Dolarinizi tl ye dönun deniyor.zaten dolarlar bankalarda tl ye dondu ve kredi verildi.bunu bilmiyorlarmi.!
Riski zaten almisiz.!
Hangi enstrumanda kalmak bizlere ait.tasarrufcu biziz.riski de bize aittir.
Dolarinizi tl ye dönun deniyor.zaten dolarlar bankalarda tl ye dondu ve kredi verildi.bunu bilmiyorlarmi.!
Riski zaten almisiz.!
Hangi enstrumanda kalmak bizlere ait.tasarrufcu biziz.riski de bize aittir.
NKolay bono bile MK’yý 12.70’e çekmiþ. Artýk bu oranlardan bankalara para yatýrýlmaz.
sene sonu cazip mevduat faizleri baþlamadý mý?
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
yýlý böyle kapatsa iyi, daha da düþebilir.
Aktif bono/Enflasyon korelasyon -güncel-
https://resmim.net/f/QSjDVQ.jpg
https://twitter.com/bdincer1903
nurolbank bono %12 , MK %12,47 min. 100.000 TL
Burgan bank Sým blokesi ile ilgili deneyimimi paylaþmak isterim.Baþýnýza gelebilir,bilginiz olsun istedim.Çarþamba günü 16 da sim kartý deðiþtirdim.30 dakika sonra yeni SIM kartýmla Burgan da sorunsuz iþlemlerimi yaptým.2 gün sonra SIM bloke oldu,Müþteri hýzmetlerini aradým,benden kimlik ve ýslak imzalý dilekcemi Whatsapp üzerinden gönderilmem istendi.Ehliyet ve dilekçeyi gönderdim,2 gün sonra tekrar aradým (bana bilgi veren olmadý)ehliyet olmaz nufus cüzdaný olmasý gerekli olduðu söylendi.Nüfüs cüzdanýný print edip altýna dilekçeyý yazýp tekrar gönderdim.1 gün sonra tekrar aradým,nüfüs cüzdaný fotokopisi olmaz resmini çekmeniz gerekliydi dediler,onu da yaptým tekrar ardým,Whatsapp sisteminde arýza var dediler.Þimde bunlar benle kafamý buluyorlar,yoksa ben kafayýmý yedim...
Subeye git...
Oyle olacak galiba,Ýzmir de tek bir þube var gidersem tüm hesaplarýmý kapatýrým.Bu seferde para yok derlese þaþýrmam.Ayrýca bunun neresi digital bankacýlýk
Mevduatçýnýn 2020 takvimi çýktý. baþ köþeye asýn:)
https://resmim.net/f/II89Pv.jpg
Banka batmalar olabilir mi
ASUS_X008D cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Abd Yildirim gibi adamlar derler ki reis seneye de 3-4 puan indirir faizi, enf hedeflendigi gibi cikarilir yani 8,5% olur, gosterge faiz de 9% gibi bir yerde ve mevduatci yine 0.50% reel faiz alir...
Hadi iyisiniz seneye de kaptiniz reel faizi.. :)
Syg,
dolar nerde olur peki bu durumda?everest daðinda bulursun Nasuh mahrukiyle beraber:)
kendin çalýp oynarsan .....
Mevduat faizinde kalan mudiler bence artýk sadece tek bir þeye bakarlar. Döviz mevduatýna göre getiri farký ne?
Eðer döviz kur artýþý tekrar mevduatýn üzerinde gerçekleþirse geçmiþ olsun. Oyun biter.
Tekrar oynanmaya baþlamasý için de çok daha fazla bir süre gerekir.
enpara çok aceleci, 0,5 düþürmüþ.
Enpara imkaný olsa mb faizini bile indirecek😉
Sevgili forumdaþlar,
Dün Akbank özel bankacýlýðý aradým oran sordum. 500k için oranýmýz dolarda 2,10 dediler. TL’de de 11,75 dediler. Oranlar bayaðý düþmüþ.
Mevduatci icin doviz/tl farketmez zor zamanlar..
Emlak mi alip kiraya versek ne yapsak?
Orada da kira carpanlari hala yuksek.
En guseli altin sanki bu donem.
Syg,
merkez bankalarýnýn inandýrýcýlýðý kalmadý.piyasa kendisi karar verecek.bence faizler gerçekçi deðil.atmasyon.
