6 aylık 27.000 adet civarı traktör satışı 2,9 milyar TL net kâr gelebilir
Senelik de 52 bin traktör satışı, 6 milyar TL net kâr olabilir
Ytd
Tamamen kafadan atmasyondur
Printable View
Elektrikli traktör üretimi planı vs si var mı?
Ytd syg
Selamlar;
Şimdi bir Zihni Sinir procesi :) (nüktedir)
O traktörün üstüne yüksek kapasiteli sarj etme imkanına sahip bir güneş paneli entegre edilse ???
Fakat ilk aklıma gelen mesela, traktörlerde acemi kullanım esnasında takla durumu olabiliyormuş(öndeki sabitlenen ağırlıklar bu yüzden) ya da o kadar verimli bir ünite imkanı olur mu meçhul.
Syg.
Hasat zamanı traktörler yeri geliyor 14-16 saat çalışmak zorunda kalıyor. Günümüz pil veya başka bir teknoloji ile bu kadar saat durmadan çalışacak elektrikli traktör üretmek mümkün değil maalesef. Ama her yeni günde yeni bir teknoloji geliştiriliyor, belki onu da yaparlar. Kim bilir :)
TürkTraktör, 2020 yılının başında lansmanını yaptığı yerli kazıcı yükleyicilerde 1000. iş makinesi üretimini gerçekleştirdi04/07/2023 13:29:34
TürkTraktör’ün bininci yerli üretim kazıcı yükleyiciyi banttan indirdiği törende konuşan TürkTraktör Şirket Lideri Aykut Özüner, 70. yılına gün sayan TürkTraktör’ün ilk günkü heyecanla Türkiye için değer yaratmaya devam ettiğini belirtti. Özüner, “Bu doğrultuda kıymet verdiğimiz konuların başında yerli üretim geliyor. ‘Şehirleri Dönüştürür, Geleceğe Hazırlar’ amacımız ışığında iş makineleri alanında da 2020 yılından bu yana yerli üretim gerçekleştiriyoruz. Üç yıl gibi kısa bir süre içerisinde iş makineleri üretiminde geldiğimiz nokta, ortaya koyduğumuz emeğin en somut göstergesi. Hepimiz için önemli bir kilometre taşı olan 1000. iş makinesi vesilesiyle, büyük bir özveri sergileyen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.
CASE ve New Holland markalarının çatısı altında yalın üretim prensibiyle üretilen yerli kazıcı yükleyicileri, Türkiye genelindeki yaygın bayi ağı ve etkin satış sonrası hizmetleriyle müşterilerin beğenisine sunduklarını belirten TürkTraktör İş Makineleri İş Lideri Boğaç Ertekin, “Yerli kazıcı yükleyicilerimizin 1000. üretimini gerçekleştirmiş olmaktan büyük gurur duyuyoruz. 2013 yılında iş makineleri sektöründeki faaliyetlerine başlayan TürkTraktör, 2020 yılı başında ilk kazıcı yükleyicilerini banttan indirerek yerli üretimine başladı. Kısa sürede gerçekleştirdiğimiz ilerleme ve yatırımlarımız bu sektöre olan inancımızın göstergesidir. Faz 5 geçişi ile motorundan tasarımına kadar köklü bir değişiklik geçiren ve farklı ihtiyaçlara yönelik beklentileri karşılayan 5 farklı yerli kazıcı yükleyici modelimizle pazarda yer alıyoruz. Çevik çalışma prensibiyle en etkili ve hızlı biçimde değer yaratarak müşterilerimizi işimizin merkezinde tutmaya devam ediyoruz.” dedi.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
Foreks
Metals Market
Montel News
Foreks Twitter
Foton ortak teşekkürler 👍🇹🇷
Bütün iş makineleri Türkiye'de yapılmaya başlansa çok güzel olur
Kurban bayramı nedeniyle otomotiv sirketlerinde bu ay üretim ve satış biraz düşmüş gibi görünüyor. Ancak yüzde 35lik TL devalüasyon ve bunun enflasyonist etkileri nedeniyle önümüzdeki çeyrek bilancolarin ciddi olarak şişelerini, karın büyüyeceğini düşünüyorum.
3. Çeyrek kar beklentim 2 ile 2.2 milyar kar.
Yayirim tavsiyesi değildir.
HİSSE DEĞERLENDİRMESİ-Deniz Yatırım, TTRAK-Türk Traktör için hedef fiyatını 412.91 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu
Karlılıkta BisT in en iyisi . . .
Rakipsi bir bilanço ve temettü veriyor ama ilgi ve alaka hakkettiği kadar görmüyor.
Normalde tuğlayı gaz pedalına koyması lazımdı .
https://i.hizliresim.com/aip3t3n.png
Böyle bir haber aldım Ankara oturan arkadaşların ilgilenmesini rica ederim . . .
Sevgili kardeşlerim,
Oğlum Kerem Arsan, GS 125, Ankara ün. Hematolojide
Multiple Myelom tedavisi alıyor. Hücre nakli oldu, beklenen Anemiye karşı 3 ünite B Rh pos. Kan ve 2 ünite B Rh poz. Trombosite gerek görüldü.
Ankara’daki kardeşlerimden bu konuda katkı rica ediyorum.
Eğer ilgili kliniklerin donör listesine ulaşmakla da çözüm sağlanabilir.
