Zıplayıp duruyor :)
https://i.hizliresim.com/9Y9Wn9.png
Printable View
Zıplayıp duruyor :)
https://i.hizliresim.com/9Y9Wn9.png
Bende benzer dusunuyorum. Kural sudur.
Agresif artir ve zamani gelince yavas yavas indir.
Haziran Temmuz ve Eylul de toplantilar var.
Bu toplantida 100 puan bir indirimle piyasalarin nabzi olculur ve su mesaj verilir. Enflasyon dustukce bende faizleri dusurecegim.
Temmuzda 200 daha dusurur
Eylulde de 200 daha dusurur ve politika faizini 19 a ceker.
Ekimde ki toplantida son bir makyaj yapar.
.......
Kuvvetli baz etkisi var. Petrol cok dustu. Fed bilancoyu daraltmadigi gibi bir de faizleri indirecek. Gecen yil kosullar bizim aleyhimize idi ama simdi TL yi destekleyecek unsurlar var.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eger disarida kosullar desteklememis olsa dedigin olurdu ama butun merkez bankalari faizleri indirmeye yeltenirken merkez indirdiginde neden agresif bir tepki versin ki.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hiç sanmıyorum, anlayamadığınız bir şey var damat bu kur işini çözdü. Ekonomi konusunda sınıfta kaldı ama dolar konusunda eline sopayı aldı önce merkezi sonra kamu bankalarını sonrasında özel bankalarıda hizaya getirdi.
Kamu bankalarında 7/24 nöbetçi memurlar var artık.
İksir bulundu kurda, çok uçuk rakamlar sert ataklar beklemeyin.
Ben S-400 ler gelir sonrasında ekonomik yaptırımlar vesaire olursa 8-9 ları hala görülebileceğini düşünüyorum. Ama inşallah olmaz öyle yaptırımlar, olursa sallantıda olan ekonomi çöker resmen.
Rahip olayında ekonomik yaptırım olmadan twitlerle 4.70 den 7.20 yi görmüştük.
Gazeteci Uğur Dündar, CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programına telefonla katılarak Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasında pazar günü gerçekleştirilecek ortak canlı yayın programının moderatörlüğünü neden kabul etmediğini açıkladı.
Dündar, "Bir vazgeçme söz konusu değil. Daha teklif aşamasında toplumda korkunç boyutta kutuplaşma oldu. Linç girişimi, manipülasyon başladı. Benim gibi deneyimli birinin bunu fark etmemesi imkansız. Bana düşen bu kutuplaşmayı göstermektir. Toplulumuz şimdiye kadar hiç hissetmediğimiz kadar kutuplaşmış durumda. Bu gidişle farklı görüştekilerin bir arada yaşaması imkansız hale gelecek. Bizim bu sorunu bir an önce halletmemiz gerekiyor" dedi.
Pentagon yetkilileri, Türk pilotlara ABD'nin Arizona eyaletindeki Luke Hava Kuvvetleri Üssü'nde verilen eğitimin sonlandırıldığını bildirdi.
Olmaz bir şey yarın dolar %1 daha düşer.:)
https://tr.sputniknews.com/abd/20190...sonlandirildi/
Abi zaten sorun burada. Ekonominin vasat iltifat olur, geberik olmasi. Secim var diye krizi kabullenmediler hic bir adim atmadilar hastayi uyuttular. Tam secim gecti derken yeni secim cikardilar uyumaya devam. Ne kadar gidebilirsin hic bir sey yapmadan. Adim atmaya korkuyorlar zaten. İlk ciddi adimda bumm.
S-400 krizi, İstanbul seçimi ve akdenizde her geçen gün ısınan sulara rağmen dolar düşüyorsa damadı tebrik edip çakma YouTube ekonomistlerini yermek lazım. 12 olacak 15 olacak diye diye milleti dolara gömdüler resmen.
Uyuyun gari [emoji23][emoji23]
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bence çok erken ve çok net konuşuyorsunuz birilerini övmek için.
Umarım krizi görmeyiz.
