Dolar 6.77
Euro 7.31
Gram altın 355
Portakal 6.95
Printable View
Dolar 6.77
Euro 7.31
Gram altın 355
Portakal 6.95
Bu hastalık ucuza emtia ve şirket almak için çok güzel bir fırsat. Ahh ahh bir dolar milyarderi olup büyük resimler çizemedik. 3 kuruşu ne yapacağız diye kafayı yiyip geziyoruz.
yenilebilecek en ucuz peynir: 40 lira
sıvı yağ: 45
kıyma: 55-60
çay: 30-40
5 kg toz şeker: 30
en ucuz meyve 5-6 dan başlıyor
100 lira olmuş bozuk para
soran olursa enflasyon 0,57 artmış..
dolardan çıkınca ne yapmalıcılar, ne yaptınız köşe oldunuzmu bari... bende katılıcamda bence erken indiniz trenden...
Çıktı zaten sadece harf ve rakamlar vardı
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cds'yi bilmem, tek bildiğim makyajlanan "her türlü" rakamlara inanmaya devam eden edebilir...
yenebilen şeylerin minimum fiyatlarını yazdım zaten...
o değilde bizim millet bu fiyatlara daha ne kadar dayanabilecek, bi merakımda bu.. iş yok güç yok... her yer kapalı..
Bana basılan ve arzı çoğalan bir paranın yükelmesi pek mantıklı gelmiyor ama netice itibari ile öğreniyoruz. Hergün yaşadığımız bir durum değil sadece düz mantık yürüttüyorum ama herzaman yemiyor. Neyse varlığımız yine dolara endeksli olması nedeni ile birşey kaybetmiyorum. Umarım kaybetmem. Saygılar.
Yazdıklarım kişisel görüşlerim olup yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Kaçan balık büyük olur derler,küçük yerde yaşamanın dezavantajlarından biride istediğin bazı şeylere ulaşmak için büyük şehirlere gitmek zorunda olman,mart başında altın gramı 307-310 tl arasındayken,bulunduğum yerde hiç bir kuyumcuya külçe altın getirmeyi kabul ettiremedim,hatta bazıları beni tam altına yönlendirmeye kalktı:)
Kuveyt-Türk ü aradım,elimdeki dolarları direk külçe altına çevirebileceklerini,istersem fiziki olarak da 3-5 iş günü içerisinde alabileceğimi söylediler,ancak il merkezine gitmek gerekiyordu ve aynı zamanda hem salgın hemde mülteciler yüzünden bir sürü kontrol oluyordu yollarda,bende vazgeçtim,kısmet değilmiş..:)
Ancak,bence son bir yılda altın,dövize göre net fazla getiri verdi yatırımcısına ve fark açılıyor hala...YTD.
Bi kardeşim yazmış.
2008 e göre dibi borsanın 12 cent mi işte neyse 82 bin miş. Dolar çıkınca 83 bin oluyormuş, bu yüzden diğer hisselere alım varmış yazdı. Kim söyledi dedim. Hafta sonu ve genel aracı kurum yönlendiren danışman analistler bu şekil anlatıyormuş.
Onlara diyin ki;
2008 de üretim vardı tüketim vardı; kriz diye bunlar azalmıştı;
2008 de ticaret vardı; kriz diye azalmıştı ama çoktu ama azdı vardı;
2008 de ithalat vardı ihracat vardı; kriz diye bunlar azalmıştı, ama çoktu ama azdı vardı;
2008 de fabrikalar şirket çalışıyordu; bacalar tütüyordu; ama çok ama az faaliyetteydiler,
Şu an böyle bişey yok. Dünyada tücaret durmuş, Sınırlar uçuşlar kapalı. Dünya closed vaziyette. Çin 4 aydır tükkanı kapattı, Avrupa 2 aydır tükkanı kapattı; biz ve Abd 1 aydır tükkanı kapattık. Ne zaman açıcaz belli değil.
Bunu, 2008 le kıyaslamak hayal, altı boş bi analiz. Virüs bel ki yarın bitecek, belki 2 ay sınra. Şu an kriz yok, krizden de öte belirsizlik var, en kötüsü. O zaman fabrikalar şirketler buna dayanabiliyordu,
Şu an ki kurda;
Gıda un ve sağlık ilaç dezenfektan/temizlik şirketleri ve bunların hammadelerini üreten şirketler hariç,
kaç şirket dayanabilir???
Asla yatırım tavsiyesi değildir.
Televizyonlarda hergün gözümüze ne dayarsalar patlayıp gidiyor... Mahalle şarkıcısı birden ulusal yıldız olabiliyor. konusunda çok iyi birisi bir haftada en berbat insan yapılabiliyor.