Teşekkürler şimdiden.
işyatırım
Esra Şirinel
Yatirim Teması
13.07.2023
Hedef Fiyat
583,19
Tedarik zincirindeki sorunların aşılması ve Ekim 2022'den itibaren üretim temposunun artırılmasıyla, Türk Traktör'ün 2022'de %41 olan toptan yurtiçi pazar payının 2023'te %47'ye yükseleceğini öngörüyoruz. Yurtiçi traktör pazarındaki %10 daralma tahminimize karşılık pazar payında iyileşme beklentimiz sonucu şirketin yurtiçi traktör hacminin 2023 yılında bir önceki yıla göre %2’lik hafif bir artışla 28 bin adede yükseleceğini hesaplıyoruz. Yurtiçi traktör hacmi tahminimiz, şirketin 2023 yılı için öngördüğü 27 bin - 31 bin aralığının alt sınırına yakın bulunuyor. Şirketin ihracat hacminin 2023 yılında bir önceki yıla göre %5 artışla 18 bin adede yükseleceğini (şirket beklentisi 17-19 bin adet) tahmin ediyoruz. Sonuç olarak, Türk Traktör'ün 2023’de %3'lük toplam satış hacim büyümesi, fiyat artışları ve ihracat gelirleri üzerindeki olumlu kur etkisi sayesinde yıllık %45 artışla 31.7 milyar TL satış geliri elde edeceğini hesaplıyoruz. 2023'te FAVÖK’ün yıllık bazda %36 artışla 4.6 milyar TL olmasını, FAVÖK marjının ise 2023'ün ikinci yarısında yurtiçi traktör pazarında beklenen zayıflık nedeniyle yıllık bazda 1 puan düşüşle %14.6 olacağını tahmin ediyoruz. Yüksek borçlanma maliyetleri nedeniyle, 2023'te FAVÖK büyümesinin altında yaklaşık %30 net kar büyümesi öngörüyoruz.
işyatırım nihayet
Arkadaşlar şu anda işcepten bakınca f/k 12,33'li seviyelerde ve pd/dd 16,24'lu seviyelerde.
2. Çeyrek sonuçlar açıklanınca bu göstergelerden geçen senenin 2. çeyrek rakamları çıkarılıp yerine günümüz 2. çeyrek rakamları gelince f/k yeniden 10'a düşer değil mi? F/K hesabı böyle yapılıyor değil mi, yanlışsam düzeltirseniz sevinirim...
Tam olarak öyle. Ancak yüksek enflasyon ortamında veya ivmeli büyüme zamanlarında güncel fk oldukça yanıltıcı olabilir. Prospektif fk ya bakmak daha doğru sonuç verecektirELE-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ödenmiş Sermaye şu an 100 milyon TL.. 2023 yıl sonu tahmini net karı 5.4 milyar TL olsa hisse başı 54 TL net kar eder . 10 FK ile işlem görse 540 TL fiyattan işlem görmesi gerekir. Bu hesaba göre yani yıl sonu net kar tahminine göre ve işlem gördüğü fiyata göre FK değişir
Merhaba ortaklar,
Kırıkkale, kırşehir , kayseri tarafına doğru ilerliyorum, yolda new holland gıcır traktörler sevk ediliyor, tarlalarda çalışan traktörler geneli itibarı ile new holland hasat yapan biçer döverler iç anadoludan haberler..
Syg...
SM-A217F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Egeen forumunu gören biri olarak diyebilirim ki buradaki bilgi görgü ve
kültür kalitesi ile oradaki yatırım yerine sadece bedelsiz odaklı kültür
arasında çok fark var. Burası gerçekten 10Numero5Yıldız.
Yaşar Erdinç hocanın yöntemi daha kesindir. Bir önceki yıl sonu bilançosundan
ilgili qtr nin geçen yılki verisini çıkarmak yeni qtr verisini koymak da bir yöntem
böylece dönemsel etkilerden arındırmış oluyorsunuz . Pratikte arkadaş haklı ama
Erdinç hoca bu kavram karışıklığına yıllar önce son verdi.
Son yatırım turunda araplarla büyük bir tarım yatırımı konusunda anlaşıldığı yönünde bir duyum aldım. Teyit edemem. Yalan da olabilir. Ama doğruysa bizim açımızdan pozitif bir etkisi olacağı şüphesiz.
Asla ve asla YTD.
forex 1,73 milyar 2. çeyrek kar tahmini yapmış...
İhya edecek.
ytd
https://pbs.twimg.com/media/F1jlivWW...png&name=small
Aracı kurumların kar tahminleri
2023 üç aylık dönemde 8.976 adet iç satış, 5.058 adet dış satış yapan ttrak, toplamda satılan 14.034 ürün karşılığında bilançosunda 1.398.055.409 tl kar açıklamıştı.
2023 ikinci üç aylık dönemde 7.836 adet iç satış, 4.793 adet dış satış yapıldı. ikinci üç aylık dönemde toplam 12.629 ürün satışı gerçekleşti.
ikinci üç aylık dönemde satışlarda bir gerileme söz konusu.
toplam iç satışlar 16.812 adet, toplam dış satışlar 9.851 adet olarak gerçekleşti.
birinci ve ikinci dönem satışlar toplamını dikkate alarak 2023 06 aylık bilançosunda 2.656.000.000 tl gibi bir kar tahminim var.
haziran ayında traktör aşağıdaki gibi ihracat ve ithalat yapmış,
büyük rakam satım, düşük rakam alım...
ve para birimi dolar...
TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ ANONİM ŞİRKETİ
İHRACAT $ 455.779.520
İTHALAT $ 19.088.788
farkını aldığında 437 mil. dolar gibi bir ihracat söz konusu...
bu rakam kaç ayda gerçekleşecek o konuda bilgi yok.
Sayın yukselc,sayın foton teşekkürler
Hadi bilanço nerede 😡😡👍🇹🇷