Bu çıkan haberler zaten fiyatlandı. Bunlar somut ve gerçekçi yaptırımlar değil. Aba altından sopa gösterme. Umarım bunlarla sınırlı kalır:/
Keşke ülkece Akdenize odaklansak ama herkes S400 düşünüyor. Ben S-400lerin asıl alınma sebebinin Doğu Akdeniz doğalgazı olduğunu düşünüyorum.
12-15 olacak diyen youtuberları neden dinliyorsunuz ki. Ben şahsen 180m $ alan yerleşiklerin bu showmenleri dinlendiğini düşünmüyorum.
Al yat taktiği güzel devam ediyor.6.70 hedefleri yakındır.
ytd
Bahsettiğimiz tehlikeler potansiyel olarak var, henüz açığa çıkan yani fiile-eyleme dönüşen bir şey var mı yok. Yani ne füzeler geldi, ne ekonomik yaptırımlar oldu, ne İstanbul seçimi bitti, nede Akdenizde bir atraksiyon yaşandı.
Bir negatif gelişme demek bunlardan birinin eyleme dönüşmesi demektir.
Bu hafta MB nin brut rezervlerine 5,3 milyar dolarlik giris olmasi lazim en az. 4,2 zk arttirimi 1 milyar avro hazine borclanmasi.
Bu sekilde dusundugumuzde evet tebrik etmek lazim bencede..
Ama s400 olayini az sarsintili atlatirsak o zaman dolar daha sert dusebilir,
fitch ekomomisti dolar rezerv para olmaktan cikabilir demesi,fedin faiz indirme olasiligi dolara yatirim yapmak 3-5 ay oncesine gore riskli bir durum aldi gibi bence...
Kur 50 günlük EMA'yı (şu an 5.85 civarı) direnç yapmaya devam ediyor.
Eğer ikili dip ile yukarı yönelirse, eldeki pozisyonlar ile devam edeceğim.
Eğer 5.50'ye gelirse orta/uzun vade pozisyonları artıracağım.
Gece 12.00 da öyle.bir basmışlar ki GAP atmış usdtry , gene hangi kamu bankası sattiysa artık kac milyon dolar da yaktilarsa Asya'da uyanmış durumda mevzuya hemen geri toparlamış.
Ciddi ciddi bütün dünya parasının değerini dolara karşı düşürürken bu adamlar savaş eriyor dolarla gerçekten ilginç hani Asya seansinda dolar satmak nedir ne kardeşim hic mi zeka yok bunlarda.
Çocuk gibi vermişler oyuncak niyetine milyar dolarları adamlar top gibi oynuyorlar ama.nereyr kadar, surda yakındır bir kaç güne donunuza kadar satın gidin E5 e çıkın bize dolar bozun,dolar getirin demeye.
https://tr.euronews.com/2019/06/10/b...ye-siginabilir
BM Suriye Krizi Bölgesel İnsani Yardım Koordinatörü Panos Moumtzis konuya ilişkin yapığı açıklamada, "Bu çatışmalar daha da şiddetlenir ve ölenlerin sayısı yükselmeye devam ederse yüz binlerce, hatta 1 veya 2 milyon Suriyeli, Türkiye sınırına doğru yol alabilir." diye konuştu.
Rusya’nın eli boş değil.
İki arada kaldık.
Bence kullanamaz, zira bundan sonraki kur şokuna karşı verilecek etkili faiz tepkisi yine 300 baz puanın altında olmaz.
Bu da şu demek: Faizi mutlaka döviz kuru ile ilgili riskler atlatıldıktan sonra indirmeli, öncesinde bir indirim yaparsa ters bir durumda indirdiğinden çok daha fazla arttırması gerekebilir.
Merkez bankası geçmişte hep bu nedenle kaybetti. Enflasyon %10'larda iken %12 faizi 6 ay tutsaydı şimdi %24 faiz olmayacaktı. Ama acele etti. Sabredemedi,hem kuru hem de faizi aynı anda patlattı.
%2 faiz indireyim derken %15 faiz artışı yapmak zorunda kaldı. Kaş yapmaya çalıştı gözü çıkardı.
Merkez bankası şu anda gözü korumalı, estetik kaygılar hepsi gözü sağlama aldıktan sonra....