peki bu durumdan memnun musunuz yoksa şöyle olsa daha iyi olurdu dediğiniz oluyor mu ?
Printable View
Valla gayrımenkulleri varlık değerlendirmesi yaparken şu ev şu kadar eder,şu arsa şu kadar eder,dükkanı şundan aşağı satmam falan diye insan hesap ediyor da şu ara pazara çıksak hemen hepsinde eminim çuvallarım.Borsa ,eurobond ve emtia hesabı kolay ,açıyorsun banka hesabını net varlığım opsiyonunu seçiyorsun banka küt diye alıyor boyunun ölçüsünü,ben de o hesabı sevdiğimden servetin çoğunu bankada dediğim opsiyonlarda tutuyorum.Yoksa gayrımenkulun hesabı da zor ,geliri de zor herşeyi zor.Şimdiki aklım olsa gençliğimden beri altın dışında yatırım yapmazdım.Erbakan hoca haklıydı,parasının çoğunu altında tutardı.
Maaşım hariç memnun değilim.
Durumumda degisiklikler yapmaya calisiyorum.
Önce arabamda değişiklik yaptim.
Jeep im vardı sattim.Masrafları yüksekti.(Vergi yakıt sigorta gibi)
Şu an 1.6 dizel otomobil aldım.Tasarrufa yöneldim.
Arsalarimdan birini (küçüklerden) geçen hafta sattim.Parasını henüz degerlendirmedim ama sepet yapacam sanırım.
Diğer arsalara simdilik dokunmayacam.
Ama bir dükkan bir daire var aynı binada onları satılığa çıkarmayı düşünüyorum.
Elime geçecek parayla 5-6 kalem sepet yaparak yatırım yapmayı düşünüyorum.
Bu tarz yatırım insana hareket kabiliyetini yükseltiyor.
Hem Ky olarak hemde bu işlere acemi olarak söylüyorum ki, Piyasayı analiz etmeden başkalarının söyledikleriyle hareket etmeyi seviyoruz. Sene 2011 elimde birikmiş bir miktar para vardı ve ev almak için biriktiriyordum, altının yükseldiğini görüp altına yatırdım, altın düştü. Ev fiyatları yükseldi. Bekle bekle çıkacağı yok dedim ve altını bozdum nakitte bekledim. Sonra para pul oldu gitti,
işlerimin düzgün gitmesiyle elime geçen ilk parayla da ev aldım. Evi %90 nakitle aldım. sonra evlilik için bir dünya para harcadım, evlilik düzgün gitmeyince ortalama bir ev parasını bitcoin ve altcoinlerde %75 erittim. Son yaptığım kayıp, evliliğin güzel gitmemesinden dolayı acemilik diyelim :)
Ama tabi bunlar bana hep acı tecrübe oldu ve yaş 35:)
Bundan sonra uzman yorumlarıyla ve yaşadığım tecrübelerle hareket etmeye başladım. Sonra analiz yapmayı öğrenmek için araştırmalar yaptım, indikatör nedir nasıl kullanılır öğrenmeye çalıştım. Sadece indikatör yetmediğini ve ülke ve dünya ekonomisinden haberdar olmak gerektiğini öğrendim. Ve son olarak sağa sola kulak asmadan sabrederek beklemeyi öğrendim.
Para kazanmaktan daha zor olan yönetmektir.
Öğrendikçe kazanıyorsun ama en büyük kazanç kendini geliştirmekle oluyor. Artık dünyaya farklı bakış açısından bakmayı öğreniyorsun.
Burada uzman arkadaşların yorumlarını görünce yaptığım hataları daha iyi anlıyorum :=)
aynen öyle hocam. 2013 yılında aldığım arabayı şimdi satmaya kalksam 2 katı fiyat istiyorlar. zaten evde 2 araba var. sırf covid var diye satmıyorum. yoksa benimkini satacaktım. işyeri yakın taksi dada ucuz. arabanın bakımı, muayenesi, lastiği mtvsi, kaskosu trafiği bitmiyor. ilave olarak vakit kaybı bana.
yazlıklar kışlıklardan daha pahalı olmuş :)
Senelerce Bodrum’da yazlık sahibi olmuş birisi olarak şu anki fiyat artışlarına baya şaşırıyorum.
Yazlığın masrafı hiç bitmez. Her sene sitede bir yerde boru patlar, evler sıcaktan ve tuzlu sudan aşınır, bir yerde toprak desteği gerekir derken her sene 5-10 masraf çıkarır.
Bir de akp sayesinde peydahlanan kanunsuzluklardan yaka silkersiniz. Mesela bizim kayaları taşları temizleyerek yoktan var ettiğimiz koyu doğulu bir mafyaya kiraladılar plajın en güzel yerinde denize giremez gürültüden uyuyamaz olduk. Yetmedi plajın diğer kısmına
otel kondurdular, onlar da iskele yaptılar, bağladıkları tekneler pis suları olduğu gibi denize bırakıyorlar.
Şunu merak ediyorum. Kos veya Sakız gibi Yunan adalarında ev alabiliyor muyuz acaba. Adalar bomboş, şahane koylarda sezon zamanında bile 2-3 kişi oluyor, ne mafya ne birşey var. Oradan bir yazlık bir de tekne alsak, canımız Türk yemeği çektikçe bu tarafa gelip geri kaçsak şahane olur aslında.
Adalardan ev alamazsınız hatta Kavala kadar da alamazsanız .
