Teşekkür ederim. Tam gaz biriktirmeye devam maliyet düşürmek için blok alım(Çok zararda olduğum hisseler için) yapmak da mantıklı olabilir sanırım.
Ayrıca Deva'nın artışı isim benzerliğinden olabilir mi? Malum yeni bir parti tanıtıldı.
Printable View
https://www.tradingview.com/x/cAOe7ew7/
Kırmızıya dikkat
Haha bizim ülkemizde her sey olabilir. Ecilc bile adinda ilac var diye uctu ki gelirinin ilacla alakasi yok :)
LG-H815 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
selamlar sn. cautionary size bir kaç sorum olacak
1- küresel kriz içinde olduğumuza dair tespitleriniz var mı?
2- eğer küresel kriz içinde olduğumuza kani olursanız hisse pozisyonlarınızda minimum seviyeniz nedir?
3- hedge mekanizması bizim piyasalar için fazlasıyla bozuk değil mi? mesela bugün viop çok kayıp kapatmadı ama mesela portföyde şu hisseler olsa: tekfen -%5, pegasus -%4, otokar -%5, petkim -%1,8 kapattı. bu durumdaki kayıplar nasıl telafi edilebilir?
4- dow -%5 yaparken ons neden düşüyor? şu an gözüken tüm nakit getiren varlıklar satılıyor. bitcoin de dahil. amerikan tahvil faizleri bu kadar düşükken güvenli liman nasıl olabiliyor?
bu dow boyle giderse haftalik 100bin alti kapanis beklemiyoruz beklentisi yatabilir mi hocam.
1-Sebep ne olursa olsun, eğer dünya büyümesinin %2 altına inme ihtimali varsa.,bu global resesyondur ve krizdir.
2- kriz anlarında hisse miktarım max olur..ama %100 koruma altına alınmış şekilde devam eder...orta vade vade al verene kadar koruma devam eder.
3- kısa vade bire bir hareket etmez...ama aracımızı unutmayalım...endeks getirisini yenmek..portföy getiri olarak endeksi yenerse, hedge pozisyon kayıbı telafi eder, portföyün endeksi yenme miktarınca da artı kazanç sağlar.
4-bazen mantık askıya alınır...yangından kaçarken kimse üçün beşin hesabını yapmaz...ortalık biraz durulunca ons toparlar bence..ama şu an ne var ne yok likite geçip, onunla da bono alınan bir ortam var.
merhaba
DGKLB bilançosunu inceleme imkanınız oldu mu sayın Cautionary.
firma yatırımlarını 2020 yılında oldukça artıracak gibi ama virüs konusu sarsacak gibi görünüyor.
Ben de bir yöntem söyliyeyim arkadaşlar.Ama bu yöntem hakkında tartışmam,hiç bir soruya cevap vermem.Elinizdeki tüm kağıtları yarın sabah satın ve düşüşe oynayın veya bekleyin nakitte.Nakit kısmı dolar olabilir.Lütfen neden niçin falan demeyin benim düşüncem ve tahminim bu şekilde tartışmaya ve açıklamaya kapalı bir tahmin.
Evet, detay bakmadım ama..,daha doğrusu şu ortamda detay bilanço bakmak anlamsız...Doğtaş da 2019 dan pek beklentim yoktu...ama 2020 de yeni mağazaların ve ihracatın devreye girmesi ile çok güzel bilançolar bekliyordum..ancak şu ortamda özellikle ihracat piyasası yalan olmuş olabilir...millet can derdinde, makarna ve tuvalet kağıdı dışında bir şeyle ilgilenilmiyor...şu ortamda mobilya satışları da zayıf kalır, özellikle ilk yarıda...ama tekrar maliyetime geldiği için bir miktar daha hisse alabilirim ( 2 üzerinden az bir şey realizasyon yapmıştım).
Sn cautionary merhaba,
Dünyanın global resesyona girme ihtimalinin kordsa’nın satışlarını etkileyeceğini düşünüyor musunuz?
Bir de hisse alışı için uygun fiyat olduğunu düşündüğünüzde endekse de çok güvenmediğiniz zamanlarda yine alım yapıyormusunuz?
