Yoktur.:cool::cool::cool:
Printable View
PPF getirileri ortalama günlük 0,11/0,12 civarında
1 ay böyle devam eder.
Herkese selamlar,
Bir yakınım doğrudan döviz bazlı risk değeri 3-4 olan (çok riskli olmayan diyeyim) bir fon sordu. Çok hakim olmadığım bir alan olduğundan buradaki bilgili dostlara danışmak istedim. TEFAStan excel olarak kontrol ettiğimde 6 aylık ve 1 yıllık getirilerde deniz portfoyün DZM, DPB; işbankansının IUV ve IDF si önde gözüküyor ama yine de bu alanda yatırımı olan tecrübeli kişilerden yardım almak isterim.
PPF haftasonu getirileri 3 günlük ortalama 0.35 civarı .
arkadaşlar Ziraat'in 2 serbest fonu ZJI ve ZJB hakkında ne düşünüyorsunuz? geçmiş getiriler elbette geleceği göstermez ama son dönem getirileri inanılmaz iyi... bu saatten sonra bunlara girmek saatli bombayı ele almak mıdır? yoksa iyi kötü enflasyon üzerinde getiriler elde edebilir miyiz? fikri olan varsa yazarsa sevinirim... 3 yıl gibi bir vadede ellememek kaydıyla...
TMM - TERA PORTFÖY İKİNCİ SERBEST (DÖVİZ) FON un 06.02.2025 den 13.02.2025 e kadar 1 haftalık sürede % 31,45 getirisi olmuş. Ne olmuş da 1 haftada bu getiriyi yapmış.
Portföyünde % 46,75 Katılma hesabı(Döviz), %20,20 Ters Repo, %13,41 Kamu Dış Borçlanma Araçları, %8,24 Mevduat(Döviz ) olan bir fonun bu getiriyi yapmış olması normal mi, bir gariplik yok mu.
%15 stopajlı olan bir fonu aldıktan sonra hiç satmadan stopaj tekrar %10 a düşerse biz eskisi üzerinden mi stopaj öderiz yoksa bizimkiler de %10 a tabi sayılır mı bilgisi olan varsa ve yazarsa teşekkür ederim.
meraba arkadaşlar,ay sonu ppf ların getirisi daha mı yüksek oluyor acaba ?
ben de dövizle alınan fonları araştırıyordum bunu gördüm, nasıl böyle getirmiş aylıkta ben de anlayamadım.. euro ile alınacak serbest fon arayışındayım yılbaşından bu tarafa getirilerine baktım onların da aralarında çok fark var, bazıları ancak %0,16 civarı getirirken %0,45-0,70 civarı getirenler var, bir de %1,8 getiren var.. 55 günde bunların arasında nasıl 5-10 kat getiri farkı nasıl oluyor ona anlam veremedim, tabi kararsız kaldım...
Arkadaşlar isntagr.. bi videoda geldim de PUC ve HMG fonları diye. Para piyasasi fonlarına alternatif şeklinde geçiyor. Bu fonlara baktım serbest fon diye geçiyor biri de yorum yapmış en az 1 milyon lira olması lazım diye alabilmek için .Bu fonlara ilgili bilgisi olan var mı. Biri AK portfoyun biri HSBC nin fonları.
Aktif bankın tl serbest fonu varmı bildiğiniz?
Serbest fonlar da %15mi ?
arbitraj fonlarında stopaj yok galiba ama onların da performansı değişiyor, aylık getirilerine bakınca ppf den düşük kalanı da var biraz üstünde getireni de, bunlardan bir sepet yapmak ne kadar mantıklı olur acaba.
Biz küçük yatırımcılar sineğin yağını çıkartmaya çalışıyoruz resmen.
iyi yada kötü.
Sermaye ise tam tersi dovize park etmiş bekliyor.
Enflasyon hedefi gerçekleşmez ve faiz indirimlerine de devam edersek o zaman eğlence başlar.
Olabilir de olmayabilirde.
Fon yöneticisi bir arkadaşım var.
Bu hafta başı bir ingiliz yatırım kuruluşu ile yaptıkları toplantıda adamların tüm gündemi Tüsiad oldu dedi. Haliyle elleri boş dönmüşler.
Yakına malum şahsı da hapisten çıkartırız.
İmamson ın babasının imamlığı sahte çıktı diye bir soruşturma olursa şaşırmayız herhalde.
Bir insanın kendi ülkesinde elindeki birikimi korumak için dünya kadar konu takip etmesi çok saçma değil mi.
Neyse sn ersunan söylediğiniz mantıklı, ama ben olsam direk endeks grafiğinin üzerine bu fonların hareketlerini koyardım.
Bir ikincisi ne kadar kredili işlem yaptıkları da çok önemli.
tabi ben de çok detaylı incelemedim HDA, BVZ ve HEH üçlüsünden karışık alsam, stopajları da olmayınca ppf üstü getirir mi diye düşündüm. 3 ve 6 aylık getirileri ppf düzeyinde, grafiklerinde öyle sert düşüşler yok ama değer mi ona karar veremedim.
istediğiniz 3 fonun yanına endeksi ve NRG yi ekledim.
Yıl başından bu yana getiri eğrileri bu şekilde.
Karar vermenizi kolaylaştırır belki.
Ama sn Valfranc ın belirttiği stopajı atlamayın.
https://i.hizliresim.com/o4j9u0g.jpg
HEH te kafama takılan bir şey var,
Fon esas getiriyi cuma günleri getirmiş.
Hafta içi diğer günler hep benzer ama cuma günleri neredeyse 3 katı.
Fikri olan varmı?
çok güzel olmuş elinize sağlık, diğeri stopajlıymış evet onu gözden kaçırmışım HEH ve HDA ikilisini alırsam stopaj avantajıyla NRG türü fonların üzerinde bir getiri olur mu acaba onu tam hesap edemiyorum, tabi bundan sonra nasıl hareket ederler bilemiyorum.
6 martta faiz indirimi gelirse ppf getirileri daha da düşecektir biraz da onu hesap ediyorum, şu an neredeyse tamamen kısa vadeli serbest fonlardayım biraz da borçlanma fonları var, pazartesi birazını bunlara geçireyim diyorum, bir süre deneyeyim bakalım.
Bende nlk düşünüyorum sanki 1 kac gün müşteri cekip dusurucekler gibi geliyor.ppk gecsin bi bakicam
PPF 3 günlük getiri ortalama 0,35
Ben 6 mart sonrası faizlerin yine düşürüleceğini de düşünerek kısa vadeli TL ppf lerdeki fonlarımı iyice azaltıp döviz bazlı fonlardaki ağırlığımı artırmaya başladım. Belki de biraz acele ediyorum ama beklenmeyen olaylar olursa diye o tarafta olursam görece az kazansam da kafam daha rahat olur..