Originally Posted by
alicemal
Örneğin, köyde yaşayan, şehirle bağı olmayan, her problemini kendileri çözmeye alışmış bir köy, bir kadının gözleri git gide kötüye gidiyor. neredeyse kör kalacak. Yıllar geçtikçe eve kapanıyor, ne yaptıysa gözü düzelmiyor, sürünüp duruyor.
Bir gün köye bir doktor geliyor, kadına denk geliyor. Bakıyor yüzüne "abla senin kataraktın var. Çözümü çok kolay 2 dakkalık iş. Minibüse atla, şehirde şu hastahaneye git, randevunu ben aldım. Kimliğini göster, gözünü düzeltsinler. Parada almayacaklar, devlet bu ameliyatı ödüyor."
Kadın, yıllardır içinde olduğu bunalımdan 1 günde çıkıyor. Tüm köyün göremediği bir çözümü, görüyor ve düzeltiyor.
Çünki köyün hiç bilmediği basit bir konuda bilgiye sahip.
İlgili konuda birazcık bilgi, sorunlardan kolayca çıkmamızı sağlar.
Bunalımda olduğumuz, yorgun düştüğümüz, bezgin hale geldiğimiz için çözüm aramaya mecalimiz olmadığı durumlarda, konuda bilgili, GENİŞ BAKABİLEN, AT GÖZLÜĞÜ TAKMAYAN biri, sorunu kolaylıkla çözebilir.
tek sorun şu ki... yardım ederim diyenlerin çoğu, karşısındakinden alabildiğine faydalanma amacındadır. Büyük ihtimallede, sorunumu çöz diye gittiğin kişiler, sana ek yük olacaklardır.
Elimde proje olmasaydı, sen verileri gönderirdin, bende konuya yoğunlaşıp fikirlerimi söylerdim. Sende bunlar ne abicim ya!!! hastir ordan derdin bende "du bakayim bi daha inceleyeyim" derdim.. derken sen batardın. :)
Şaka bi yanada...
3 yıla kadar bende basit bir sera ve balık yetiştirme yeri yapmayı planlıyordum.
Sen sera deyince merakım uyandı.
Güneyde bir yerde, kendime ve yakın çevreme yetecek kadar küçük bir sera, bi kaç küçük havuzdan oluşan balık üretim yeri kurmayı planlıyordum... fazla üretirsemde, bi şekilde satacaktım.
Belki bikaç keçi ve koyunlada uğraşırdım...
Evet sayende güzel hayallere daldım...
Netçede demem oki. İstisnai hastalıklar hariç, tüm sorunların çözümü var. hele senin durumun epey kolay görünüyor. Tabi uzaktan.
Bol şans. kısa vadeli al sat yapıyorsan, borsadan uzak dur abicim ya.! hemde VOB dan.
Bak kızar gibi oldum. Üreten adamın ne işi var borsada.?