Yok malesef, biz genelde peşin satıp veresiye alıyoruz, eheüheü
Printable View
Allah iyiliğinizi versin emi paragöz abi,akşam akşam güldürdün.
sizdeki bu husumet nedir böyle,mahsuru yoksa konuyu biraz açabilirmiyiz, husumetin kaynağı nedir? sürekli bir laf geydirme var. Fb ile Gs gibi ezeli rakip gibisiniz.
Burda hergün para dağıtıyorlar, çoğusunu akçay alıyor diye mi yoksa :)
Abiler bisi sorucam ayıp olmazsa. Matriks teorik fiyatı kac gösteriyor?
paragöz
adamın portfoy kabaca 100k usd..
düz 10% tepen yerde 1:2-3 girse 6-3% alsa yeter.. 13k usd kazanmış, sorun ne ?(böyle bara normal)
** blok pozisyon açacak kademe/satıcı varmıydı bilmiyorum.
sığ/yüksek faiz olmasa tam lunapark piyasası..
abi muhasebe işi iktisat mezunu olmama rağmen(müh.terkettiysek hiçde okumadık değil ama tırışkadan okullar bitirdim daha sonra ) hiç aklıma yatmamışdır. hiç bana gelmedi.
o kadar kendime güvenirdimki kapalıçarçıda altın hesaplarını karıştırdım yazmayıp akılda tuttuğum için 1-2 hafta mıhlayıcıların kalemkarların ,sadekarların diline düştüm. :)
not:kaç çeşit işde takıldığımı bir ben birde allah bilir .genelde hep macera ve heves düzeyinde kaldı.
Merhaba borsanın ve ülkenin güzel insanları.
Tavan olmuşuk ya kimse söylemiyor.
Ne demiştik kontrat başına ya 400 verecek ya 4000.
Teşekkürler pala 3400 nire 3900 nire (ben 3800 lere tav oldum)
Para böyle kazanılıyor işte.
Benim aslında keyfim, borsanın yada elimdeki taktaların tavan yapması değil, gram altının tekrardan 1000 tale üstüne atması, baya zarardaydım günlerdir kol böreği gibi zararda bekliyorken altın pırtföyü tekrar kendine geldi.
NEW YORK —
ABD Anayasa Mahkemesi, 28 Eylül’de Halkbank’ın temyiz talebiyle yaptığı başvuruyu ve başsavcılığın yaptığı itirazı değerlendirdiği kararını bugün açıkladı.
Toplantıda, Anayasa Mahkemesi hakimleri dosyaya giren evrakları inceledikten sonra, Halkbank davasının mahkemede takvime alınarak duruşmaların yapılması kararı aldı. Anayasa Mahkemesi, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında duruşma takvimlerinin dolu olması yüzünden Halkbank davasının önümüzdeki yıl görüleceğini kaydetti.
Şimdiye kadar geçen süreçte Halkbank, ABD Anayasa Mahkemesi’ne sunduğu 2 Ağustos tarihli itiraz dilekçesinde, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait bir kamu kuruluşu olduklarını belirterek, ABD’de “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası’na†göre yargılanamayacaklarını savunmuştu.
Geçen hafta kamu bankalarının Mir çıkışı ile bu kararın çıkması yalnız coniler yine yapıcağını yapmış:)
salı sallanır , çarşamba çarşafa dolanır misali bir dahaki seneye ertelemiş mahkemeyi.
3370 Ta verilerine göre ANA DİRENÇ omurgası onu kırınca 3700 olur diyen vardı bakalım nolcak.
Kerem abi haklı çıkarsa 3050... 2 li dip 15 ekime kadar görücez hatta bu cuma veya pazartesi bile mümkün !! Ekstrem olaylar hep yaşanıyor bu bistte zaten..%50 15 ekime kadar %25 yakın vade her yol mübah bu borsada olabilir. Mantık yukarı dese de terse hep getirdiler ytd
Turkey requests a delay ın gas payments from russıa amıd an energy crısıs, wıth turkey's botas requestıng a delay ın some russıan payments untıl 2024.
para basan darphane + doğuran kadınlar > yeni çıkarılan altın olduğu sürece altın 5-10 yıllık trendleri saymazsak.
altın düşerse takı olarak,yükseldiğinde de tasarruf aracı olarak hep gözde.
istediği kadar altın out kampanyaları yapılsın.
not:mıhlaycılıkda ilk 6 ay çırakdan taş takması beklenmez
ben ilk gün 170 taş takmışdım. tek taş düşük ayar bakır alaşımlı.sanırım ruslar seviyordu o altınları.
yalnız sonra karpuz yüzük vs yemedi tabi.