Hisse adı söyleyerek manipülatif davranmazsanız. Eğer hisse adı söyleyerek manipülatif davranılsaydı olağan şüphelilerde sıralamada son sıralarda olurdunuz. Neyse sizin tercihinizdir.
Bahsettiğiniz şirkette özel bir durum olmayıp muhtemelen likidite sağlayıcılığı anlamında aracı kurum kapanış seansında işlem yapıyordur. Yani toplam işlem hacmi çok düşük olduğu için gün içinde negatif oluşup karanlık odada dünkü seviyede kapanıyordur.
Bahsettiğiniz şirketin kendi endeksi ile betasına bakmanızda fayda var. Yani xu100 ile değil örneğin banka ise bankacılık endeksi ile...
Bugun bütün rafineri şirketlerinin tahtaları savaş alanına dönerken, Tüpraş sadece %3 düştü. Sanırım piyasada malı karşılayacak adam olmadığı için yabancılar satışa geçmedi
Amerikanın en büyük rafineri şirketi Valero, %10 çakıldı
THY geri alım yapacağını duyurdu, çok hatalı karar , büyükler nasıl olsa şirket karşılıyor diye sattı.
Enayi gibi 92'den sağlam maliyetlendim tüpraşta, ama sanırım daha düşeceği yer var :d
Gereksiz satış yediğini düşündüğüm bazı hisseler var, LOGO gibi. Tahtada karşılayan olmadığı için, anormal fiyatlamalar oluyor bence.
Verilere bakınca durum vahim gibi gözüküyor
Isveç, Danimarka, Almanya, Ispanya kontrolden çıkmış durumda, artış hızlandı
Kore harika iş çıkardı, baya baya kontrol altına almak üzereler.
Çin Çang Çonglara helal olsun
Alman disiplini deriz, bu heriflerin bu salgınla mücadele şekline bakıyorum dehşete düşüyorum. Biz bile daha iyi iş çıkardık
Tayland, Israil, Malezya da çok çok başarılı
Bence 2 ay sonra kimse korona morona konuşmayacak ..
Pegiye 36 dan kamikaze atıp batacaksam da batayım
Atın ölümü arpadan olsun
Endekse güvenmediğim için..ya da orta vade sat sinyali olduğu İçin diyelim...zaten portföy hedge li.Bu nedenle orta uzun vade uygun yere gelmeye başladığını düşündüğüm hissede alım yaparım.
Kordsa tabii ki etkilenecek...ben de alımlara başladım bunda da...düşüş sürebilir, bende alımlara devam ederim.
Sn Cautionary
KChol'un bugun endeksten fazla düşmesinin nedenini, ihracata dayalı büyüme modeli yüzünden olduğunu söyleyebilirmiyiz?
Bilmediğimiz başka sıkıntılar yoktur inşallah holding'de
Tırsmamak elde değil.
Hiç tasvip etmediğim tarz...kumar ile yatırım farklı kategoriler...Pegasus değil bu fiyattan, 50 altında her fiyattan fırsat bence...belki 30 lu fiyatlardan bile alım yapma fırsatımız olacak...ama kesin çıkar, kesin ciddi kar bırakır diyemem..hiç bir hissede ağırlığı portföyün %20 si üzerine çıkarmam..hiç bir hisse de kesin çıkar diye çok bel bağlamam...işlerin her zaman ter gitme ihtimalini göz önümde bulundururum.
Abi ben trade ediyorum. Alırım aynı gün yüzde 5 yukarı gelir basar geçerim.
Senin twitterda ki paylaşımlarının da etkisi ile bu kötü zamanları düşük hasar ile atlattım.
Kedime ait borsa hesabım yok. Borsada param yok, borsa haricinde de yok :dvr:
arkadaşlarımın portföylerini yönetip karın bir kısmını alıyorum harçlık oluyor.
Burada bu kadar vakit geçirmemin sebebi ilerisi için
Para kazanmaya başlayınca inşallah sizden öğrendiklerimi uygulayacağım. Bütün paylaşımlar için minnettarım
Saygılar
Pegasus'un THY karşısında şu avantajı var
En azından hissedarlar lehine yönetildiğinden eminim.
Güzel fırsatlar olabilir harbi.