Karşılıklı anlaşma yapılmış zamanında
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Alırsınız diye bir mesaj girmiştim. Yukarıdaki mesaja bakınca yeni birşey öğrenmiş oldum, alınamıyormuş.
Yunan Devleti stratejik bir hamle yapmış vakti zamanında. Kusura bakmayın, bilmiyordum.
Kismet Atina artık ve çevresi 😊
Kos yasak ama mikonos nakşa adaları serbest biraz fazla mazot yakar tekne.
YTD
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Buna göre emlak işletmelerinin 31 Ağustos 2020'ye kadar yetki belgelerini almaları gerekecek. Yetki belgesi olmayanlar ise emlakçılık yapamayacak.
Şimdiye kadar 3'te 1'i oranında başvuru yapılan belgenin yanı sıra m2, mezuniyet, 12 aya kadar çalışma şartı da aranacak.
Sahte ve yanıltıcı ilanlardan internet siteleri de sorumlu olacak. Birden fazla aynı ilanda sadece yetki alanın ilanı yayında kalacak.
Belgesiz kayıt dışı bu işi yapmaya devam edenlere ise 10 bin TL ve 10 katına kadar ceza gündeme gelebilecek.
https://finans.mynet.com/haber/detay...eliyor/401132/
Ne cezasi ya..! diyen olursa, aklinda olsun, para cikaracak her imkana saldiriyor bunlar.
Malı mülkü bırakacak çoluğum çocuğum olsa, şu an altın satıp daire toplardım.
3 kilo altın fiyatına aldığım daire 1 kilo altın fiyatına düştü. :Sad:
Öte yandan başka bir daireyi de almaktan son anda vaz geçerek altına çevirdiğim para, şu an birkaç daire alır. :)
Altın bazında daireler müthiş ucuz.
Yatırım tavsiyesi değil tabi ki, kendi bakış açım sadece.
Belki dairelerin daha düşecek payı vardır, belki de yoktur. Dipleri ve tepeleri kimse tam bilemez.
Türkiye ye turist yağacak. Otellerde bu haftadan itibaren boş yer kalmazsa şaşırmayın!
In Turkey: Continued Containment of Virus, Support to Vulnerable Households, and Effective Economic Policy Mix, Key to Building Sustained Recovery, Says World Bank
Ankara, August 11, 2020 - The World Bank issued today its latest edition of the Turkey Economic Monitor (TEM), which takes stock of recent economic developments and provides the World Bank's analysis of economic prospects in Turkey.
Despite an initial surge, Turkey contained the COVID-19 virus relatively quickly, but continued vigilance is essential to sustain this fragile trend.
https://www.marketscreener.com/news/...mic--31099663/
İlaç gibi oldu. Sevindirici bir haber.
Ziraat 2. El 0.99 oldu an itibariyle
Selamlar bir arkadaş adına şunu öğrenmek istiyorum kendisinin bir dairesi var ikiz tripleks Antalya Göynük te kiraya vermek istiyor bu konuda ( kiralama yapabiliyormu v.b. ayrıntı) bilgisi olan arkadaş teferruat yazabilirmi int araştırma yaptım bu konu yok yabancıya daire kiralama konusu var
Teşekkürler
2018 gibi döviz artışına rağmen ev fiyatlarının artmadığı bir dönem gelir mi acaba. Anneme ev almam lazım 1 sene içinde.
burada iki aydır 1350bin tlye faiz oranları dipte iken satılmayan bir mülkün fiyatını şimdi 1500 yapmışlar. komik :)
Ya ben anlatamadım, ya siz ironiyi anlamadınız. İkiside mümkün.
Oradan siz yada başkası mülk aldıysa, bu örnek paylaşılsın, hangi şartlarda aldı, neden aldı örnek olsun. Zaten emlak alımı kısır bir tartışma döngüsünde. Mandarin Oriental farklı ve renkli bir örnek olur. Kastım budur. Net anlatayım yorumunu, atarlı cevap verecekseniz bari net ifade üstüne verin.
Konut satışları yeni faiz artırımından sonra tekrar durağana geçer. Oranlar aylık 0.9 hatta çoğu bankada 1.0 üzerine çıkmış durumda.
ismi lazım değil bir banganın ykb si şakkk diye sattı geçende ... anlamadığın bilmediğin konuda çok fazla yorum yapıp çuvallıyorsun ... okuduğunu da anlamıyorsun ... ahmetg de gelir böyle bilmeden yorum yapar çuvallardı , yok birbirinizden farkınız... Ne yazmışım 1-1.5 milyon iskonto yap hemen satar nakte dönersin... neresi için demişim mandarin oriental bodrum için... orada her daim alıcı bulmakta zorlanmazsın , fazla satışta beklemez orası anormal fiyat çekmezsen .... kalkmış bir de bana o bölge pahalı , dalamandan falan bahsediyorsun ... ben diyorum tekrar ediyorum bilmediğin konuda yorum yapma... ben japon yakut üzümü diyorum, horoz karası üzüm ile mukayese edilir mi mesela aynı değerde mi ? bodrumda o bölgeye bakan ciddi emlakçıları ara bi sor bakalım ne diyecekler... önce bilgi sahibi ol sonra fikrin olsun ...
o zaman ne yorum yapıp beni eleştiriyorsun bilmediğin konuda ? fikir sahibi olduktan sonra sonuna kadar eleştirebilirsin ama önce bi fikir sahibi ol diyorum ... sonra istediğin kadar yazdıklarımı eleştir , saygı kuralları çerçevesine medeni bir bireye yakışacak üslupta... yeter ki bi araştır önce sorgula soruştur...