oranıyla çevirirken,talep konusunda da soru işaretleri var.ABD Hazinesi itfasının üzerinde borçlanırken ,aynı zamanda Fed de bilançosunu aylık 50 milyar doların küçülteceği için(32 milyar doları bu hafta) ,itfa edilen tahvilleri için yeniden ihale müşterileri arasında olmayacak,bu yüzden Rusya'nın ABD hazine kağıtlarını tamamen satıp piyasadan çıkması,ABD Hazine kağıtlarının en büyük dış müşterisi Çin'in ise mevcut stokunu muhafaza etse de ilave yeni talebinin olmaması nedeniyle son ihalelerde olduğu gibi talep büyük ölçüde iç piyasaya bağlı olacak.Bir yandan Fed en büyük müşteri olarak ihaleye katılmazken hem artan borçlanma arzını karşılayacak hem de Fed'in boşluğunu dolduracak kadar yeterli talep gelip gelmeyeceği global piyasaların bu hafta takip edeceği en önemli gündem maddelerinden biri olacak.
Talebin yeterli düzeyde olmaması faizlerde keskin bir yükselişe ve bu da global borsalarda sert satışlara neden olabilir,dikkatle takip edeceğiz ''
Sayın TH , bugün kısmen global satış dalgasını gördük . Soru devam eder mi ? Bugün cazibesne öteden beri kapıldığım SAHOL ün şelale fiatına dayanamayıp yüklü girdim.
onun sorusunu pek çok kez işledim geçmişte, gelmiş geçmiş en büyük borsa spekülatörü olan Jesse Livermore'dan bile örnek vermiştim (adam maliyet düşürme için borsadaki en ahmakça stratejidir demişti), cost averaging (maliyet düşürmek) iyi bir strateji değildir, bir kaç kez sizin avantajınıza çalışmış olması bunun doğru olduğunu göstermez, 3 kere uygularsınız sizi kurtarır ama 4. kez uyguladığında elde patlar, sonra da bir bakmışsınız kağıtta çok uzun yıllar boyunca hapis kalmışsınız, prensip olarak zarardaki bir pozisyona ek alım yapılmamalıdır, her nedense TR'deki KY'lar maliyet düşürme hastasıdır ve her fırsatta bunu uygulamaya çalışırlar ancak yanlış yapıyorlar, sportif kağıtlarını taşıyanlara bir sorsunlar bakalım maliyet düşürme stratejisini onlar nasıl buluyorlar.
SAHOL hayırlı olsun Binbaşım. Global satışlara öncülük edecek olan piyasa ABD piyasasıdır. ABD piyasasında volatilite artmış olsa da ben bu satışların şelaleye dönüşmesini beklemiyorum. Neden? Çünkü şirketler deli gibi kendi hisselerini almaya hala tam gaz devam ediyorlar da ondan. 2018'de ABD'deki hisse geri alımları zirve yaptı ve 1 trilyon doları aşacak. Borsalar için en önemli mevzu FED'in köşeye sıkışmış olmasıdır, opsiyonlarının iyice azalmış olmasıdır. Ben tam senin tersi bir beklenti içindeyim yani melt-up olacak diyorum. Melt-up bir borsa deyimidir ve beklenmedik ani ve de şiddetli yukarı yönde bir hareketi tanımlar. Yılda 1 trilyon dolarlık hisse geri alımı olan bir piyasada melt-down olmaz melt-up olur diye düşünüyorum.
2018 yılı aslında 2006 yılı ile büyük benzerlik gösteriyor. 2006'nın ardından 2007 yılında biliyorsunuz tüm dünya borsaları yeni zirveleri görmüştü. 2008'de ABD sub-prime mortgage krizinin tetiklediği şelale formasyonu ortaya çıkmıştı.
Boğa piyasası devreye girdiğinde yüksek bir prim oluşmadan bu piyasa kolay kolay sona ermiyor. Size ABD borsalarındaki boğa piyasaları sürelerinden örnekler vereyim:
- 1932'de başlayan boğa piyasası 14 yıl sürdü ve endekste %815 lik bir artış yaşandı.
- 1947'de başlayan boğa piyasası 15 yıl sürdü ve endekste %936 lık bir artış yaşandı.
- 1974'de başlayan boğa piyasası 13 yıl sürdü ve endekste %845 lik bir artış yaşandı.
- 1988'de başlayan boğa piyasası 12 yıl sürdü ve endekste %817 lik bir artış yaşandı.
Özetle, gerçek bir boğa piyasası 12 ila 15 yıl arası sürüyor ve bu süreçte endekste %800-900 gibi artışlar yaşanıyor. ABD'deki mevcut boğa piyasası Mart 2009'dan bu yana 9.5 yıldır devam etmektedir ve şu ana kadar en dipten %350 gibi bir artış yaşandı endekste. Eğer küresel ciddi bir kriz çıkmaz ise bu boğa piyasasının asgari 2 yılı daha var demektir.
İki gün sonraki ppk kararı bu hafta piyasayı yönlendirir.
Beklenti nedir bilmiyorum ama faizler geçen seferki gibi beklentilerden farklı bir oranda değiştirilirse (artış, aynı veya indirim?) yine savruluruz yeni seviyelere.
[QUOTE=illim;2765834]https://resmim.net/f/swTc38.png
https://resmim.net/f/ldUqgG.png
alan satiyor izlenimi olsada...ilk iki yabancida hafifte olsa trend degisim sinyali var gibi...özellikle dauche dip surecinde futursuzca satarken kismi de olsa alici yonde boy gosterme egiliminde gibi...bakalim zaman ne gosterecek...
https://resmim.net/f/OzVCco.png
Th reis fener hissesi nerden cikti neden yatirim yaptin kendine bile hayri ve derinligi olmayan bir hisseye?seni tanidigimiz icin bilirizki garantici bir yatirimcisin her hisseyede girecek bir profilde degilsin hatta endex ilk 5 disina cikicak biri degilsin?!?!neden bir piyasa profosyoneli fener alsin?ne gordunde fenerde pozisyon actin?