Bu tempoyla devam edersen, 20 yıl sonra ciddi büyüklükte bir portföy yönetiyor olursun..kendi portföyünü yani...yeter ki riski nispeten az, getirisi makul yolu seç...aşırı hırs ve daha çok kazanma/ kazandırma hırsı finansal piyasalardaki en önemli başarısızlık sebebi.
İnşallah abi :) Son zamanlar bana ciddi tecrübe sağladı. Notların arasına büyük harfler ile yazmam ve unutmamam gerek
Senin hisse alırken uyguladığın kurallar gibi kendime kurallar koyuyorum
Kendi trade kurallarım çerçevesinde olabildiğince duygusallıktan uzak hareketler yapmaya çalışıyorum
Bu arada filmin (basic instinct) başından anladığım kadarıyla devamı da pek hayra alamet değil :kahkah: :kahkah: Gecenin 12 si yanlış filmdeyim sanırım :dvr: :dvr:
:kahkah: :kahkah: İnşallah olmaz
Ben şimdi yazıyorum 36 gelsin kamikaze atacam diye de, konuşmak kolay
Geldiği zaman dötüm yemeyedebilir :)
Benim kafamda 1200 ema geldiği zaman(36 tl civarı), elimdeki miktarın yarısı ile almak var. Günlük haftalık belirleyeceğim kar oranına gelirse kar satışı yaparım.Nakit kalan miktarın yarısını da geçmişte ema 1200'e geldiğinde aşağısında maks %kaç düşmüş hesaplar oradan alırım. 3. kurşun ise kullandığım al sinyallerinde bir kıpırdanma görünce atarım. Stop fiyatı ise piyasa şartlarına göre değişir. Stopu da parça parça yaparım
Parçalı alım ve belirlenen yerden kol kesmek önemli. Oluşturulan strateji çerçevesinde robot gibi hareket etmek ve panik yapmamak gerek bence. Tabii ytd.
Warren Buffet bile ilk ekz böyle bir salgına tanık oluyor piyasları etkileyen. 36 dan bütün parayla girme cesaretinizi takdir ediyorum.
Trump Avrupa ile uçuşları durdurmuş. Bi nebze THY’ye yarayabilir.
Bugün ilaç ve gıda hisseleri almak ne kadar mantıklı sizce? Yurt dışı piyasalarda bu tür hisseler virüs ortamında iyi prim yapmış. Bizde de en azından bikaçgün yükseliş devam eder mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kişisel tercihinizdir. Estağfurullah.
Hangi şirket olduğunu tahmin edebiliyordum ancak tüm okuyanların bilmesi için sizden bilinmesinin daha sağlıklı olacağını düşünmüştüm. Aynı şirketin ana ortağında da aynı durum mevcut. Tamamen likidite sağlayıcılık mekanizması ile ilgili ve düşük lotlarla gerçekleşen bir eylem. Bizim amacımız şirketin değer ile fiyatı arasındaki farktan yararlanmak ki ve beklemek. Bu aralar bunun için nispeten daha az zaman ayırabiliriz gibi geliyor...
Hazır mıyız gençler!!! Mümkünse bir hafta izin alın, ya da evden çalışmama:) şansınız varsa onu kullanın. Bu günler tarihi günler ve bu eğitimi iyi değerlendirin. Not alın, ss alın...bir yerlere kaydedin bu hareketleri.
Not1:dün çok sağlam durduk, bugün öyle olmayabilir.., Asya dağılmış durumda...100 bin altında kalırsak 95 e doğru inebiliriz.
Not2: az az ve farklı hisselerden alıma devam ederim...nasılsa hedge pozisyonum gibi sağlam bir finansörüm var!
Sat sinyali ala dönünceye kadar %100 hedge pozisyonum devam eder...%15 i asmış düşüş sat sinyali sonrası. 200 bin tl lik bir portföy için 30 bin tl kazanç demek. İşte buradan gelen parayı yeni hisse alımında kullanıyorum. Düştükçe para geliyor, ben de gelen parayı hisseye yatırıyorum... hisseler düşüyor ama portföy düşmüyor:)
Not: böyle bir hedge poz icin 20 bin tl rahat rahat yeterli olurdu...yani 20 bin tl ile 200 bin tl lik portföyü hedge edebiliyorsun.