2018 krizinde 6,20- 6,80 aralığından Dolar alanlar, '' aldığım yere gelsin anında satacağım, bir daha da bulaşmam'' diyorlardı. Şimdi ise '' Hareket yeni başladı, zaten faiz zararım çok, buradan satar mıyım '' diyorlar.
Mantıken yüksek kurla maliyetlenen 200 milyar dolar mevduat varken, Pala bu kadar satışa geçmeye aday varken buralardan neden dolar toplar ? Bu tüccar, bu maldan en az % 10 kazanmadan satar mı ? Ya da tam tersi işlemlerle para kazanıyor olabilir mi ? Önce sağlığımıza, sonra aklımıza ve ailemize sahip çıkalım.
İşte 3 bin 200 hasta üzerinden denenen ve koronavirüse karşı başarılı olan iki ilaç
Avrupa'da 3200 hasta üzerinde denenen ve başarılı olan iki ilacın Remdesivir ile Chloroquin olduğu belirtildi. Almanya'da başarı sağlayan Remdevisir'i, Dünya Sağlık Örgütü de test etmeye başladı ve ay sonunda ilacın kullanımına onay verilmesi bekleniyor.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/i...i-ilac-1731483
Bende geçen senelerde 6,30 dan dolar almıştım. Şimdi 5,90 dan dolar almaz olur muyum dedim. Dolar meraklısı değilim ama sosyal yardımdan, üretime dönesiye kadar böyle devam edeceğim. Geçtiğimiz yıllarda 65’den Tüpraş aldık diye sevinirken tüpraş bu sene 70’li fiyatları gördü.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
30/08/2018 döviz sepeti zirvesi
7.280
Şu an 7.052
TCMB: TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru Mart'ta 72,87 (Önceli 75,13)
Arkadaşlar malum benim teknoloji özürüm var.Biriniz habertürkten prof dr temel yılmazın salgın ne zaman bitecek başlıklı yazısını foruma link verebilir mi.Dün gece sn delikanla tartıştığımız konulara ve salgının başından beri düşündüğüm şeylere benzer şeyler yazmış temel hoca.Aklın yolu bir ,açıkcası bu corona belasından 3 aya kadar kurtuluruz savıma da dayanak oldu bu yazı.
1. Das ungebundene Kapital- elinde olmuyan bi yere bağlı olmuyan para
2. Para nın fayiz maliyeti
Fayiz haram bu arada
3. Para yani borç bulama(ma) maliyeti
Mühim olanlar bunlar
3 ay sonrası içün
O sordukların ikincil muhim
Bunnar Bora abimin konuları
Gelsin yazsın ya
Kızınca ortaya alenen sövmesin. :)) insanlar kızıyo sonna benden dimesi
adil değer güncellemesi geldi.
5.50 rubin 6,30 rubin olmuş :)
Soru şu :
1 doları ve 1 lirayı aynı anda bıraksak hangisi önce düşer.
:he:
Redmi Note 8 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vay şimdi google a baktım da az da olsa mevcutda da madeni 1 dolar varmış amerikada ilginç cidden.
Sn samreit,
Verdiğiniz link gerçekten çok ilginç ve şimdiye kadar medyada insanlara pompalanan haberlerin neredeyse tam aksi bilgiler içeriyor.
Yazı çok uzun ama gerçekten çok önemli bilgiler var, bu komplo teoricilerinin de bazı söylediklerini doğrular nitelikte. Buradaki bilgiler doğruysa gerçekten çok büyük ve abartılı bir çeşit kampanya (başka ne denir bilemedim) yapılıyor koronoyla korkutmaya yönelik. Mavi yazılmış yerlerdeki linkler de de ço ilginç görüntüler var.
Zamanı olanların ve konuya ilgi duyanların yazıya baakmasını tavsiye ederim...
sn Hkm mesleğinize saygım var ama bu tıpçılar da siyasilerden farksız çıkmadı, birisi çıkıyor türk geni diyor, birisi mutasyona uğruyor aşısı olmaz diyor, birisi çıkıyor hiv gibi hastalarda farklı özellik gösteriyor herkeste işe yaramaz diyor, birisi griptir hapşırınca geçer vs. vs.
yani eminim ki halk bence hiçbirisine inanmıyor, bikaç aya geçer lafına inanmak istiyor, ümitlenmek umudunu kaybetmemek istiyor.
şimdi belki bilimsel yazı vs. çıkarıp diyeceksiniz aha kardeşim burada yazıyor bu işin doğrusu budur ama halk ona bakmaz, twittera bakar ahaber e bakar, orada gördüğü tam bir yalan, karmaşık haberler silsilesi.
o yüzden kendinizi yormayın bence. aşısı çıkmayacak. çıksa da her ülke kendi aşısını çıkaracak, rusya abd nin aşısını ya da abd çin in aşısını ülkesine sokmayacak.