Þu faizi veriyoruz diye bir etiket faizi belirleyip, bu faiz üzerinden reklam yaptýklarý ama bir kýsmýný nakite koyup faizden yararlandýrmadýklarý tarzda kampanyalarý BDDK'ya e-devlet üzerinden þikayet ettim. Çünkü pratikte ilan ettikleri faizden düþüðüne denk geliyor. Bunu bir sürü bilmeyen insan var. Elbette bir kýsmýný nakitte nemalandýrmadan tutacaðýz önþartýmýz var diyebilirler, buna haklarý var, ancak reklamlarýnda bunu söylemeyip, mudileri yanýltýyorlar. yeryüzünün hiç bir yerinde bu tür çakallýklara izin verilmez. Eðer böyle yapýyorsa, paranýza uygulanacak asýl brüt faiz 13.50 deðil atýyorum 13.14 13.05 vs. þu olacak diye belirtmeliler.
Tekrar ediyorum, ve altýný çiziyorum, serbest finansal piyasalarda bunu yapabilirler, itirazým yok, en doðal haklarýdýr, ancak ilan ettikleri faizle birlikte bunu da potansiyel mudilere tanýtým sýrasýnda belirtmek zorundalar. Yatýrma anýnda söylemeleri hukuken bir þey ifade etmez. Reklam ve tanýtým sýrasýnda bunu söylemek zorundalar.
Sen, ben bunu bilsek de oraný gerçek sanýp, hesaplamayan bir sürü emekliyi, yaþlý insaný yanýltýyorlar.
Burgan dolarda 2 ye dustuk deniyor.oha...hayrina mi bankalara yatiricaz.
Neredeyse 4-5 aydýr mevduat karþýlýðý 12-13 civarý giden para piyasasý fonlarý tuhaf bir þekilde bugün hepsi günlük 18-19'a çýkmýþ. Neden kaynaklý olabilir acaba ?
Olasý PPK faiz kararý öncesi ellerindeki bonolarýn ikinci el satýþ karý diyeceðim ama, geçtiðimiz indirimlerde böyle bir durum yaþanmadý.
Ben de Burgan ve Fiba da ayný süreçleri yaþadým.Burgan MT bu dolandýrýclýk olayýndan bana da bahsetti.Son günlerde basýnda çýkan kimlik bilgilerinin çalýnmasý haberlerinden sonra bu tür uygulamalarý doðru bulmaya baþladým.En iyisi ,mümkünse,opertörü deðiþtirmemek.
Bu mb baskanini gorunce tv de bana bi gulme geliyor[emoji23]
BAKALIM DOLAR KAÇA DÜÞECEK 5,70 in ALTI GÖRÜLECEK MÝ
Dustu dustu 2 kurus dustu [emoji2957][emoji23]
Koþa koþa borsaya veya altýna hücum artýk baþka bir seçenek kalmadý
10Aralýk
Burgan %13.75 91 gün 250k
Burgan %12 91 gün 500k+
6 Aralýk
Odea %12.20 45 gün 250k+
10 Aralýk
Odea 500k+ Teklif %11.85 (kabul edilmedi)
Deðerli forumdaþlar hiç gümüþ le ilgili birþeyler duydunuz mu dedikodulara göre dünyadaki en büyük derecelendirme kuruluþlarýndan bir kaç tanesi çok büyük miktarda gümüþ topluyormuþ mevduattan para kazanamayýnca artýk neler konuþup sorar olduk allah bizlere yardým etsin enflasyondan bile parayý koruyamayacaðýz saygýlar
Enflasyona karsi en iyi ilac hurma.[emoji39]
23,50 oranla 7 ay baðladýðým mevduat dönüþüm ocak ayýnýn ikinci haftasý.Paramýn üçte ikisi mevduatta kalaný borsada.Sanýrým yine öyle devam edeceðim.Ocak ayýnda 9-10 aylýk mevduat yaparým burada ki faiz kaybýný borsada telafi ediyorum.Sepet yapmak en mantýklýsý mevduat+dolar+borsa.Borsayý iyi takip edince saðlam kaðýtlarda iyi kazanç býrakýyor bir kaç aydýr.