Originally Posted by
hellistheothers
Kripto marketlere, elektronik para sistemleri ( papara vs. ) ile para gönderimi yasaklanmýþ. Ben defalarca yazdým, buraya da yazayým. Genç arkadaþlar gerçekten bilmiyor ve tahayyül edemiyorlar ama olacka olan þunlardýr kademe kademe.
1. devlet bilgileri isteyecek ( oldu )
2. para akýþý sadece banka kanalý ile olacak hale getirilecek ( oldu )
3. son derece yüksek vergi gelecek , öyle kambiyo vergisi, deðer artýþ kazancý vergisi vs. deðil , kuvvetle muhtemel gelir vergisi
4. hazine kripto marketlerin tümüne vergiyi kaynagýnda kesip bana yollayýn diyecek ( mutlaka ona kolay gelen yolu sececek, asla kompleks yola gitmeyecek )
5. yabancý kurumlar elbette bunu yapmayacak haklý olarak.
6. bunlarýn eriþimine engel gelecek, millet önce vpn vs ile girmeye çalýþacak
7. yabancýlar vpn güvenlik açýgý yarattýðý için tc vatandaþlarýndan vazgececek hesap açmayacak.
8. hazine tüm yabancýlarý eriþime kapatýp, tüm türkleri 10-15 coin bulunduran, fahiþ komisyon ucretli leþ gibi yerli kripto marketlere mahkum edecek
Bu aþamalarýn her birinde herkes, ''yok artýk o kadarýný yapamaz, yok mümkün deðil '' diyecek.
5 yýllýk geçmiþe dönük vergi soruþturmasý olacak.
Birebir ayný süreci yaþayan finans dünyasý için dünyada foreksi tek yasaklayan ülkenin ( sadece yerli serbest, leþ gibi kaldýraçlarla)
kim olduðuna bakýlabilir
baþka sektörlerden paypal, booking, uber gibi sayýsýz örnek var.
Ben 20 yýldýr söylüyorum hiç þaþmadý. Herhangi bir finansal alanda ''yav devlet þuna bir el atsýn '' diyen eninde sonunda öyle bir zarara ugramýþtýr ki dudaðý uçuklar.
Edit: kripto coinlerde yogun þekilde trade eden biri olarak yazýyorum.
Bu arada bu süreçlerin her aþamasýnda ''kripto yuvalarý yýkýyor, terörü finanse ediyor'' vs. gibi haberler çýkacak bolca mutlaka.