Mühendisler neden Türkiye'den Almanya'ya göç ediyor? - DW Türkçe
https://www.youtube.com/watch?v=OzKlb6i75Qc
Mühendisler neden Türkiye'den Almanya'ya göç ediyor? - DW Türkçe
https://www.youtube.com/watch?v=OzKlb6i75Qc
işgyo yine taban....
işlem yapacaklar dikkatli olsun, aracı kurumlarından önce işlem yapıp yapamayacağını onaylatsın. hissede brüt takas var, oynaklığından ötürü de aracı kurumlarda ek sınırlar olabiliyor.
Ben dün yeni pozisyon açayım dedim arbitraj için, önce hisse alış girdim, sonra viop satış girmeye kalkınca aracı kurumum yeni poziyon açtırmadı riskli diye buna işlem limiti koymuş ve ben doldurmuşum. O zaman hisse emrini sileyim dedim onu da sildirmedi. Seans sonuna kadar stresle bekledim emir gerçekleşmedi neyse ki, alınsa bugün taban yediğinden tek taraflı pozisyondan bir günde %10 zarara düşecektim.
Geçen ay sonu açtıklarımla devam..
gyo'lardan alarko'ya sardım. 2.2 f/k :) Bu yaz 5 yıldızlı otele gidemedim ama ortak oldum züğürt tesellisi. :)
ytd
12.06'dan alınıp 14.8'li rakamlar ile elde edilen 3 aylık %25, yıllık %100 getirinin etkisi hep bunlar bahri...
Bu ne iyimserlik, ekonominin her türlü ırzına geçildi gerek populizm ile gerek din sömürüsü ile, bu forumda yakın geçmişe kadar rasyonel yorumlarına şahit olduğum sendeki bu naif yaklaşım beni şaşırtıyor ama dediğim gibi %25-%100 aklıma gelince anlayabiliyorum. Sadece eskisi gibi samimi olmuyor...
İp din sömürüsü yapıp ekonominin ırzına geçmek ve sonrasında asgari ücrete yapılan %50 lik zam ile koptu zaten...
Bu mantık o asgari ücrete gelecek sene tekrar %50 zam yaparsa şaşma bu arada... 7bin-8bin asgari ücretler hayal değil... Şimdiden bile alım gücünü artırmak muhabbeti ile bunun yolunu yapıyorlar... Ama daha alım gücü neye denir, reel ile nominal arasındaki fark nedir ondan bile bir haberler... İkinci bir artışın sadece sarmala bir tur daha bindireceğini bile görmüyorlar...
O yüzden mantıklı açıklama falan bunlar komik geliyor artık bana...
Emekli ikramiyesi 2000lira olacak diyorlardı zam yok . secimden once 2200lira yapar kapar yine oyları .
Safak 425 sabir ve dua ile...:evil:
Sn. pilavlı,
Aracı kuruma "arbitraj risksizdir" diye neden anlatmadın ? :whistling:
Not: Takılıyorum, kızmayın...
Ek Bilgi: hissenin brüt takasa girmesi viop kontratının gün içi alım/satımına engel değildir. Brüt takas sadece hisse tarafına uygulanır ve bugün aldığınız hisseyi ancak yarın satabilirsiniz.