Simdiden cvbin icin tesekkur ederim reis
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hocam HALKB'de 7 Ağustos 2017 de satış baskısı start almıştı. Aradan 14 aydan uzun bir zaman geçmiş. Bu satış baskısı sürecinde hisse 1 ileri 3 geri modundaydı, ama bu mod artık 1 geri 2 ileri moduna ya halihazırda evrildi ya da evrilmek üzere. HALKB artık satış baskısı sürecini atlatmıştır. Borsacılar arabayı dikiz aynasına bakarak sürmeyi ilke edindiğinden her zaman geçmiş performansın geleceğe ayni şekilde yansıyacağını farz ederler. Böyle yaptıklarında da önlerine çıkan ilk virajda arabayı şarampole yuvarlarlar. Çok kısa vadeye odaklanmamak lazım tabi eğer kısa vade momentum treyderi değilseniz.
Not: Evrilmek kelimesini bana kazandıran ilim arkadaşımıza tşk ederim.
[QUOTE=illim;2770317]nerden nereye ekim ilk iki icin dipten cikis olmuş gibi...bakalim assolistler alima devam edebilecekmi...
https://resmim.net/f/QiVI85.png
https://resmim.net/f/ilpPOd.png
Kesinlikle haklisin reis...bist koca bir kumarhane gorunumunde artik,kaya gibi saglam devletin bankasini bile halk,vakif i bile maymun etmislerse fenerede girilir ihlasada girilir bu piyasada ,mantik aranmamasi gerekiyor artik bu piyasada bul karayi al parayi ya dondu resmen piyasa.oz sermayeyi yemis batik gorunumundeki fenerle 2 / 3 yillik kàriyla kendini amorti eden halk ayni risk primindeler.birbirinden farklari yok 2 hisseninde,
SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Binbaşım, yukarıdaki detayı atlamışım. Senin bilgi kaynakların sana hatalı bilgi veriyor, benden söylemesi. Daha geçen Mart ayında tek 1 haftada ABD Hazinesi 294 milyar dolarlık borçlanma yapmıştı, o zaman bu haftaki 276 milyar dolarlık borçlanma ABD Hazinesi tarihinin en yüksek borçlanması olmuyor demektir. Geçen Mart ayındaki bu 294 milyar dolarlık borçlanma için açık artırmalar yapıldığında ve süreç sona erdiğinde ABD borsaları en tepeden %10 gibi düşmüş durumdaydı ve S&P500 endeksi 2500'e kadar düşmüştü. Bunun hemen akabinde Nisan başında çıkış trendi başladı ve S&P500 endeksi 6 aydan az bir sürede %20 çıkarak hemen hemen 3000'e ulaştı. Bu bilgi de benden olsun. Bilgi kaynaklarını doğru bilgi vermeleri için uyarmanı naçizane tavsiye ederim.
ABD bütçe açığı yılda 1 trilyon dolardan fazla açık veriyor ve bundan sonra bu açık daha da artarak devam edecek. Oradaki cari açık da oldukça yüksek, ayda 50-60 milyar dolar arası bir cari açık veriyorlar gayet istikrarlı bir şekilde hem de çok uzun yıllardır. Dış ticaret açığı da benzer bir trend çiziyor ve sürekli yüksek derecede açık veriyor. Öte yandan dolar gücüne güç katıyor. Mantık diyor ki "bu durum sürdürülemez". Teknenin bordasında delikler var ve bu deliklerin hem sayısı hem de boyutları sürekli artıyor ama gelgelelim bu tekne batacağı yerde daha süratli gidiyor. Böyle bir şey gerçekten de olabilir mi yahu?
HALKB'de tam anlamıyla bir işlem hacmi patlaması yaşıyoruz son haftalarda. Son 4 haftalık işlem hacmi 1.8 milyar lota yakın olmuş. Demek ki son 4 haftada tedavüldeki hisselerin tümü 3 kere el değiştirmiş. Yıllık bazda ise tedavüldeki hisselerin tümünün 39 kere el değiştirmesi ile eşdeğerdir bu. Anormal derecede yüksek bir hacimdir bu. Günlük hareket marjımız ortalama %5 gibi. Bu büyüklükte bir marj doğal olarak treyderlerin iştahını kabartıyor ve tahtamız günlük al-satçılarla açıkçıların istilasına uğruyor. Bu istila sonucunda hem hisse stabilize olamıyor hem de normal şartlarda daha ufak olması gereken günlük marj olması gerekenden çok daha büyük gerçekleşiyor. Kendi kendini besleyen türden bir döngü var tahtada. Günlük marjın yüksek olması günlük al-satçılarla açıkçıları tahtaya davet ediyor, onların bu davete icazet göstermesi ile günlük marj daha da artıyor, bu artış sonucunda tahtaya daha da fazla al-satçı ile açıkçı üşüşüyor ve tüm bunlar birbirini beslediği için ortaya kendi kendini besleyen bir döngü çıkmış oluyor. Tüm bu oyuncular her işlem günü kendi aralarında bir savaş veriyorlar tahtada ve birbirlerinin cebinden para almaya çalışıyorlar. Sonuçta da hisse ne yukarı yönde ne de aşağı yönde kalıcı bir tepki veremiyor. Peki, bu döngüyü ne kırabilir? Banka ile ilgili somut bir gelişme yaşandığında, bu gelişmenin yönü ne tarafa ise bu döngü o tarafa doğru sert bir kırılma yaşayacaktır.