:he: okadar ince/esnaf detay kısmında anlamam..
ama muhasebe yaparım.. makülse maküldür.
neden bukadar atışıtıklarını da anlamıyorum..
böyle kademelerin kuruma ihtimali olan yerde maçam yemez, yapamam..
yapamayacağım şeyi yapanı/cesaret edeni tebrik derim.
hele böyle piyasada iki kere ederim..
Botaş ödemeleri için Rusya’dan 2024 yılına kadar erteleme istemişiz, haberler doğruysa.
Ve olursa kuru baskılamak adına iyi hamle olur. En büyük ithalat kalemi enerji sonuçta.
Ben böyle bir dönüş beklemedim bir rakamım vardı ordan mallanmayı düşünüyordum o yüzden hiç bir şey yapamadım döneceksede varsın dönsün 🤷♂
Yarın bankalarda dikkat edilmeli bu haberi fazlamı büyüttük diyebilirler.Bir sene sonra kim öle kim kala
kamu bankalarında bugunde satış vardı.
Bigsort bugün yazdigini görse idim kesin bankalara dalardim..
sn z.doğu abim ,
bir ufuk çizgisi çek. ama dosdoğru olsun.bu senin kefe_i mizanın olsun.
bu çizgidende hiç şaşma.hak olsun.
inandığın değerler olsun kalemin.
misal ben dünyada alınterine önem veririm.
hırsına yenik düşmeyeni seçerim demek.....
ciro/ pd yüksek kar marjı düşük şirket seçmek demekdir.
yani alınteri akıtır.kar marjı düşükdür ...ince konular işde.
bilançoya rakamsal bakmam derken...
müthiş ötesi bir zaafım var. anlatım ve ifade bozukluğu hadsafhada bende :(
Dow 200 günlük ortalama üzerinde haftalık kapanışlarda
önümüzdeki hafta olağan dışı haberler duymazsak borsalarda dip çalışması beklerim.33000-33500 ok bölgesi gündeme gelir. bilanço dönemi
biz dahil.[/QUOTE]
https://i.hizliresim.com/j1y6pu0.png
geçen hafta bu hafta için beklediğim dip çalışması başlamış gibi
Hesaplarım doğru ise 18,5 milyar Ekim, 500 milyon Kasım, az bir şey Aralık vadede pozisyon var. Toplam 19 milyar TL.
TSKB, SKBNK, ISGYO ,VAKBN, HALKB tutar olarak gerilerde.
GUBRF ve ODAS sıra dışı yüksek pozisyon var gibi.
https://i.hizliresim.com/q3xrbep.jpg
ForeksHaber
@ForeksTurkey
·
1 sa
Dışişleri Bakanlığı: ABD Savunma Bakanlığının, GKRY’ni ABD Savunma Bakanlığı bünyesindeki Ulusal Muhafızlar Bürosu Eyalet Ortaklığı Programına dahil etmesini şiddetle kınıyoruz
Mahfi Eğilmez geçen yazmış, eskiden küreselciler demokrasiyi destekliyordu şimdi otoriter rejimleri destekliyorlar diye.
küreselciler işlerine geleni destekler dostum.
Benim için yeni bilgi:Kastilya ve Aragon krallıkları birleşip İspanya olmuşlar.
İspanya dünyadaki kıtalararası ilk mi ne imparatorlukmuş.(öle bişiler dedi çocuk ).
kuzey amerika,güneyamerika,avrupa,afrika ve uzakdoğu asya.
hala öğrenme çağındayım.bende mi kitap okusam ne yapsam ? Zararın neresinden dönülürse karmış.
çocukları anlamakda zorluk çekiyorum.sanırım kötüyüm bu konuda.
hobi olarak tarih , 2.dil olarak ispanyolca seçti hiç karışmadım :)
not:Biraz önceki sürekli paylaştığın açık poz.çok faydalı oluyor aktüel bilgi olarak.Sn Ariston abimiz,bir de geçen seçtiğin gibi film seçsen var ya 10 numara olur.
MSCI TUR 2-3 saatte 2 haftalık gerilemeyi almış.
https://i.hizliresim.com/mylsls1.jpg
Bu piyasaları Ahmet, Mehmet ismlerinin çok üstünde güçler yönlendiriyor.
Komplo teorilerime göre ise üst akıl da bu işlerin içinde.
Çok gerek yok iken Migros'a gittim geldiğimde her şey tavan olmuş.